Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Inter Rail

Z vlakom po Evropi

Inter Rail

Vozovnica InterRail omogoča potovanje z vlakom po Evropi. Obstajata dva tipa InterRail vozovnic – globalne vozovnice (“Global Pass”) ter vozovnice za posamezne države (“One Country Pass”). Vse InterRail vozovnice, razen InterRail globalnih “kontinuiranih” vozovnic z veljavnostjo 22 dni oz. 1 mesec, so “fleksi” vozovnice in omogočajo prosto vožnjo v določenem številu izbranih dni v obdobju veljavnosti vozovnice. Poleg prevoza z vlakom lahko pri prevozu koristite posebne cene in popuste InterRail ponudbi pridruženih transportnih podjetij ter druge ugodnosti pri nekaterih netransportnih podjetjih (popust ali brezplačen vstop v muzeje, znižane cene prenočevanj … ).

 

Vozovnico InterRail Pass lahko kupijo osebe (rezidenti) s stalnim ali začasnim bivališčem v eni izmed Evropskih držav (kot oseba z začasnim bivališčem se smatra vsakdo, ki dokaže da je v Evropo prišel pred več kot šestimi meseci). Ob nakupu vozovnice je potnik dolžan dokazati svoj rostni datum in prebivališče (stalno ali začasno) z osebno izkaznico, potnim listom ali dovoljenjem za bivanje. Vozovnice so imenske in niso prenosljive.

Vozovnica ne velja na območju domicilne-rezidenčne države potnika. Ob nakupu vozovnice lahko kupite dve relacijski vozovnici s popustom in sicer eno za potovanje pri odhodu in eno za potovanje ob vrnitvi, od kraja bivanja do meje oziroma najbližjega letališča v državi bivanja. Višina odobrenega popusta za navedeno potovanje se razlikuje med posameznemi železniškimi podjetji (državami). Te vozovnice lahko kupite samo v državi bivanja. Vozovnice InterRail Pass se lahko izdajo največ tri mesece pred prvim dnem veljavnosti.

 

Vse InterRail vozovnice veljajo v 1. in 2. razredu za ”odrasle”/”otroke” ter v 2. razredu za ”mlade” potnike. Cena za ”otroke” velja za otroke od 4. do 12. leta starosti; odločilna je starost otroka na prvi dan veljavnosti vozovnice. Kot ”mladi” se smatrajo potniki od 12. do 26. leta starosti; prav tako je odločilna starost potnika na prvi dan veljavnosti vozovnice.

 

Vse InterRail vozovnice, razen ”kontinuiranih” InterRail Global Pass vozovnic, se imenujejo ”flexi” vozovnice. Imetniki ”flexi” vozovnic lahko poljubno izbirajo potovalne dni v roku veljavnosti InterRail vozovnice. Izbrani dan potovanja morate vpisati v potovalni koledarček pred prvim vstopom na vlak/ladjo zadevnega dne potovanja. Datum potovanja mora biti vpisan z modrim ali črnim nalivnim ali kemičnim svinčnikom v ustrezno polje koledarja na vozovnici. Datum mora biti vpisan čitljivo s številkami v zaporedju (dan, mesec), npr.: 27.05. Veljavnost vozovnice se začne ob 00.01 uri in konča ob 24. uri istega dne. Pri potovanjih, začetimi z direktnimi nočnimi vlaki z odhodom po 19.00 uri, se vpiše kot dan potovanja naslednji dan. Pri potovanju na nočni pomorski relaciji, vključene v ponudbi InterRail, lahko imetnik vozovnice vpiše datum odhoda ali datum prihoda. Pozor - potnik s »flexi« vozovnico, ki ni vpisal datum potovanja v ustrezno polje v koledarju na svoji vozovnici pred začetkom potovanja, mora plačati nadomestilo v višini 50 EUR!

 

Vozovnica InterRail ne velja za vse vlake; v nekaterih primerih morate plačati dodatek ali doplačilo in sicer za (obvezno) rezervacijo mest, za uporabo vlakov z globalno ceno z obvezno rezervacijo mest, za uporabo spalnikov in ležalnikov na vlaku, za uporabo kabin, ležišč in ležalnih sedežev na ladji pri pomorskih družbah, sezonski dodatek od junija do septembra na pomorskih linijah Superfast Ferries in Blue Star Ferries med Italijo in Grčijo, luško takso, za obroke, ki so vključeni v dodatke za posamezne vlake ter ostale storitve, ki jih nudijo na vlakih (npr. časopisi, telefon ... ).

 

Povračilo za delno uporabljeno-koriščeno vozovnico ni mogoče. V primeru izgube ali kraje se za vozovnico InterRail ne povrne plačana cena niti se ne izda nova vozovnica. Če potovanje odpoveste pred začetkom potovanja in vrnete neuporabljeno vozovnico, lahko na podlagi ugodno rešenega zahtevka (s strani SŽ) dobite povrnjenih 80% plačila vozovnice.

Inter Rail Global Pass

Vozovnica Inter Rail Global Pass velja v naslednjih 30 državah: Avstrija, Belgija, Bivša Jugoslovanska republika Makedonija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna Gora, Danska, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Irska, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švica, Švedska, Turčija, Velika Britanija in pomorski družbi Attica Group, ki vozi na relaciji med Italijo in Grčijo.

Vozovnica InterRail Global Pass vozovnice ”kontinuirane” veljajo za naslednji obdobji:

  • 22 dni
  • 1 mesec

Vozovnice InterRail Global Pass vozovnice”flexi” veljajo:

  • 5 dni v roku veljavnosti 10 dni
  • 10 dni v roku veljavnosti 22 dni

 

InterRail Global Pass

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Seniorji 2. razred

5 dni v 10 dneh (Flexi)

€ 267

€ 175

€ 241

10 dni v 22 dneh (Flexi)

€ 381

€ 257

€ 343

15 dni neprekinjeno (kontinuirano)

€ 422

€ 298

€ 380

22 dni neprekinjeno (kontinuirano)

€ 494

€ 329

€ 445

1 mesec neprekinjeno (kontinuirano)

€ 638

€ 422

€ 575

Cene so informativnega značaja in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo. Cene že vključujejo RSF – pristojbino za rezervacijo.

Inter Rail One Country Pass

Potnik ne more kupiti vozovnice InterRail One County Pass za domicilno-rezidenčno državo. Obstajajo vozovnice Inter Rail One Country Pass, ki veljajo za naslednje države: Avstrija, Benelux (Belgija, Luksemburg, Nizozemska), Bolgarija, Hrvaška, Češka Republika, Danska, Finska, Francija, Bivša Jugoslovaska Republika Makedonija, Nemčija, Velika Britanija, Grčija, Madžarska, Republika Irska, Italija, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Turčija in pomorski družbi Attica Group, ki vozi na relaciji med Italijo in Grčijo.

 

One Country Pass – Nivo 1

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 205

€ 139

Francija, Nemčija, Velika Britanija

4 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 226

€ 149

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 288

€ 190

8 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 319

€ 211

 

One Country Pass – Nivo 2

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 181

€ 123

Avstrija, Italija, Norveška, Španija, Švedska

4 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 205

€ 144

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 267

€ 175

8 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 311

€ 205

 

One Country Pass – Nivo 3

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 119

€ 78

Danska, Beneluks (Belgija, Nizozemska, Luksemburg), Finska, "Greece Plus" (vključno ladijski prevoz Grčija - Italija), Irska, Švica

4 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 150

€ 98

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 201

€ 129

8 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 243

€ 160

 

One Country Pass – Nivo 4

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€77

€ 51

Češka, Grčija, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška

4 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 95

€ 62

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 127

€ 83

8 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 149

€ 97

 

One Country Pass – Nivo 5

Odrasli 2. razred

Mladi 2. razred

Velja za države:

3 dni v 1 mesecu (Flexi)

€56

€ 36

Bolgarija, Makedonija, Srbija, Turčija

4 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 77

€ 51

6 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 106

€ 72

8 dni v 1 mesecu (Flexi)

€ 128

€ 82

Cene so informativnega značaja in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo. Cene že vključujejo RSF – pristojbino za rezervacijo.

Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
jaz sem za podobno pot
Cestninjenje obvoznice okrog Melbourna je
s4 Potujem z avtom Letos planiram
Moj kontakt: ninastr86@gmail.com  
Ljubljana, Paris, London, Ibiza,Nemčija, Avstrija.
Stella, daš ti raje svoj
Takšno splošno vprašanje - se
Hey niki, imaš mail...   Lp=)
torej druzba ste ze in
pustim ti svoj mail pa
te karte z adrijo se
ja jaz mislim narediti ruto
Lahko pa še malo preveriš
Zelo na hitro - iz
tudi jaz razmisljam o podobenm...
živjo. Zanima me koliko stane
Živjo! zanima če je kdo že
Živijo, Fant si zelo želi skočiti
Anastazija hvala za posredovane informacije.
Boste potrebovali kaj delavcev za
Sabina, res je težava v
green turizem?ka je pa spet
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

02.04.2011 - 31.12.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
Vse vstopnice »

© STA Potovanja. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™