S fantom imava možnost avgusta odpotovati za 1 teden na poletno šolo na Bali. Nato sva nameravala še malo potovati okoli po Indoneziji (Bali, Lombok, mogoče Java). Vsi s katerimi sem se pogovarjala so povedali, kako je Indonezija poceni, vendar nihče ni bil tam v zadnjih 3 letnih. Tudi vse teme na forumih o cenah na Baliju so stare pb. 5 let. Skrbi me namreč to, da sem nekje zasledila, da so šle cene v zadnjih treh letih kr fajn navzgor in ko sem iskala prenočišča v hostlih na netu, so bile cene kar lepe.
Prosim, če se oglasi kdo, ki ima bolj sveže izkušnje z potovanjem po Baliju predvsem glede cen prenočišč in mogoče prevozov, da bova vedela za koliko časa pb. si lahko privoščiva potovanje. Vem, da je verjetno dosti ceneje, če si rezerviraš vse na licu mesta.
Hvala že vnaprej!
http://foto-potepanja.blogspot.com/2009/11/indonezijske-spremenjene-cene.html
Živjo.
Midva sva bila lani julija na Baliju.
Npr. na čistem vzhodu Balija, v mestecu Amed sva imela pravi luksuz (bungalov s teraso + zajtrkom, cca 100 m od morja, na notranji strani ceste) za 6 € na noč. Dražje so namestitve s pogledom na morje (tudi do 40 € na noč).
V Kuti sva dobila sobo za 20 USD na noč, na Gili Meno sva za bungalov ob morju plačala 25 USD na noč.
Vse prenočitve sva našla na licu mesta, brez vnaprejšnjih rezervacij.
http://jasnagrevindonezijo.blogspot.com/
Midva sva bila na Baliju september/oktober 2011. Za sobe sva plačevala okrog 100000 IDR, najdražja mislim, da je bila 140000 IDR (ampak ta je bila že pravi mali luksuz). Povsod je bil vključen tudi zajtrk. Če se malo znajdeta in sta spretna v barantanju, se da priti čez zelo poceni. Tudi hrana je poceni, v njihovih tipičnih warungih je kakšen nasi ali mie goreng od 10000-12000 IDR, v Kuti imaš tržnico, kjer so omenjene jedi po 8000 IDR. Še najdražji so se mi zdeli prevozi, ampak če najameš skuter lahko tudi sam precej otoka predelaš. Za skuter sva pa plačevala od 35000-50000 IDR.
1 teden nazaj sem se vrnila iz indonezije.
Lombok, Kuta: 100.000 IDR soba za 3 osebe z zajtrkom
Gili air, meno, trawangan: 100. 000 - 150.000 IDR za 2 osebi z zajtrkom
Bali, Ubud: 85. 000 IDR za 1 osebo z zajtrkom (ampak fancy čist, topla voda, bazen, v centru mesta,a mapak vseeno v naravi, ne slišiš nobenega hrupa, samo živalice, ko skačejo po drevesih)
Bali, Kuta: 150.000 IDR za 2 osebi z zajtrkom (super čisto, velike sobe, topla voda, najboljši bazen, lokacija odlična, osebje super)
hrana: od 10.000 IDR (warungi, njihova domača hrana) - 55.000 IDR obrok v restavraciji... višje cene so pice, hamburgerji, pašta... ampak porcije pa majhne, je treba včasih kar dve naročit, hehe
cigareti: marliči 13.000 IDR, pall mall 7.000 IDR
ALKOHOL: GA NI!!!!! samo pivo oz. koktejli po barčkih, v trgovinah ni nič....v kuti smo našli trgovino, ki je celo mela alkohol in to kar dobro izbiro, ampak cene navite do konca...npr. 0.70l whiskija 230.000 IDR.
LP
O, super! Vidim, da so cene za nas še vedno nizke in potovalnega plana ne bom rabla spreminjat. Hvala sem za natančne informacije! 
Anc samo še 2 vprašanji, če se še kej oglasi tukej. Kje točno si v Kuti (Bali) dobila tako super ponudbo? Mogoče ime hotela/hostla? In Katerega od treh Gilijev priporočaš? Največji naj bi bil najbolj obljuden, samo eni na blogih pravijo, da na malih spet niso meli kaj za počet. Sicer me par dni poležavanja ne bi motilo....
Jaz sem dal v Kuti (Bali) za sobo z zajtrkom 50eur / noč. Pa ni bil bogve kakšen hotel.
Res pa je bilo to v času, ko je bilo mesto zelo polno in sem moral obhodit par hotelov, da sem našel prosto sobo.
Kar se Gilijev tiče, sama sem bila na Trawaganu (sej je to največji, ne?) in se je ful dogajalo, za moj okus celo še preveč. Ogromno barov, restavracij, gneča na plaži... No, pač, v primerjavi z drugimi plažami, ki sem jih v Indo videla 
Pol sem se pa še ustavila na enem od tamanjših dveh, sam ne vem več katerem. Tam je pa veliko bolj mirno delovalo, tak za pare bolj. Nimaš pa na nobenem od teh otočkov kaj počet, če smo že na tem. Lahk greš snorklat. Pa na plaži ležiš. Pa ješ precenjeno mednarodno hrano pa nore gobice. To je pa v glavnem to.
Aja, pa alkohol se da dobit, no worries. Sam vprašat morš znat prave ljudi 
Tam, kjer so turisti pa itak dobiš splošno ponudbo in pir recimo niti ni bil drag, kolikor se spomnim. Ne vem pa, kaj ste doma navajeni pit, da se ni dal dobit.
Tudi jaz ne vem, od kje to, da se ne da alkohola dobit. Trgovine so bile vedno polne piva, vodke in drugih žganih pijač. Na blagajni ponavadi tudi vprašajo, če hočeš "beer to go", kar pomeni, da ti ga že na blagajni odpre.
Se mi je pa cena piva zdela kar zasoljena, cca. 25.000 IDR.
Alkohol na Baliju ni problem. Problem je pa v neturističnih krajih na drugih otokih, to je dejstvo. Na primer v Gorontalu sva pivo našla samo v enem pasje dragem hotelu. Drugače pa, saj logično, so muslimani, ne pijejo alkohola in zakaj bi ga prodajali tam, ker pride mimo 10 turistov na leto.
Da malo posvinjam temo
A ima kdo izkušnje z Birra (Barra) beach na jugu Sulawesija
Hej,
na spodnjem linku je ogromno hotelov in tudi komentarov ljudi, ki so potovali tja. Mogoče najdeš kako ugodno ponudbo booking operaterjev. Meni je že nekajkrat na trivagu uspelo najti najugodnješo rešitev. Enostavno me preumsmeri na najugodnješo ponudbo med vsemi ponudbami.
http://www.trivago.si/bali-92247
ja res je, za pivo sploh ni problem , čeprav res ni najbolj poceni (od 25 - 30.000 v trgovini), tudi vodko in viski se je dalo dobiti na trawnganu, airu in menotu, ampak samo 0.33 l in cena je bila po vseh otokih v vseh trgovinah (kjer so pač prodajali, samo v določenih trgovinah) ista..100.000 IDR, kar je zame fullll! drugače pa res prašat kakega domačina, ni druge...
ne bi se mogla odločit za katerega od teh otokov, vsak je po svoje drugačen ubistvu pa so si zelo podobni, kot je rekla že tina. Povsod, kjer smo bili je bilo zelo mrtvo (ni bila še sezona), še posebej na menotu...vsi domačini iz okoliških otokov pravijo da je to otok za medene tedne in da so tam sami zaljubljenci. Mi smo se temu zelo smejali, ko smo pa prišli tja pa smo ugotovili, da smo res edini ne-parčki na otoku...če se boš odločila za meno upaj, da bo lepo vreme, da se boš lahko vsaj sončila in poležavala, ker drugače ne moreš nič, par barčkov, ena trgovina in konec. Ima pa po mojem mnenju najlepše plaže. Air ima ful dober vibe, ne vem zakaj...veliko več barčkov, ljudi... od vseh otokov so mi bli tu domačini največje face... Ja in tudi trawangan je zelo podoben airu...glede plaž pa je najbolj razočaral air...če bi se kam vrnila bi se pa samo na air...
če bi šla še enkrat bi sigurno več časa ostala na baliju...predvsem zaradi kulture, načina življenja, ljudi nasploh... lombok in tamkajšnja kultura mi ne ustrezata tako zelo...to je samo moje mnenje....
v kuti na baliju smo spali v Alamanda homestay... sem iskala na spletu in ne najdem nič... je pa na poppis gang 2!!! samo to moraš vedet in ko boš tam ti bodo znali povedati kje je to...
lp
Poleti pričakuj nekoliko višje cene. Vsaj v Kuti (Bali) in na Gilijih.
No, mislim, da ste mi odgovorili na vsa moja trenutna vprašanja. Hvala vsem! 
|
12.08.2013
|
|
|
21.07.2013 - 27.07.2013
|
|
|
22.09.2011 - 01.12.2013
|
|