Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Ostali prevozi / transferji » ŠTOPANJE po USA
| mitya - ŠTOPANJE po USA |
| A kdo mogoče ve oz. ima izkušnje s štopanjem po ameriki-zda?!.... bilo kaka inf. pride prau.. =)tenx. |
Dodan: 05. 11. 2005 @11:07:16
|
Odgovori |
| najna - Re: ŠTOPANJE po USA |
| ja jst nimam teh izkušenj, ampak po moje to ni najboljša varjanta... |
Dodan: 05. 11. 2005 @11:39:09
|
Odgovori |
| ju - Re: ŠTOPANJE po USA |
| pomoje tud ni najboljsa varianta. pa ne vem ce ni nekje se celo prepovedan-nisem siguren. ce kdo ve tocno naj napise. |
Dodan: 05. 11. 2005 @19:23:22
|
Odgovori |
| Andrej - Re: ŠTOPANJE po USA |
| Jaz ti lahko povem le to, da je stopanje v dolocenih zvezdnih drzavah je prepovedano ( kazen 1000$ ) - zagotovo vem to za Ohio. Za druge zvezne drzave pa ne bi vedel. |
Dodan: 06. 11. 2005 @09:49:17
|
Odgovori |
| jest - Re: ŠTOPANJE po USA |
| Ni variante... noben ne stopa.... noben ne ustavlja... |
Dodan: 06. 11. 2005 @10:20:09
|
Odgovori |
| Kaja - Re: ŠTOPANJE po USA |
| Ni šanse. Tam sem bila že večkrat Prevozili smo 15 držav, pa nisem videla niti enega štoparja. |
Dodan: 06. 11. 2005 @18:17:31
|
Odgovori |
| hippi - Re: ŠTOPANJE po USA |
| ampk ta o prepowedi štopanja je pa tud smešna |
Dodan: 08. 11. 2005 @13:22:09
|
Odgovori |
| miran - Re: ŠTOPANJE po USA |
| ma kako da se ne štopa...še v ameriških filmih promovirajo štopanje... mene bi tudi zanimalo če ima kdo KONKRETNE izkušnje s tem...čeprav sem tudi jst mnenja da ni lih najbol varno štopanje....še posebej po ameriki... ampak me pa vseeno zanima... :)) |
Dodan: 08. 11. 2005 @14:24:44
|
Odgovori |
| ery - Re: ŠTOPANJE po USA |
| Jaz ti štopanje po ameriki ne priporočam. No sicer je odvismo v kateri del USA greš. Edini state kjer je varno štopanje je Montana. |
Dodan: 08. 11. 2005 @17:28:45
|
Odgovori |
| fiffy* - Re: ŠTOPANJE po USA |
| ma zkej Montana?...kaj pa California in Florida?.... |
Dodan: 09. 11. 2005 @13:35:09
|
Odgovori |
| Bojc - Re: ŠTOPANJE po USA |
Ja, stopanje je prepovedano v dolocenih drzavah. Lahk se vozis stotine kilometrov pa ne bos vidu stoparja (vem iz izkusenj!). Po drugi strani pa firme prepovedujejo svojim voznikom tovornjakov, da ti ustavljajo in vzamejo stoparje (zaradi zavarovanja). No, lohk si mislim, da ce bi kak amerikanski tovornjakar, nevajen stoparjev, vidu ob robu cesti kako lustno Slovenko, ustavil svoj velikanski tovornjak s skripajocim zavoram....... pa se bi pozvizgal na zavarovanje in prepovedi.... Ampak lohk ti recem -- ne delaj tega, punca! Prevec nevarno. Se nisi slisala o serijskih morilcih, ki so vozniki tovornjakov, in pobirajo izgubljene stoparke:?-) Raje malo sparaj in vzemi Greyhound bus. Vidis lohk celo Ameriko! |
Dodan: 28. 01. 2006 @03:31:44
|
Odgovori |
| uroš - Re: ŠTOPANJE po USA |
| zdej ste pa punco res prestrašl. sploh pa glede na to, da nimate izkušenj s štopanjem (bojc in company), nimate punci kej morit. valda vsak, ki štopa tud neki reskira (in tega se more zavedat), hkrati pa doživiš mnogo lepega in še več. tako da, o štopanju nič slabega. kar se pa tiče štopanja po ameriki, bi pa težko kaj rekel, ker v tistih koncih še nisem štopal. aja, pa še nekej prepoved ustavljanja štoparjem za voznike firm mimogrede velja tudi pri nas in zato to ne pomeni, da ti tud v sloveniji ne bo noben ustavu. prej nasprotno. lp, uroš |
Dodan: 19. 04. 2006 @14:25:46
|
Odgovori |
| Za Urosa - Re: ŠTOPANJE po USA |
Uros, jest ti pravim da IMAM izkusnje, in ja, ne iz strani stoparja, ampak iz une druge strani -- prevoznika. Sn delu na pogodbah, kjer je pobiranje stoparjev izrecno prepovedano. In ja, pravis da je v Sloveniji isto tko? Naj bo, ampak ce bi se Slovenci tko drzali prometnih zakonov, kot se Americani, potem ne bi bilo toliko prometnih nesrec, kjer ljudje prehitevajo in grejo v skarje, ali pa enostavno hitro vozijo. Vsaj v WA Statu je na vsakem kilometru highwaya en State Trooper, in ta te bo dobil, ce si prehiter (tu v USA velja geslo "the police force is your friend", ni tko kot v SLO, kjer se folk boji policistov --- in folku pravijo, da naj poklicejo 911 --policijo-- preko mobilnih phonov, ce dozivijo na highway kakega norega voznika). Ce tovornjakar vzame stoparja, lohk izgubi pogodbo z prevoznim podjetjem, in to samo iz principa, ne pa zato, ker se je na poti kej zgodilo (dobi opomin, potem pa je "gone"!). Pac to se ne dela, da se pobira stoparje. Mogoce bo kak tovornjakar, ki je samostojen (te najdes redko), pobral kakega stoparja v kaki zvezni drzavi, kjer je stopanje dovoljeno..... potem ne naredi nic narobe. Ampak te najdes dandanes bolj redko. By the way --- pozabu sem v kateri drzavi je to bilo, ampak v tej eni drzavi so z zakonom prepovedali stopanje, zato ker so bili na sledi enemu serijskem morilcu, ki je potoval z avtom. Sej vem, da boste skeptiki mislili, da je to joke (ali da sem to vidu v kinu), ampak ni. A mislis, Uros, da se zakoni zgodijo, ker se je enemu politiku tok zdelo ta dan? (Mogoce v SLO). Pa brez zamere, Bojc (in co.) |
Dodan: 19. 04. 2006 @19:57:52
|
Odgovori |
| M - Za Bojca Re: ŠTOPANJE po USA |
| Bojc, v enem tvojem postu sem bral, da si omenjal da ZDA ni tisto kar vidimo v filmih. To si omenil v tem smislu, da se tam ne cedi med in mleko. Ja kako je pa pol s kriminalom? A kriminal je pa dejansko tak, kot ga prikazujejo v filmih, ali ga je manj oz še več? |
Dodan: 16. 05. 2008 @15:10:47
|
Odgovori |
| x - Re: ŠTOPANJE po USA |
In North America hitchhiking is forbidden in some areas, such as near prisons. In some cases, a local government, such as New York City where hitchhiking is widely considered very dangerous, may ban it altogether. Certain US states have created conditional bans, such as Utah, Pennsylvania, New Jersey and Nevada; it is frequently illegal on the actual shoulder of Interstate highways, but is usually legal from highway on-ramps. Nevada, for instance, bans hitchhiking, or signaling for a ride, altogether, but walking on rural interstates is permitted. The same law applies in Wyoming. On the other hand, the state of Oregon (with the exception of counties in the tri-met bus system--Clackamas, Multnomah, and Washington) permits the freedom of hitchhiking as well as walking right on the Interstate. Oklahoma, for instance only expressly bans pedestrians and hikers on tolled interstates-the free ones are 'ok', provided one is in a safe area for cars to briefly pull over. Many Canadian highways similarly have hitchhiking bans.
So while it is conditionally legal in some places and illegal or forbidden in others, to me it is just damn stupid especially with all the psychos out there. |
Dodan: 16. 05. 2008 @17:36:44
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
|