trenutno sem v ıstanbulu ın sem hotel dobıtı vızo za ıran na konzulatu. na okencu so mı dalı spısek agencıj kı mı lahko dajo neko avtorızacıjsko stevılko.
a kdo ve kaj je tukaj za storıtı? nocem namrec placevatı kr enıh agencıj. Racunal sem namrec na to da se vızo lahko narocı v ıstaqnbulu ter kasneje dvıgne blızje ıranske meje.
ce kdo ve kaj okolı te teme naj mı prosım to cımprej sporocı. moj maıl krek.ziga@gmail.com
lp
moj potek je bil sledec,kontaktiral sem agencijo ki jo ti omenjaš in dali so mi kodo v 10 dneh nekje,nato sem s to kodo sel na ambasado,pac katerokoli si ze izberes, in jim das kodo papirje,denar ,in to je to...zakaj ne uporabis VOA, visa on arrival,mislim da samo ce letis ampak imas atlasjet,pegasus air,iranair...plus ene 5 letalskih druzb je se v iranu ki povezujejo turcijo z teheranom...pa te letalske niso tako drage kot turkish...ce imas denar in dovolj cajta pa ko cakas na vizo pejt v libanon,glih nazaj in blo mega,edini nacin je pa spet letalo
ın kolıko sı placal agencıjı? nebı ja rad preplacal. ne potujem z avıjonı tako sem se odlocıl pac mal komplıcıram vem 
o, turški i-ji 
jaz sem za vizo zaprosil v erzurumu, na vzhodu turčije...čakal nanjo 10 dni. umes šel malo do trabzona, sumela, itd...
nobena agencija. zaprosil direkt na okencu.
potem od erzuruma pa bus do dogobayazita ob meji z iranim. od tu naslednji dan čez mejo.
Sedaj?
Najhitreje?
Najlaže dobiš vizo v mestu Trabzon. Izdajo ti jo še isti dan ali v 1-2 dnevih za 15 dni (!) in 75 evrov. Podatki so marec 2012.
plačas na Turkije is bankazi (banka) na Maras kaddesi
Konzulat in banka sta obe blizu Meydan (Ataturk Atani9 glavnega trga v mestu).
Za to ne potrebuješ kod agenciji itd.
Erzurum je slabša izbira kot Trabzon bolj komplicirajo sedaj.
Če imaš čas čakati kodo itd. stvar traja dlje računaj 2 tedna -3 - 4 tedne (?) če to urejaš direkt v Turčiji kjer si sedaj. To velja za Erzurum,Trabzon.
Sicer se vse stalno spreminja.
Vonj "vojne" je blizu.
Ko urediš in kako urediš napiši tu, da ostane še za druge. Seveda se stanje spreminja a vsaka info (novejša) je boljše kot nič.
Ja torej grem v Trabzon k mı ne dısı placevanje agencıjam. res najlepsa hvala usem. sporocım kako se je zadeva ızsla
lp
|
25.05.2013 - 26.05.2013
|
|
|
28.08.2013
|
|
|
28.05.2013
|