Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Zavarovanje letalske karte/riziko odpovedi

Dodan: 03.01.14 @10:24:42

anja

Gost
Ja, je mogoče, vendar ne če jih sam kupiš preko interneta!

Lahko pa jih kupiš preko nekoga, ki karte uradno prodaja in ima potem pogodbo z zavarovalnico. Kot sem že zgoraj napisala, so kolegice kuple , in pred dnevi tudi sama , karte preko internetne agencije okrogsveta.si in sem tudi preko njih dobila zavarovanje rizika odpovedi. Najboljše pri tem pa, da sem dobila celo cenejše karte, kot sem jih sama našla ))

0     0

dana

Gost
Hvala, Anja, sem jih sama kupila, torej se mi oz. nama ne sme nič zgoditi, da bova lahko šla. Je bilo pa tako najceneje, ker sem jih kupila direktno od letalske družbe.

0     0

Eva

Gost
Je kdo uspel najti zavarovalnico, ki nudi zavarovanje rizika odpovedi za letalske karte kupljene preko spleta? Kupila sem letalske karte misleč, da ne bo težave z zavarovanjem, saj pred dvema letoma to še ni bila težava... Hvala za pomoč

 

0     0

bojan

Gost
Po novem lahko zavaruješ letalske karte pri Coris.

Rok je 48 ur oz. 2 delovna dneva od nakupa karte.

0     0

Eva

Gost
Super, hvala za odgovor. Jutri javim, če je šlo.

0     0

sabina

Gost
E res super, sem preverila in drži. Zdaj pa na lov na karte.

0     0

simon

Gost
z razlogom zavarovalnice nocejo zavarovati kart, ki so kupljene preko spleta, ker je pri tem, vsaj pri nekaterih ponudbnikih, še dodaten riziko. sem ze veckrat meu probleme, sploh k je blo treba spreminjat, odpovedovat kaj al pa ce ti kak let odpovejo. dobit koga preko spleta je tud umetnost.

0     0

Pika

Gost
Ima kdo osebno ali posredno izkušnjo, da so mu to zavarovanje pri CORISU izplačali? Kakšen vzrok ste navedli in katero dokumentacijo ste posredovali?

0     0

MARJAN

Gost
pri CORISU ni bilo nobenih težav - bil v Turčiji potreben pregled pri zdravniku, prevoz do bolnice in nazaj, laboratorij, zdravila - sva sicer plačala ampak z original računi po prihodu v parih dneh povrnili brez problema. Zdaj pa ima zavarovalnica Maribor ugodno turistično zav. Sva sicer plačala kako bo pa, če bi ga slučajno potrebovala pa ne vem. Pustimo se presenetiti.

0     0

MARJAN

Gost
Uh, oprosti, sem spregledala da sprašuješ za turistično zav. Glede rizika odpovedi pa ne vem - jaz ga nikoli ne plačam.

0     0

MARJAN

Gost
Uh, oprosti, sem spregledala da sprašuješ za turistično zav. Glede rizika odpovedi pa ne vem - jaz ga nikoli ne plačam.

0     0

Eva

Gost
Pri Corisu se preverjeno da urediti riziko odpovedi za letalske karte kupljene preko spleta. Sklenitev zavarovanja je mozna v okviru 48 ur od nakupa letalske karte.

0     0

n

Gost
V splosnih pogojih pise, da lahko odpoves potovanje v primeru HUDE bolezni oziroma HUDE poskodbe. Baje zlom noge za njihovega zdravnika ni ovira za potovanje!

0     0

gost1

Gost
Me res zanima če je že kdo dejansko dobil vrnjen denar za letalske karte. Meni so sicer po telefonu pojasnili, da gre za hujšo bolezen že takrat, ko otrok zaradi nje ne bi mogel v vrtec (potujemo namreč z otroci).

0     0

Anja

Gost
Živjo,

moja izkušnja izpred nekaj dni. Imela sem zavarovane letalske karte zame in za prijateljico pri Corisu (firma April), karte sem kupila februarja preko spleta. Prijateljica je zbolela. Zdravnik ji je napisal diagnoza in da ji odsvetuje potovanje. Sploh niso komplicirali na zavarovalnici, brez zapletov so nama obema povrnili denar, kajti doma sem ostala tudi jaz, čeprav sem zdrava. Resnično KOREKTEN odnos zavarovalnice. Tudi sama sem bila zelo presenečena.

0     0

Sneeuw

Registriran uporabnik
Coris ima edino eno slabo lastnost, zavarujrjo ti največ 6000 eur. Obstaja kakšna druga zavarovalnica z večjim kritjem?

0     0

Nina

Gost
zivijo,

 

mene pa zanima,ce pri nas v Sloveniji obstaja kako zavarovanje letalske karte v primeru visje sile: primer izbruh vulkana, tajfuni itd.

 

hvala 

0     0

Kari

Gost
Zivjo,

 

Anja, sta imeli razsirjeno polico? Nam niso odobrili povrnitve stroskov za nakup letalskih kart, ceprav sem imela zdravnisko potrdilo, da mi zdravstveno stanje preprecuje potovanje...

0     0

cokoladaa

Registriran uporabnikPopotnik

Coris odpoved leta iz zdravstvenih razlogov zavaruje tudi na osnovni polici zavarovanja rizika odpovedi.

0     0

Kari

Gost
Potem so odobrili povrnitev stroškov, tako da jih priporočam.

0     0

gost

Gost
@kari - kako da so si premislili? si morala tezit? kaj se je spremenilo?

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb