To poletje mam namen it v zda z nameno da bi delal
pa me zanma če ma gdo kašne izkušnje
in če se še gdo odpraulja
lp
Pozdavljen,
Če misliš to poletno delo v ZDA preko STA, sem jaz med njimi. Sem že prijavljena, prvi obrok je plačan, zdaj sem v fazi aktivnega iskanja službe. Prav tako nestrpno čakam prve pondbe za delo v CCUSA sistemu.
Greš ti tudi preko STA ali kako drugače?
Če te karkoli zanima, piši/vprašaj.
LP, pa lepe praznike 
čao
Šou bom samo nevem še če grem preko kake agencije al kr sam
gledau sm malo apartmane za najem tko privat in za kako službo najt
če maš kašen nasvet al kj ki bi mi pomagalo pri odlocitvi bi biu zleo hvaležen
lepe praznike tudi tebi
tudi jaz sem že prijavljena in sem že plačala prvi obrok. Službo iščem sama .. na CCusa zaenkrat še ni ponudb, sem pa poslala nekaj prošenj na j1jobs. 
Kako to mislis, kar sam? Kaj pa viza? Ves, da jo rabis za delo v ZDA?
pa sei vizo lahko dobiš tudi brez neke agencije
Ja kar tako vam bodo dali vizo za US, pa kaj še. Če ciljate na delovno vizo potem lahko mirne volje pozabite na to, razen če ste zares kvalificirani in imate leta izkušenj v poslu. Kaj mislite da lako samo vkorate v ambasado in naročite vizo kot pivo gostilni ... pa dajte no. Dajte se malo pozanimat.
Ptic ima prav. Ne mores kar nekaj planirat, brez da se pozanimas, kako sploh stvari potekajo. A mislis, da Americani komaj cakajo, da bo folk kar prisel in delal? Ze tako ali tako imajo visoko nezaposlenost. Za delovno vizo rabis najprej delodaljalca, ki ti je pripravljen sponzorirat vizo, za exchange vizo pa moras biti sprejet/prijavljen v dolocene programe, da jo lahko dobis.
Za K: tamala1988@yahoo.com. 
LP
Pozdravljen!
Tudi jaz nameravam letošnje poletje preživeti v Ameriki, tko da če je še kdo, ki gre, me lahko kontaktira
a ima kdo plan iti v new york (preko sta)?
jaz bi šla v in samo v ny. ti tudi?
Ptič je tko negativno nastrojen, ne ga poslušat. Čist lepo se da dobit vizo za Zda, torej ni res kar Ptič govori.
turisticno vizo ni problem dobiti.pa se za to moras pokazati,da imas denar ali pa garantno pismo.
sara, ja. tudi jaz samo tam. poznam ljudi, ki so šli in ni bilo problemov
piši mi na nyxus86@gmail.com
Živjo askerc ali napišeš mail
hy, sry za pozn odgovor, aaskerc@gmail.com 
Eni pa res kar nekaj govorite in ste pametni o stvareh, o katerih nic ne veste. DELOVNO viza za ZDA je zelo tezko dobiti oz. delodajalca, ki ti jo je pripravljen sponzorirati. TURISTICNO vizo res ni tezko dobiti (oz. je Slovenci ne rabimo, ker sodelujemo v VW programu), ampak to ti ze ime pove, kaksnemu namenu sluzi - turizmu. Kot turist pa ne mores delat, tko da nehite se hecat no. ZDA niso VB, kamor Slovenci lahko kar pridemo in zacnemo delat iz danes na jutri.
Peroo, nisem čist nič negativno nastrojen hočem le reči da nekateri mislijo da je v tujino iti kar tako in sploh ne mislijo. Če hočete delati na črno že, ampak za legalno delo na papirju pa ne gre kar tako. Osebno me delo v ZDA sploh ne zanima pa sem imel možnost enkrat. Če hočete dobiti delo v tujini je potrebno dosti raziskovanja in predvsem izkušenj v določenem področju ali mislite do bodo ameriške firme vzele nekoga ki nima izkušenj in ima samo diplomo takih imajo oni že dovolj. Če imate izkušnje v področju na katerem se prijavljate potem so zadeve že malo lažje ampak še vedno ne enostavne.
Hruška, Nika in ostali, ki ste se že prijavili. Poznate koga, ki je že odšel na takšno delovno potovanje? Ste vzeli Placement ali Independent paket?
Zadnja dva dni sta zame prav mučna, ker razmišljam ves čas o tej priložnosti. Iti ali ne? Sama ali najti koga s podobnimi interesi?
ziv, jst sem vzel independent, ker mi ga je kolega, ki je bil dve leti nazaj v NH priporočal, in mu niti malo ni zal da je sel!!
mislim da bo nepozabno..!!
živjo!
greš preko agencija al po svoje?
Preko STA
)
Za koliko časa pa greste? Vsi za 4+1 mesec potovanja al kdo tut za manj?
letos je studentsko vizo možno dobiti za datum od 9 junija do 30 septembra.. jaz jo bom v celoti izkoristil..
Kaj to pomeni, da lahko do konec septembra delaš ali je vlkjučeno tudi potovanje v vizo?
To je pa malo čudno glede na to, da je v juniju se izpitno obdobje in če se odločiš, da gres v začetku julija ti ne pripada dodaten mesec za potovanje, ker moreš najmanj 3 mesece delat?
..avtomatsko prilagodili datume vize datumom počitnic, ki jih je predpisal State Department.
Če je nekdo na voljo že od konca maja, ima sedaj datum začetka prestavljen na 9. junij, tisti, ki pa ste na voljo tudi v oktobru, smo vam datum premaknili na 30. september. Po teh datumih je maksimalen čas za delo med 9. junijem in 30. septembrom.
Če ima kdo datume za krajše obdobje, jih lahko seveda podaljša - torej, če ste imeli prvotno datume od 23. maja do 23. septembra, smo jih sedaj popravili na 9. junij do 23. september, po želji pa lahko končni datum podaljšamo do 30. septembra...
kopiran mail od STA
To pomeni, da lahko najdlje do 30. septembra ostaneš v Zda?
jp
|
03.06.2013
|
|
|
29.09.2012 - 30.06.2013
|
|
|
22.09.2011 - 01.12.2013
|