Živjo vsem. Zanima me, zakaj so cene let.kart direktno preko EMIRATOV TAKO DRAGE??? (za termin od 10-18 junija=1550 eur !!!). A ni bilo potovanje v Dubai preko njih vedno najcenejše? Kje bi dobila najcenejšo karto in še to, da bi bil let čimkrajši.Štart bi bil iz Benetk (Marco Polo). Hvala vsem za odg.
Kot jaz vidim je direktni preko emiratov v tvojem terminu 618€, z enim prestopanjem pa je npr,. 9-18 preko Turkish že za 356€. v tvojem terminu pa 396€. Drugače pa pri letalskih kartah ni pravil, katera družba je najcenejša, vse je odvisno od akciji, termina, ...
Ne vem od kje take visoke cene.
Jaz na njihovi strani najdem za 621.
Oj, hvala. Meni je pri emiratih spodaj v okencu napisalo 1500 za karto ter 58 za takse. Koliko časa pa se voziš, če prestopaš (tisto, ko si napisal za cca360 eur)? Kje si to gledal?
da nisi slučajno gledala karte za business class? 
HAAAAAAAAA, bi bila potem kot one 4 iz SEXA v mestu 2. Žal me le kakšen naftaš nebi tam dol čakal.
.
Sem našla eno obro stran ebookers.com. KDO POZNA? So zanesljivi?
@MihaP
Mi pomagaš najti najcenejšo karto za Septembra 2012. Destinacija pa nekam kamor se leti vsaj 8 ur
- Želje: Singapur, Indonezija, Karibsko morje.
Če je možno Munchen oziroma seveda vsa bližja letališča, Frankfurt je malo daleč.
Poskusi na ebookers.com. Jih pa ne poznam, morda nama lahko svetujejo tisti, ki so že sodelovali z njimi. Ej, kje pa si ti prej našel karto za Dubaj za 360 eur?
ebookers je OK, ena od najboljših OTA za letalske karte.
Ceno za 360€ mi sistem še vedno najde, samo mi je letalska družba ne potrdi, tako da najugodneje mi trenutno najde 10-18 preko Swiss (direktno na njihovi strani) za 433€, je pa veza zelo dobra - le 1.5h časa pri prestopanju.
Jakarto imaš preko Qatar-ja za 557€ praktično cel september, Singapur imaš s Turkish po 575/585€ za odhode v drugi polovici septembra, Havano pa imaš z AirFrance/KLM za 531€ (npr. 30.8-13/17/20/22/24.9). Vsi odhodi iz Benetk. Toliko na hitro, če imaš še kakšno idejo v igri kar povej.
Idej je vedno polno, sam...........ni
.
Bom malo pobrskala, pa ti kaj javim. Drugače pa, če boš že kaj okoli, se ti splača pregledati malo na booking.com za vse variante hotelov (so ugodni, njihova stran pa je zelo pregledna). Izkušnjo z njimi imam samo glede par vprašanj, drugače pa nisem še konkretno sodelovala. A jih poznaš?
booking.com? Ne pretiravam če rečem, da sem preko njih opravil rezervacije za preko 100 nočiev (res pa jih skoraj polovico tudi odpovedal
), ker imajo res vsaj meni najbolj transparenten opis hotelov, predvsem glede pogojov za otroke v sobi. Edino cenovno pa so pogosto malce dražji, saj imajo druge sorodne strani (npr. hotels.com, expedia.com) pogosto akcije -10% na iste cene. Izjema so t.i. Flash deals, samo so le za 2-posteljne sobe, kar pa sedaj pri nas ne pride več toliko v poštev.
@MihaP
Hvala za zgornje predloge za karte. Res najdeš ugodno ponudbo. Konkretno me zanima, ali mi lahko svetuješ eno turo, ki bi bila primerna za septembra vendar v Karibskem morju. Ker je takrat tam doba hurikanov, je menda najbolj primeren Curacao, Trinidad in Tobago in tam okol. Vendar sem gledam, da bi imel 2 tedna za raziskovanje in 1 teden preležavanja na npr. Curacau (ker na tem otoku drugega ni za počet
.
Mogoče veš katere letalske družbe so v redu v tem delu karibskega otočja?
in še zadnje vprašanje. Za september... je kaj ugodnega za Brazilijo? Kakšno je vreme tam, če mogoče veš.
Res ti hvala za trud.
@MihaP
Pa še za Bali lepo prosim, če so kakšne karte iz EU.
Popotnik,
jaz sem na Bali letela s Singapur airlines (rezervirala sem preko odklop.com za cca 600-700 eur) in res so družba, kjer se potrudijo za potnika (prijaznost, non stop hrana in pijača, vsak svojo TV...). Kar pa se tiče Balija, ti pa povem, da tako, kot se fancy sliši, da si bil na Baliju, toliko je potem tam doli tudi brezveze. Hotel ter določene stvari so bile ok (npr. plavanje z delfini, riževa polja, prečkanje otoka z avtom iz ene do druge strani in mimoidoče zanimivosti), vendar pa je izven hotela precej bedno (kot v Keniji), nobenih uličnih razsvetljav, poškodovani pločniki (super za pasti) in tudi hrana ni tako extra poceni, kot pravijo. Vendar pa je to res le subjektivno mnenje. Če boš pa še na Bali, se ti splača prestopati v Singapurju in med čakanjem narediti še traveltrip po mestu (enkratno doživetje). In v Singapur nujno moram še 1x. lp
Sem najdu za Bali za 600€. In če bi šel tja, bi udaril varianto: Bali - Singapur - Gili islands. Je pa res, da v Singapurju ni za dolgo bit, ker je precej drago, zato ne vem, če se mi splača za recimo 3 noči tja. Imaš mogoče kakšen predlog, kam se še da iz Balija in je zanimivo?
Koliko časa priporočaš za ogled celotnega Balija?
Če ti povem po pravici, jaz tja sploh ne bi šla, ker je res brezveze. Imaš toliko drugega lepega. Verjetno, če ne bi bila prej na Tajskem (BKK in Krabi), bi rekla, da je Bali zanimiv. Ker pa je bilo obratno, mi pač ni bilo. Če že greš, bi ti priporočala, da na Baliju najameš avto (kombi s šoferjem) in naj te vozi okrog. Otok lahko prečkaš ali ga obvoziš okrog. Po mojem imaš 4 dni čisto dovolj. Meni se zdi, da ko enkrat vidiš indonezijska otočja je vse podobno (razlika je le, ali želiš več gužve ali manj), drugače pa so si otoki in ponudbe podobni. Je pa res, da je odvisno, kakšen človek si. Če si na frišno zaljubljen, ti bo Bali super, ker boš itak skozi v hotelih, ki pa so ZELO lepo urejeni (jaz ne grem nikoli pod 5*).
Singapur pa je razdeljen na več delov (kot nekakšne province, pokrajine), kjer so eni deli dražji, drugi cenejši. Nisem še raziskala tega mesta, vendar mi je šofer avtobusa rekel, da je tako razdeljeno. lp
ojojoj...... ko soli pamet drugim neka popotnica, ki ne spi nikoli v hotelih pod 5*!!!
emiratka, nič osebnega, ampak s takimi komentarji kot so zgoraj tvoji, raje polni glave ljudem/turistom, ki poznajo (kot ti) države sveta po ALL resortih.
ta forum pa raje prepusti rukzakarjem, ki si ne privoščijo 5*
OK?
Upug, ne vem, kaj se tako razburjaš. Tudi sam vedno, če je le mogoče, hodim v hotele 5*, pa zato ne mislim, da bi se moral komu opravičevati ali da je to samo po sebi kaj slabega. Rajši potujem udobno, kaj mi pomaga sanjska destinacija, če spim med ščurki in pazim na vsak cent. Denarja pa s sabo v grob tako ne bom mogel odnesti. To, da si nekdo lahko privošči hotel 5*, je razlog za razburjanje samo v tej državi, ko je uspešne ljudi potrebno takoj zatlačiti, saj slabo vplivajo na povprečneže.
Mene recimo bolj čudijo ljudje, ki porabijo en teden časa, da najdejo 10 € cenejšo letalsko karto. Enkrat je ena na tem forumu napisala, da že en mesec gleda za kartami za London pod 10 €, a pod 12 € nič ne najde. OMG. A vaš čas pa nič ne šteje?
Emiratka, Singapur pa zelo priporočam. Bolj kot ga poznaš, boljši je.
@alex
zdaj se še bolj razburjam.
ti si šele zdaj skupaj nametal različne zadeve!!
kaj bi jaz imel proti ljudem (še posebej takim, ki si s poštenim delom/podjetnostjo), ki si lahko privoščijo udobje in si tudi ga! Hvalabogu, to podporam. Tudi sam bi si včasih, če bi imel možnost, privoščil extra luksuz, samo toliko da me razvajajo spredaj ali zadaj. Imam tudi kolege in znance, ki si tako razvajanje za ohoho €€€ privoščijo. Zakaj pa ne, saj je njihov denar. Mene to sploh ne boli. Niti pod razno pa si ne bom dovolil, da mi takšen človek soli pamet o neki državi. Čeprav roko na srce, ravno taki to radi počnejo. Meni je po 4 tednih potovanja med lokalci (hard-way) po Kubi, na letalu za domovino, en gospod iz LJ, ki je bil cele 3 tedne v AI resortu Varadero, navdušeno razlagal o enem dnevu (1 !!), ki ga je preživel, za agencijo seveda, izven resorta. In kaj da so vse doživeli..., in kako, da je bilo nevarno, in kako revno ljudje živijo, itd... Mene, ki sem ga en čas mirno poslušal, sploh ni slišal, da sem sam prekrižaril Kubo z najbolj preprostimi sredstvi in živel med lokalci! LAhko bi si privoščil več, pa mi ni ( bilo) do tega.
Ampak zaboga ljudje, ali (nekateri) res ne ločite med popotništvom, ko raziskuješ, ko se odpravljaš v revne dežele tretjega sveta, da si med ljudmi, da spoznavaš njihovo hrano, kulturo, navade itd... in takrat ti 5* AI pri tem nič ne pomaga. Ker potem se naslajaš po večini z najboljšo hrano in pijačo, izlete ti pripravljajo agencije, ki te vodijo med posebej za izbirčne goste pripravljene prireditve, seveda povprečnih lokalcev niti ne vidiše, ker smrdijo, ker je umazano, ker so nevarni in te lahko oropajo, ker je to pač svet, ki ga zahodni petzvezdični AI turist ne sme, ne želi (in zemore) videt. ZAto!
In takšen turist ne more nekoga prepričevat, da je na Baliju brezveze. Oziroma če bo poskusil, se mu bom uprl, tako na forumu, kot v lajfu.
Upam, da zdaj bolj razumeš. Če ne potem, ti ni pomoči. Sorry 
Ubud, zdaj te bolj razumem, kaj hočeš povedati, čeprav se s tvojimi zmotnimi predpostavkami ne strinjam. Tvoja trditev je namreč, da ljudje, ki bivajo v hotelih s 5*, ne stopijo iz hotela, če pa že, pa se za nekaj ur v klimatiziranem avtobusu in s koktejlom v roki peljejo skozi glavno nakupovalno ulico, pri čemer avtobus za dve minuti prečka revni predel mesta, da se gospoda lahko zgraža in počuti avanturistično. Kje si pobral te stereotipe, ne vem, se mi pa dozdeva, da izhajajo iz pristne slovenske zavisti.
Mislim tudi, da marsičesa ne razumeš. Tudi iz hotela s 5* se da prav tako dobro obiskati vse tiste predele, ki jih obiščeš ti. Ljudje v hotelih s 5* so lahko prav tako ali še bolj avanturistični in želji pristnih lokalnih izkušenj kot ti. Tudi sam se kdaj z rukzakom za par dni odpravim kam v divjino, potem pa se pač vrnem v drug hotel kot ti. Tudi v hotelu s 5* ti znaju uredit ali svetovat lokalno izkušnjo, morda celo bolje kot v kakšnem hostlu. In pa: pristna lokalna izkušnja, tudi na Kubi ali v Afriki, niso samo reveži. Te države imajo tudi bogate ljudi, ki pač ponujajo drugačno, nič manj pristno izkušnjo. Mene hrošči na štantu v Laosu ne fascinirajo nič bolj (ali manj) kot dobro pripravljeno kosilo pri kakšni bogati družini v Braziliji.
Morda zdaj razumeš. Če ne, pa nič hudega.
@ alex
ti si obremenjen s SLO zavistjo!
zagotovo jo je na pretek, vendar jo pri meni ne išči, lepo prosim. očtino ne bova skupaj prišla, ker ne želiš razumet kaj ti hočem povedati in mi potem poveš natanko tako kot jaz povem, vendar zaviješ svojo poved v obliko gosta s 5*.
verjamem, da so tudi izjeme, ki spijo v takih hotelih in so avanturisti, vendar jih ni veliko. precej poznam to sceno in tudi nekaj ljudi, ki po aziji iščejo lux hotele za bogataše, ker jim pripravljajo veliko avanturistično turo.
vidiš vedno so razlike, ker si v lus hotelih ne bodo dopustili, da bo razvajen gost ki jim bo pustil veliko denarja ostal za kaj prikrajšan. zato mu bodo PRIPRAVILI veliko avantur. in tu je catch. ampak tebi to ne gre v glavo in bi se rad z mano prepiral.
glej kolega lahko ti razložim tudi bolj preprosto. imam tudi par prijateljev v ZDA, s katerimi občasno potujem. ljudje so premožni, vsaj zame so , ker imajo letni zaslužek okrog in preko 1 mio $. ampak se ne preseravajo s lux hoteli, ker imajo tega dovolj že v poslu, ko ga pač furajo. takrat ko gredo v svet, radi izkusijo, kot sem že povedal, nove stvari na najbolj prvinski način in ne preko LUX hotelov. ker tam tega ne bodo našli, vsaj v pravi meri ne. pustimo zdaj izjeme, govorim o večini ki zahaja v take hotele.
pa mimogrede, tudi mene motijo ščurki in bedbugsi in druga golazen - pa ti povem, da sem jih zelo redko srečal v poceni hotelih. so nekateri budget h. prav lepo čisti. sem pa imel nekoč na otoku st. martin-na karibih, kjer sem bil službeno v precej fancy hotelu, celo leglo ščurkov - in ta hotel je bil zelo drag. torej, tudi tu ni nekga pravila.
ampak kaj v tole tvojo trmasto 5* glavo to verjetno ne bo prišlo. nič hudega, ti kar lepo uživaj v lažni predstavi velikega pustovlovca med bogatimi, lenimi turisti v 5* hotelih, kjer ti bodo avanture prinesli kar v lux sobo ali vsaj na NG tv ekran. meni pa ne pridigaj o nekih streotipih zavisti, ker brcaš vedno globje v temo. želim ti čimveč lepih trenutkov v daljnih resortih
|
02.08.2013 - 04.08.2013
|
|
|
24.06.2013
|
|
|
12.08.2013
|
|