Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 12. 04. 2012 @23:47:08
NUJNO!!! poroka s tujcem in azil!!!
hana
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

ima kdo kakšne osebne izkušnje ali informacije o poroki s tujim državljanom?

sem državljanka slovenije in bi se želela poročiti z državljanom alžirije!

poročila bi se v sloveniji. zanima me kaj lahko narediva v primeru, da mu ne odobrijo prihoda v slovenijo ali da tu ne dovolijo poroke. kakšni so postopki?

kaj pa če je tujec tretjih držav ilegalno in gre v azil - se lahko med čakanjem odgovora v azilu poroči?

kako poteka vstop v azil in kaj tam naredijo s tujcem? kako mu pomagajo in kaj mu nudijo? ali mu pomagajo urediti kakšne papirje?

Dodan: 13. 04. 2012 @09:43:16
Re: NUJNO!!! poroka s tujcem in azil!!!
Tina
Registriran uporabnik

Kolikor vem, se lahko med čakanjem na odobritev statusa begunca (temu rečemo azil) poročita, saj sem že slišala za take primere.

Za to, da zaprosi za azil, ne rabi sem hodit ilegalno, lahko pride čisto lepo po pravilih in potem tu zaprosi. Ampak status begunca ni ženitna posredovalnica. Za odobritev mora imeti opravičene razloge, ki niso, da bi se rad poročil s Slovenko in je mislil, da bo tako hitreje. Opravičen razlog je ogroženost v domovini (strah, grožnje s smrtjo itd). V primeru, da v vlogi laže, mu jo zavrnejo in ga deportirajo nazaj.

Postopek se ne spomnim več, kakšen je. Vem samo, da traja precj časa, da se odločijo. Prosilci za azil so pri nas nastanjeni v azilu v Lj, oziromna dokler ne zaprosijo za azil v prehodnem domu za tujce v Postojni. Sem delala kot prostovoljka v azilnem domu in ni ravno hotel tam živet. Če ne gre v resnici za življensko ogroženost v njegovi domovini, se jaz ne bi spuščala v to na vajnem mestu. Tudi če se bosta v tem času poročila (za kar bo on rabil verjetno cel kup papirjev od doma, vmes pa ne bo smel it domov, ker ve tem primeru se smatra, da ni več nevarnosti in se mu vloga za azil spet zavrne), so postopki verjetno boleče dolgotrajni, nič manj, kot če gresta lepo po birokratskih pravilih.

Hm, kar se pomoči tiče, mislim, da ima v primeru prošnje za azil pravico do brezplačnega odvetnika, ampak kolikor se jaz spomnim, le na začeteku, da mu razloži, kako je z prošnjo za azil. Kasneje se s pomočjo prosilcev ukvarjajo bolj ali manj le še nevladne organizacije.

To je sedaj bolj na pamet in na splošno, ker sem že malo ven iz tega, ampak tako, za predstavo, da to NI lažja pot do stalnega bivališča v Slo.

V vsakem primeru pa veliko sreče!

Dodan: 13. 04. 2012 @20:39:29
hana
Gost

Tina, kako so se lahko poročili, ko je bil eden izmed partnerjev v azilu? je to res možno? kako? kaj se je po poroki zgodilo z osebo, ki je bila v azilnem postopku?

Dodan: 13. 04. 2012 @21:08:51
Tina
Registriran uporabnik

Ej ne vem, ne poznam osebno takih primerov, samo vem iz pripovedovanj zanje. Nisem pa pravnik, tako da ti žal ne morem kaj več pomagat.

Verjetno veš, katere papirje rabi, da se lahko poročita, kakšni so pogoji? Na splošno mislim, pusti zdaj ta azil, ker je slaba ideja. Če ne veš, poskusi najprej zbrati te informacije. Sej potem v primeru, da bi bil prosilec za azil, ne bi imel manj pravic kot če bi bil tu z vizo. Ok, omejitve so, glede gibanja in dela (pa verjetno še kaj), ampak dvomim, da se status prosilca za azil ne bi dal prekvalificirati in bi dobil vizo za zdržitev družine al kako se ji že reče. Lahko pa, da bi vmes moral domov. Malo si še preberi stare teme tu na forumu, sta bili že vsaj dve o porokah s tujci (iskalnik!)

Ti pa še enkrat polagam na srce, ne zlorabljat prošnje za azil! Itak ne more prit sem ilegalno, če mu pa uspe legalno, lahko pa vse po bolj normalni poti urejata. Kako bi pa prišel sem? Ne mejimo na Alžirijo, se pravi se ne more kar pod eno ograjo splazit, vmes je kar nekaj držav. In če ga kje na poti že ne pošljejo nazaj in uspe pridet v EU, to še ne pomeni, da bo že kar v Slo. Če ga recimo dobijo v Italiji in tam zaprosi za azil (če ne, ga kot ilegalca lepo pošljejo nazaj), mora na konec postopka počakati tam, EU gor ali dol.

Dej ti to lepo prespi. Če je res taka ljubezen, boš že zbrala podatke, papirje in vse kar je potrebno po običajni poti.

Še enkrat, nisem pa pravnica, pišem res po spominu, kar so nas takrat naučili.

Dodan: 14. 04. 2012 @12:27:29
kalinka
Gost
Glasov: 1

Pa ne z Alžircem!(((((

ijaoooo meni

Dodan: 14. 04. 2012 @12:35:50
m.
Gost

ojoj Kalinka, tale tvoj komentar bi bil primeren za kakšen skrajno nacionalistični forum, ne pa popotniški...

Dodan: 14. 04. 2012 @13:59:07
bla
Gost

Ajej meni, s kakšnimi ljudmi moramo živeti v Slo, takih primitivcev, ki je Kalinka, je na žalost ogromno tu (ps. to ni žalitev,ker da je nekdo primitivec,je pač dejstvo).

No, da ne zaidemo iz teme-hm, zakaj bi mu pa ne dovolili vstopa?? Saj če so vsi papirji ok, ni kak kriminalec, izpolnjuje pogoje, ki jih mora, je že skoraj nemogoče. Poroke mu pa tako ali tako ne morejo prepovedati potem-edino državljanstva ne bo kar tako dobil.

Prosim pa, da ne izkoriščate azila za take stvari, ker so ljudje, ki dejansko potrebujejo zaščito in da se potem ubadajo z nekom, ki to izkorišča, je škoda časa in energije, za ostale pa mogoče že prepozno! Ne vem sicer,kako ima urejeno slo, vem pa, da nasploh azila ni mogoče kar tako 'na izi' dobit. Razen,če mu je v Alž. res ogroženo življenje.

Pa tako kot je Tina rekla, težko bo že sploh prišel v slovenijo kar tako,brez papirjev...razen če pride v drugo državo EU pa tam ureja, potem se pa v okviru EU tako lahko giblje prosto. Sicer se ne spoznam preveč, upam, da ti odgovori kdo,ki v tem dela (še vedno pa lahko tudi vprašaš pristojne institucije).

Lahko ti samo svetujem, da premisli, če je človek tako ok,da se boš z njim poročila, bo verjetno tud brez problema sem prišel, ni tako? Ne rabi te le za poroko oz. državljanstvo (vsaj upam), tako da mislim,da nebi smelo bit problemov.

Dodan: 14. 04. 2012 @15:49:21
hana
Gost

hvala, tina za odg.

svojega fanta ne bom spravljala v nevarnost z azilom in podobnimi stvarmi in bova poiskala drugo resitev.

hja, kalinka...z alzircem...berberom...muslimanom...!!! in ponosna sem nanj in zelo srecna in verjamem, da me z njim caka lepa prihodnost.

Dodan: 14. 04. 2012 @17:05:16
me123
Gost

tudi jaz imam muslimana in nikoli mi ni bilo žal....

Dodan: 14. 04. 2012 @18:12:56
liza
Gost

Moj je pa iz Alexandrije, kopt. Imate tudi pred kopti pomisleke, predsodke? No, saj me figo briga. Takega v Sloveniji nisem našla.

Dodan: 19. 04. 2012 @17:25:15
bejbi
Gost

mislim, da je bolj enostavno zate, da greš ti v Alžirijo in se tam poročita...

En, dva, tri maš ti zbrane papirje...no saj za poroko v Egiptu je blo tko...

Srečno!

Dodan: 28. 08. 2012 @11:14:39
olga
Gost

ojla   prebiram  tale  tvoj   pogovor tule na forumu  jaz sem  poročena   z alžircem in je sedaj že tu 4 leat predlagam ti  da  greš po legalni poti kar je  poroka in  to dol ne tukaj in potem  zaprosiš za vizo  d  za  združitev  družine  če  rabiš   več  vprašanj me lahko  vprašaš

Dodan: 28. 08. 2012 @11:29:31
nodi
Gost

res je! poroka je najbolj simpl stvar. ne se igrat z azilom, ker si boš lajf zapletla do jaja. lepo se poroči in boš brez problemov vse uredila po legalni poti. državljanstva in volilne pravice sicer ne bo dobil čez noč (who cares!), bo pa zato dobil stalno bivališče in čisto vse kar potrebuje za življenje v SLO. pozabi na AZIL!!!

Dodan: 28. 08. 2012 @11:36:54
Aaa
Gost

kar naenkrat se javi kup žensk, ki so poročene z Egipčanom, Alžircem, muslimanom.... ali je vse ena oseba pod različnimi nicki...? kakorkoli, zakompleksane ženske, ki mislijo, da so odkrile raj izven slovenije. tudi jaz bi se kot nek alžirc slinil po dolgem in počes in naredil zanjo, če bi k meni prišla neka evropejka, sam da me spravi ven iz države.

saj ne rečem, se zgodi da je tudi pristno in vse kot v sanjah. ampak taki primeri so redki. osebno poznam en priemr kolegice, ki je bila tako naivna in se je zapletla z tujcem in seveda se je vse sfižilo. tako da tudi zato sem tako nastrojen.

Dodan: 28. 08. 2012 @12:13:26
Skatja
Gost

Aaa, to je pa popolnoma njena stvar, s kom se poroči. Saj bo ona živela z njim, ne ti. Nekateri se morajo/te vedno vtikat in dajat nepotrebne pripombe.

Kakorkoli: Hana, srečno!

Dodan: 28. 08. 2012 @23:43:23
jaser
Gost

pa kva pol, če se nasankaš. to je del lajfa in s tem se učimo. če pri tem ne izgubiš nekega hudega denarja itd, who cares, je vsaj pestro pa kljukco lohk nardiš.

Dodan: 29. 08. 2012 @01:37:44
tisa
Gost
Kr naj pride k nam in zaprosi za azil, pol naj vaju pa kr oba čimprej deportirajo nazaj v alžirijo............ Bumbarka!
Dodan: 29. 08. 2012 @12:05:15
olga
Gost
Glasov: -1

lep pozdrav odgovorjam na   odgovore    nekaterih  ki  pojma nimajo  in  vidijo  samo pred svojim  nosom ne dlje   sem  poročena  z  tujcem in  da sva prehodila to pot  sva morala oba  vložiti  veliko  truda ne samo ja z  tudi moj  mož  in  finančno  tudi    par  let  birikracije in letanja  sem ter tja  ni   mačji kašelj z   nobene  strani   sedaj imam    svojega moža  tukaj  in    pridno  dela in to  delo ki  ga marsikateri  slovenec nebi delal    je  full priden   kupil je  avto ne  na kredit na keš in      lani  sva  šla k njemu na dopust za   cel mesec  s tem  da živiva podnajemniško in  moja plača je minnimlna  zato prosim  mi ne govorite  da  smo  zakompleksane  sem imela pred nim  tipa  11 let ki me je  zapustil  v postopku za  otroka  ko  bi mogel biti  z menoj     in  ko  sem  zaradi  nosečnosti  skorak  umrla  tako  da prosim vzdržite se  takih  nepotrebnih   žaljivih  komentarjev ki ne  spadajo  sm  gor  hvala in lep  dan  vsem

ps ne  skirvam  se pod nobenim nikom

Dodan: 29. 08. 2012 @22:54:48
katarina
Gost

@Olga

a to, da si skor umrla med porodom mormo vsi vedet? In kaj, zdej bi se nam rada smilila, al kaj?

Dodan: 29. 08. 2012 @23:27:15
ruud
Gost

Olga....globoko nepismena!!

Dodan: 30. 08. 2012 @02:14:24
jaz
Gost

Ni čudno, da je Slovenija  tam kjer  je, ker  itak vsak sam svoje tupi in misli da je pametnejši od drugih.

Forum naj bi bil pa namenjen razpravi, ne pa pluvanu drug čez drugega, oziroma slepemu mišlenju svoje miselnosti.

Dodan: 02. 09. 2012 @16:39:28
Nina
Gost

jaz sem pa spoznala enega črnca iz Gane in bi rad prišel k meni v Ljubljano in sedaj ne vem kaj naj naredim...

Dodan: 02. 09. 2012 @19:35:31
Gost

Super Nina, da si ga našla, jaz imam svojega že tukaj

Dodan: 03. 09. 2012 @11:35:25
kolon
Gost

@Nina

povabi ga k sebi (karto si naj placa sam), dobr ga pofuki, tud kaksn kokos pa banano mu lohka kupis, pol ga pa nazaj v Afriko nazen (preden pride, naj ti dokaze, da ima povratno karto)

Dodan: 04. 09. 2012 @12:49:49
olga
Gost

odgovarjam na    nekatere komentarje   ni  čudno da nas    ostali   evropejci   gledajo  kot   kmete  ali   pa  primitiven narod  tukaj  gor jih je kar nekaj   ki  spadajo  v  to  skupino    še   daleč  smo  od  evrope  z  takim folkom p.s ne  velja   za  vse tukaj nekateri  prisotni

Dodan: 13. 09. 2012 @23:29:25
mala
Gost

kdaj boste zenske bozje razne nemke,zadnjem cajtu pa full slovenke se pustite tko naplahtat raznimi egipcani in podobno.pa oni prezivljajo svoje druzine z vasimi naivnimi full je zaljubljen v mene.prek zensk tujk si hocejo boljse zivljenje zagotoviti jih spostujejo,ljubijo noge a svojih zensk maltretirajo,ker jih imajo za manjvredne in glih zaradi vas blondink,tujk kokr hocete pa se bolj ne spostujejo zensk,ker vas je tako lahko dobit ipa jz k sem bla v eni od teh destinacij sem sla res sam na morje ne pa,da kakemu sweet lepemu fanticu,k so res, padem k udarjena kokos v narocje.prijateljica moja je prisla vsa zaljubljena iz egipta vse hotla naredit za njega za vsako ceno se z njim porociti,da pride sem posiljala denar za njegovo vizo za slovenijo pa se za kaj druzga a on je ta denar veselo porabljal za svojo druzino.zenskeeee oni so prerevni,da bi se v vas res zaljubili,pa tega je full ze 10 let imajo zenske s tem opravka, kaj je z vami..pa oni cakajo tujko za vogalom jo ocarajo ona pa misl,da je on u nezavest padu zaradi tebe.pa zbudte se ze pa si ta denar raje prihrante za vaso bodocnost morda boste res srecale koga,k bo on za vas skrbel ne pa zenska za moskega.

Dodan: 14. 09. 2012 @01:55:09
decpapol
Gost

feministke se zmrdujejo nad domačim okoljem, češ da je preveč patriarhalno in tradicionalno, zato so tako očarane nad Afriko, kjer vlada taaaakaaa svoboda nazorov ... LOOOOOOLLLL!!!!!

Dodan: 19. 09. 2012 @16:46:35
druga
Gost

Komentarji, za zjokat. Toda punce, tu gre za drugacno kulturo. Katera bi se rada porocila z muslimanom, naj najpreje njena druzina doloci ODKUPNINO, s katero bo lahko prezivela, ko se jo bo navelical. Nikar imeti otroke, ker boste ostale brez njih tako kot vsaka pred vami. Odkupnina pomeni varnost in dostojanstvo. Brez odkupnine si samo cenena cipica.

Dodan: 24. 09. 2012 @17:03:53
Žoga
Gost

Hoj, malo na random prebiram teme tule in mi je tale v oči padla. Prosim, a lahko vsaj malo spoštljivo govorite? To so ljudje in ne neke žvali pa še za njih ne bi takih smel pisat. Če punca vrjame, da lahko z njim živi, ji prosim pomagajte, če znate, drugače pa se vzdržite komentarjev. Poznam super primere z afričani in arabci, žal pa tudi slabe. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo pa naj bo sosed ali pa 2000 km vstran doma...

Sama svojih izkušenj z drugimi kontinenti nimam, zato pa z Evropo, kar je v bistvu isto, samo birokratskih problemov ne bi bilo, če bi tako daleč prišlo. In žal - "daleč od oči, daleč od srca" vedno velja...Razmerje v katerem nisi konstantno v kontaktu in nisi nikoli dal skupaj čez resnih in vsakodnevnih situacij težko preživi...

Dodan: 25. 09. 2012 @23:10:27
jagoda
Gost

Pozdravljeni!! Mene zanima, katere papirje potrebujem za poroko  v Egiptu?Ne bom prosila za resne odgovore, ker vidim, da vas je tu kar nekaj nestrpnezev... mogoce pa le naletim na koga, ki ima s tem izkusnje... 

« prejšnja 1 2 3 4 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Ojla,  jaz grem pa dol v
Castorr: iz kod letita na
Jaz sem šel Treviso-Sevilla ryanair,
januar je v rajastanu super,
ne komplicirajo, ampak se samo
Cepljenje za rumeno mrzlico te
Očitno sem se narobe izrazila.
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Pozdravljeni, Jaz sem Gospod Raymond Hills
Mi gremo konec junija in
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Zanimivo...nama, ko sva lani letela
airasia leti na don muang
EMPOWER NETWORK - Enostaven Internetni
Air Asia zagotovo leti iz
toplo priporocam koh tao... rajsko...
Nekateri samo čakate, kdaj bo
Mi smo sicer lani leteli
Tudi jaz imam dobre izkušnje
tako je, najprej je treba
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™