Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Nasveti za cenejši nakup letalske karte

Kako leteti ceneje?

Cena letalske karte oz. letalske vozovnice je odvisna od več različnih dejavnikov. Čas nakupa, destinacija, letalska družba, sezona - vse to nosi določen del vpliva in zelo težko je predvideti, kdaj bo določena letalska karta najcenejša. Vendar obstaja seveda tudi nekaj osnovnih pravil, ki ti omogočajo, da za izbrano destinacijo dobiš kar najcenejšo opcijo. Dovoli, da ti jih predstavimo, za vsa dodatna vprašanja pa te vabimo, da nas obiščeš, nas pokličeš ali napišeš mejl.


Prvi in zadnji nasvet: ostani z nami v stiku!

Datumi

Bolj fleksibilne datume odhoda in povratka imaš, večja verjetnost je, da za tvojo destinacijo najdemo ugodnejšo varianto. Včasih že en sam dan pomeni veliko razliko v ceni. Vemo, da se je včasih nemogoče prilagoditi, ampak če imaš to možnost, nam to povej.

Izhodiščno letališče

Ljubljansko letališče je eno manjših v svetovnem merilu, kar pomeni, da so leti pogosto dražji kot iz drugih bližnjih letališč. Vedno je dobro pogledati tudi opcije odhodov iz Celovca, Gradca, Trsta in Zagreba ter tudi iz Munchna, Dunaja, Benetk ali celo Milana. Včasih je razlika tolikšna, da je večja od cene prevoza do oddaljenega letališča, sploh če letiš s prijatelji in si lahko delite avto.

Letalski prevoznik

Leteti le z enim prevoznikom ni najboljša strategija za ugodno karto - vedno je namreč dobro preveriti vse prevoznike, saj so včasih tudi tisti cenejši nekoliko dražji in obratno. Seveda vemo, da ti veliko pomeni tudi kvaliteta in ugled letalske družbe, toda ali bi za malo boljšo hrano, svoj ekran na sedežu in nekoliko bolj prijazne stevardese plačal 200 € več? Se nam je zdelo, da ne. Najprej preveri celotno izbiro, potem pa se odloči, koliko si pripravljen odšteti za dodatno udobje. Kdaj je dobro stisniti zobe in izbrati "slabšo", a cenejšo opcijo. Si pa lahko potem na letalu privoščiš kakšno pivo več in razlike niti opazil ne boš.

Veljavnost letalske karte

Vse letalske vozovnice imajo določen "rok trajanja", znotraj katerega lahko potuješ. Najcenejše so enomesečne karte - seveda ta opcija zate ne bo dobra, če bi rad odpotoval za tri mesece, ampak 35 dni pa lahko skrčiš na en mesec, kajne? Sploh če gre za precej cenejšo opcijo. Vedno preveri!

Če si študent in boš izbral študentsko karto, teh omejitev zate ne bo, saj so vse študentske vozovnice veljavne eno leto.

Čas nakupa letalske karte

Glavno pravilo za čas nakupa karte je: TAKOJ, ko veš točne datume. Samo izjemoma se lahko zgodi, da bo karta nekaj tednov po nakupu cenejša; veliko bolj verjetno je, da se bo zaradi zapolnitve mest podražila. To ne pomeni, da tik pred odhodom ne moreš dobiti dobre cene, le verjetnost je toliko manjša. Torej, takoj ko začneš načrtovati svoje potovanje in veš približne datume, nas obišči, pokliči ali pošlji mejl, da dobiš vsaj okvirno ceno.

Seveda je letalska karta sploh za študentski žep lahko kar precejšen zalogaj in pol leta pred potovanjem je kar težko sprazniti svoje žepe, sploh če nisi prepričan, kaj vse se bo pred tvojim potovanjem še zgodilo. Zato ti v STA Ljubljana ponujamo možnost zavarovanja rizika odpovedi, ki ti omogoča povrnitev stroškov v primeru zdravstvenih težav, pa tudi v primeru marsikaterih drugih dokazljivih razlogov.

Visoka sezona

V določenem obdobju so karte za vse destinacije bistveno dražje, in sicer v juliju in avgustu ter od srede decembra do srede januarja. Takrat so karte občutno dražje, zato skušaj svoje potovanje načrtovati izven teh mesecev - seveda lahko tudi sredi poletja dobiš dobro ceno, ampak le z malo več sreče.

Destinacija

Cene so seveda odvisne tudi od destinacije, kamor letite. Običajno so leti v ZDA precej cenejši kot tisti v Avstralijo in še marsikatero drugo pravilo bi se našlo, ampak načeloma verjetno že veš, kam približno bi rad potoval. Zato je bolj smiselno omeniti, kam leteti v določenem delu sveta. Največkrat so leti na večja letališča cenejši, zato je včasih bolje leteti na neko večje letališče in si potem priskrbeti notranji let do končne destinacije ali celo potovati na kakšen drug način. Manjša in odročna letališča so občutno dražja. Primer: rad bi letel na Lombok , vendar se ti bolj splača leteti na Džakarto in potem z notranjim letom ali na drug način prispeti do cilja. V vsakem primeru je širokomiselnost cenejša - ne zapiči se v eno destinacijo, ampak si jih raje izberi več in premisli, kaj se ti dejansko bolj splača.
Vprašaj kako do poceni letalske vozovnice!
Seveda ima vsaka situacija oz. destinacija tudi svoje specifične rešitve, zato se je vedno dobro posvetovati z enim od naših agentov, ki ti lahko pomaga in najde opcije za konkretno situacijo.

Ostani v stiku!

Torej, pravi trenutek je vse. Včasih letalska družba objavi posebne akcijske cene in s takimi leti boš do svojega cilja prišel najceneje. Zato se na STA Ljubljana trudimo, da te na kar največ načinov skušamo obveščati o različnih akcijah in posebnih ponudbah. Če nas redno spremljaš, ti ugodna karta ne uide.
STA Ljubljana je s teboj:

Srečen lov na ugodne letalske karte!
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
js bi tudi sla kam
Koliko si pa plačala za
Leta 2013 sem dal to
Allitalia tokrat. 
Rada se udeležim kakšnih kulinaričnih
Jaz sem se naučil na
Pomoč pri statistični obdelavi podatkov,
Par let nazaj sem letela
Ze bila tam, hvala. Uzivajte
Lani sem bila v Zagori.
Jaz pa razmišljam da bi
Ok, odgovorim na vsa vprašanja.
Zelva, kako prodajas vina na Danskem?
Prodam letalsko karto Zagreb- Amsterdam
Nelly, malo si nefer. Ja
Dobra odlocitev, leta 2009 sem
Živjo, hvala za nasvet
zaradi mene lahko tudi v
Zdravo, med prvomajskimi prazniki načrtujemo potovanje
Jah takšna je bila meni
Če potrebuješ nekaj rupij za
ali drži da šofer avtobusa
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
Vse vstopnice »

© STA Potovanja. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™