Stran uporablja piškotke Sprejmi Zavrni Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 06. 05. 2012 @16:35:34
Škotska, Irska karta + prtljaga
Scottish
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Živjo!

Poleti se s kolegom odpravljava na Škotsko in Irsko, skupaj za približno nekje 24 dni.

Danes sem našla najcenejšo varianto, kar se tiče letalskih kart in sicer TRST-LONDON-EDINBURGH (55 evrov) ter nazaj CORK-LONDON-TRST (60 evrov). Karte so preko e-dreams, prevoznik je ryanair.

Problem pa je v tem, da bova naokrog potovala z nahrbtniki, torej bova presegla tisto mejo pri RYANAIR-u, kjer imaš lahko 10 kg in določene mere pri prtljagi, da ti ni potrebno doplačati.

Se pravi, ker imava do Škotske v bistvu dva leta (preestopiva v Londonu) in tudi nazaj 2 leta, to pomeni, da bova za vsak let morala plačati po 25 evrov za nahrbtnik. To pomeni, da bova toliko kot za letalsko karto dala tudi za prtljago ...

Je mogoče kdo, ki ravno tako potuje tja poleti 2012 našel še kakšno bolj ugodno varianto ali ste kako drugače rešili to zagato z nahrbtniki?

Hvala,

Lp

Dodan: 06. 05. 2012 @16:51:52
Re: Škotska, Irska karta + prtljaga
Ptic
Gost

Kolega glede na cene ki jih omenjaš se mi to zdi zelo poceni varianta, težko verjetno da bi šlo še ceneje. Jaz ponavadi za let v Anglijo plačam dražje.

Dodan: 06. 05. 2012 @18:34:00
re
Gost

Za poletje je to zelo ugodno. Jaz grem podobno pot, samo septembra za en mesec in pol...Letim pa iz Lj z Adrio (110e), pa naprej z BMI(70e),in obratno...se pravi da sem plačal za 4lete 180eur...karte kupil en mesec nazaj

Dodan: 06. 05. 2012 @21:23:04
Tina
Registriran uporabnik

Daj poskusi najprej za hec spakirati, če sploh rabiš doplačevat za prtljago. V tiste določene mere se da kar dosti spraviti, če znaš spakirat. 10 kil pa tudi ni malo, sploh ker je nahrbtnik načeloma lažji kot kovček.

Ali pa oddajta le en nahrbtnik in ga izmenično nosita 

V nasprotnem primeru bi jaz kar navadno letalsko družbo rezervirala in se ne bi ukvarjala z Ryanairom in njihovimi doplačili.

Dodan: 06. 05. 2012 @23:06:40
scottish
Gost

Moj nahrbtnik je litrski: 40 +10, mere so ravno približno 55X40X20. Ali mora biti pri Ryanairu ta ročna prtljaga v obliki kovčka ali je lahko tak nahrbtnik?

Bi potem v enega zložila več, v drugega pač manj, skrbi me le, da ne bi potem tam kaj komplicirali ...

Dodan: 06. 05. 2012 @23:30:01
zaka1
Gost

Hej! kar se tiče Ryanaira... letos smo s kolegi leteli v Dublin iz Ljubljane. Na naši strani nas praktično niso hoteli spustiti, ker eni niso šli koleščki od ročne prtljage v njihovo stojalo za preverjanje prtljage. Prestopili smo v Londonu in nikjer drugje nismo imeli podobnih težav.

Sicer je pa verjetno najbolj ugodna vrjanta, da čekirata nahrbtnike kot ročno prtljago, če pa kdo zateži pa na mestu, v vrsti plačata dodatno še nahrbtnika Cena dodatne prtlage ostane v takem primeru mislim da ista. 

Dodan: 06. 05. 2012 @23:34:32
zaka1
Gost

aja pa Scottish lahko je kovček ali pa nahrbtnik. Važno da so mere prave, da ga daš noter v stojalo in brez problemov tudi ven. 

Dodan: 07. 05. 2012 @02:04:33
coldy
Gost

Zdravo,

lanski september sem se tudi jaz potepal po Škotski 14 dni in je bilo res super doživetje.

Letel sem z Ryanairom iz Trsta do Birminghama, potem sem z megabusom potoval do Glasgowa. Za nazaj pa hitri luksuzni vlak iz Edinburgha do Birminghama, potem z letalom do Trsta. Vse karte in vozovnice so me stale natanko 73€. Čakal sem samo v Birminghamu 4 ure na megabus. 

Sem pa doplačal en dodaten kovček pri Ryanairu (+ mislim da 30&euro, pa se je izkazalo da totalno brezveze. Pol stvari sploh nisem potreboval. Mi je bil dovolj 50 litrski nahrbtnik.

Potoval sem z rent a carjem, v njem sem tudi spal, pa sem tu veliko prihranil Prednost rentacarja je tudi to, da vidiš veliko več, kot če bi potoval z javnim prevozom. Spoznaš veliko lepih krajev, ki bi jih sicer nevede obšel.

Imam pa namen tudi letos obiskati Škotsko in mogoče tudi Irsko. Enkrat med julijem in oktobrom, ne vem še točno kdaj.

Mogoče še koga zanima, pa bi šel zraven, da si razporedimo stroške ?

Dodan: 07. 05. 2012 @04:10:39
re
Gost

Coldy....jaz grem gor 14.9. če se boš takrat tam potepal lahko poveš,pa se zmenimo...

lp

Dodan: 07. 05. 2012 @06:06:01
Eme
Gost

Hej Coldy, mene bi zanimalo, bi pustil kak kontakt?

Dodan: 07. 05. 2012 @14:29:47
Scottish
Gost

Coldy, ali mi lahko pripneš spletne strani za ta megabus in vlak? No, nekaj že imam, samo se časovno ravno ne ujema najboljše.

Z Ryanair-om je 26. julija iz Trsta do Birminghama karta 20 evrov. Ali si šel ti potem na avtobus direktno z letališča?

Dodan: 07. 05. 2012 @16:36:38
Coldy
Gost

Če koga kaj zanima gle Škotske, oziroma če bi šel zraven, mi lahko piše na akofol@gmail.com

Najcenejše avtobusne in železniške povezave na otoku lahko poiščeš na spletni strani http://uk.megabus.com

Spomnim se, da me je bus iz Birminghama do Glasgowa prišel okoli 12€, hitri luksuzni "Virgin" train pa 2€!! Imajo neke smešne promocijske cene. Vlak je res 1A!

Letališče Birmingham je na obrobju mesta. Od letališča do centra (železniška postaja) greš z modernim vlakom. (približno 15 minut vožnje, 3 funte). So super povezave.

V Birminghamu je tudi res super hostel (for backpackers) za 12eur na noč. Lastniki so neki Hrvati in Madžari - so res prijazni. Tako da lahko recimo en dan počakaš tudi v Birminghamu, če ni nobene pametne povezave z škotskimi mesti. Je pa Birmingham industrijsko mesto, polno tujcev.

Dodan: 07. 05. 2012 @16:46:54
Scottish
Gost

Velja, se dobimo na mailu

hvala za vse informacije, že cel dan buljim v ta računalnik, pa iščem karte

Dodan: 07. 05. 2012 @19:31:38
sasssa
Gost

Da še jaz dam kaki pameten nasvet

Tud national express coach ma včasih zelo nizke cene,če so kakšne akcije itd, po škotski in angliji, in tudi vlake ma včasih poceni.Megabus je pa itak zakon,ampak ima NE 3x bolj komfortne sedeže! Sem lani šla iz Liverpoola do Edinburgha z Megabusom, 5ur vožnje, pa sem komaj čakala da pridem dol, ko pa sem šla iz Glasgowa do Londona ponoči (za 12f,pa to je še drago imajo še nižje cene,če dovolj hitro rezerviraš) pa je bil na srečo boljši avtobus (tudi preko megabusa) in se sploh ni problem 9ur peljat) NE ima pa luksuzne sedeže,se ti par ur zdi kot 15minut, resnično

So pa busi ful boljši,ker imajo vsi delujoče wcje,zato ni toliko postankov, greš pa na wc,kadar hočeš Pač,men se je zdelo velik boljše kot pri nas za okrg 10f se prevozit nevemkoliko km, 9ur in ponoči,ko itak spiš-mi je blo boljše kot čakanje na letalo itd (na koncu ti glih 2uri manj vzame:S)..tak da priporočam,če se vam zdi predrago za prtljago še plačevat Aja, pa ker si ponoči, niti ni treba skrbet za prenočišče ob 11h zvečer se vsedeš na bus,pa si zjutraj tam hehe...

Sem šla lani turo London-liverpool-manchester-edinburgh-glasgow-london 1teden in sem dala za prevoz vse skupaj okoli 60f še manj bi,če bi prej rezervirala

Karte pa so zelo poceni tud iz Klagenfurta do Londona-včasih kdo sploh ne ve,tak da lahko še to pogledaš...nazadnje je bila 28e povratna

Aja, pa jaz tudi poleti nameravam na Irsko in mogoče še Škotsko,imam počitnice od 15.7-15.8, tak da če gre kdo vmes gor,se lahko zmenimo za kak roadtrip skupaj Sama nebom najemala avta

lp

Dodan: 08. 08. 2012 @22:53:51
andreja
Gost

Živjo  
Zanima me če mi lahko kako pomagate... Namreč z družino ( 4člansko- 3odrasli, en otrok ) se selimo na Irsko in če mogoče kdo ve, kje bi našla najcenejši letalski prevoz ? v naprej se zahvaljujem za vaše odgovore.
lp. andreja 

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

jo zanima - Samantho! pardon
jaz jo uredim pod 900€,
Sem gostinec, natakar že 14.
Živjo 30.junija štatrat s kolesom
Pa se opravičujem vsem slovenistom.
Zdravo.Tud mene bi zanimala takšna
js sm bla v začetku
Zdravo mare.. Tako je, za vizo
zan, predvidevam, da si zaprosil
mislim, da goopti glede prevozov
Še kdo, ki je bil
re:777 Ja, pa je tako enostavno.
..ravno prišel iz Peruja, Bolivije,
ta nastassia pa res nič 
Zum, res ti hvala za
torej, malo sem pobrskala po
za katere narodne parke pa
Jaka, kaj to pomeni največ
Hey cau! Te lahko mogoce
Kaj je to elektronska karta?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™