zdravo,ce je kdo bil,kaj si ogledat, poleg pristine in prizrena? grem z javnimi prevozi
dobro vprašanje kaj ogledat :-)
Meni je bilo všeč v okolici Šarplanine.Na prelazu 1515m.n.v. v okolici gorne selo, sem pa jedel zelo zelo dobro pleskavico.Sledil je zelo lep kolesarski spust v Prizren, zelo velika črna pika pa je veliko smeti.
kako je z namestitvijo...?KJE PRESPATI? .... hotel imajo? kakšne so cene...? ponudba...? čistoča....?
Sumljivo.....
kaj je sumljivega? nabavi si knjigo,preberi pa je,mam Bradt Kosovo in DA,imajo hotele vsepovsod...hvala za zgornji nasvet
Na Kosovu naj te v slabo voljo ne spravijo smeti.... oglej si Pećko patriaršijo, Visoke Dečane, dolino Rugova, v času, ko sem tam delala, sem večkrat obiskala samostan Gračanica (malo ven iz PRN). Perfektna hrana, bazen, v katerem sem se celo kopala, čeprav sem pred prvim obiskom bazena imela neke predsodke. Brezovica poleti ali pozimi - vedno lepo.
dobro je, ce imas nekoga, ki pozna jezik, sicer pa tudi (presenetljivo) zelo dobro znajo (predvsem mlajsi) anglesko, in srbsko (bolj starejsi); za pogledat je pa kar nekaj stvari (za tiste, ki mislijo da je to dzungla) 
to sem tudi mislil vprašat,lahko kar s srbščino začnem pogovre,kupim karte za bus ali kako?bodo problemi če srbsko začnem?
pazi, da se ne vrneš brez ledvic 
pogovor s taksistom: mene je na začetku malo skrbelo in sem govorila v angleščini, potem pa sem ugotovila, da je čisto navdušen nad dejstvom, da razumem srbsko, ker je bilo zanj lažje. bi rekla, da je zelo odvisno od osebe, je pa res, da je bilo kar nekaj podobnih zgodb, saj starejši po mojem mnenju bolje govorijo srbsko kot angleško,
hvala,malo ''kmečke pameti''pa bo kakor bo najbrž
|
28.05.2013
|
|
|
10.10.2012 - 30.06.2013
|
|
|
01.06.2013
|