Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Japan Rail

Vlaki, po katerih lahko nastavite uro! Japonska je znana po enem najbolj modernih in razvitih transportnih sistemov na svetu, železnici, ki omogoča dostop do praktično vsake vasi. Železniški sistem je preprost za uporabo, vlaki vozijo pogosto, še posebej v velikih mestih. Za tiste, ki se še posebej navdušujejo nad potovanji z vlaki, pa nasvet - ne zamudite vožnje z vlakom Shinkansen (t.i. Shinkansen bullet train), ki prevozi 1715 km od severa do juga v samo 7 urah in 30 minutah!

 

Izbirate lahko med štirimi vozovnicami (″pass-i″):

  • Japan Rail Pass za neomejeno potovanje po celotni Japonski (vključno z določenimi avtobusnimi prevozniki in trajekti)

  • Japan West (Sanyo Area) Pass vključuje potovanje z vlaki po zahodni Japonski med mesti Sasebo in Osaka

  • Japan West (Kansai Area) Pass vključuje potovanje z vlaki po manjšem področju zahodne Japonske, vključno z mesti Kyoto, Osaka, Kobe, Nara in Himji

Japan Rail Pass

Japan Rail Pass je namenjena samo tujcem, ki obiščejo Japonsko z turističnimi motivi, zato je ne morete kupiti na Japonskem, ampak pred odhodom na potovanje. Omogoča neomejeno potovanje z japonskimi železnicami in določenimi avtobusnimi prevozniki in trajekti. Vozovnice so na voljo v dveh razredih – Zelenem (prvi razred) in Navadnem (ekonomski razred) za obdobje 7, 14 ali 21 zaporednih dni potovanja (vozovnica začne veljati s prvim dnem potovanja). Vozovnica omogoča velik popust pri potovanju, saj na primer 7-dnevna vozovnica stane približno toliko kot povratna karta med mesti Tokio in Kyoto. Japan Rail Pass prav tako omogoča 10% popust na rezervacije, ki ste jih naredite med potovanje v hotelih, včlanjenih v Japan Rail Hotel Group (svojo vozovnico morate pokazati ob prijavi na recepciji).

 

Odrasli
1.razred

Odrasli
2.razred

7 dni

305 EUR*

 

253 EUR*

 

14 dni

480 EUR*

 

397 EUR*

 

21 dni

610 EUR*

 

455 EUR*

 

** otrok (od 6. do 11. leta starosti) lahko potuje s 50 % popustom od cene za odraslo osebo

West (Sanyo area) Pass

S to vozovnico lahko potujete po delu zahodne Japonske, ki sega od mest Sasebo do Osake, vključno z znanimi mesti Hiroshima, Okayama in Hakata. Vozovnica je na voljo samo v Navadnem razredu in na vlakih serije 500 ONozomi' in drugih vlakih Sanyo Shinkansen (rezerviranih in nerezerviranih sedežih). Vozovnica omogoča 4 zaporedne dni potovanja, ki se začnejo s prvim dnem potovanja.

Za cene za West Pass Sanyo pokliči na 080 47 42!

West (Kansai area) Pass

 

S to vozovnico lahko raziskujete manjše področje zahodne Japonske, med katerimi so znana mesta Kyoto, Osaka, Kobe, Nara in Himji. Obstajata dva tipa vozovnice in sicer za 1 ali 4 zaporedne dni potovanja od prvega dneva potovanja in omogoča neomejeno uporabo vlaka Navadnega razreda, vključno s hitrimi in zelo hitrimi vlaki. Te vozovnice ne morete uporabiti za vlake Shinkansen.

 

 

Odrasli

1 dan

        31,00 EUR*

 

2 dneva 

                53,00 EUR*

 

3 dnevi 

                69,00 EUR*

 

4 dnevi

80,00 EUR*

 

** otrok (od 6. do 11. leta starosti) lahko potuje s 50 % popustom od cene za odraslo osebo

*POZOR: Cene vseh vozovnic se zelo pogosto spreminjajo, zato za točno ceno pokliči na 080 47 42.

 

Osnovne informacije

 

Kdo jo lahko kupi?

Japan Rail Pass so vozovnice, ki so dostopne samo tujcem, ki obiščejo Japonsko ″iz turističnih namenov″. Za nakup vozovnice morate izpolniti dva pogoja: tujec, ki vstopa v državo kot turist ter žig začasnega obiskovalca (″temporary visitor″) v potnem listu. Tega prejmete ob vstopu v državo, po japonskih zakonih pa vam omogoča bivanje na Japonskem za dobo 15 do 90 dni. POZOR: V kolikor imate v potnem listu katerokoli drug žig (npr ″Trainee″, ″Entertainer″, ″Reentry Permit″), ne morete uporabljati vozovnic Japan Rail Pass. Pazite tudi, da se po strogih japonskih imigracijskih zakonih status začasnega obiskovalca (″Temporary Visitor″) razlikuje od drugih tipov obiska, tudi če gre za podobno kratke obiske države.

Veljavnost

Japan Rail (JR) Pass velja za potovanje z vlaki, avtobusi in trajekti, navedenimi spodaj:

  • vlaki: vsi JR Group vlaki – Shinkansen ″bullet trains″ (razen NOZOMI vlaki), ekspresni vlaki in hitri ali lokalni vlaki (z nekaterimi izjemami)

  • avtobusi: JR avtobusne družbe: lokalne linije JR Hokkaido Bus, JR Bus Tohoku, JR Bus Kanto, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, Chugoku JR Bus, JR Shikoku Bus Company in JR Kyushu Bus

  • JR avtocestne avtobusne linije: Sapporo-Otaru; Morioka-Hirosaki/Aomori; Tokyo-Nagoya/Kyoto/Osaka/Tsukuba Center; Nagoya-Kyoto/Osaka; Osaka-Tsuyama/Kasai Flower Center (ne velja na nekaterih linijah)

  • Trajekti: JR Ferry (Miyajima-Miyajimaguchi), razen ″Beetle2″ (Hakata-Pusan)

Prenočišče

Vsi JR vlaki imajo Navadni razred (ekonomski razred), medtem ko imajo številne dolge linije tudi Zeleni razred (prvi razred). S vozovnico prvega razreda lahko uporabljate katerikoli razred, medtem ko z vozovnico drugega razreda lahko uporabljate samo drugi razred brez plačila doplačila. Na večini HIKARI in KODAMA vlakih ni Zelenega razreda, kakor tudi ne na Sanyo Shinkansen linijah (Shin-Osaka – Hakata) in TSUBAME vlakih na Kyushu Shinkansen linijah (Shin-Yatsushiro – Kagoshima-chuo). Zeleni privatni razred najdete na določenih omejenih ekspresnih vlakih, kot so na primer NARITA EXPRESS in Super-view Odoriko. Uporaba ″Home Liner″ in drugih ″liner″ vlakov zahteva doplačilo.

Veljavnost vozovnice je 7, 14 ali 21 zaporednih dni od prvega dne uporabe vozovnice. Svoj voucher/vozovnico, ki ga prejmete ob nakupu, morate zamenjati za vozovnico Japan Rail Pass v roku 3 mesece po datumu izdaje voucherja. Ob menjavi voucherja morate določiti datum začetka veljavnosti vozovnice. Ta datum je lahko katerikoli datum v roku 1 meseca od datuma prejema vozovnice. Takoj, ko ima vozovnica začetni dan, datuma ne morete več spremeniti.

Kako do vozovnice, ko ste na Japonskem?

Preden pridete na Japonsko morate kupiti voucher/vozovnico, ki ga zamenjate za vozovnico Japan Rail Pass. Z voucherjem ne morete potovati z japonskimi železnicami; zamenjati ga morate na eni od postaj Japan Rail Pass-a. Menjavo morate narediti v roku 3 mesecev po izdaji voucherja. Ob menjavi boste izpolnili še vprašalnik, predložili potni list z žigom ″Temporary Visitor″, ki ste ga prejeli ob vstopu v državo. Brez veljavnega potnega lista (in žiga) menjave voucherja za vozovnico ne boste mogli opraviti (nujno morate imeti pri sebi originalni potni list, fotokopija ne velja). Tipa vozovnice, ki je vpisan na voucherju, ne morete spremeniti.

Rezervacije

Vlaki Shinkansen in večina omejenih ekspresnih in navadnih vlakov ima rezervirane sedeže Zelenega razreda in rezervirane in nerezervirane sedeže Navadnega razreda. Nerezervirane sedeže lahko ″zasedete″ samo s tem, da pokažete svojo vozovnico Japan Rail Pass. Rezervacijo sedežev lahko opravite brez dodatnega plačila. Za rezervacijo se oglasite v kateremkoli Travel Service centru ali v Rezervacijski pisarni (Midori-no-madoguchi) na postaji ali v prodajni pisarni. Tam na podlagi svoje vozovnice prevzamete svoje potrdilo o rezerviranem sedežu pred vstopom na vlak.

 

Opozorilo: V obdobju, ko potuje veliko število potnikov, ni možno zagotoviti sedeža na določenem vlaku. Obdobja, v katerem je še posebej težko dobiti prost sedež, so naslednja: 29. dec – 5. jan (novoletni prazniki je najbolj popularno počitniško potovalno obdobje japonskih prebivalcev), 29. apr – 5. maj in 13. avg – 15. avg (t.i. sezona Obon).

 

POZOR! Ne uporabljajte avtomatičnega čitalca kart z vozovnico Japan Rail Pass ali z dokazilom o rezerviranem sedežu. Pokažite svojo vozovnico osebju pri vratih!

 

Da bi pravočasno prejeli Japan Pass, Vas prosimo, da se za naročilo odločite vsaj tri tedne pred odhodom!

Cene so informativnega značaja in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo - za potrditev cene pokličite na 080 47 42. Cene že vključujejo RSF – pristojbino za rezervacijo.

Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
js bi tudi sla kam
Koliko si pa plačala za
Leta 2013 sem dal to
Allitalia tokrat. 
Rada se udeležim kakšnih kulinaričnih
Jaz sem se naučil na
Pomoč pri statistični obdelavi podatkov,
Par let nazaj sem letela
Ze bila tam, hvala. Uzivajte
Lani sem bila v Zagori.
Jaz pa razmišljam da bi
Ok, odgovorim na vsa vprašanja.
Zelva, kako prodajas vina na Danskem?
Prodam letalsko karto Zagreb- Amsterdam
Nelly, malo si nefer. Ja
Dobra odlocitev, leta 2009 sem
Živjo, hvala za nasvet
zaradi mene lahko tudi v
Zdravo, med prvomajskimi prazniki načrtujemo potovanje
Jah takšna je bila meni
Če potrebuješ nekaj rupij za
ali drži da šofer avtobusa
Meni se pa zdi malo
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
Vse vstopnice »

© STA Potovanja. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™