Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 14. 11. 2011 @12:12:25
(ZDA) San Francisco, nacionalni parki - marec
nita
Registriran uporabnik
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Koga zanima oz. že ima podobne načrte ?

SF, pa potem dol po parkih..Grand Canyon, Zion National Park, Bryce Canyon, Lake Powell and Arches National Park

Dodan: 14. 11. 2011 @13:34:49
Re: (ZDA) San Francisco, nacionalni parki - marec
jansi
Registriran uporabnik

Jaz imam podobne želje za letos. Sicer sem imel v mislih konc aprila, tako da bi se šlo čez prvi maj za kakšne 3-4 tedne.

Plan je nekako tak, da bi se pristalo v SF ali LA in se šlo (rentacar) potem preko parkov (arizona,nevada,utah) in se končalo recimo v LA (če se je začelo v SF). Vmes bi šel tudi na kakšen treking...

Dodan: 14. 11. 2011 @16:12:27
nita
Gost

3-4 tedne ja, treking absolutno marca ne znese ? sama imam namreč čas enkrat po 20.feb pa cel marec...

Dodan: 14. 11. 2011 @17:21:47
Lafontaine
Registriran uporabnik

joooj zakaj lih te parke ki sm jih že dal skos...škoda

Dodan: 14. 11. 2011 @17:47:33
nita
Gost

jaz sem bila samo po mestih,  SF je super, ta glavno - parkov pa še nisem videla.. kdaj si bil ? kaj imaš kakšno drugo idejo ? v glavnem, marec, anyone. na trekamerica pravijo, da je takrat hladno za kampirat, pa nimajo nobene take ture

Dodan: 14. 11. 2011 @17:59:00
nita
Gost

sicer pa moteliv takem času. ali pa topli kraji  

Dodan: 14. 11. 2011 @21:03:59
Lafontaine
Registriran uporabnik

jst sm bil že po kar dosti mestih tam, pa bi seveda še jih rad videl in enako velja za parke. Mam Bryce Canyon ponovno željo, potem še Yellowstone, Mount Rushmore, Mesa Verde, pa še okoli Kolorada kaj...ampak...marec je najbrž premrzel za to. Jst sem bil do sedaj vedno meseca maja, takrat je idealno glede temperatur.

Dodan: 14. 11. 2011 @21:42:32
nita
Gost

to se strinjam, da je najboljše spomladi, sploh za hiking po coloradu no lahko bi šla smučat, drsat problem je, ker kasneje ne morem, tako da si moram marca privoščit. kakšni so kaj tvoji plani ?

Dodan: 15. 11. 2011 @16:40:33
Lafontaine
Registriran uporabnik

moji plani so nekako takšni kot so navedeni v linku tukaj ki ti ga prilagam. ta načrt sm že nekako lani ga splaniru, pa potem nism nikogar dobil za it z mano. Dodal bi edino še Bryce Canyon, ki ni naveden na tej poti, pa še 1 al 2 parka u Arizoni, ki se mi po slikcah zelo dopadeta. Bi pa pršlo sigurno kakih 25 dni use skupaj minimalno najbrž. Link:

http://classic.mapquest.com/mq/5-amZ9g*HxDlrb

Dodan: 15. 11. 2011 @20:44:23
nita
Gost

to je to ja... škoda, ker ni za marca kandidatov, bom začela malo tuhtat potem še druge opcije...

Dodan: 15. 11. 2011 @21:52:46
Lafontaine
Registriran uporabnik

ja za marec je kar nemogoče se mi zdi to kar sm navedu...ker usaj yellowstone more bit še ful snega, pa tam po koloradu tud sigurno...škoda da ne morš usaj nekje okoli 15-20ega aprila, pa usaj 3 tedne...prej kak dan več kot manj...

Dodan: 16. 11. 2011 @08:57:17
Miha
Gost

Yellowstone je marca praktično nedostopen, saj v začetku marca zaprejo dostop z motornimi sanim, prve ceste pa za promet odprejo šele konec aprila. Mi smo bili tam 12. maja ravno na dan, ko so odprli južni vhod, zahodni pa mislim da se odpre le nekaj prej.

Dodan: 16. 11. 2011 @09:49:26
Lafontaine
Registriran uporabnik

hvala za info. torej je kot sm predvidevu...ful snega tam takrat...torej je varjanta...začetek maja na pot še vedno najbolj idealna

Dodan: 16. 11. 2011 @11:45:46
Miha
Gost

Začetek maja je idealno, jaz sem bil v tem času 3x, čeprav letos nas je 6x dobil sneg... sem se pa vsaj lahko smučal 25. maja na super smučišču v Kaliforniji. So pa v tem času še zaprti prelazi čez Sierro Nevado (npr. Tioga pass), tako da iz Yosemita ne moreš direktno do Mono Lake-a in Bodie-a ter nato v Dolino smrti, ampak moraš ali čisto severno preko Lake Tahoe ali pa južno skoraj do LA.

Dodan: 16. 11. 2011 @12:41:07
Lafontaine
Registriran uporabnik

no sej moja želja je nekako it konec aprila, ali začetek maja...3, oz. najbrž še bolje kar 4 tedne...za naredit use u miru...ampak mi res ful velik problem dobit 2,3 ljudi da bi šli zraven...na žalost pač. Drgač je itak neverjetno lepo tam okoli...in komi čakam da bi lahko spet šel...

Dodan: 17. 11. 2011 @11:13:18
jansi
Registriran uporabnik

lafontaine, jaz sem že en kvazikandidat ker si rekel, da te ne zanimajo stvari, ki si jih že videl (famozni NP). Če bi jih videl še enkrat pa se lahko kaj zmenimo. Jaz kot sem zgoraj napisal imam v planu 3-4 tedne, okrog 1ga maja.

Dodan: 17. 11. 2011 @18:09:26
Lafontaine
Registriran uporabnik

no sej zarad NP grem tja, ampak bi še kakega drugega rad vidu, ne pač teh ki sm jih že...no razen Bryce bi rad ponovil. Potem Yellowstone, Sequoia, Yosemite, Mesa Verde pa še okoli Kolorada...to bi rad narediu, samo nevem če bo kaj s tega, ker dvomim da bodo interesenti...nekako kot je uni link ki sm ga dau malo višje.

Dodan: 21. 11. 2011 @08:14:21
jansi
Registriran uporabnik

Sem pogledal ta tvoj krog. Je ful dober, čeprav ta bryce je kar malo izven te tvoje smeri/kroga. A bi ti šel še kaj pogledat v arizoni/utahu ali le bryce?

No, ta tvoj krog me je precej zamikal, ma bi vseeno šel vsaj še antelope, pa grand canyon in monument valley pogledat (pa še par zadev imam "nagledanih") tako, da bom kdaj drugič ukradel ta tvoj krog :P

Dodan: 21. 11. 2011 @09:36:06
Lafontaine
Registriran uporabnik

ja vem da je malo iz poti ta Bryce...ampak je pa res vreden ogleda. Havasu falls bi še rad, k je recimo blizu antelope canyona, pa še neki je ta blizu, pa mi zdaj ne pade na pamet ime no to k si napisu sm biu use

Dodan: 30. 11. 2011 @15:12:24
Nita_
Gost

A aprila bi pa šla vidva (ali kdorkoli) ? samo april, brez maja

Dodan: 30. 11. 2011 @16:11:33
Lafontaine
Registriran uporabnik

hmm...meni načeloma tudi januarja nebi blo problema ampak zaradi določenih predelou kjer je še use v snežno belo obarvano v aprilu...ni glih perfektno...v maju je pa vreme itak naj za nardit bilokak trip tam Kako da ti maja ne znese po nobeni varianti?

Dodan: 30. 11. 2011 @19:38:11
Nita_
Gost

Ker ne vem, kdaj bom dobila pripravništvo, končam januarja na MF. možno celo da bom še maja fraj, če ne bom mogla prej začeti. ampak manj verjetno.  febr in marca pa v vsakem primeru

Dodan: 30. 11. 2011 @19:40:49
Nita_
Gost

Ker ne vem, kdaj bom dobila pripravništvo, končam januarja na MF. možno celo da bom še maja fraj, če ne bom mogla prej začeti. ampak manj verjetno.  febr in marca pa v vsakem primeru

Dodan: 30. 11. 2011 @21:22:25
Lafontaine
Registriran uporabnik

hmm...torej je use v zraku...tko da...težko karkoli, ampak kot praviš je pa maj zelo malo verjeten...

Dodan: 01. 12. 2011 @08:51:41
jansi
Registriran uporabnik

Jaz v osnovi tudi nisem časovno omejen, ampak bi zaradi vremena oz. snega raje šel okoli maja, tako da so odprte možnosti za kdaj prespati tudi v šotoru. Tudi zaradi praznikov je ta termin kul, da si lahko privoščim kakšen dan več, da ne porabim dopusta v službi :P.

Če ne bom našel nobenega za tisti termin pa bi seveda šel tudi prej/kasneje...sam da se gre

Kakšne želje pa si ti imela glede tega kaj videt? Si že bila v teh krajih?...

Dodan: 01. 12. 2011 @11:48:52
Nita_
Gost

Sem gledala razne variante - spodaj, bom pa v drugi polovici januarja točno vedela, do kdaj sem frej kdaj si imel ti namen že zoorganizirat se (nakup kart itd) ?

http://www.trekamerica.com/tours/w3w.html

http://www.grandcircle.org/

http://www.trekamerica.com/tours/cy.html

Dodan: 01. 12. 2011 @11:55:43
Nita_
Gost

aja..bila pa sem v San Diegu, LA, San Franciscu že, po parkih in Vegasu pa še ne.

(Lahko me tudi kontaktiraš na above885@gmail.com), če se nas pa še več zbere pa še boljše

Dodan: 01. 12. 2011 @14:41:15
jansi
Registriran uporabnik

Ja, neki takega sem tudi sam imel v mislih (en tak krog). Nekako, da bi se letelo v SF in nazaj iz LA, vmes pa se vzame rentacar. Z nakupom kart se mi načeloma ne mudi, čeprav bi, če zasledim ugodno varjanto, jo takrat tudi zagrabil...

Zanimajo me pa naslednji parki:

-yosemite NP

-grand canyon

-antelope canyon

-havasupai falls

-horseshoe

-lake powell

-coyote buttes

-bryce canyon

-canyonlands

-monument valley

-arches national park

-zion national park

No, sej ni nujno, da vseh. Pač to kar znese (po slikcah iz neta so to sami desktop kraji). Vmes so še kakšne mimogrede zadeve: death valley, hoover dam in las vegas, goosneck park, nek krater meteorja itd... Pa vsi ti parki, ki sem jih zgoraj naštel so natrpani v tistem circlu iz tvojega linka

Namen sem imel to izpeljat v enem mesecu, nimam pa pojma koliko je to izvedljivo v tem času . Koliko časa pa imaš ti v mislih? Si imela namen tudi v phoenix in Tucson?

(moj mail peroksidiran.travnik@gmail.com)

lp

Dodan: 05. 01. 2012 @10:08:11
Miha
Gost

Jansi svetujem da prevoziš še CA1 od SF do LA. Cesta je zakon. Drugače sem pa to kar naštevaš predelal lansko poletje. Razen havasu falls ker ni tako enostavno priti do tja. 

Če te zanima je tu opis s slikami: http://www.roadtripamerica.com/forum/showthread.php?28500-West-coast-road-trip

Dodan: 05. 01. 2012 @10:29:19
Ridler
Gost

Miha, meni se ta CA1 ni zdela ravno nekaj posebnega... Ok, tam okoli Montereya je lušten konec, to je pa tudi vse... Vsak ma pač svoj okus...

« prejšnja 1 2 3 4 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Očitno sem se narobe izrazila.
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Pozdravljeni, Jaz sem Gospod Raymond Hills
Mi gremo konec junija in
Spoštovani gospod / gospa, Pred drugimi
Zanimivo...nama, ko sva lani letela
airasia leti na don muang
EMPOWER NETWORK - Enostaven Internetni
Air Asia zagotovo leti iz
toplo priporocam koh tao... rajsko...
Nekateri samo čakate, kdaj bo
Mi smo sicer lani leteli
Tudi jaz imam dobre izkušnje
tako je, najprej je treba
Pozdravljni, Tisti ki ste potovali z
Reče se "s" stavami, ne
sem nasla ugodno karto za
Air asia leti iz starega
Valjda se splača za nekaj
AirAsia od 1.10.2012 leti z
Midva sva lani letela z
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

12.07.2013
31.05.2013
23.10.2013
18.12.2012 - 30.06.2013
06.07.2013
21.10.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™