Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 28. 04. 2012 @08:33:34
DUBAI
xy
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Ciao,

če je kdo že bil v Dubaju, naj mi prosm pove, kaj se tam splača videti in kakšne so cene (hrane, prenočišč) ter katerih prevozov za oglede se je najbolje poslužiti. Jaz ostanem v Dubaju 3 dni-torej kaj lahko največ vidim v tem času. Hvala za odg.

Dodan: 28. 04. 2012 @09:37:17
Re: DUBAI
Ana
Gost

Burj Khalifa, definitivno In, ko boš že tam...Dubai mall, pa vodomet.

Pa če imaš čas it na kak souk, pa se z ladjico peljat iz ene strani na drugo.

Pa Dubai museum.

Jaz sem doli v desetih dneh zapravila cca. 300 eur. Je pa res, da sem jedla v njihovih "ta poceni" restavracijah in podobno.

Dodan: 28. 04. 2012 @13:21:22
a
Gost

Ana a si spala na ulici? Zapisi, da si imela brezplačno spanje pri prijatelju.

Dodan: 28. 04. 2012 @14:21:09
Ana
Gost

Ok, to sem pa pozabila napisat.

Ne, nisem spala na ulici, pa tudi pri nobenem prijatelju nisem imela brezplačnega spanja.

Spala sem v hotelčku v starem delu mesta. Ni bil nič posebnega, prišel je pa cca. 20 eur na noč.

Tak da, ja, če še šteješ prenočišče, sem zapravila 500 eur.

lp

Dodan: 28. 04. 2012 @16:01:39
Petra
Gost

Ana, lahko prosim napišeš kaj več o teh poceni restavracijah? Kakšne so kaj cene obrokov in kaj lahko ješ? Koliko pa recimo pride ena kava?

Dodan: 28. 04. 2012 @17:38:49
tina
Gost
Glasov: 1

jaz lahko odgovorim za abu dhabi: ni ravno tradicija, da se tukaj pike kava, zato je kava precej draga, ker je namenjena turistom. cene se gibljejo med 3 in 5 evrov.

v dubaju definitivno priporočam dubai museum!! zelo slikovit, smešno poceni in ravno prav velik.

po moje lahko dubai pogledaš v dveh dneh: en dan burj khalifa, dubai mall, mogoče akvarij in ta novejši del mesta, drugi dan tržnica v deiri, vožnja čez kanal s tradicionalnim čolničkom, gold souk, souk v bur dubai. tretji dan pa se lahko odpraviš v abu dhabi (2 uri z busom, 5 evrov v AD, 3 evre nazaj - ne me vprašat, zakaj so cene različne, busi so v glavnem isti) pogledat sheikh zayed mosque in obalo (corniche). mošeja je še posebno lepa zvečer, ko se začne temnit in se prižgejo lučke.  vstopnine ni, je pa 2. največja na svetu in ima noter največji tepih na svetu! organizirana so tudi brezplačna vodenja. 

če te še kaj zanima, pa vprašaj

Dodan: 28. 04. 2012 @17:47:48
Popotnica
Gost

Pozdrav!

Vse kar napislai moji predhodniki drži. Tako poceni kot sem spala v Duba-ju že dolgo nikjer in to 10 min od centra mesta - seveda z taxijem. Rezervirala kar preko spleta.

Če ti uspe -finančno seveda/pa ni niti tako drgo- je izredno zanimiv safari. Sama sem kar po telefonu rezervirala in se tudi zdilala za dobreo ceno kar po telefonu. V hotelih radi ponujajo te  izletr, ki pa so seveda  dražji. Imaš pa v hotelu letake, ki te vabijo na to avanturo in je tudi več ponudnikov. Te pa pridejo iskat v hotel in te pripeljejo nazaj. Pa lepo se imej. Če letiš z Emirati/prva liga

Popotnica

Dodan: 28. 04. 2012 @17:52:23
?
Gost

Ana kje si spala za 20 eu v Dubaju in kdaj poletje-zima ? leto? nam lahko zaupaš ime tega hotelčka? Single room? (ni za verjeti )

Dodan: 28. 04. 2012 @17:58:56
Ana
Gost

xy, pa pozabila sem povedat: če greš na Burj Khalifo, si kupi karto preko neta...je full ceneje, kot če jo kupiš na licu mesta.

Petra: za kavo ne bi vedela, je ne pijem. :S

Drugače pa imaš polno malih libanonskih, indijskih restavracij. Sej veš, glavno pravilo: idi jest tja, kjer jedo domačini.Meni je bilo edino na začetku malo neprijetno, ker sem bila v vseh restavracijah edina ženska, ampak nikoli pa nisem imela problemov (z natakarji ali ostalimi gosti). Sva pa s fantom plačevala tak...do 10 eur za kosilo za oba. Pod kosilo štejem glavno jed + vodo. Itak dobiš full predjedi (ki so brezplačne), tak da se definitivno naješ. Aja, najboljš pa sva jedla v eni "menzi" blizu pristanišča. So bili not sami delavci, komaj našla mizo fraj, jedla sva curry piščanca z rižem (z rozinami in ostalimi dodatki) za 2.5 eur na osebo

Dodan: 28. 04. 2012 @18:01:43
Ana
Gost

Ne, je bil double room

Dodan: 28. 04. 2012 @18:07:51
Ana
Gost

?, bila sem v Panorama hotelu. Bila sem pa lani marca. Če so cene spremenili, pa se oproščam.

Dodan: 28. 04. 2012 @18:12:16
?
Gost

Aha Hvala Ana. DOuble room sem si mislila. Ler pod 36 evrov  single room ne dobiš nikjer.

Dodan: 28. 04. 2012 @18:20:27
?
Gost

poleti seveda dobiš tudi  dosticeneje (sploh drage hotele, ki se jim cena zniža "dobesedno" za 50% tudi do 70% in našla tudi do 75%)  a kdo hodi turistično v Dubaj poleti? temperatura je ubijačna. November -Marec (še malo Arila recimo9 so edini človeški in odlični za hojo "po zraku" ostalo je air con "cijazenje"

Dodan: 28. 04. 2012 @20:12:08
xy
Gost

Ana, hvala ti. In ostalim seveda tudi. A mi lahko prosim pustiš svoj mail na mojcamojca200@gmail.com? Hvala.

Dodan: 28. 04. 2012 @20:14:51
xy
Gost

Petra, a si ti morda tista oseba, ki si se pred par meseci zanimala za Tajsko in Bangkok in si se dopisovala z nekom, pod psevdonimon: tauini ali nekako tako (fant naj bi v BKK imel brata). Iščem nekoga, ki dol živi, da ga malo povprašam o nekaterih pomembnih rečeh (vsaj kar se mene tiče). lp

Dodan: 28. 04. 2012 @23:23:04
...
Gost

a bolših destinacij nimate za potovat?!

Dodan: 29. 04. 2012 @10:47:16
petra
Gost

xy, na žalost verjetno ne bom prava oseba.

Dodan: 29. 04. 2012 @17:00:13
khalifa
Gost

a mi lahko prosim poveste koliko je 400 dirhamov?

Dodan: 29. 04. 2012 @19:50:50
Ana
Gost

dobrih 80 eur

Dodan: 30. 04. 2012 @15:53:10
mateja
Registriran uporabnik

Jst sm bla lani - sicer samo stop over dva dni na poti na dopust, a sta bla u nulo splanirana, da sm vidla čimveč...

Meni je bla Burj Khalifa zlo zanimiva - karte sem kupla prej prek spleta - precej ceneje in ni treba čakat vrst, pa še ko sm bla jst dol je blo za naslednje tri dni razprodano - vse razen unga oderuško dragega paketa...

D4D Tourism je zrihtal ful fajn oglede - so nas kr oni zapeljali do vseh večjih znamenitosti, da ni blo treba tok s podzemno in taksiji - hitreje in ceneje - Burj Khalifa, Palma in akvarij v Atlantisu, ta glavna mošeja - sori, pozabla ime , mestna plaža, na dovoz pred Burj al Arab, Ski Dubai ipd.

Popoldan istega dne smo pol šli mal na souk, pa z abro se pelat na drugo stran, pa mal na sprehod, Dubai museum smo pa žal zamudil, čeprav je A MUST baje...

Zjutraj naslednji dan smo šli v Wild Wadi - tud tle smo najdli neke kupone s ful popusti na netu - ta vodni park je res super fajn in majo ene par norih toboganov

Popoldne pa smo šli na izlet v puščavo z isto agencijo - kr dolgo te furajo off road po sipinah, pa dajo večerjo, pa plesalke, probaš lahk jahat kamele, pa en board majo če se češ po sipinah spuščat, pa njihova oblačila lahk probaš, s hano rišejo, en stric s sokolom ti ga posodi za slikat - res se kr dogaja.

Hotel je bil Rush Inn Hotel - sicer zlo basic, sam dost blizu podzemni in walking distance do znamenitosti v Burj Dubai, pa blizu letališča - plačal smo pa 25 € za dve osebi na noč. Je pa treba priznat da je do 3 a.m. zlo glasen, ker je v kleti nočni klub.

Če rabi kdo kontakte D4D Tourism jih z velikim veseljem priporočim, ker smo bli z njimi res zlo zlo zadovoljni.

Sicer pri takmu urniku nismo prow veliko spal, pa skoz je bla akcija, a se je splačalo. Jedli smo pa kar suho hrano iz supermarketa zravn hotela - je blo zlo pocen, pa za dva dni je kr ok, nam je blo škoda cajta za neka kosila al večerje...

Vse našteto je prišlo 230 € - z vizo vred, ki je bla  70 €.

Upam, da pride kaj od napisanega komu prav. Pa uživajte!

Dodan: 30. 04. 2012 @16:35:48
n.
Gost

po mojih izkusnjah so hoteli dragi, tudi slabi. Splača se peljati s terenci po puščavi, iti v šoping, gold souq, do hotela burj al arab, potem pogledat tobleronke, in burj kalifa.pač s taksijem se voziš naokoli...definitivno se ne splača v Dubaj na počitnice (razen če ne greš s ciljem šopinga in veliko denarja). 3 dni Dubaja je več kot preveč.lp

Dodan: 30. 04. 2012 @18:12:30
Soi
Gost
Glasov: 1

Toliko govora o shoppingu. Kaj se pa sploh tam cenovno splača? nič (dražje (ali primerljivo) kot v eu ali zda od a do ž)

Zlato? če se spoznaš nanj a moraš znati glihat in se res spoznat na to. V bistvu se tudi to ne splača, ker so drugje bojše lokacije za to.

Vse je od nekod uvoženo in nič ceneje kot od tam od koder prihaja Indija, druge države bližnega vzhoda.

Čpkolado s kameljim mlekom pa itak lahko poskusiš tudi v Italiji izumil kao jo je Avstijec, ki ima firmo v Dubaju.

V bistvu gre le za kitch destinacijo kjer 80% tujcev dela bolj in manj trdo (odvisno od barve kože) za večje oz. manjše zaslužke in tujci še  firmo formalno beri uradne odprejo, ker ni davka oz. je simboličen in papirokracija je minimalna (le najem poslovni prostor). Za ljudi iz S.Arabije je to seksualni in alkohol paradiž. Za ruse kraj kjer lahko preplačajo preveč denarja in hitro poordečijo in se opečejo za Slo (in ostale vzhodnjake iz eu) pa "kao" destinacija da si "in" in/ali vsaj 1x za videt (le 1x) ker so karte poceni in itak Emirates omogoča stopover zastonj ali skoraj če letiš naprej.

Dodan: 30. 04. 2012 @20:09:39
Tadej
Registriran uporabnik

jp. dubaj je kot neke vrste disneyland in kič hkrati.

več kot pol ljudi tam pa dela cele dneve za plačila ki so manjša kot 10 usd dolarjev na dan...živijo pa totalno mizerno življenje....da se potem lahko vi šopirite, da ste bili v dubaju.

Dodan: 01. 05. 2012 @17:46:41
khalifa
Gost

ja,jaz sem bila pred tednom dni,bilo je super,plaza,hotel,izlet v puscavo,bus tour ,wafi ,v burj al arabu na koktajlu,enkratno mestece,cisto in disece

LIKE a lot

Dodan: 05. 02. 2013 @09:43:41
lola
Gost

Zdravo, ali mi lahko kdo pove če je smiselno iti v Dubai začetek julija? So res neznosne temperature,...'

hvala in lp

Dodan: 05. 02. 2013 @16:57:15
tina
Gost

ja, res je neznosno. nihče ne hodi po ulici, ko stopiš ven, se ti orosijo očala in začne tečt s tebe. ampak lahko vseeno prideš, boš pač v hotelih, taksijih, šopping centrih, akvariju, muzeju ipd. zunaj hodit pa res ne moreš edino stari del si boš bolj težko ogledala peš, kar je škoda.

Dodan: 09. 02. 2013 @20:47:17
karmen
Gost

prebiram vaše informacije o Dubaju.imam kar veliko vprašanj glede Dubaja , zato bi vas prosila ,če mi napišete vaš mail , moj je carmen.pogacar@gmail.com da vam zastavim vprašanja. nameravam tja na dopust, pa da se prej malo pripravim . Lp

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

S fantom greva novembra za
se popravljam. je možno vseljivo
Nikoli   ...dovolj je samo
Pravzaprav je v dveh vrsticah
O ja, napaka je! "v Ciper"
Živijo Ana, jaz potujem na
Sem pogledala na Adriji in
nobene slov.napake ni kot vidim
povabilno pismo si zrihtaš preko
Zdravo mene pa zanima, če
NE NASEDAJTE!!   TO STA DVE ŽENSKI
Nujno iščem sobo  v Ljubljani
veljavna osebna je dovolj, saj
ojla ena jst iščem eno mirno
če rabiš tečaj slove, so
Živjo. Kupil sem karto pri Alitali,
Kaj ste si vize rihtali
Vse se zacne pri clovekovi
mislim da je tukaj bolj
knaufar prav imaš za vse
Mi lahko kdo priporoči, kam
Letos grem študirat in nevem,
Oddamo apartma v EL Medanu
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™