Stran uporablja piškotke Sprejmi Zavrni Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 21. 05. 2011 @12:20:31
kambodža, laos ali vietnam
zala
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zdravo!

Sred junija se s fantom za 4 tedne odpravljava v JV Azijo. Na Tajskem sva že bila in nama je bila država zelo všeč, tako da sva se odločila, da želiva tokrat ponovno obiskati še kakšno budistično državo v tem področju sveta. Najverjetneje bova kupila karte do Bangkoka, potem pa z Air Asio letela dalje.

Vem, da je v tistem času monsun, vendar upava, da bova imela srečo z vremenom, kot sva jo imela pred leti na Tajskem.

Veliko sem že sama prebrala po internetu in države, ki so prišle v ožji izbor, so vse po svoje fascinantne, vendar mislim, da se je bolj pametno osredotočit le na eno in jo v miru in dodobra prepotovati.

Vse tiste, ki ste že bili v Kambodži/Laosu/Vietnamu, bi prosila za izkušnje, tako pozitivne kot negativne ter okvirne cene, ki mi bojo pomagale pri odločitvi.

Za Kambodžo sem npr. prebrala, da je precej nevarna država, poleg tega pa so bili nekaj mesečni spopadi na meji s Tajsko, ki NAJ bi se začetek maja končali. Za Vietnam pa večina ljudi piše, da so ljudje precej nadležni in te na vsakem koraku želijo ogoljufati.

Vsako mnenje je dobrodošlo!

Lep dan! Zala

Dodan: 21. 05. 2011 @12:42:14
Re: kambodža, laos ali vietnam
Zvonko
Gost

Prvo kot prvo; Vietnam ni budistična država. Se pa strinjam, da so precej nadležni.  Drugo kot drugo, Kambodža ni nevarna država. Ne vem, od kod vam te informacije. Če pa si želiš v budistično državo, pa definitivno priporočam Burmo. Tudi Laos je kul, ampak Burma je boljša. Iz bkk imaš direkten let z air asia in bkk air, ker po kopnem ne moreš v državo.

Dodan: 21. 05. 2011 @13:02:38
Zala
Gost

Zvonko, hvala za odgovor!

Vem, da imajo v Vietnamu "trojno vero", v kateri so tudi neke osnove budizma. Sem se precej "ohlapno" izrazila. Od vseh držav, ki sem jih že obiskala, so me zaradi različnih razlogov najbolj pritegnile budistične. Nikakor pa letos ne želim ponovno v kakšno muslimansko državo, ker mi pač "niso pisane na kožo" (kar je seveda moje mnenje, da se ne bil zdaj kdo v to vtaknil ).

Glede nevarnosti v Kambodži, sem to prebrala na tujih forumih, kjer omenjajo oborožene rope, ki naj bi bili pogostejši kot v drugih JV azijskih državah, pogostejše kraje, metanje opek v turiste,... Pač ne verjamem ravno v vse napisano, zato sprašujem za mnenja tiste, ki ste tu že bili.

Zvonko, bi mi lahko kaj več napisal, kaj te je toliko pritegnilo v Burmi? Vse kar vem je, da naj bi bilo precej težko potovati, da jemljejo le dobro ohranjenje US bankovce in da so nekateri deli države še vedno zaprti za turiste... Kakšne so pa kaj cene? Hvala!

Dodan: 21. 05. 2011 @13:39:57
perorec
Gost

Zdravo, cene so poceni, od JV Azije je najdražji pomoje Vietnam.

Jaz sem bil v teh državah pred 10 leti, verjetno, da se je marsikaj spremenilo.  Kambodža pomoje, da ni nekaj bistveno nevarna, Kmeri so ful prijazni, v Phnom Phenu pa je menda treba malo pazit zvečer.

Laos je itak ful kul, totalno prijazni ljudje, ok narava.

Burma je pa malo dvorezna. Ljudje, kultura je the best. Moraš pa se zavedati, da to ni svobodna država in da gre tvoj denar, takoj ko ga zamenjaš na letališču v "monopoly money", direkt do vojaške hunte. S tem jih torej vsak turist, ki Burmo obišče indirektno podpira.

V bistvu pa se bo vsaka od teh držav, ki jih nameravaš obiskati, kar precej razlikovala od Tajske.

Če bi jaz bil na tvojem mestu, bi razmišljal ali Burma, ali Laos + Kambodža.

Dodan: 21. 05. 2011 @13:40:30
popotnik
Gost

v kambođi ti ne bo panike,sm se zgubo parkrat pa vsi hočjo pomagat,cena tuk tuka je 2000 realov to je normalna tarifa,(te pa oderejo ko ovco če ne ve&scaron.V Vietnamu si pa le shranjuj karte sleping  busov,včasih ti  jo uzamejo pr kontroli pa se morš pol kje prestopat pa nimaš  karte,men se je 2  to zgodil sreči sm mel vizitko  agencije kjer sm karto kupo pa so klical pa preverjal itd.

Dodan: 21. 05. 2011 @15:19:57
Zvonko
Gost

Po Burmi ni nič kaj težje potovat kot po laosu, seveda pa ni tako na izi kot tajska. Določeni predeli so res zaprti, ampak če se odločiš za klasično turo (inle, bagan,...) ne bo problemov. Se pa strinjam, da se moraš na vsak način izogniti temu, da finančno ne pospiraš hunte. To pomeni, da ne spiš v hotelih, ki so v njihovi lasti, ne uporabljaš vlakov, ki so njihovi lasti, temveč avtobuse,.... Skratka, da gre čimveč turističnega denarja v roke direktno k navadnim ljudem. Drugače pe je Burma ena najbolj varnih držav na svetu. Če ti nekdio izmakne kamero, gre za to sedet za pet let.  O Burmi pa imaš na veliko tu:

http://www.sta-lj.com/forum/q/zapisi/2978432

Dodan: 21. 05. 2011 @18:29:27
simi
Gost

Meni je bila kambodža super! Fuuul prijazni ljudje, dobra hrana, zanimiva arhitektura  mestih, dost stvari za videt in doživet.

Žal sem bila zelo razočarana nad ljudmi v Vietnamu. :/

V načrtu pa imam laos in Burmo, tako da o tem iz prve roke ne morem svetovat.

Bi pa na vajinem mestu izbrala laos+kambodža.

Dodan: 22. 05. 2011 @00:37:55
jaz
Gost

Nisem obiskala Burme, sem pa ostale omenjene države in moram rečt, da mi je bil Vietnam zakon - bila 4X!! Bilo je poceni, veliko za doživeti in videti!

Dodan: 22. 05. 2011 @10:49:25
Azija
Gost

Živjo, sama sem prepotovala Tajsko, Laos, Kambodžo in vietnam in moram reči, da me je najbolj razočaral sldenji. Ljudje mi preprosto niso bili pisani na kožo, bili so na trenutke prav nadležni in res so hoteli le denar-vsaj tak filling sem jaz dobila. Laos je bil zame neverjetna izkušnja in me je navdušil, saj sem se še vrnila tja. Prijazni ljudje, narava, mesta, hrana, vedno zanimivi transport...in po mojem mnenju zelo poceni. Kambodža mi je bila tudi pisana na kožo, saj so ljudje porijazni, ti pomagajo, svetujejo in moram reči da sem se počutila zelčo varno, tako da ti obiski zagotovo priporočam. Tajska pa je bila zame zaradi horde turistov malo razočaranje, sicer pa seveda vredna ogled. Burma pa je v planu v kratkem in mene tu skrbijo predvsem finance, saj naj bi bile stavri precej drage....

samo pogumno in srečno pot

Dodan: 22. 05. 2011 @10:49:37
Azija
Gost

Živjo, sama sem prepotovala Tajsko, Laos, Kambodžo in vietnam in moram reči, da me je najbolj razočaral sldenji. Ljudje mi preprosto niso bili pisani na kožo, bili so na trenutke prav nadležni in res so hoteli le denar-vsaj tak filling sem jaz dobila. Laos je bil zame neverjetna izkušnja in me je navdušil, saj sem se še vrnila tja. Prijazni ljudje, narava, mesta, hrana, vedno zanimivi transport...in po mojem mnenju zelo poceni. Kambodža mi je bila tudi pisana na kožo, saj so ljudje porijazni, ti pomagajo, svetujejo in moram reči da sem se počutila zelčo varno, tako da ti obiski zagotovo priporočam. Tajska pa je bila zame zaradi horde turistov malo razočaranje, sicer pa seveda vredna ogled. Burma pa je v planu v kratkem in mene tu skrbijo predvsem finance, saj naj bi bile stavri precej drage....

samo pogumno in srečno pot

Dodan: 22. 05. 2011 @12:59:29
razburjen
Gost
total ste me zagrel za azijo... od teh drzav sem bil le na tajskem pred leti, prezivelbtako da sem zbezal v krasen resort the racha, ker je bila sicer mnozica turistov neznosna. v aziji me je sicer najbolj navdusila sri lanka. po mojih izkusnjah izpred dveh let, obljubljena dezela za turiste, ki ne marajo masovk. no, zanima me laos; ima kdo kak nasvet, kako najceneje do tam in kolk denarja potrebujes za cca 3 tedne. thx, sem ze cist napaljen ))
Dodan: 22. 05. 2011 @13:04:54
razburjen
Gost
total ste me zagrel za azijo... od teh drzav sem bil le na tajskem pred leti, prezivelbtako da sem zbezal v krasen resort the racha, ker je bila sicer mnozica turistov neznosna. v aziji me je sicer najbolj navdusila sri lanka. po mojih izkusnjah izpred dveh let, obljubljena dezela za turiste, ki ne marajo masovk. no, zanima me laos; ima kdo kak nasvet, kako najceneje do tam in kolk denarja potrebujes za cca 3 tedne. thx, sem ze cist napaljen ))
Dodan: 22. 05. 2011 @13:22:10
Tina
Gost

Napaljen, v laosu dobiš dobro prenočišče za ca. 6 €– 7 € (vang Vieng, Pakse). To je čisto in s toplo vodo. Na jugu, 4000 Islands imaš bungalove za 2 €– 3 €. Ampak to je res basic brez lastne kopalnice. Luang Prabang je malo dražji, ker je ful turističen. Je pa celo mesto polno guest housov, zato tud tam lahko prideš skozi za ca. 10 € (solidno čisto prenočišče). Hrana je nekej pol cenejša kot na Tajskem. Glede prevozov – lahko uporabljaš turistične kombije – priporočam, ker se potovanje drugače preveč zavleče. Prevoz od Vientiane do Vang Vienga je ca. 5 €. Tudi na drugih destinacijah se gibajo v tem okviru. Lahko pa greš z lokalci, tisto pa je itak zastonj Jaz sem šla iz bkk z nočnim vlakom do Ubon Ratchathani – mesto blizu meje z Laosom, od tam pa vzela bus za Pakse, ki leži na jugu. Potem je najbolje, da greš na 4000 Island in se počasi pomikaš proti severu države do Luang Prabanga. Druga opcije je vstop v državo na severu Laosa. Greš z nočnim vlakom do Chiang Mai-a, od tam z busom do meje z Laosom in tam s počasno ladjo do Luang Prabanga (ca. 2 dni) in se pomikaš proti jugu Laos. Nazaj greš po poti, ki sem jo najprej opisala za vstop. Če se boš odločil potovati iz J prosti S, imaš iz Luang Prabang potem letala za BKK. Za tri tedne potrebuješ nekje 400 € (budget).

Dodan: 22. 05. 2011 @15:10:25
simi
Gost

Tina, hvala za nasvete in cene iz Laosa.

Bojim se edino, da za razburjenega ne pridejo v poštev, glede na to, da je na Tajskem bival v Rachi.   Res super resort, ampak ne najbolj basic.

Uživajte azijo!

Dodan: 22. 05. 2011 @20:24:13
razburjen
Gost
tina, super si. ful hvala. odloceno je, razburjen gre v laos! simi, zadnjih 15 let veliko potujem. bil sem backpacker s skoraj nic denarja, kot tudi buticni turist, k sm se vlacil iz enega aman resorta v drugega. slednje je prekrasno za se spocit in nafilat baterije, ker te strezejo od spredaj in zadaj, prvo pa je pot skozi zivljenje. v resortih ponavad ne spoznas ravno navdihujocih ljudi in nihce ni zainteresiran za izmenjavo pogleda na zivljenje.... moj recept je 15 dni budgeta z nahrbtnikom, na konc pa pet dni razvajanja. zelo dobro dene...
Dodan: 22. 05. 2011 @22:14:26
Tina
Gost

Jaz podobno prakticiram. Najprej budget, na koncu pa ponavadi kakšen tajski otok in dober hotel. Za januar 2012 planiram Burmo, potem pa kakih 5 dni na Koh Tao ali Koh Phangan. Ne vem še.

Dodan: 28. 05. 2011 @21:33:24
murki
Gost

Zdravo!

Mene zanima ali je ze kdo potoval iz Tajske do Laosa in nato v Kambodžo ter nato nazaj na Tajsko?

Zanima me kakšne so povezave (zanima me avtobus in vlak), kako je z vizami (se da uredit na meji) in druge posebnosti, ki se jih spomnite?

Hvala in lp.

Dodan: 29. 05. 2011 @10:49:35
Tina
Gost

Murki, mislim, da je veliko zgoraj napisano, vsaj kako do Laosa iz bkk. Iz laosa lahko potuješ z vip busom dom Kambodže (Pakse- Phnom Penh), mislim pa, da je ena opcija tudi s skrajnega juga preko 4000 Islands. Tam ne vem, kako v praksi poteka. Iz Phnom Penh lahko letiš nazaj v bkk z Air Asia ali iz Siam Riep vzameš bus. Mislim, da od tam leti tudi Bangkok Air (so malo dražji). Vizo za Laos urediš na meji, za kambodžo pa mislim, da jo moraš imet vnaprej (mogoče se motim). Malo pobrskaj po tem forumu, ker je o tem veliko napisanega.

Dodan: 29. 05. 2011 @12:09:24
Tina
Registriran uporabnik

Preko 4000 otokov je lahko priti v Kambodžo. Imajo organizirane turistične kombije in lahko rezerviraš vsepovsod po Si Pan Donu ali v Pakseju. Gre pa ta "bus" do Kratieja, če se ne motim. Od tam greš naprej v PP. Glede vize še preveri, ampak 3 leta nazaj se jo je lahko dobilo na meji.

Iz Kambodže je tud piškotek priti nazaj na Tajsko. Jaz sem šla preko obale, od Sihanoukvilla, je pa tudi povezava od Siem Reapa, kot je že omenjeno. Samo na to, da se da tajsko vizo dobit na meji, se ne zanašat. Najbolje, da si jo urediš že v Lj, in sicer za dvakratni vstop. Najmanj komplikacij. Seveda je pa brez komplikacij tudi, če si jo urejaš v PP.

Dodan: 29. 05. 2011 @12:42:38
zala
Gost

Zdravo!

Hvala vsem za nasvete!

Odločitev je padla  - potujeva v Kambodžo in mogoče še Laos.

Za vse tiste, ki ste v teh dveh državah že bili, imam še nekaj vprašanj.

Koliko časa ste vi porabili za potovanje? Midva bi si ogledala le največje znamenitosti (ne ravno vsakega templja, ki je označen v Lonelyju), predvsem pa bi želela videti čim več narave in aktivno preživeti dopust. Kaj vas je najbolj navdušilo?

Obstajajo tudi nočni avtobusi (npr. kot v Vietnamu in Tajski) za večje razdalje?

Je mogoče kdo bil v Kambodži v juniju/juliju - ste imeli precej dežja? Potovanje sva nameravala zaključiti na morju, vendar se glede na deževno dobo, sprašujem, če je sploh smiselno zadnji teden rinit na jug ... Katero obmorsko mesto/otok priporočate?

Ste jemali antimalarike?

Hvala in lepo sončno nedeljo!

Zala

Dodan: 29. 05. 2011 @14:31:07
Tina
Registriran uporabnik
2 tedna Laosa + 2 tedna Kambodže, s tem da bi v obeh državah dodala še kak teden, predvsem v K. Nočnih busov po K. nisva uporabljali, ker nobena vožnja ni bila tako zelo dolga, so pa prišle prav v Laosu. Za obalo ti priporočam katerega od otočkov blizu Sihanoukvilla ali še bolje Kep z okolico. Midve sva bili na otoku Koh Tonsay (Rabbit Island), do katerega se pride iz Kepa. Takrat je bilo tam samo par zelo osnovnih bungalovčkov in domače restavracije, brez elektrike in hladnim pivom le, ko so s celine led pripeljali, ampak po moje je sedaj že malo bolj razvito. Je bil pa problem, ki se ga ti bojiš... Slabo vreme. Septembra je kar dosti deževalo, ampak vmes je bilo dosti sonca za kak hiter skok v morje (tik pred povratkom v Bkk iz Sihanoukvilla) Če dežuje, na plaži najbrž res nimaš kaj delati... Tak da imejta back up plan, čeprav verjamem, da bosta imela srečo
Dodan: 29. 05. 2011 @19:15:44
murki
Gost

Kakšna pa je kaj kvaliteta avtobusov v Laosu im Kambodži?

Hvala in lp.

Dodan: 29. 05. 2011 @19:47:43
Bogo
Gost

Nočni vip busi so ful ok, flat ležišče, odeja in vzglavnik ter malica. Seveda tud wc. Je pa se fajn dobo oblečt, ker ful šopajo klimo.

Dodan: 30. 05. 2011 @09:11:20
tadej
Gost

Mene pa zanima obiskat Vietnam, sam glede na to, da ga kar grajate sm zdej malce v dvomu. Jaz sem v večini pozitivne izkušnje slišal.

Dodan: 30. 05. 2011 @10:09:23
Tina
Registriran uporabnik

Mah, pojdi

Moji sopotnici je bil isti Vietnam, ki meni ob istem času na istih mestih ni bil tako zelo všeč, zelo všeč. Tak da stvar okusa...

Dodan: 22. 02. 2012 @21:33:48
Teja
Gost

Mi lahko kdo pove koliko pride karta za Kambodžo ali Laos? Kje je najugodneje potovati?

Dodan: 22. 02. 2012 @21:59:59
Tina
Registriran uporabnik

Najceneje bo verjetno, če letiš v Bangkok in potem naprej s katerim od lokalnih letalskih družb ali po kopnem. Koliko je pa "najceneje," je pa odvisno od marsičesa, recimo kdaj bi šla, za začetek 

Dodan: 25. 02. 2012 @22:08:04
x
Gost

Zanimata me Kambodža in Laos. Glede na to, da imam 3 tedne časa - kaj mi priporočate? Eno ali drugo? Ali ju lahko združim - bo dovolj časa? Koliko denarja ste porabili za približno 3 tedne?

Dodan: 06. 08. 2012 @11:14:07
Miha_
Gost

Decembra planiram potovanje v Azijo. Ne morem se odločiti med Kambodžo in Vietnamom. Dopust planiram na 3 tedne. Kje so lepše plaže, ter da je čim manj padavin. 

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Nekaj se nas pa je
jah,  sam pravim da treba
jah,  sam pravim da treba
Tisto zavarovanje za tujino, ki
Sem točno na tej strani
Hvala vsem za odgovore, zal
Zivjo, iscem dve karti za Mallorco
  ja s kolesom...
kako da ne pišeš na
Simple, svoja firma, svoj sef.
Ljubljana - Milano 22.6. Štart
Oj, ja jes grem konec
Pozdravljeni   Evo letos spet rabimo še
Zanima me, kako je z
V bistvu ne pišem kar
ure poleta + prrevoznik prosim 
In kje najdeš karto za
Prodam letno vstopnico za narodne
Lep pozdrav!   28. junija odpotujem na
Spomnim se, ko je bila
Hvala obema za spodbudo. Verjetno
uff tukaj je pa ogromno
Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

12.08.2013
15.07.2013
29.09.2012 - 30.06.2013
21.06.2013 - 22.06.2013
15.10.2013
02.07.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™