Kje se da dobiti ugodno za prespat pri naslednjih parkih: Arches, Bryce canyon, Antelope canyon, Grand canyon, Yosemite, Dolina smrti?
Hvala za odgovore.
Hm? national parks in forresti imajo ponavadi svoje campgrounde, objavljeno na strani National Park Service za vsak park/gozd posebaj npr. http://www.nps.gov/arch/planyourvisit/feesandreservations.htm Hostli v mestih okrog, ce najdes v salt lake cityu hostel za 18$ na noc...
V samih parkih lahko ugodno spiš samo v kampih, pa še ti so v sezoni hitro polni (izven sezone pa je pogosto premrzlo - temperature po 0°C). Običajno se zato spi v motelih v najbližjih mestij, ugodne nočitev so tako pogosto 1-2h vožnje stran od parkov.
Arches - Moab (kar drago, če greste samo za en dan v Monticellu, če pa ste tam več dni (in vas je več) pa lahko za dobrih 100$ najameš celo hiško z vrtom - mi smo to in bili zelo zadovoljni : www.moabcottage.com)
Bryce Canyon - mi smo spali v Harold's place (bungalovčki) kakšinh 20 km pred parkom
Antelope Canyon - Page (mi smo spali v Red rock motelu)
Grand Canyon - Williams (če greste v smeri ure je to 1h za parkom)
Yosemite - Yosemite bug oz Oakhurst ali pa v motelih ob avtocesti 99. Če greste čez Tioga pass iz Death Valleya Motel6 Bishop
Dolina Smrti - Las Vegas na vzhodu, Motel6 Ridgecrest na jugozahodu ali Bishop v smeri proti Yosemitu.
Na vzhodnem vhodu Grand Canyona (blizu Desert View) lahko prespiš v motelu Anasazi inn v Gray Mountain (sicer sredi ničega), ampak za prespati noč je soliden motel.
|
02.04.2011 - 31.12.2015
|
|
|
27.06.2013
|
|
|
21.06.2013 - 22.06.2013
|
|