Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 27. 05. 2005 @10:07:38
gana
uros
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
ali je ze kdo bil v gani, kako je z boleznimi, standardom, varnostjo...
Dodan: 01. 06. 2005 @00:16:33
Re: gana
andrej
Gost

nisem bil, grem pa letos. moras bit cepljen za rumeno mrzlico, drugace ne dobis vize. zascita proti malariji je po mojem mnenju zelo priporocljiva, se posebej v teh mesecih. to bi moralo biti dovolj. vsaj mislim.

kolikor sem razumel, je to ena najvarnejsih drzav v zahodni afriki v tem trenutku.

standard imajo tudi precej visok, ceprav imas kot turist priloznost prit zelo poceni skozi, ker je dosti javnega prevoza. osebno racunam na 10$ na dan, ce ti moje mnenje kaj pomaga;)

ce si se ze odlocil za it, mi prosim povej, kolko bos dal za karto in kako je kaj z vizami.

lp,

andrej

komadich@email.si

Dodan: 01. 06. 2005 @10:59:57
Morana
Gost

Halo!

Mi tudi potujemo 15. julija v GAno, glede cepljenj se baje splača it v Italijo, ker so cepiva cenejša.Antimalarijki, ki jih predpisujejo v Sloveniji so zelo stari in jih v nobeni evropski državi več ne predpisujejo(baje maš halucinacije ???). Kaj pa glede letalskih kart- katera varianta se ti zdi najcenejša, prosim odgovori!

Dodan: 10. 06. 2005 @11:23:55
andrej
Gost
pozdravljena, najbrz ni slaba varjanta, ki jo ponuja STA iz Dunaja. Jaz grem iz Zagreba za 10.000 vec. drugace ima pa airfrance na njihovi strani neke ponudbe v stilu: Conakry za 530 EUR in podobnop. najbrz se splaca prestudirat, ce dobis karto za kako sosednjo drzavo. temu pristejes ceno vize in poti do Pariza, pa vidis, ce se splaca. za kake bolj ugodne varjante pa res ne vem... pa sem iskal 6 mesecev. prosim, pisi mi na komadich@email.si, da si izmenjava kaksne uporabne infomacije. LP Andrej
Dodan: 17. 06. 2005 @18:53:59
andreja
Gost

ko bos tam se pozanimaj o neki slovenki ki je v gani naredla vas ali nekaj takega in sprejema popotnike.

ali kdo ve kaj natancnejsega?

Dodan: 18. 06. 2005 @13:12:49
Ursula
Gost

Zivjo! Tole sem jaz v dobila na mail - v zvezi s "slovensko" vasjo v Gani... :)

Lepo potovanje vsem! LP U.

************************************************************************************************************************************************************************************************************************
Tole posto sem dobil od znanke, ki je obesila penzionersko življenje
na klin in odsla v Ghano v nove izzive ter se zacela it turizem po
Afriskih manirah. Ce razsirite tale mail naprej, ji brez stroskov naredite lahko malo ali veliko uslugo (vsak od vas ima par dest ljudi v mail listi, kajneda?!)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Vabilo

Z najvecjim veseljem vam sporocam, da je moja afriska vasica koncno zazivela in je vsak gost dobrodosel.

Ponudim vam lahko dobro hrano, pijaco, lepe sobe s tusem in WC, pa tudi prenocisce v dormitoriju, za vse mlade in mlade po srcu.

Moja vasica se imenuje Barbara's Highlife village,nasli pa me boste v vasici Langma, v blizini morja in lepe plaze ( Accra - Barrea - Kokro bite - Langma)

Obljubim, da bomo za vskega gosta dobro poskrbeli!

Ker se vedno verjamem, da so sporocila "od ust do ust" dober in uspesen nacin sirjenja novice, vas prosim, da posljete ta mail svojim prijateljem in tako odprete zame nekaksno Posto upanja.

Lep pozdrav vsem!

Barbara Bizovicar

barbarabizovicar@yahoo.com

00233244957278
Barbara's Higlife
p.o.box AD 352
Adabraca, Accra, Ghana, Africa

Dodan: 19. 06. 2005 @11:16:32
mikka
Gost

Tudi mene srce vleče v Gano in sem zato pisala tej gospe Barbari. Njen odgovor me je tako presunil, da sedaj ni več dvoma, kje bo moja naslednja destinacija: GANA! :) Bi pa prosila, če kdo ve kakšne je postopek za pridobit vizo. V nadaljevanju pa vam posredujem odgovor od Barbare. Se vidomo tam? :) Jaaaaaaa

BARBARA'S HIGLIFE VILLAGE

Zdravo!

Obljubila sem, da se bom oglasila in Ti natancneje opisala, kaj lahko pricakujes, ko prides v mojo malo vasico na robu Afrike.

Vem, da ste doma ze nekajkrat razmisljali o skoku na Crno celino, si zazeleli spoznati tudi manj znane predele Afrike. Potem pa ste si premislili, ker je tezko najti taksno ponudbo pri turisticnih agencijah, v neznano pa se niste hoteli podati. Vidis, zdaj lahko spoznate Gano - lepo, divjo in tako razlicno. Nekje sem prebrala, da bi morali njene ljudi nominirati za najprijaznejse prebivalce sveta!

Nisem popotnica. Trst in Celovec sta bili moji destinaciji. In Dalmacija.

Sem samo Barbara Bizovicar, Slovenka v zrelih letih, ki jo je pot zanesla v ta del sveta. Zaljubila sem se v dezelo in ostala. Ker pa se se ne zelim umiriti in samo posedati, na tem cudovitem koscku Gane ustvarjam raj za vse, ki si zelijo prave Afrike s scepcem varne domacnosti. Pa se druzba bo dobra!

Trideset kilometrov zahodno od glavnega mesta Akre, v ribiski vasici Langma, ob pesceni morski obali sem torej zgradila vasico Highlife Village, ljudje pa so ji dodali Barbara's. Vasica je zasnovana kot stare afriske vasi - okrogle hisice so postavljene v krogu, v sredini tega kroga pa se odvija vse druzabno zivljenje vaske skupnosti, ljudje kuhajo, opravljajo razlicna dela in se zabavajo. V Barbara's Village sem na ta trg postavila bar s slamnato streho, jedilnico in prostor za zabavo, za cudovite ghanske glasbenike, plesalce...

Vecje okrogle hisice so namenjene druzinam ali vec prijateljem skupaj, manjse pa bodo dvoposteljne. V vsaki sobi je tus in WC. Ponoci te hladijo ventilatorji. Pohistvo je narejeno iz bambusa. Za vecje skupine in posameznike, ki to zelijo je na voljo tudi dormitorij, vecja hisa na kolih iz bambusa, s slamnato streho in vzmetnicami, mrezami proti komarjem, lesenimi zaboji s kljucavnico za prtljago. Kmalu bom postavila se nekaj manjsih bambusovih hisic.

Razen udobne namestitve sem bar seveda dobro zalozila z vsemi vrstami alkoholnih in brezalkoholnih pijac, koktaili, vsemi vrstami svezih sadnih sokov - ananas, pomarance, mango, papaja, kokos?.

Obalni del Ghane je znan po jedeh iz vseh vrst mesa, veliki izbiri rib, sip, skampov, jastogov. Tudi zelenjava je tukaj nekaj posebnega, naravna in polnega okusa. Vse to pripravljamo v Highlife Village, ghanski kuharji tudi na njihov znacilen nacin. Sama pa tudi nisem pozabila, kako skuhati kaj evropskega!

Pescena plaza, obdana s palmami, je oddaljena priblizno dvesto metrov od vasice. Vsako jutro se sprehodim po kilometrih sipin. Dno se postopoma spusca v globino, zato se otroci pogosto igrajo v plitvini, oceanski valovi pa so kot nalasc za body surfing. Sama tega ne prakticiram! EMSO, pac.

Pocasi se nabirajo sportni rekviziti, predvsem deske za surfanj, kolesa, s katerimi se moji gostje radi popeljejo na izlet ali trznico, druzabne igre, prijatelji z vsega sveta so obogatili knjizno omaro s knjigami in revijami. Kak vecer, ce si kdo res zeli, pa mine tudi ob gledanju filmov pod milim nebom.

Obcasno imamo vecere z bobnanjem, etno skupinami, reggae in seveda pravo ghansko highlife glasbo. Pa tudi delavnice, kjer se poskusam nauciti bobnanja, izdelovanja bobnov, nakita, barvanja batika, loncarjenja? Kar pac komu pase!

Tudi sicer s prijaznimi Ghanci pomagamo uresniciti vse zelje. Pripravila sem nekaj krajsih izletov za ogled zanimivih in znamenitih krajev. Ali pa vodicca in prevoz v bolj oddaljene, cudovite predele Gane.

Ghana je seveda poceni. Dvoposteljna soba je cca 20 eur/ noc za dve osebi, dodatna oseba 10 eur. Zajtrk od 1 - 2,5 eur, kosilo ali vecerja od 3 - 10 eur. Cene se prilagajajo cenam na trgu, vendar v eur ni nikoli bistvenega odstopanja.

Nekateri prijatelji so si Ghano zazeleli se bolje spoznati in zelijo hisice zakupiti. Tako se zanje cena ne bo spreminjala. Cena zakupa za pet let je 3000 eur, za dve osebi, vsako leto za mesec dni. Ce sami tega ne bodo mogli izkoristiti, pa lahko posljejo svoje druzinske clane ali prijatelje.

Kmalu bom dobila tudi svojo internetno povezavo in telefonsko linijo.

Ko se odlocis, da pridete na obisk, se javi po telefonu ali e-mailu, da vas pridem iskat na letalisce, kamor vas bom na koncu pocitnic tudi odpeljala.

Vem, vse informacije o Gani, slike, opise, lahko najdes v turisticnih vodnikih, internetnih straneh, itd. Vendar iz lastnih izkusenj lahko povem, da je Gano in njene ljudi treba doziveti! Cudovita je!

Se vidimo, pozdravi vse!

Barbara

www.barbarasvillage.com

Barbara Bizovicar

Barbara's Highlife Village

p.o. box AD 352

Adabraka

Accra

Ghana

Tel.: 00233 244 957 278

e-mail:

barbarabizovicar@yahoo.com

Dodan: 20. 06. 2005 @11:50:13
Nataša
Gost
Barbara Bizovicar
>> >
>> > barbarabizovicar@yahoo.com
>> >
>> > 00233244957278
>> >
>> > >
>> > Barbara's Higlife
>> >
>> > p.o.box AD 352
>> >
>> > Adabraca, Accra, Ghana, Africa
>> >
lep pozdrav Nataša
Dodan: 23. 06. 2005 @10:41:33
Bola
Gost

jaz tudi potujem konec leta in sedaj ko sem tole prebrala se še bolj veselim....

Juhuhuhuhu

Dodan: 01. 07. 2005 @19:48:00
ashanti
Gost
A gre še kdo v Gano konec leta oz. v začetku 2006??
Dodan: 18. 01. 2007 @08:31:00
prestica
Gost

No, iz te teme ven se da sklepat, da vas je kar nekaj odšlo v gano.

Kako je bilo? Ste bili zadovoljni?

Prosila bi za kaj več informacij.

moj mail: krninaana@yahoo.ca

Dodan: 20. 01. 2007 @16:31:51
aJda
Gost
jaaa...mene tudi zanima :)
Dodan: 10. 11. 2011 @16:48:39
Srcica
Gost

Če vas zanima še več infomacij o Gani, vas lepo vabimo na Potopise z dobrodelno noto - 16.11.2011 ob 19h namreč potujemo v Gano.

Dobimo se v Študentski hiši SRCe, na Židovski stezi 6 v Ljubljani.

Več info na: https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=217371381658766

Vabljeni tudi prijatelji prijatljev...

Dodan: 21. 05. 2012 @16:32:20
Popotkoto
Registriran uporabnik

Živjo!

Ja, Gana je super. Za rumeno mrzlico se je potrebno cepit in malarične tablete jest. Drugače pa je to dežela zelo prijaznih ljudi, vedno pripravljenih pomagati, če si le ti prijazen do njih.

V Accri, glavnem mestu sem našla prijetno prebivališče pri Metodi Appiah, ki je postalo in ostalo naše domovanje. Obiskovali smo parke in mesta po vsej deželi. Dve dvoposteljni sobi, lastna kuhinja z vrtom v senci po zelo ugodni ceni. Obenem pa sta nam bila na voljo še pralec oblačil in taksist za ceno, ki jo dobijo le še domači brez pogajanja. V prijetnem in mirnem okolju z zelo prijaznimi domačini, v bližini letališča in centra mesta. Dežela me je tako navdušila, da grem spet in že vem, kje bo moj bazno tabor.

Pri: Metoda Appiah (Slovenka poročena v Gani)

metoda_appiah@yahoo.com

tel:+233-24-3821357

Accra - Haatcho

Dodan: 23. 05. 2012 @13:09:56
i.
Gost

Barbarina vas ni vas. Dala si je zgraditi par kolibic, kjer lahko prenočiš. Na sredi tega dvorišča je bar-šank, kjer strežejo pijačo. Zraven je koliba, kjer kuhajo. Kolibice nimajo ne lastnega stranišča , ne tuša. To je to.

Dodan: 28. 08. 2012 @12:04:15
cocoa-village kumasi
Registriran uporabnik

Pozdravljeni,

Če pa se bo kdo napotil obiskati Kumasi pa je v okolici (35 km oddaljeno) jezero Bosumtwi, kjer boste našli Cocoa Village Guesthouse prav tako slovenska postajanka v Gani. Zelo lepo jezero kjer se je sigurno vredno ustaviti in preživeti kakšen dan ali dva. Več na www.cocoa-village.com.

Tomaž  

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

tako je, najprej je treba
Pozdravljni, Tisti ki ste potovali z
Reče se "s" stavami, ne
sem nasla ugodno karto za
Air asia leti iz starega
Valjda se splača za nekaj
AirAsia od 1.10.2012 leti z
Midva sva lani letela z
Če že Air Asia ne
seveda obstaja, evo link: http://www.aptgorizia.it/ProxyVFS.axd/APT-Collegamenti-AEROPORTO-FVG-Inverno-2012-2013.pdf?rnode=13648&stream=allegato2%7corig&ext=.pdf
V NY z prej omenjenim
V obe smeri? Težka bo. V
Pozdravljeni,   14. junija se odpravljava na
hvala za mail...bomo kontaktirali  
If anybody wants useful informations
Če je rekla pod 400
zasluzite z stavami https://www.facebook.com/pages/Stavni-sistem-od-100-do-600/101066460095162
danes imas ponudbo airfrance za
Aja pa ne pozab zdej
Prodam žensko odločbo od junija
A to je bil tvoj
Potem pa svizec zavije čokolado!!!
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™