Zivjo!
A kdo slucajno ve, kako je z vizo za dvojni vstop v Sri Lanko? Ali lahko dvakrat zaporedoma zaprosis za vizo upon-arrival, saj bom obakrat manj kot 30-dni tam.
Hvala!
vize za šri lanko ne rabiš če si tam manj kot 30 dni ne glede koliko krat vstopiš.
Živjo!
Če prav razumem, si potem (v primeru dvakratnega vstopa) vsakič v državi lahko do 30 dni?
S 1.1.2012 bo za Šrilanko potrebna viza. Potrebna bo spletna prijava za pridobitev vize (cena 50 USD, za 30 dni, 2-kratni vstop), lahko pa se jo bo uredilo tudi na letališču ob prihodu (cena 75 USD). Tranzitne vize bodo stale 25 USD in veljale 7 dni. Več informacij na www.eta.gov.lk
Kolk je zdej viza 50 al 20 al 25?

Če jo kupiš na letališču stane 25$ (cca20&euro
Če jo kupiš preko neta 20$ - ampk trenutno se jo ne da, ker je napaka na njihovi strani
Jaz jo bom kupil na letališču
Pozdravljeni,
se pravi po novem je za Šri Lanko potrebna viza?
Z možem greva dol konec aprila in me zanima ali je to, da jo lahko kupiš ob prihodu varno? Da naju kej ne zavrnejo...
Hvala!
Je obvezna
online itak ne dela. Jaz se vrnem 17 marca in sporočim kako je šlo (nameravam jo kupiti na letališču)
vizo rabis, brez nje nimnas vstopa!!!
jaz sem se zdele vrnil iz srilanke!....moras imet papir ETA, da si stvari uredil na netu...z vstopnim listom v drzavo placas 25$ (dobis potrdilo), z obema papirjema gres cez kontrolo, kamor dobis stempelj za 30dnevno vizo;
jaz sem v enem mesecu se na maldive potoval, ob ponovnem prihodu na srilanko se je vstop malo bolj zavlekel, kajti niso vedeli kako in kaj; ponovno sem jim pokazal ETO in papir vplacila ter passport (z ze veljavno stempiljko)....mal je trajal, a so mi se 1x dali stempiljko za ponovnih 30dni obiska drzave. Nic ni bilo treba doplacat, samo papirje jim treba pokazat....pa nc zatezen bit!!!!
dan ali lahko poveš pod katero državo si se prijavil na spletu za vizo
že našla odgovor hvala lp Sara
sara, povej se ostalim info. k na spletu ko dam država slovenia napiše da ne rabs ETA vize..??
Tudi mene zanimajo informacije glede spletne prijave, ker imam podobne težave - ko označiš slovensko državljanstvo, ti javi, da se ne rabimo prijavljat...in potem ne moreš nadaljevati postopka...kako je torej s tem? Hvala za odgovor 
Pisala sem jim mail v Sri Lanko in poslala mail na Konzulat na Dunaju - se vedno čakam odgovor oz. popravo spletne strani. Potujem namreč tja šele prihodnji mesec tako, da bom s prijavo lahko še malo počakala. Če kdo karkoli izve prej - naj objavi na spletu lp Sara
Nekateri niste opazili da piše SOLVENIJA (zamenjani črki L in O)
Druga varijanta je ZSLOVENIJA
Tudi mene zanima če se je kdo prijavil pod ZSLOVENIJA.
Jaz sem pred tremi tedni pisal na Šrilanko, pa na Dunaj, pa nisem dobil nobenega odgovora.
Tudi na slovensko minitrstvo za zunaje zadeve sem klical in so rekli da vizo potrebujem, da je verjetno napaka na internetni strani,ampak (ne lažem) da se oni ne bojo ukvarjali z tem, ker jaz potrebujem vizo ne oni in naj se kar sam znajdem ...lenobe vseh lenob!!!!!!!!!!!
Tudi meni na zunanjem ministrstvu niso bili v nobeno pomoč. Sem opazila napako 'SOLVENIA' in tudi pisala. Javite, če bo kaj novega. Js odpotujem že čez 2 tedna, tako da upam, da se do takrat kaj razjasni. Sicer pa rihtanje vize na letališču...
ojla,
mi smo se registrirali pod Solvenia....in ni blo panike;
kolegice so se registrirale pod Zslovenia in prav tako dobile 30dnevni vizum.
uživajte v raziskovanju prekrasne dežele!!
Uradnega odgovora nisem prejela. Na spletni strani sem se prijavila pod ZSLOVENIA in plačala 20 USD. ETO sem prejela po mailu v nekaj minutah.
Zdaj ne razumem, plačaš na netu na ETA, kjer se registriraš, ali na ETI registriraš, plačaš pa ob vstopu v državo?
Glede na predhodno zapisano tudi men ni jasn a se plača elektronska ETA in pol še vizum ob vstopu..Mi gremo na SL konec junija ..upam, da bo do takrat vse jasn..tud vreme..
Poskusi se prijaviti na ETA in če ti gre vse skoz (tudi plačilo), potem ti ni potrebno še enkrat plačati vize ob prihodu. Če pa ne gre preko spleta pa urediš tam.
Jaz sem imela srečo, ker sem se prijavila za ETA, plačilni sistem ni deloval, ampak sem vseeno dobila po mejlu potrditev, šla z njo na carino in je bilo vse ok. Sem kar preskočila okence za plačilo vize, ker sem imela že potrditev in so me kar spustili čez.
vizo dobili v začetku februarja na letališču. stopiš v vrsto, malo počakaš, izvlečeš 25 dolarjev in ti rečejo dobrodošli.
Spletno stran so očitno popravili, ker sem se včeraj uspela registrirati pod Slovenia, plačala sem pa 20 USD. Ali kdo ve, če bo kaj narobe, ker sem kot naziv izbrala MR in ne MRS oz MISS? Ker ko je viza enkrat potrjena, se ne da več popraviti...
Hej gost99...
si najbrž že nazaj. Zanimale bi me informacije "iz prve roke". S fantom odhajava na Šri lanko čez dobra 2 tedna. Plan nekako takšen:
iz Colomba najprej proti severu (Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiria in Dambula), nato Kandy (in okolica: Paradeniya botanični vrt, Pinawela - slonja sirotišnica,...). Nato v notranjost Nuwara Aliye in proti Ella , ter še Nacionalni park Yale / Uda Walawe. Nazadnje proti plažam: Hikkaduwa, Unawatuna (Mirisa?) in ogled Galle.
Ter nazaj v Colombo ... in domov.
Mogoče lahko kaj priporočaš (nočišča, prevozi,ogledi,...). Veliko info je sicer na spletu, a se Šri Laanka tako hitro spreminja (tudi cene), da bi bile kakšne sveže informacije dobrodošle :-))
THX
Ja sem kupil vizo na letališču (20&euro
če imaš Mastercard jo kupi na netu (16&euro
.
Ne priporočam ti da se prvi dan napotiš v Colombo. V Negombu si veliko hitreje - Colombo spusti in se raje odpravi v kakšne lepše karaje - moje menje.
Plan imaš podoben kot jaz, ne izpusti Mirise - meni je bila najlepša plaža.
Če mi pustiš kontakt ti lahko povem kako lahko prišparaš pri vstopninah.
Lp
mene tudi zanima kako prišparaš pri vztopninah. povej, prosim!
Zdravo. evo naslova za Miriso 8midva sva bila zelo zadovljna) MIRISSA ANCIENT TREE (nasproti Palm Vila greš proti notranosti, videla boš oglas small spa in malo naprej bodo sobe). družina zelo prijazna. plačala 1000rp /noč za oba.
mogoče se vidimo, bomo na ŠL od 26.d. do 11.5.
lp, Mirjana
Zdravo, mene pa zanima, kaj naj dam za naslov bivanja v ŠL, če ne bom na enem mestu, oziroma sploh še nevem kje.
Jaz sem napisala kr hotels/guesthouses in different cities across Srilanka pa je bilo čisto ok
|
22.09.2011 - 01.12.2013
|
|
|
22.05.2013
|
|
|
19.07.2013 - 20.07.2013
|
|