Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Ostali prevozi / transferji » Romunija in Bolgarija
| Spela - Romunija in Bolgarija |
| Ima kdo mogoče kakšne informacije o teh dveh državah? Karkoli...prevozi, prenočošča, cene...kako z malo denarja prebiti 1 mesec v teh Romuniji in Bolgariji. |
Dodan: 08. 04. 2005 @13:19:32
|
Odgovori |
| Anka - Re: Romunija in Bolgarija |
| Obe državi sta dokaj poceni, odvisno je od tega, kako turistično je mesto ali kraj. Sama sem se tja dol peljala z vlakom, čeprav turistom Bolgarci sami odsvetujejo vlak, ker naj bi bilo prenevarno oz. naj bi se z vlakom vozili največji reveži (ker je pač najcenejš). Bolgarija je kul, sam turistične plaže niso ravno najprijetneši prostor za oddih (tam je tudi najbolj drago). Jaz sem imela s sabo kar šotor, ker večinoma lahko dobiš kamp, drugače pa obstajajo tudi turistične agencije, ki ti zrihtajo prenočišče. Bolgari imajo dvoje cen - zase in za turiste - predvsem kar se kampiranja tiče. |
Dodan: 08. 04. 2005 @14:12:54
|
Odgovori |
| sonja - Re: Romunija in Bolgarija |
| pred enim tednom sem bla v bolgariji in sicer z vlakom, pa je cist kul do beograda si lahko omislis celo spalnik in mas cist kul potovanje traja pa 22 ur. v sofiji smo mele ful kul hostel, Hostel Mostel(8 eur), ki ga najdes na netu in ga tam tui rezerviras, lahko pa tipcek Arsen pride celo pote na postajo, drago res ni nic, po bolgarji smo pol v glavnem potovale z busi ki niso pretirano dragi, lahko pa tudi z vlakom sam nevem kak so cene. |
Dodan: 09. 04. 2005 @14:10:49
|
Odgovori |
| nikica - Re: Romunija in Bolgarija |
| jaz sem bla v Bolgariji lani poleti... v bistvu sem zivela pri enem kolegu, tako da ti glede prenocisc ne moram dosti povedat... drugace so ostale cene normalne, obcutno nizje kot pri nas... problem pa je v tem, da zelo malo ljudi govori anglesko, tako da smo imeli kar nekaj tezav s sporazumevanjem... pa tudi vse je pisano v cirilici in se zelo hitro lahko zgubis :D |
Dodan: 10. 04. 2005 @21:57:09
|
Odgovori |
| petra - Re: Romunija in Bolgarija |
Ojla, Jest bi se na tvojem mestu vsaj malo cirilice naucila, ker radi goljufajo. Sama govorim rusko, tako ni bilo tezav z branjem cirilice ali komuniciranja. Vsekakor pa bos zaradi nemskih turistov prej prisel/prisla cez ce govoris nemsko, velik prej kot anglesko. Trust me ;-) Lp, Petra |
Dodan: 12. 04. 2005 @21:15:44
|
Odgovori |
| prekmurc - Re: Romunija in Bolgarija |
| Bolgarija je kul. Tudi sam se odpravljam na roadtrip letos od Ljubljane do bolgarske obale. Bolgarska obala sploh ni tako slaba in draga,je pa seveda dražja od ostale pokrajine ampak vse se da zmenit,res pa je da ne smeš biti naiven. Kot govor ti priporočam srbo-hrvatski, vse se bo dalo prej zmenit kot s ang. in nem. , denarja ne okrog kazat in imej čim več drobiža (nabavi si tudi nekaj njihovega denarja že v naprej), na ulici ne menjaj denarja,ker te bodo oguljufali, na obali je poleti velika gužva.Za prenočišče prej priporočam hotel,ker imaš normalne sanitarije in osebje hotela skrbi tudi za varnost gostov in njihovih stvari. Upam da nimaš občutljivega želodca saj je njihova hrana malo drugačna oziroma večinoma temelji na pečenem (gril), tu pa tam pa pomaga predvsem kaka šlivovica al pa konjak(priporočam). | | | |
Dodan: 10. 05. 2005 @15:46:56
|
Odgovori |
| spela - Re: Romunija in Bolgarija |
| kako ste pa kaj potovali po Romuniji in Bolgariji?Verjetno se kar splača vzeti Eurodomino? A je slučajno že kdo imel to, pa če je, za koliko dni ste jo vzeli? Hvala |
Dodan: 18. 06. 2005 @20:50:24
|
Odgovori |
| tejci - Re: Romunija in Bolgarija |
jest sm bla u bolgariji lansko leto, pa sm sla od Beograda do Sofije z avtobusom k je cenejsi,od Sofije naprej pa z vlakom do Burgasa. res ne rabis el domino izkaznice, ker je sigurno cenej ce potujes brez nje. jaz sem dala za 400 kilometrov dolgo pot od Sofije do Burgasa preracunano 2.000 sit, potuje se 10 ur. |
Dodan: 05. 07. 2005 @21:07:35
|
Odgovori |
| tejci - Re: Romunija in Bolgarija |
pa prej si rezervirajte kaksne sobe v hotelu, ker na slovenski pasos ne boste dobile prenocisca pod 50 evri v bilokaterem hotelu- odvisno pac iz katere drzave si. Drugace je pa ful v redu, ljudje so prijazni, res pa je tudi da je precej nevarno v vecjih mestih. Denar menjaj samo v bankah in hotelih, ker so naju s prijateljico ogoljufali v menjalnici za 50 eurov, ker nisva vedeli kaksen mora biti tecaj. |
Dodan: 05. 07. 2005 @21:10:48
|
Odgovori |
| weedo - Re: Romunija in Bolgarija |
| romunija je varna in na izi. Tri tedne, avto, po jugu do morja in po severu nazaj. kampiraš lahk kjerkoli, privat sobe so po pet evrov(ponavadi cel zgorni štuk bajte), hostli po 10. Glavne ceste so kul, stranske rizične. S policaji ni več problemov. Turistični kraji primerljivi s Slo. Mesta so urejena glede na njihovo pomembnost in na lego. Previdno v križiščih. Na vampirje pozabi - kvazi holivud..banalno kljub temu da si pripravljen. Zanimiva delta, stare vasice v karpatih, zapuščeni industrijski objekti. Kupuj v malih trgovinah(njihova hrana pol cenejša), vzami si čas za bukarešto in stikaj za skritim (tako si lahko na kosilu v cerkvi iz 16.st..)...hm..naj se ti ne pokvari avto(faktor pet!!)...to je to.........gre kdo v stare bolgarske vasice na pristen touch in tišino v roku enga tedna (transmutes@hotmail.com) |
Dodan: 14. 07. 2005 @09:48:44
|
Odgovori |
| masha - Re: Romunija in Bolgarija |
| kako pa je kaj z zasedenostjo sob?se da vedno dobit prenočišče ali je ful zasedeno?zanima me predvsem obala črnega morja ampak ne najbolj turistični kraji.ima kdo kakšno informacijo?thx |
Dodan: 25. 07. 2005 @19:37:27
|
Odgovori |
| katja - Re: Romunija in Bolgarija |
| mene zanima ali je pametno rezervirati sobe v hostlih ali je bolje, če si sproti iščem prenočišče pri domačinih? |
Dodan: 08. 05. 2008 @13:25:07
|
Odgovori |
| ZDRAVKO - Re: Romunija in Bolgarija |
| Rezervacija vsaj za začetek je vsekakor dobrodošla. Povzemam po lastnih izkušnjah in prakso nekaj potnikov - študentov, ki so v zadnjem času potovali z nami do Skoplja in potem naprej do Sofije. Cena do Skoplja povratna vozovnica za bus 81€ in potem povratna do Sofije še 23€ in hostli okrog 10€, dočim prenočišče "privat" včasih in ponekod že od 5€ naprej. Pri nas lahko rezerviraš in uporabiš samo prevoz do Makedonije. DRD 05 99 33 646 in 041 616 945. |
Dodan: 09. 05. 2008 @11:19:55
|
Odgovori |
| arni - Re: Romunija in Bolgarija |
| Lansko leto sem bil s kolegi v Bolgariji avgusta in za ta termin priporočam da, si rezerviraš v naprej. Posebno hostel Mostel v Sofiji, ki je bil polno zaseden in so zavračali naključne popotnike. Njihovo stran preko katere rezerviraš dobiš na netu. Mi smo potem šli do Črnega morja in nazaj in smo rezervirali naslednja prenočišča en ali dva dni vnaprej. Spali pa smo povsod (hostli, privat, hotel). Cene prenočišč so okrog 10 EUR. |
Dodan: 14. 05. 2008 @14:13:16
|
Odgovori |
| d - Re: Romunija in Bolgarija |
| ne pozabit bansko in veliko tarnovo,men blo full vsec |
Dodan: 14. 05. 2008 @22:56:54
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kolikokrat si že obiskal/a potopisna predavanja, ki jih organiziramo vsako drugo sredo v STA Travel Cafe-ju?
|