Stran uporablja piškotke Sprejmi Zavrni Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 17. 04. 2012 @20:58:09
Poceni v Azijo
K
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Živjo! Zanima me, kako priti poceni do Azije? Predvsem me zanima, če kdo ve za kakšnega nizkocenovca? Sama sem vedela samo za Air Asia, vendar so sedaj ukinili lete do Londona in Pariza.

Dodan: 18. 04. 2012 @16:59:19
Re: Poceni v Azijo
Peter
Gost

Živjo,

Azija je, kot verjetno sama veš, zelo velika in je močno odvisno od tega kam želiš potovati.

Nizkocenovni prevozniki načeloma delujejo samo znotraj lastne države oz. lastnega geografskega območja. Tako boš azijske low-cost carrierje našla samo znotraj Azije, evropske samo znotraj Evrope. To je načeloma, ni pa nujno, tako kot je to nenapisano pravilo prekinil Air Asia X, ki je letel iz Kuala Lumpurja na Stansted in CDG.

Svoje čase je bil edini evropski nizkostroškovni prevoznik, ki je ponujal lete na druge celine (izvzemši severno Afriko in Izrael, kamor letijo tudi evropski nizkocenovci tipa EasyJet in Jet2) nemški Air Berlin; vem, da leti tudi na Tajsko, a bodi pozorna, večina odhodov je iz zahodne Nemčije (Düsseldorf) in kolikor spremljam, se je AB že prekategoriziral v prevoznika običajnih cen.

Drugače ti pa svetujem, da spremljaš različne spletne brskalnike, kjer ponujajo letalske vozovnice, seveda je pa, kot sem že omenil, veliko odvisno od tega kam želiš leteti in pa ravno toliko kdaj. Včasih je lahko samo v zamiku enega dneva, letalska vozovnica veliko cenejša.

Sam si enako močno želim na Daljni vzhod in sem si za prvo točko v tem delu sveta izbral Hong Kong. Tja odhajam prvič, in sicer konec junija letos. Cena povratne letalske vozovnice z Air China pa je bila 490€: München - Hong Kong via Peking.

Lepo pozdravljena,

Peter

Dodan: 18. 04. 2012 @17:51:12
flyertalk
Gost

@ Peter, ti kot (kvazi) poznavalec za low cost prevoznike za Azijo, bi moral vedeti, da je bil prvi low cost Oasis Hong Kong Airlines, ki je letel prav v tvojo zdajšnjo destinacijo HongKong. Jeseni 2006 je začel iz Londona. Žal je poniknil čez nekaj let. Najnižja cena je bila 75 GBP v eno smer.

Dodan: 18. 04. 2012 @18:20:28
MihaP
Registriran uporabnik

zdej imaš za 320€ do Pekinga, Hong Konga, Bangkoka, odhod Zagreb, povratek Benetke, ampak akcija velja samo še danes.

Link

Dodan: 18. 04. 2012 @20:51:58
K
Gost

Hvala vsem za odgovore, sem pregledala Air Berlin, ampak se mi ne splača kupt tuki, ker rabm enosmerno in bi dala kar neki denarja. Je pa tako, da kamorkoli v Azijo, ker bom potem kombinerala lete naprej Gre pa za odhod oktobra, tako da pomoje, da najboljše da počakam še kak mesec... Miha tole je pa super ugodno, če bi šla že prej bi si zihr kupila karto. Bom pa spremljala tole stran, ker vidim, da so skos akcije za kake pocen letalske karte. Hvala

Dodan: 19. 04. 2012 @02:03:12
flyertalk
Gost

take error fares se redno pojavljajo, le da ljudje zanje ne vedo... vidim, da si se miha lotil tega in boš objavljal... a mi lahko poveš, kakšen je motiv zadaj? le samarijanstvo oz. pomoč nevednim ali tudi kaj drugega?

poznaš mogoče še kakšne druge lovce na cene, ker jih je kar nekaj po svetu...?

Dodan: 19. 04. 2012 @08:55:03
MihaP
Registriran uporabnik

@Flyertalk: V zadnjih letih sem precej spremljal te stvari preko tujh spletnih strani in forumov in jih tudi nekaj izkoristil oz. so jih izkoristili prijatelji in znanci. Ti kolegi in moja boljša polovica so me zato tudi nagovorili, naj naredim spletno stran, čisto iz hobija. Si ne delam utvar, da se s tem da v Sloveniji kaj posebnega zaslužit, turistične agencije ne nameravam ustanoviti (bi mogoče razmilisl, če bi omilili pogoje za ustanovitev kot so formalne delovne izkušnje in odprta fizična poslovalnica), mogoče bom kdaj v prihodnosti z bannerji poskušal zaslužiti vsaj za direktne stroške gostovanja in domene (ki so pa drugače smešno nizki). V bistvu je plačilo to, da še malce bolj intenizivno spremljam te akcije in potem prihranim pri lastnih potovanjih in da od kolegov dobim za kakšno pivo ali večerjo, ko nama pripovedujejo o tem, kako so se imeli na potovanjih, pri katerih sem jim pomagal.

Glede drugih strani jih seveda nekaj redno spremljam (občasno tudi tvojega soimenjaka, preizkusil tudi FD, a o tem raje ne bi pisal), seveda pa jih je zagotovo še nekaj, ki so mi ušle, tako da bom vesel kakšnega namiga, lahko na info@posvetu.si

Dodan: 19. 04. 2012 @16:47:24
flyertalk
Gost

ja takih zanesenjakov je kar nekaj..., očitno se jih nekaj najde tudi v naši mali deželici

jaz spremljam ta trg preko spleta že skoraj 10 let in še vedno naletim na stvari, ki jih prej nisem vedel... resnično nikoli ne moreš biti dovolj pameten glede poceni potovanj in poceni letov...

imam pa tudi sam že kar nekaj poceni letov po svetu, najdenih na ta način. mogoče jih bom celo kdaj objavil, ker mi veliko ljudi ni verjelo, da se da (tudi) tako poceni leteti.

več ti pošljem na privat!

LP

Dodan: 23. 04. 2012 @00:45:05
tina_b
Gost

@flyertalk o ful dobr povedu si kera firma je 5min letela pa NE LETI več v azijo o zakon informacija kr lažji bom zdej ugodno karto najdla! res si car. kuko nekoristn bi biu ceu tale forum brez takih dragocenih komentarjov kokr je tvoj wau

Dodan: 23. 04. 2012 @01:14:41
daryankoff
Gost

@flyertalk

Forum je namenjem temu, da se ljudem pomaga, odgovori na vprašanje, posreduje koristne informacije itd. Vprašanje je bilo o pocenih letih v Azijo. In ker se na te stvari očitno spoznaš, lahko ljudem posreduješ koristne informacije, če želiš. Ne se pa samo hvalit, koliko poceni letov si že našu in jih tudi koristil.

Dodan: 23. 04. 2012 @01:26:17
daryankoff
Gost

@K

Predvidevam, da misliš V oziroma JV Azijo.

Poskusi http://www.flydubai.com/english.aspx

Letijo iz Beograda v Colombo in še nekatera indijska mesta. Sem včasih zasledil ugodne cene. Iz teh destinacij se da potem z Air Asio zelo poceni letet v Kuala Lumpur.

Poskusi tudi Aeroflot, npr. Budimpešta-Hong Kong. Pred meseci je bila povratna okoli 360eur.

Dodan: 23. 04. 2012 @17:58:56
ana
Gost

Miha, o kateri spletni strani si govoril?

tudi sama iščem karto do Bangkoka, odhod konc junija, povratek začetek avgusta.

Dodan: 23. 04. 2012 @18:41:14
daryankoff
Gost

Pod svoj prvi komentar je prilepil Link spletne strani.

Dodan: 23. 04. 2012 @18:51:31
ana
Gost

aaaa, na link treba kliknit.. jaz sem pa ko nora iskala ime spletne strani. Hvala! 

Dodan: 23. 04. 2012 @23:09:32
Aron1
Gost

MihaP

1. te "nore" cene so veljale le za odhodne lete iz Zagreba 11 maja in par dni (2) ali tednov (2) potem?

Če je odgovor da ni šlo za škrata. Je strategija Katarcev, da prve 3 dni in z malo sreče prva dva tedna ponuja simbolične cene iz-v novo destinacijo.

Važno je, da letiš iz v Zagreb v drugo smer greš lahko tudi na FRA alu MUC ali VCE. Ker je BUD isti let kot tisti iz ZAG so enako ponudbo pripravili še za odhode iz BUD.

ZAnima me ali si enake cene kot iz-v Zagreba našel tudi iz-v Minhna (ne ZaAG in ne BUD v letu). Če si je to "škrat".

(ko so Katarci pričel iz Bakujem in Tbilisijem si tudi iz SIN prišel v Tbilisi in nazaj za okoli 200 eu. Zaračunali so le takse in 1 ali 10 evrov za let.

Ta ugodna ponudba ni veljala za lete iz Evrope v Baku, ker smo pri Katarcih v isit coni.

MihaP pogumno naprej

Dodan: 23. 04. 2012 @23:16:31
Aron1
Gost

MihaP ti "super ugodni (začetni) leti" Katarcev niso reklamirani (na domači strani Katarcev) po raznih forumih ... pojavijo se ... in "hitro gredo". Moraš le gledati njihovo domačo stran, ker ni nekega plana kako to vnašajo v sistem (čisto odvisno!).

Da se pa da "noro" prišparati,  pridobiti točke z nakupom nelogičnih (beri posrednih) letov in povezav (z zastonj postanki) je pa dokazano

In sploh ni sezonsko ali časovno vezano

A naj to ostane malo skrito (ne velja lez a Katarce) to je že umetnost

naj ostane skrita dokler deluje (dovoljena a ne reklamirana seveda)

Dodan: 24. 04. 2012 @08:19:08
MihaP
Registriran uporabnik

Možno, čeprav me čudi, da bi potem bile ponudbe iz Budimpešte še bolj ugodne, saj od tam pa linija ni nova (vem da gre linija Zagreb-BUD-X, samo to običajno ne vpliva na strategijo cen). Poleg tega je to veljalo le, če je bil pristanek drugje kot v Zagrebu ter le v času globalne akcije -25% - dvomim, da bi bila ta akcija kaj vezana na Zagreb.

Res pa da pri teh nenavadno poceni letih nikoli ne veš, ali je to res "pomota v sistemu" ali pa letalske družbe namenoma spustijo malce kart, da si naredijo neformalno promocijo, da uničujejo konkurenco ali pa je (pri tistih čudnih kombinacijah, ki si jih tudi ti omenjal) res predrago, da bi popravili cel sistem in pač tvegajo, da vsake toliko časa pač naredijo nekaj izgube. Glede na izkušnje s stroški IT stortev bi se s tem lahko celo strinjal . Bom pa poskušal kaj takih "uradnih" spregledov s strani letalskih družb iz nam bližnjih letališč objavljati na spletni strani

Dodan: 24. 04. 2012 @12:05:23
Aron1
Gost

MihaP

let iz BUD v DOH tudi ni dolgo. Kupci so zelo obcutljivi na cene (ker je ZAG - BUD - DOH isti let je kar "malo nerodno", da ti sopotnik iz ZAG pravi, da letiš ceneje ti kot on iz BUD in oba sta na istem letalo iste linije. Seveda to na splošno kot veš sploh ne velja ampak v tem primeru pa le).

Cene IT so drage ampak navadno res ne gre za napake v sistemu. Vsi segmenti "čudnih" letalskih povezav, kombinacij so po pravilih let. prevoznika, ki jih ponuja in sam določa.

Ker seveda veš, da se pravila razlikujejo od države do države od destinacije do destinacije, nizka visoka

sezona (in te se tudi razlikujejo od kod in kam leti&scaron, pa "blokade" za praznike, ki so različni v raznih državah iz raznih letališč itd. itd.

a-b-c zna biti dosti dražje kot a-b-d-b-c in še mnogo tega

Dodan: 24. 04. 2012 @14:16:46
MihaP
Registriran uporabnik

Glede na to, da tovrstne luknje v sistemih obstajajo že vsaj zadnjih pet let (verjetno še precej več, samo takrat se je večina kart kupovala preko agentov in se tega ni vedelo), bi jih zagotovo že lahko odstranili, če bi bil interes, pa ga očitno ni. Ko postane določen trik preveč priljubljen ga sicer onemogočijo, a sistemsko pa se še nihče ni spravil k reševanju(in upam, da bo tako tudi ostalo ), očito to za njih ne pomeni omembe vrednega izpada prihodka.

Za Qatarce pa upam, da bodo dali še kakšne take "akcije" iz Zagreba, tokrat časovno ni zneslo, za jeseni pa bi se našel čas&denar. Pa naj dajo še Madžarom isto možnost, mene ne moti...

Dodan: 24. 04. 2012 @14:34:19
tara
Gost

miha, vidim , da obvladaš ! pa imam še jaz eno vprašanje : s prijateljem iz egipta se dogovarjava, da se nekje dobiva. jaz seveda gledam najcenejše karte . za maroko, sicilijo, sardinijo.....vse zelo poceni. problem je pri njemu, ker so pri njih te karte blazno drage. je kakšna možnost, da obstajajo kakšne poceni karte tudi iz kaira ali alexandrije? nizkocenovcev tam dol baje ni.

Dodan: 24. 04. 2012 @16:00:27
MihaP
Registriran uporabnik

Verjetno je najceneje če greš ti v Egipt, sploh recimo če ostane kakšno prosto mesto na čarterju, cene iz Munchna pod 200€, občasno celo pod 100€, mogoče celo dobiš kaj iz Brnika. Drugače leti Easyjet do Londona iz Luxorja, Sharma in Hurgade, pa do Geneve (Švica) iz Sharma in Hurgade. Potem imaš Jetairfly do Bruslja, pa Poljski LOT Kairo-Varšava...Varianta so tudi sosednje arabske države - npr. Kuvajt z Egyptair, pa Dubai z FlyDubai. Za vse te se recimo da dobiti povratna karta iz Egipta za slabih 200€. Za 10€ pa na žalost ne bo šlo...

blog.posvetu.si

Dodan: 24. 04. 2012 @23:36:11
reo
Gost

Ve kdo, kje se da videt trajanje akcije pri "multi-city" kartah pri Qatar airways ?

Dodan: 25. 04. 2012 @05:54:24
ines
Gost

Kje se najde čarterske lete?  Ko grem na letališče Ljubljana, se izpišejo samo redne linije.

Dodan: 25. 04. 2012 @12:49:46
MihaP
Registriran uporabnik

Akcije pri Qatarju je bilo konec že prejšnji teden.

Glede čarterjev pa se običajno dajo dobiti last minute ponudbe, ko agencijam ostanejo prosti sedeži na letalih in jih potem poceni prodajajo. Večina agencij uporablja isti, nemški sistem, poglej pod internet pod "last minute" in potem izberi "samo let" (npr. odklop.com). Trenutno recimo Salzburg-Hurgada za 174€, je pa res, da je sedaj čez 1. maj malce dražje.

blog.posvetu.si

Dodan: 25. 04. 2012 @13:44:12
reo
Gost

Pri Qatarju imajo akcijo okrog 500 eur odhod iz Benetk do Bkk in povratek v Munchen... vprasanje pa je kako dolgo bo ta cena

Dodan: 25. 04. 2012 @14:42:35
lea
Gost

pa kje vidite te akcije od Qatar Airways? gledam na njihovi spletni strani, pa so cene ful višje, pod 800€ nič

Dodan: 25. 04. 2012 @14:51:50
MihaP
Registriran uporabnik

To se ti ne splača, saj dobiš iz Munchna povratni let pod 500€, prejšnji teden pa se je dalo dobit za 321€ iz Zagreba in povratek v Benetke.

blog.posvetu.si

Dodan: 25. 04. 2012 @15:20:46
reo
Gost

V mojem primeru glede datumov in trajanja je to lepa cena, drugace so iz Muc nekje od 630 naprej.

MihaP: kje pa se je dalo videt trajanje te akcije, ki se je koncala prejsnji teden ?

Lea: odvisno od tvojih datumov in trajanja

Dodan: 25. 04. 2012 @15:38:53
MihaP
Registriran uporabnik

Bilo na njihovi spletni strani, pa tudi v tej temi. Drugače pa iz Munchna vidim v maju in juniju precej terminov pod 500€, julij in avgust pa sta kot običajno dražja. Za jesen pa trenutno še ni pravih akcij, cene okoli 570€, enako iz Benetk. Tudi iz Benetk pa se dobi maja kakšen dan po 520€ ter iz Zagreba za 536€ v maju in 566€ v juniju in jeseni.

blog.posvetu.si

Dodan: 26. 04. 2012 @00:48:23
Markxxx
Gost

SE VEDNO IMAJO AKCIJO ZA ODHODE IZ ZAGREBA, PRODAJA SE DO 15.5.2012, leti pa se od 9.5.2012 dalje, cena za BANGKOK JE 566 eurov, povratna, prever na njihovi spletni strani oziroma tukaj je

http://www.qatarairways.com/global/en/offers/zagreb-offers.page

« prejšnja 1 2 3 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

V juliju 2013 se oddaja
Zivijo, mislim da ni nobenih
iščem prevoz do Salzburg-a 22.6.2013
Da se normalno vzpostavis, skupaj
ja PIKI  res pravim da
Ponujam prevoz od Maribora do
Kako se pa gibajo cene
Pa daj no.... če pa
Pozdrav usem, kot prvo prilagam
tudi jaz sem iz linza
hej! mene zanima pa kako je
Pozdravljeni. Zanima me, če pelteje
Res je, vize so se
Pozdravljeni,   zanimam me Vaš oglas, a
rad bi obnovil to temo.
@piki...ti si še eden izmed
Maestro ne deluje na bankomatih
Iščem prevoz do letališča Marco
Tole je moj spisek stvari
Jaz sem bila v Hotel
RER A linija, do konce
https://prevoz.org/prevoz/view/929129
Avgusta se odpravljam proti Poljski,
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

19.07.2013
03.09.2012 - 30.06.2013
02.09.2013
23.01.2013 - 23.06.2013
29.10.2012 - 30.06.2013
10.07.2013 - 14.07.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™