Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
STA Travel Cafe Koper

STA Travel Cafe Koper

Delovni čas:


Ponedeljek - nedelja: 08.00-23.00

  

 

Če bi radi predstavili svoje popotovanje prijateljem in malo širšemu občinstvu, pišite na potopisi@staljubljana.com.

Zimske potopisne urice

Vsak torkov večer, se bomo v družbi predavateljev odpravili na pot v neznano. Poskušali vam bomo približati potovanja tako individualna kot skupinska, vse skupaj pa začinili z velikim številom popotniških fotografij.

 

Sreda, 19. februar ob 19. uri (Trek Trek) v KOPRU

 

PONOVNO! Uroš Sever, vodja naših trekingov v Himalaji, vam bo predstavil dva naša trekinga: 

 

Treking okoli Manasluja, za nas trenutno eden najlepših trekingov v Himalaji.

 

Treking okoli Manasluja postaja vse bolj priljubljena himalajska klasika, ki se postavlja ob bok treku pod Everest, s tem da ponuja povsem drugačno doživetje Himalaje kot sloviti EBC. Na poti v odmaknjene predele tik ob meji s Tibetom prehodimo pestro paleto pokrajinske raznolikosti – od subtropskih nižin skozi gozdove rododendrona, borovo macesnovih višavij, epskih himalajskih razsežnosti snega in ledu do tibetanske golote. Vzporedno se s pridobljeno višino spreminja kulturna krajina: vroče hindujsko nižavje zamenjajo zaselki bogato okrašenih Gurungov, ki višje odstopijo mesto etničnim Tibetancem, z vsem kar spada zraven: samostani, tsampo in slanim čajem. Odkar je treking okoli Anapurn povozila cesta, je Manaslu edina prava alternativa nekoč priljubljeni klasiki. Ker za Manaslu zaenkrat veljajo omejitve zaprtega območja, še ni gneče kot nekoč na slovitem Anapurninem krogu.

Treking presežkov, kjer bomo v enem zamahu obdelali šesttisočak Island Peak, vse tri prelaze (Renjo la, Cho la in Kongma la) in se približali baznemu taboru za vzpon na Everest. 

 

Epski trek v vznožju najvišje gore sveta zajame praktično vse, kar je dobro utrjenemu pohodniku na voljo. Čakajo nas klasične trekinške poti visoke Himalaje; dih jemajoči razgledi, ki jim na svetu ni para; prehodi čez visoke prelaze med dolinami, ki vodijo pod osemtisočake in vzpon na šesttisočak Island Peak, 6189 m, obdan s himalajskimi velikani. Manj ambiciozni pohodniki, se lahko udeležijo treka z lažjimi alternativami (brez prelaza Kongma la in vzpona na Island Peak). Vedno poskrbimo za preudaren načrt aklimatizacije, ki je za bivanje na višinah 4500 m in višje nujen.

 

P.S. Opravičujemo se vsem, ki ste zadnjič prišli na predavanje, ki je bilo zaradi tehničnih težav odpovedano. Prosimo za razumevanje.

 

 

 

Razstava o Armeniji

IZTOK BONČINA in MAJA BABIČ: Barve in okusi Armenije

 

Armenija je dežela širokih prostranstev, izjemno okusne hrane in starodavnega glasbila duduk. Njen znameniti konjak, ki ga proizvajajo v tej deželi, je znal ceniti že Winston Churchill. Armenci so ponosni na svoje krščansko izročilo, kar nam pričajo mnogi starodavni samostani, ki vsakodnevno privabljajo množice vernikov. Tudi na Armenijo navezana, a v svetu še nepriznana republika Gorski Karabah je po letih vojne z Azerbajdžanom pričela obiskovalcem razkrivati svoje skrite lepote - bogato zgodovino, neokrnjeno naravo, prijazne domačine.

 

 

 

(razstava)

Armenci

Armenci so hraber in ponosen narod. Od nekdaj so bili marljivi ljudje, vedno pripravljeni poprijeti za vsako delo. Po genocidu pred sto leti se jih je mnogo izselilo v tujino, vendar niso nikoli pozabili svoje domovine. Močno so navezani na vero, kulturo in tradicijo. Radi plešejo, pojejo, se veselijo in na armenskih mizah nikoli ne zmanjka okusne hrane in pijače. Tudi vrednote, kot so gostoljubje, vljudnost in odnos do sočloveka, so globoko zakoreninjene v duši Armencev.

 

(o avtorju)

Iztok Bončina

svobodni fotograf in fotoreporter, profesor umetnostne zgodovine, dolgoletni turistični vodnik, potapljač, astronom in popotnik

 

Od leta 1985 potuje in vodi turistične skupine po Evropi in ostalih kontinentih. Že  25 let organizira razne turistične seminarje in več kot deset let tudi različne fotografske tečaje in delavnice po vsej Sloveniji. Organizira in vodi tudi fotografska potovanja po svetu (Egipt, Šrilanka, Istanbul, Gruzija...) Fotografira že od srednje šole, zadnja leta predvsem v vlogi fotoreporterja. Po opravljenem seminarju profesionalne fotografije pri New York Institut of Photography je znanje in izkušnje pridobival tudi na fotografskih delavnicah, ki so jih vodili prestižni svetovni fotografi, npr. David Alan Harvey, Antonin Kratochvil, Eugene Richards... Je predsednik Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev, bil je tudi pet let urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic Traveler.

 

 

 

Najem STA Travel Cafe-ja za privatno zabavo

V STA Travel cafe lahko organiziraš privatne zabave za različne priložnosti ... 

STA Travel cafe, cyber kavarna in mini galerija z mednarodnim pridihom v središču Kopra za svetovne popotnike in lokalne avanturiste, je lahko odlična lokacija za praznovanje novoletne zabave, tvojega rojstega dneva, uspešno opravljenega zagovora diplomske naloge, obletnice mature ali pa česa drugega. Zabava je lahko odprtega ali zaprtega tipa, več informacij pa dobiš na 040 39 00 00. 

STA Travel Cafe vabi k sodelovanju glasbenike in druge umetnike

Predstavi se na enem izmed kulturno-umetniških večerov v STA Travel Cefeju!

V STA Travel Cafeju pripravljamo program večernih kulturno-umetniških dogodkov, sestavljenih iz različnih koncertov, literarnih in potopisnih večerov, kantavtorskih nastopov itd. bolj ali manj uveljavljenih ustvarjalcev.
Več informacij dobite na e-naslovu marketing@staljubljana.com.


Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
Trgovina Kibuba   http://www.kibuba.com/Torbe-in-vrece/Vrece/Vrecke-za-zmanjsevanje-prtljage?pID=1722&q=LIFEVENTURE
Dober dan, S kolegom greva prvega
Sporočam, da je še prosto.
Mislim, da plačaš, piše v
Torej, namen imam(o) obiskati Borovlje
Nujno bi rabila vedet, kje
Hvala. Tadrug link, ki ga
evo pa še nekaj o
aja, za un transfer 10TL
če letiš s turkišem je
Za Easyjet imaš splošne pogoje
BIKER dej ne filozofiri, kr
koliko pa dobis najnizjo ceno
Lep pozdrav vsem!   Kmalu letim z
No, italijanske cestnine se tudi
nič ne bi vedela, da
V juliju ali avgustu je
Eva: Jaz v juliju načrtujem
In kje je vajin problem
Drgac pa da ti po
Zivjo Lucy .. Eo ti
tadej, mi lahko malo natančneje
Mene tudi zanima L viza
Krisss, najprej hvala za objavo
6 ur ni nič. lahko pa
Kaj je to elektronska karta?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

09.04.2011 - 09.04.2015
02.04.2013 - 11.05.2014
07.05.2011 - 07.05.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
11.04.2013 - 29.05.2014
Vse vstopnice »

© STA Zagreb d.o.o.. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™