Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 26. 04. 2012 @09:30:54
KAKO NAJCENEJE DO NEW YORKA?
Šveps
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Hellow everybody! Od vseh, ki ste že potovali v USA oz imate info kakšen dober info glede tega - katere povezave uporabiti, da pridem najcenejše do New Yorka? Razmišljala sem o kakem nizkocenovnem prevozniku ala ryanair iz trsta/pule nekam do londona ali frankfurta (al pa kam drugam?) in od tam via New York. Kaj svetujete? Vesela bom vsake informacije! Hvala in lp,Š.

Dodan: 26. 04. 2012 @10:50:50
Re: KAKO NAJCENEJE DO NEW YORKA?
MihaP
Registriran uporabnik

Kdaj letiš? Poglej na spletne iskalnike kot so kayak.co.uk, skyscanner.net in podobno in se malo poigraj z datumi in letališči, zadnje čase je od bližnjih najceneje iz Dunaja.

Načeloma se zelo redko splačajo kombinacije z nizkocenovniki, običajno se težko ujameš z urami, pa še pogosto je potrebno menjavati letališča, kar pa spet stane. Pri nizkocenovnikih tudi ni nič čudnega, če ti let tik pred zdajci odpovejo ali prestavijo. Vedi tudi, da leti iz Londona/Frankfurta/Pariza v povprečju niso nič kaj cenejši kot recimo iz Munchna, Dunaja, Budimpešte, v času akcij tudi iz Benetk, Trsta,... Občasno se da dobiti super ugodne ponudbe, če se vračaš v drugi kraj, je pa to stvar sreče.

blog.posvetu.si

Dodan: 26. 04. 2012 @13:35:18
Šveps
Gost

Hej,

nameravala sem iti v sredini julija, ker imam takrat opcijo dopusta.. Najlepša hvala za informacije!

lp

Dodan: 26. 04. 2012 @14:03:47
MihaP
Registriran uporabnik

Julija? Takrat boš težko dobil solidno ceno, ker je glavna sezona. Če nimaš kakšnega posebnega razloga za ta mesec pojdi raje kdaj drugič ali pa julija kam drugam, saj boš teško dobil karto pod 700€, za dobrih 500€ dobiš le preko kakšne obskurne veze npr. iz Budimpešte preko Kijeva z Aerosvitom, 10-20. julij.

blog.posvetu.si

Dodan: 26. 04. 2012 @14:07:59
evonja
Gost

Miha imaš kakšen nasvet kako dobiti poceni karte za september začetek septembra za ene 16 dni iz bljižnjih letališč. Kje najbolj ugodno,pa da je tudi letalska družba zanesljiva,varna,udobna..?? Iščem pa nekako ne pridem pod 600 euri..

Dodan: 26. 04. 2012 @14:11:16
MihaP
Registriran uporabnik

Vsaj okvirno kam? Svet je malce prevelik, da bi poznal vse možne povezave in njihove cene

Dodan: 26. 04. 2012 @15:36:59
s
Gost

nyc-al ne?

Dodan: 26. 04. 2012 @15:50:09
MihaP
Registriran uporabnik

očitno nisem dobro prebral naslova teme...

drugače imaš iz Benetk 11-26.9 za 596€, Air Lingus, dobra veza. Dunaj je ceneje (535&euro šele po 20. septembru, Munchen so cene od 583€ naprej,ceneje je edino Budimpešta(496 z 2+1 prestopanji, 502 z 2x1, 7-23.9).

Samo po moje bo še kaj ceneje v naslednjih mesecih, če nisi točno vezana na datume bi jaz počakal, september je še kar daleč.

blog.posvetu.si

Dodan: 27. 04. 2012 @22:47:16
Lilly
Gost

Kje pa naj te karte iščem? Do zdaj sem uporabljala edreams pa momondo ampak so cene u enem mesecu zelo narasle in bi poskusila še kje drugje:P

Iščem pa za sredino septembra

Dodan: 28. 04. 2012 @00:15:04
Popotnica
Gost

Pozdrav!

Včeraj nazaj iz NYC. Karto kupila preko edreamsa. Iskala različne varijante, pa se je ta iz Benetk do Amsterdama in nato v NY izkazala še za najugodnejšo. Vse ostale kombinacije terjale zame daljše potovanja in s tem nobene  bistvene pridobitve. Torej plačala 587,00 - stem, da sem plačala še stroške e-dreamsu  70 Eur -letalska sružba  KLM. Za to ceno dobila  najkrajši let - brez daljšega čakanja.

Imaš urejeno spanje ? Če ne, je sprejemljiva  varijanta  blizu Brodweja-Park Savoy hotel- pri Central parku. Do Brodweja prideš tudi peš v 10 min. Če te zanima kaj več napiši.

Popotnica

Dodan: 28. 04. 2012 @01:29:32
Lafontaine
Registriran uporabnik

Mene neki zanima...kake stroške si plačala eDreamsu teh 70€? Je to obvezno jih plačat? In kako je s kupovanjem prek te strani? Varno? Karto dobiš prek maila? Hvala za info

Dodan: 28. 04. 2012 @17:35:53
Popotnica
Gost

Pozdrav!

Tako je. Njim je potrebno plačati ta strošek, ki so mi ga tudi takoj odtegnili iz računa. Sicer pa sem pri njih rezervirala let že večkrat. Na forumih tudi nisem zasledila kašnih kritik/no, ni pa rečeno, da berem vse.

Torej imam z njimi do sedaj dobre izkušnje. Ni bilo težav- prav tako se jih lahko pokliče-nrp. jaz sem v prvem poskusu zgrešila uro leta.So mi takoj popravili brez stroškov- v bistvu so mi stornirali prvo rezervacijo  in sem potem rezervirala vse ksupaj še enkrat.

Takoj, ko je rezervacija potrjena ti pošljejo tudi rezervacijo leta na e-mail , tako, da ni problema. No, karte pa potem dvigneš na letališču, tako kot običajno. Tudi osebje na letalu o.k. Prijazni, poskrbijo kot vsi drugi.

Če greš prvič ti lahko dam kakšen "ženski nasvet " glede šopinga.

Imej se lepo !

Popotnica

Dodan: 28. 04. 2012 @18:46:56
Lafontaine
Registriran uporabnik

Hmm...jst sm recimo dobil karto za NY za 577€, ki je že ni več med drugim, je že preko 600€...a to pomeni da moram potem k tej ceni nujno še teh 70€ plačat? Kaj konkretno je tale strošek? Glede shoppinga...neki že vem kako je tam, sedaj bi bilo 4ič ko bi šel tja...useeno pa lahko kaj napišeš, več info, boljš je

Dodan: 28. 04. 2012 @18:57:50
popotnica
Gost

Lp

Ta strošek so mi preprosto prišteli k ceni karte. Pri bančnem izpisu videla, da je  bil nakazan na edreams,račun za karto pa letalski družbi. Prej nisem bila pozorna na to-morda je bil znesek manjši.Če potuješ v NY četrtič-potem kvečjemu ti lahko svetuješ kaj meni. No pa morda le o nakupu znanih znamk oblačil v WOODBURY COMMON PREMIUM OUTLET-U v državi NY.Cca 1 uro z avtobusom iz centralne avtobusne postaje na 8 Aveniji.

Dobre stvari in dobre cene.Če poznaš, brez predmetno.pa lepo se imej.

Popotnica

Dodan: 28. 04. 2012 @19:20:12
Lafontaine
Registriran uporabnik

Hmm...potem ne razumem zakaj nategujejo s tem da je cena recimo takšna kot piše...potem pa še 70€ dodatno...u tem primeru se mi že tuki prek agencije splača it.  No ne grem 4ič v NY, tam sm biu 1x, bi pa šel to 4ič v US. Jst vem tudi za en fajn shopping mall...je v New Jerseju..ne daleč od NY. Hvala, če bom šel se bom sigurno imel lepo Tudi ti se mej fajn

Dodan: 30. 04. 2012 @21:32:01
Šveps
Gost

MihaP zdravo, ja julija sem nameravala, ker bo takrat že ena frendica gor in ker imam takrat dopust.. Katere pa so po tvojem mnenju najbolj ugodne povezave sicer do NY-ka? Hvala, lp

Dodan: 30. 04. 2012 @22:35:33
Alex_26
Registriran uporabnik

Šveps, povej točen datum , se bo že kaj našlo

ps. jaz sem gledal let iz Budimpešte za okoli 500 EUR.

Dodan: 01. 05. 2012 @18:00:41
evonja
Gost

Jaz bi rabila karto do new yorka od začetka septembra(torej prvi,drugi,tretji..) za za ene 16 dni samo bi mogla bit 19 zvečer že nujno doma.. če kdo najde jaz čisto nič pametnega ne najdem..

Dodan: 01. 05. 2012 @18:29:58
Šveps
Gost

O Alex26 hello! Šla bi npr. nekje 14., 15.7 gor pa nazaj 27.7 .. Bom tud jst pogledala malo ta bližja večja mesta, vesela pa bom vsake informacije oz dodatne pomoči! čau! Š.

Dodan: 01. 05. 2012 @18:32:58
Šveps
Gost

Aja !! pa sej mi je že MihaP na začetku povedal katera mesta.. fak:/ ...anyway:S )HVALA ! 

Dodan: 01. 05. 2012 @20:31:53
jssc
Gost

Pozna kdo kakšne so možnosti, da se vkrcaš na kakšno tovorno ladjo, bodisi kot pomočnik, ali pa samo kot potnik?

lp

Dodan: 01. 05. 2012 @22:49:35
-
Gost

Mislim kakšne idejo imate eni, to z ladjami )

Dodan: 01. 05. 2012 @23:42:45
Gost

@popotnica

tolikokrat smo že pisali (različni) o tem e-dreamsu. saj načelno (po mojih izkušnjah ) ni nič bistvenega narobe, je pa narobe, da OGLAŠUJEJO precej NIŽJE cene, kot jih v resnici prodajajo. S tem si, pri neukih kupcih oz. tistih ki tega online trga ne poznajo ali ga uporabljajo le redko, pridobijo precej strank. Žal.

Jaz jih že dolgo ne uporabljam, ker so, ko se prištejeje njihova skrita provizija, zagotovo med najdražjimi na spletu. Ampak ljudje, kot je razvidno tudi večkrat tukaj na forumih), tega enostavno ne opazijo ali pač ignorirajo.

Lahko ti samo povem, da si zaradi tega izgubila okrog 60-70€, kar tako!

Dodan: 03. 05. 2012 @14:29:39
Popotnica
Gost

Pozdrav!

Napisala sem tako kot je dejansko tudi bilo. Šele ob plačilu sem ugotovila, da so mi prišteli še stroške za njihovo posredovanje.Ker pa sem v bližini letališča  in je tako kratek transfer in manjši stroški parkiranja,  je bilo to - vsaj meni še vedno ugodno. Sem priigrala možnosti iz : Londona, Graza, Zagreba, Ljubljane, Budimpešta... pa še kakšno kombinacijo glede letalskih družb sem naredila.  V tistem času -cenejše varijante ni bilo.

Ker kar potujem, mi je zelo pomembno, da dobim prave informacije in tudi moj cilj je, da tudi prave posredujem naprej. Saj na koncu koncev je to forum, da si izmenjamo  le-te.

Mi lahko napišeš ti , kje najpogosteje potem kupiš karto  ?  Kje so najbolj ugodne? Ker v NY še nameravam, te prosim, da mi to napišeš.

Popotnica

Dodan: 05. 05. 2012 @14:54:41
Tadej
Gost

@Lafontaine

verjetno prvič kupuješ preko neta?

vsaka agencija pač zaračuna provizijo. od nečesa pa ja morjo živeti....

isto je, če delaš on-line rezervacije za hotele, hostle, vlake, itd. povsod plačaš še nekaj zraven. in obilajno to navedejo v koraku pred plačilom, ko ti izpišejo total price...

sam pa zmeraj preverim še pri samem prevozniku, ker le ta pa teh provizij ne zaračunava. npr. da mi edreams vrže kot najcenejšo opcijo turkisha, grem potem preverit še na stran turkisha, koliko me bo cena karte prišla tam. ker včasih je cenejša ravno za to provizijo.

Dodan: 05. 05. 2012 @15:19:21
MihaP
Registriran uporabnik

To seveda ni res, nobeden od glavnih ponudnikov hotelskih rezervacij(booking.com, hotels.com, expedia,...) ne zaračunava dodatne provizije, vse je vključeno v ceni. Pri letalskih ponudnikih je to pogosteje, a še tukaj edreams (negativna) izjema po višini provizije. Brez "booking fee" je npr. Expedia, Lastminute.com, ... Seveda vsi nekaj zaslužijo, a tega ne dodajo na skrivaj ampak je to že vključeno v reklamirani ceni.

Blog.posvetu.si

Dodan: 09. 05. 2012 @14:13:59
J
Gost

Lufthansa ima ta teden akcijo iz Italije (Benetke, Trst) do New Yorka (za poti od 1.10.2012-21.2.2013). Karte okoli 500 evrov.

Dodan: 09. 05. 2012 @15:17:41
Lafontaine
Registriran uporabnik

Res je Tadej...nism še kupoval prek neta kart, tko da nism vedu, vedno sm prek agencije, ko so ble super cene...zato se mi je zdelo malo čudno kako imajo lahko na eDreamsu kar okoli 50€ cenejšo... No upam da bo še kakšna akcija za NY proti koncu junija...

Dodan: 10. 05. 2012 @08:34:01
astras
Registriran uporabnik

kje pa mislis da agencija kupuje?

Dodan: 12. 05. 2012 @17:08:01
Tadej
Gost

@MihaP

hotels.com zaračunava provizijo. cca 40 eur. kupoval že večkrat.

« prejšnja 1 2 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Ojla,  jaz grem pa dol v
Castorr: iz kod letita na
Jaz sem šel Treviso-Sevilla ryanair,
januar je v rajastanu super,
ne komplicirajo, ampak se samo
Cepljenje za rumeno mrzlico te
Očitno sem se narobe izrazila.
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Pozdravljeni, Jaz sem Gospod Raymond Hills
Mi gremo konec junija in
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Zanimivo...nama, ko sva lani letela
airasia leti na don muang
EMPOWER NETWORK - Enostaven Internetni
Air Asia zagotovo leti iz
toplo priporocam koh tao... rajsko...
Nekateri samo čakate, kdaj bo
Mi smo sicer lani leteli
Tudi jaz imam dobre izkušnje
tako je, najprej je treba
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

01.02.2013 - 18.06.2013
03.06.2013
01.10.2012 - 30.06.2013
24.05.2013
24.06.2013
04.09.2013 - 09.09.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™