Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 26. 06. 2010 @12:49:12
Leonardo da vinci, praksa v tujini
pegica
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Hej

Je kdo bil na praksi v tujini preko Ldv in je iz Mariborske uni?

Zanimajo me vaše izkušnje. Predvsem, kakšni so kriteriji izbire, koliko štipendije se dobi in kako dolgo traja, da dobiš odgovor?

Pa koliko časa ste iskali prakso??? In na kakšen način?

Zanima me London, študiram (zaenkrat še) pa pravo in bi prosila,če ve kdo za kakšne linke, kakšno firmo, ki jemlje praktikante...

Nekaj sem že iskala po internetu, ampak dokler ne izvem kakšne so sploh moje možnosti, da dobim štipendijo, ne morem začeti iskati..

Zato bi mi kakršnakoli pomoč prišla zelo prav Hvala

Lp

Dodan: 26. 06. 2010 @19:51:04
Re: Leonardo da vinci, praksa v tujini
Tatjana
Gost

Pozdravljena,

svetujem ti, da na svoji univerzi v MB kar sama pristopiš do službe, ki se ukvarja s temi vprašanji, ponavadi so zelo prijazni, vsaj v Lj so bili, če si sama ne uspeš poiskati prakse, oz.imaš težave, ti tudi oni pomagajo pri tem.

Praksa traja 10 tednov, štipendija znaša v enkratnem znesku cca 2000 €.

Ponavadi pa ni problemov s tem, da te ne bi izbrali, ker se jih vedno manj prijavi kot je razpisanih sredstev.

Uspešno naprej

Dodan: 26. 06. 2010 @20:22:53
ME
Gost

A ve kdo, do kdaj se je potrebno prijaviti? Je možno prakso opravljati tudi v USA ali samo v Evropi?

Dodan: 26. 06. 2010 @21:15:50
pegica
Gost

Tatjana, hvala za odgovor.

Saj sem že pisala na 3različne emaile, pa nobeden ne odgovori:S Koordinatorka pa je tak na dopustu menda:S Zato pa še po forumih sprašujem Nevem pa, kak je na našem faksu,če je kdo bil itd..:S

Hm, sam kolk sem brala, prek uni MB traja več kot 10tednov lahko...

Ok,če je okoli 2000e štip. za 10tednov je čist dovolj zame

Leonardo je samo za Evropske države...:S

lp

Dodan: 26. 06. 2010 @22:30:12
Lili
Gost

Je kakšna možnost, da dobim štipendijo tudi, če sem iz Univerze v Ljubljani? Če je res več sredstev kot kandidatov? Ker kot jaz razumem, prijavnega roka ni oz. se sredstva podeljujeo dokler pač so... ? Mogoče kdo ve kakšne možnosti imam, da sem izbrana?

Dodan: 26. 06. 2010 @23:25:22
pegica
Gost

To piše na strani univerze:

Pomoje maš možnosti, če so še sredstva...

Prednost pri vključevanju v projekt imajo osebe, ki so formalno izobraževanje končale na članici Univerze v Mariboru ( to so: diplomanti, magistri znanosti in doktorji znanosti Univerze v Mariboru).

Oseba, ki je formalno izobraževanje končala na kateri drugi slovenski ali tuji univerzi, lahko kandidira za vključitev v projekt pod pogojem, da ima v Mariboru ali v širši podravski regiji[3] prijavljeno stalno prebivališče in da se vključuje na trg dela na tem področju (tj. da je na tem področju zaposlena ali da je kot brezposelna oseba prijavljena na področnem Zavodu za zaposlovanje RS).

Osebe, ki ne izpolnjujejo zgoraj navedenih pogojev, ki se nanašajo na ciljno skupino projekta, se bodo v projekt lahko vključile le, če bodo v projektu ostajala neporabljena sredstva.

Dodan: 27. 06. 2010 @10:46:23
Lili
Gost

pegica hvala, to sem že prebrala. Samo, če se sredstva podeljujejo sproti, do porabe... hmmm ostali pa bi bili upravičeni do sredstev, če ostanejo... malo nelogično se sliši, zato sem vprašala. Verjetno ne bom vedela dokler se ne prijavim

Dodan: 27. 06. 2010 @23:29:14
pegica
Gost

piše-če bodo OSTAJALA sredstva..pomoje mal tk vidijo,kolk se jih prijavi čez leto pa kolk še majo...kr vprašaj direktno,pomoje majo še dovolj...glede na to,da nič ni slišat da bi kdo izkoristo priložnost,vsaj na našmu faksu..:S

še vedno me zanima,kolk časa traja da ti odgovorijo-da vem kdaj poslat itd...

hvala

Dodan: 28. 06. 2010 @13:17:50
Lili
Gost

Površno berem ja... če bodo ostajala. Ok, verjetno imam šanso, če se res ne veliko prijavlja. Verjetno bom poslala prijavo, samo prvo si moram še prakso zrihtat. Saj glede časa prakse se pa potem dogovoriš s firmo, tak da pegica, saj pošlješ lahko že zdaj...

Dodan: 28. 06. 2010 @16:28:26
pegica
Gost

Hehe,sej bi, sam jaz moram najprej diplomirat še Tam nekje v zač.sept.mam namen,pa bi rada mela ž kr prakso zrihtano,da pol samo pošljem prijavo, pa da vidim, če sploh bo kaj

Drugače pa sm dobla mail, da letos uni-mb ni bla uspešna na razpisu, da pa majo mogoče še od lani sredstva-hm,če piše, da traja do maja 2011..pol bi že mogli še met...:S

Mah,upam, da bo ratalo nekak, tebi tud vso srečo

Dodan: 29. 06. 2010 @00:20:36
Lili
Gost

Ja kje so ti podatki kdo je dobil letos sredstva? kaj to pomeni v praksi? Je utopično upat na štipendijo?

Tudi tebi želim srečo, naj ti uspe!

Dodan: 29. 06. 2010 @16:11:08
pegica
Gost

men se zdi da sm na um lj prebrala tud, da sta sam 2bla letos uspešna..

drugače pa sej za umb piše, da je do maja 2011...zaj 12.7pride koordinatorka iz dopusta,bom takrat pisala,da za ziher vidim:S

upam da nama rata

lp

Dodan: 04. 01. 2012 @23:40:13
iza
Gost

Ima mogoče kdo izkušnje z iskanjem prakse v Uk oz. s stranjo www.eagle-uk.demon.co.uk?

A res zmeraj 100 procentno najdejo prakso?

hvala lp

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Slišala sem, da moraš osebno
Ja, med poletjem je za
Pozdravljeni, precej odgovorov na omenjeno
Pa faaaaak!!!! S  čim se
prodam žensko odločbo na topniški,čez
..v kosezah, ob tržnici se
Skyscanner priporočam, ti vrže vn
Premikanje po Madagaskarju je zelo
jaz sem šla, sicer že
Ogledujem si Madagaskar in bi
Wuhuuuu thanks vsem za info!
poglej iz münchna. tui, neckermann...
Bali sam je zelo lep,
Zdravo, V sredo 22.05. nudimo kombi
Zdravo Urška, jaz iščem ponavadi na
Zdravo, bi mi znal kdo
Glede STA programov bi tudi
Prodajam absolventski izlet za eno
ma moraš štartat iz španije? vsedeš
zdravo, želela bi kakšne koristne
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

26.05.2013
13.11.2012 - 13.06.2013
23.08.2013 - 25.08.2013
24.05.2013
25.11.2013
02.11.2012 - 02.07.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™