Zanima me, a ma kdo kako ne preveč staro izkušnjo z iskanjem dela na blef v Nemčiji (predvidoma Muenchen, morda pa tudi kako drugo mesto bolj na jugu, npr. Stuttgart). Prošnje ne prinesejo nekih ful rezultatov, ker predvidevam, da dobijo po več tisoč prošenj Čehov, Poljakov itd.
Zadnje čase dobivam tudi precej informacij od raznih yugosov, ki imajo izkušnje z delom gor ali pa imajo še zdaj tam kake frende in znance in so mi vsi po vrsti rekli, da na prošnje lahko kar pozabim in da šiht dobim lahko samo na licu mesta - slednje pa dokaj z lahkoto. Govorim seveda o raznih fizičnih delih. V takem primeru tudi osnovna nemščina zadostuje baje.
In zdej resno razmišljam, da bi pičil gor s kakimi 500 evri in probal na slepo, pa me zanima kolk realno je, da dobim job v 2 tednih. A ma kdo kake podobne avanturistične izkušnje?
Lahko probaš taxi voznik, ker tudi jezik ne bo problem saj je veliko lastnikov iz YU
Hm 500 eurov je premalo za 2 tedna Nemčije (prenočišče, hrana, potni stroški,...) razen če boš spal v avtomobilu in jedel sendviče,....kar tako na blef je brezveze da greš. Munchen ni Ljubljana, to je veliko mesto, kar tako brezciljno tavati pa tudi nima smisla.
Mogoče se splača iti pogledati na urad za Delo v Nemčiji ali pa kupiš kakšen časopis in pogledaš kje kaj iščejo itd,....vendar brez jezika se boš težko znašel in komuniciral na razgovorju za službo,....
Ja, zlahka dobis. Jaz grem gor cez 9 dni blizu Frankfurta, ker iscejo veliko Paketzusteller-jev, in so rekli, da lahko zacnem takoj. Skozi iscejo, ker da ne dobijo ljudi - tudi zaradi velike zaposlenosti. Sem ekonomist, a za 600eur v tej gnili drzavi za gnile delodajalce ne grem delat, raje doma se prevajam, kot pravim pa grem v Nemcijo glede omenjenega dela, placano 1300eur neto najmanj. Tako, da ti predlagam, da gres gor, Bavarska je velika in zagotovo dobis nekaj. Te zanima Paketzusteller?
ja, itak!!! kontaktiri me na igkokalj@gmail.com!
kje si dobil to delo tud es bi rad so Paketzustelle
mogoce bi lahko sli skupaj
email:antonpirsic70@gmail.com
Hej sliši se full zanimivo in na easy,....a to pakete sortiraš ali kaj?
Jaz bi tudi šel. Pišite mi na stampstreasure@gmail.com imam svoje vozilo, tako da lahko gremo tudi z mojim avtomobilom če nas bo več.....
Dejte vcasih mal tud poguglat kej...
naj gredo, pa bodo sami preizkusili, da se tudi v tujini ne cedita med in mleko.
Tistim, ki ste dali emaile, vam odpisem kmalu, ja.
Zadnjim dvem odgovorom pa moram dodati, da suznji so v Sloveniji, v tej gnili drzavi, gnili delodajalci. Lahko govoris o suzenjskem delu, pa to ni res, pojma veliko nimata, opazila sta na internetu clanek o tem in takoj kot da je "suzenjsko delo" v Nemciji. Totalna abota. So pa tudi razlike med sluzbami Paketzustellerjev, bil sem februarja tudi na razgovoru v Nemciji. Zdaj pa mi povej, koliko zasluzis tukaj? A bos delal za 600eur (ki jih konec meseca niti ne bo nakazanih) ali bos sel preiskusiti svoje sposobnosti v tujino za precej vec denarja? Kje si suzenj? Kje si suzenj, se enkrat vprasam? O cedenju mleka in meda pa ne govorim. In ne mi govoriti o visjih stroskih v Nemciji kot so tukaj, ker ni res, tudi najemnine ne, kajti Ljubljana je suzenjsko najdrazja po najemninah. Jaz grem raje voziti kot delat v ekonomiji za 600eur, ni dvoma. Pa se prodajati ni treba, samo dostava paketov. Zaenkrat toliko.
Gost, jaz se strinjam, da škodit ne more in čist ziher tudi ne moreš biti. Vedno obstaja določeno tveganje. Dejansko je pa tako, da če te izkoriščajo v Sloveniji, ne moreš iti nič na slabše, če te izkoriščajo tudi v Nemčiji. Tudi glede cen se strinjam, me je čisto šokiralo, ko sem v Berlinu zašel v DM in ugotovil, da so cene za iste izdelke skoraj tudi do pol nižje kot pri nas. Bi pa priporočal, da imaš za vsak primer backup, če se izkaže, da je ta služba čisto izkoriščanje.
Pozdravljen zanimam se za delo Paketzustellerja in me znaima kaksna je trenutna situacija na nemskem trgu dela konkretno glede tega poklica? Nameravam se zaposliti v DE in me zanima kaksna je situacija in ali imam kaj sans ? hvala vnaprej
tudi jaz sem zainteresiran, če lahko prosim sporočite na tine204@yahoo.com, bi začel čimprej
a sploh znata nemško?
Znam tudi nemško, sem že delal v Avstriji in iscem nacin kako spet priti v A ali D
tujina sploh ni taksen problem.dela je res veliko,govorim za gradbince.
pa tudi place nanesejo cez 2 jurja .tako da se da bolje zivet ,kot v sloveniji.
problem je samo bivanje,ne mores spati v avtu.lahko ti kdo uredi sobo ali
skupna stanovanja,ker da sam isces ne bos nic dobil,pa se tisti hocejo 3
mesecno najemnino.kar pa se glede hrane tice,pa je vse veliko ceneje kot
pri nas.jaz sem sel tudi za en mesec gor,zdaj sem pa ze tri leta in
mislim da sploh ne pridem nazaj v slovenijo.mogoce ko bomo v penziji
cao
Po izobrazbi sem gradbenik imam tudi delovne izkusnje kot vodja gradbisca in ze 1,5 leta iscem delo tako, da bi vas prosil za nasvet kako zaceti v tujini oz ce mi lahko v podrobneje opisete vas primer, kako je bilo z bivanje, kako ste nasli delo. Hvala
rango poklici tel.004915216120306
lahko dobis vse informacije in delo
govorijo nase,tako da ni problem komunikacije
govorijo nase,tako da ni problem komunikacije
g. Joze hvala za kontakt, bi vas pa prosil ce mi lahko samo poveste vezano na to telefonsko stevilko za kaksne vrste delo gre oz koga sploh klicem?
gradbena dela,mozakar je Bauleiter tam in ti lahk vse zrihta,kar je glede dela
super hvala g. joze, jutr ga poklicem in bom probal se kaj dogovoriti
upam da ne bo slabe volje ker sem stevilko dobil kar preko foruma.
vam sporocim ce se bom kaj dogovoril. Ali ste vi v D prisli tudi preko
te iste osebe, ki jo jutri klicem? lp
ja ,on mi je uredil ze tri leta nazaj,
najlepsa hvala g. joze, jutri ga poklicem da vidim kaj in kako, in vas tudi obvestim ce se zadeva razvije bomo pa itak v stiku
hvala se enkrat. lp
Zivjo!
zanima me, ce mi mogoce lahko da kdo kaksen nasvet glede hostlov oz kaksnih poceni prenocisc v Munchnu?
Hvala ze v naprej!
|
08.07.2013
|
|
|
21.07.2013 - 27.07.2013
|
|
|
02.08.2013 - 04.08.2013
|