Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 22. 04. 2012 @13:20:39
Irska, Selitev v Limerick
Bojan
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Pet let zivimo na Irskem. Naslednji mesec se selimo v Limerick. Ima kdo izkusnje: sola za 15 letnika, kjer ni povdarka na religiji, ...  sola za 11 letnico, Educate Together NS, ... v katerem okraju najeti hiso, itd. Opozorili so nas, da je Limerick mesto, kjer gospodarijo Travelers? Dobrodosli so vsi dobronamerni nasveti.

Dodan: 22. 04. 2012 @14:21:49
Re: Irska, Selitev v Limerick
Limerick
Gost

Zivjo Bojan,

Upam da se bo nasel kaksen Slovenec z nasveti iz prve roke. Jaz zivim v drugem delu Irske, ampak Limerick poznam po ugledu (stab city, in ja, da je tam zelo velika traveler skupnost, sploh na podezeljih) tako da meni ni mesto nikoli disalo...Je pa res da ljudje vedno pretiravajo, tako da morda bo vam vsec. Za vprasanja glede sol itd pa morda rajsi povprasas po irskih forumih, bos verjetno dobil vec infoamcij kot od tistih piclih Slovencev, ki zivijo v Limercku.

Vso sreco!

Dodan: 22. 04. 2012 @18:57:51
gost
Gost

travelers so irski cigani.res so vecinoma beli in blond,po naravi so pa zelo glasni pretepaski kot vsi cigani.

Dodan: 23. 04. 2012 @00:47:46
Bojan
Gost

Hmmm, bomo videli kako bo. Za bivanje so nam predlagali Newtown, na obrobju mesta. Sluzbe so blizu, primerne sole pa se moram poiskati. Bojim se, da bo treba vsaj hcero voziti na drug konec Limericka. Z izbiro sol bo najtezje, zato potrebujem kaksen namig. Otroka sta zelo dobra ucenca in jima ne privoscim kaksnega legla Travelersov, saj so resnicno zelo drugacni ljudje.

Dodan: 23. 04. 2012 @17:31:21
-
Gost

Mene pa zanima kako je z delom trenutno na Irskem? pa tudi Škotska me zanima lp

Dodan: 23. 04. 2012 @21:15:02
...
Gost

Delo se dobi, le vstrajen moras biti. Se vedno imajo, za Irsko, deficitarne poklice. Zdravstvo, racunalnistvo, itd. Pogledati je treba po cem povprasujejo agencije. Res pa je, da zadnja leta raje zaposlijo Irca, kot pa tujca.

Dodan: 24. 04. 2012 @12:23:45
Mare
Gost

Bojan, tako daleč kot je Newtown se ti pa res ni treba selit. Jaz ti predlagam okolico Castletroy ali pa Annacotty, na vzhodnem delu Limericka. V Annacotty je Community College, 15 min hoje stran pa Univerza v Limericku.

Če imas službo v kakšnem drugem delu Limericka se tja pač zapelješ z avtom po obvoznici, ali pa preko mesta.

Dodan: 24. 04. 2012 @16:36:38
Bojan
Gost

Mare hvala, ... mislim da je to kar predlagas v bistvu Newtown. Sluzba je v Cook Medical, Castletroy, tako da je do Newtowna 2 km. Sem bil danes tam. Ja, tam je tudi Castletroy College, ce si mislil na tega. Za 10 letno hcero pa bo tezko poiskati solo v bilizini, vsaj na internetu nisem nasel nic pametnega. Ne vem se tudi, kako bo s cisto in urejeno hiso s stirimi spalnicami izpod 1000 evrov. Na Daftu ni velike ponudbe. Vecino bivalnih kapacitet v tem delu Limericka zasedajo studentje, se mi zdi. Naselja v blizini Univerze tudi dajejo taksen vtis.

Educate Together NS, je skoraj v centru Limericka, na O'Connell Avenue, tako da bom hcero tako in tako moral voziti 8 km, ce bomo ziveli v Newtownu.

Ce ima kdo predlog za kaksen College, za 15 let starega sina, kjer je vec kot 500 ucencev in da nima povdarka religiji, bi bil zelo hvalezen.

Dodan: 25. 04. 2012 @14:59:23
Mare
Gost

Vse je odvisno od tega kako si boš postavil prioritete. Računati bos moral še na jutranji, oz. popoldanski promet okoli 8:15-9:10 ter 16:30-17:30, kjer boš namesto 5-10 min. vožnje porabil 30-45 min iz Castletroya do centra in obratno (tudi od drugje je podobno).

Glede nastannitve pa mislim da je načeloma vse med Dublin road in obvoznico kolikor toliko v redu, vključno s Canal Bank. Izogibaj pa se Elm Park in Milford Grange, kjer so cenejše najemnine, a je tam precej študentov ki radi žurajo, in t.i. socialnih stanovanj, oz. hiš.

Na Daftu imaš hiše v Singlad po cca. 750, v Annacoty po cca. 800, v Monaleen cca. 850, itn.

Dodan: 25. 04. 2012 @20:29:10
nick
Gost

Oj. A ve kdo kakšna je pa situacija z zaposlitvami malo severneje in sicer v Galwayu, kateri profili se tam pretežno iščejo?!

Dodan: 26. 04. 2012 @06:59:21
Bojan
Gost

Mare hvala za prijazno pomoc. Ja, o jutranjih prometnih zamaskih tudi velja razmisljati. Ko bomo v Limericku, si vabljen na kaksen pint of Guinness.

Dodan: 04. 05. 2012 @12:37:35
-
Gost

Mene pa zanima kako je z delom trenutno na Irskem? pa tudi Škotska me zanima lp

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

zakaj pa se ti je
Pozdravljeni, tudi jaz sem dobila viso
Prodam 1x uporabljen Lonely Planet-Tajska..
bali je eno leglo turizma
lala, čeprav se nekaj hvališ,
Pri easyjetu sem kupila flexi
v 2-3 tednih imata čas,
Dragi "saj", "slo" in ")",
čaw   Aranžma Bali villa Zala--je že
Čaw   Jaz si že tud dolgo
Hahaha 28,27 pa 23
Koliko ste pa stari?
Seos vsem, trije kolegi se odpravljamo
????????
No, mene pa resno zanima
Se tudi jaz že lep
zakaj mislim, da se ne
saj se ne gre za
Pozdravljeni! Nujno bi rabila prevoz 30.5.2013
Ojla, bila sem v Namibiji 5
Že velikokrat sem videla na
Oddam odločbo (julij, avgust, po
tako, datumi so zunaj. nam
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™