Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 05. 01. 2010 @16:47:55
opozorilo - ryanair ročna prtljaga
Lea
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: -1
Včeraj sem potovala z Ryanarjem. Po novem ročno prtljago tehtajo! Mora biti tudi ustrezne dimenzije, saj se mora prilegati "škatli". Če presegaš samo 1kg, te pošljejo nazaj. In pa mora biti striktno le 1 kos. Mali kovček + ženska torbica ne pride v poštev - torbica mora iti v kovček. Letela sem iz Trevisa. Lp
Dodan: 05. 01. 2010 @17:01:12
Re: opozorilo - ryanair ročna prtljaga
Gost
Glasov: 1
po novem??? pa to velja že od vedno..ne moreš verjet :) potem pa se folk buni, da je ryanair "gnil" in podobno, ne zna pa si prebrati kako mora imet zrihtano prtljago..se je zgodilo, da je kar nekajkrat niso tehtali in izmerili, ampak pravila so pravila, ki se jih je dobro držati..
Dodan: 05. 01. 2010 @17:04:13
lea
Gost
Glasov: 0
z ryanarjem potujem brez pretiravanja min 2x na mesec! in to kaki 2 leti. Tokrat se mi je zgodilo prvič, da so mi osebno prtljago tehtali!!! Prej tega ni bilo! Res je da je morala ustrezati dimenzijam, kilaže pa ni nihče preverjal. Samo toliko o "pametnih" popotnikih!
Dodan: 05. 01. 2010 @17:11:23
aly
Gost
Uau, mogoče sva bili celo na istem letu(Liv. okoli polnoči) Sem vidla, kako so vsem tehtali, ja.. čeprav imam kar velik kovček meni niso, so mi pa na check-inu: tolerirali so mi 10.8 kg sem pa vidla nekej žensk, ki so šle z 2 torbicama notri. Vedno se hvalijo, da so najbolj točna let. družba, ampak do zdaj so bili pri meni točni samo 2x od ene 12 primerov..
Dodan: 05. 01. 2010 @17:34:42
Gost
torej - mislim, da lahko "pametujem", ker sem v letu 2009 22 krat letela z njimi..prvič se mi je zgodilo aprila v dublinu, da so tehtali, potem pa skoraj redno..zadnje čase v trevisu pa sploh..in "z zadnje čase" mislim od poletja dalje, redno..se pa zgodi, da ne tehtajo in ti ni treba dajati kufrčka tam v tiste mere..ampak jst se ne bi zanašala na tale "se zgodi".. in niti enkrat se mi ni zgodilo, da bi letalo imelo zamudo, če smo že tudi pri času..kvečjemu smo prišli prej..toliko o pametovanju..
Dodan: 05. 01. 2010 @17:58:18
Metka
Gost
Jaz pa pravim hvala bogu, da so začeli tehtat pa gledat dimenzije. Lani sem kr nekajkrat letela z njimi in vedno ena in ista pesem....na letalo pride folk z "ročno prtljago", ki je večja kot moj kufer, ki se lepo vozi z ostalo prtljago. Eni so si res čist preveč privoščili. In pol valda ni bilo prostora za vse ročne prtljage, tak da sem včasih morala imeti nahrbtnik v naročju, pri nogah, na drugem koncu letala, ker enostavno ni bilo drugje prostora.
Dodan: 05. 01. 2010 @18:46:12
kexon
Gost
Lea, meni res ni jasno, kje ti letiš, da se ti jo to zgodilo prvič. Meni se je tehtanje zgodilo skoraj na vsakem letu od poletja naprej, in sicer v Londonu, Dublinu, Bruslju in Trstu. Dimenzije pa so radi preverjali že pred tem, vendar precej bolj ohlapno kot zdaj.
Dodan: 05. 01. 2010 @18:57:26
lea
Gost
čudno, no. Moje destinacije so ponavadi: trst, benetke, london, paris, dublin. In kot rečeno, se mi je prvič zgodilo, da so tehtali ročno prtljago. Dimenzije preverjajo redno, to je res. Sicer je pa bil post mišljen le kot dobronamerno opozorilo. Lp vsem!
Dodan: 05. 01. 2010 @19:14:49
Gost
lea, tudi jst sem ti dolžna opravičilo..vem, da si hotela le opozoriti na to, kar je super..me je pač pogrelo, ker folk pljuva po ryanairu zaradi tega, ker res hodi s tremi ogromnimi torbami za ročno prtljago, ko pa mora doplačati ali tlačiti torbe v eno samo je pa cel halo..sama sebi sem se zdela neumna na začetku, ker sem res upoštevala mere in težo, pa ni bilo nič..do dublina..ko sem tam gledala, kaj folk dela s svoje prtljage in kako nori, ker niso hoteli doplačati, sem bila pa full vesela, da sama takih problemov nisem imela..še enkrat - ni bilo mišljeno tako ostro, kot je morda izgledalo..
Dodan: 05. 01. 2010 @19:19:41
kexon
Gost
Ma na žalost postaja Ryanair vse dražji in bolj restriktiven... Zdaj še Visa Elektron ne pomaga več, kontrole so bolj redne kot včasih. Vem, da je bil pred časom predlog, da bi bila teža čekirane prtljage skoraj neomejena, vendar bi si jo potniki morali sami nesti prav do letala, kjer bi jo odvrgli v voziček. To ne bi bilo tako slabo, če pride kot opcija. Me pa zanima tudi, kdaj (če) bodo uvedli stojišča na letih, krajših od 1h.
Dodan: 05. 01. 2010 @19:19:46
kexon
Gost
Ma na žalost postaja Ryanair vse dražji in bolj restriktiven... Zdaj še Visa Elektron ne pomaga več, kontrole so bolj redne kot včasih. Vem, da je bil pred časom predlog, da bi bila teža čekirane prtljage skoraj neomejena, vendar bi si jo potniki morali sami nesti prav do letala, kjer bi jo odvrgli v voziček. To ne bi bilo tako slabo, če pride kot opcija. Me pa zanima tudi, kdaj (če) bodo uvedli stojišča na letih, krajših od 1h.
Dodan: 05. 01. 2010 @19:26:39
kexon
Gost
Dodan: 05. 01. 2010 @19:30:12
Gost
mah, kaj pa vem, če postaja dražji..jst čez dober teden še vedno letim za 1 eur na smer, v februarju tudi - oboje za vikend, za marec pa sem karte dobila popolnoma zastonj..zame to ni drago :) viso electron so pač zamenjali z drugo kartico, nam zaenkrat slabšo na žalost..glede stojišč pa so se po moje itak samo zezali, kje pa bi kdo stal :))
Dodan: 06. 01. 2010 @14:41:39
aly
Gost

super, a mi lahko poves kere destinacije si nasla za 1 euro al pa zastonj?

in kolk prej si rezervirala?

hvala in lp!

Dodan: 06. 01. 2010 @14:49:50
alfie
Gost
Glede akcij itd... se lahko prijavite na mailing in boste sproti obveščeni. Kar se tiče ročne prtljage je tko vse jasno napisan na Ryanair-ovi strani (55x40x20) dimenzija in pa 10kg. Drugač sm mel pa 1 kufer 16kg in 2. kufer 16,5 kg pa niso nč težil da je pretežk. Tko da mam dobre izkušnje z Ryanair-om.Vsaj zaenkrat. Letim iz Graza. Drugač pa čakam na letališču ker je slabo vreme :(((( LP in srečno
Dodan: 06. 01. 2010 @15:06:42
Gost
s kero kartico si pa rezervirala????
Dodan: 06. 01. 2010 @15:55:39
Gost
karte so kupljene že nekaj časa nazaj, za 1 eur imam kupljeno 2 x malto in pariz, zastonj pa sem dobila london..malta, kamor grem drugi vikend je bila kupljena nekje novembra, mogoče konec oktobra, paris in london pa še malo prej..plačala pa sem z viso electron, ko je bila še zastonj..
Dodan: 06. 01. 2011 @00:34:12
jaz
Gost

Ker kot kaže so ta tehtanja in merjenje ročne prtljage malo tudi odvisna iz katerega letališča se leti me zanima ali ima morda kdo kakšno izkušnjo iz Celovca? Kako je na tamkašnjem letališču glede kontrole ročne prtljage pri Ryanairu? Hvala

Dodan: 06. 01. 2011 @00:47:57
Klaudija
Registriran uporabnik

Iz Celovca sem nazadnje letela spomladi in so strogo preverjali težo oz. to, da je res le en kos prtljage, dimenzije pa niti ne (se je pa na oko vsem kovčkom videlo, da so prave dimenzije).

Dodan: 06. 01. 2011 @08:34:44
carniolan
Registriran uporabnik
Glasov: -1

ZAKAJ DAJES TAKE LAZI NA FORUM:

karte so kupljene že nekaj časa nazaj, za 1 eur imam kupljeno 2 x malto in pariz, zastonj pa sem dobila london..malta, kamor grem drugi vikend je bila kupljena nekje novembra, mogoče konec oktobra, paris in london pa še malo prej..plačala pa sem z viso electron, ko je bila še zastonj..

PISEM Z VELIKO KER KRICIM PROTI zavajanju in lazem/

ZADNJE KARTE ZA 1 € so bile dostopne na netu oktobra 2009 potem nic vec - karte se pa lahko kupi preko neta ryanaira maksimalno v trenutnem stanju samo do 31 okt to je sprememba ure in avi voznih redov  VISA ELECTRON ni sprejemljiva ze od 1.1.2010 pri Ryanairu

Da si pa ti dobila karte lani okt ali nov po 1 € lani lazes kot si dolga in siroka - Dobra bi bila za slogarico - Ce potujes drugi weekend na Malto daj tel stevilko hotela pa te poklicemo - tvoje ime in hotel na malti plus tel stev plus stev leta  lahko posljes na  carniolan afna volja pika net

Dodan: 06. 01. 2011 @09:30:27
hm
Gost

Carniolian, mislim, da je bilo to napisano januarja 2010

Iz Celovca so tudi meni tehtali prtljago.

Dodan: 06. 01. 2011 @10:18:11
A.K.L.100
Gost

ne se toliko razburjat carnolian, še bo te kap

glede vise electron nimaš prav, karta je še vedno sprejemljiva! sem pred 2 tednoma plačal z njo!

lp

Dodan: 06. 01. 2011 @10:20:48
vaia
Gost

carniolan, tisto sem jst pisala, zgleda, da sem pozabila vpisati ime..in samo ne govori, da lažem za vse, kar napišem mam dokaze in stojim za tem..pa tudi št. hotelov ti lahko dam in preveriš, kdaj sem bila tam in za koliko ampak itak vem, da si se oglasil na star post, tako da ti je oproščeno srečno 2011 in ne razburjaj se preveč, škodi zdravju

Dodan: 06. 01. 2011 @10:29:17
vaia
Gost

aja, pa vseeno pričakujem opravičilo )))

Dodan: 06. 01. 2011 @12:03:37
Marko
Gost

Veliko potujem z Ryanairom in do sedaj so mi tehtali samo poleti v Celovcu, pa so mi vseeno pogledali skozi prste ko sm mev 1 kg preveč. Itak so ta pravila tako glupa, da lahko neseš eno obleko-v njej maš pa lahko tudi 15 kg šare,... Jest zmerej dam knjige in fotoaparate kar v jakno, tako da nimam preveč teže v kufru. Pa tudi glede kufra pogledajo skozi če imaš za par cm v vsako smer preveliko. V Trevisu sem bil 28.12 pa niso tehtali,..

Lep pozdrav vsem in preberite si natančno pravila, ki so dokaj ohlapna

Dodan: 06. 01. 2011 @22:59:55
franci
Registriran uporabnik

Hehe, po enem letu je nekdo bil toliko dober, da je poiskal to temo.......ja, v Celovcu so tehtali konec novembra in sredi decembra. In to že na začetku v glavni avli - pred osebnim pregledom. Včasih so to delali v Celovcu kasneje tik pred kontrolo osebnih dokumentov.

Torej tehtajo in ne tolerirajo niti več kot 10 kg in opozorijo na samo en kos prtljage. Kasneje je pa odvisno od stevardes, ali te pustijo z dodatno torbico ali jo moraš stlačit v nahrbtnik.

Ja, Viso electron seveda jemljejo, samo provizija je, kajne?

Dodan: 08. 01. 2011 @15:24:21
muha
Gost

Glede prtljage itak neštetokrat odkljukaš, da se strinjaš s kg in dimenzijami. Res pa je, da v zadnjem času precej preverjajo oboje in da je vsa prtljaga v enem kosu. Po mojih izkušnjah ročno prtljago tolerirajo za 0.9 kg (če imaš 11 kg, pa doplačaj ali si obleči vsa oblačila (če jih ima&scaron nase :P).

Mi je pa bilo nazadnje zelo bedno, pred mano je šel na letalo gospod s 6 kg nahrbtničkom in košarkaško žogo nekega kluba. Pošteno jih je poslušal za 2 kos prtljage, čeprav je lahko oba skupaj spravil v ustrezne dimenzije.

Pač pravila so pravila, strinjaš se z njimi, pa še s čim, ko kupiš karto

Dodan: 08. 01. 2011 @17:03:44
Tonja
Gost

kake probleme mate, folk đizs

Dodan: 10. 01. 2011 @22:16:17
carniolan
Registriran uporabnik

Vaia, vecna popotnica pred Vsemogocnim in Vecnim - pardona me - nisem mogel spati in ob treh zjutraj nisem videl datumov 2010 in 2011 -  res zmotili so mle datumi in me je vrglo iz tirov - Nekak morva dobit osebni kopntakt - revansa in opravicilo sledi - magari vecje kot en ryan karta do Malet - Moram se iti ne poznam - drug teden v Lyon poten pa Porto in Canaries  Nekje pusti osebne podatke revansa bo ziher - sigurro - sur de source sur! Lojz Ribncan - kranjc (carniolan) po domace

Dodan: 10. 01. 2011 @22:54:32
vaia
Gost

)))  ah daj no, saj ni bilo prav nobene zamere, sem tudi sama že odgovarjala na zastarel post to mi čisto zadostuje..ali pa ne - lahko se mi oddolžiš tako, da me enkrat na madeiro s sabo vzameš, jo namreč obožujem, jst pa tebi vrnem z malto )) hecccc...sem brala ja, da greš na kanarske, superrrrr, jst bi tudi spet šla..nič, uživaj kjerkoli že boš in potem vsekakor poročaj kako je bilo

« prejšnja 1 2 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Če te povzamem, imaš na
Julija letim z Emirati na
Katja, tudi jaz bi prosil,
Včeraj sem pri Adrii preko
Se mi zdi, da nas
Živjo, lahko poveš oboje. Hvala.
Hej, js bi tut šla,
Še nekaj: tale najcenejša opcija
V naših poletnih mesecih so
Z letalisca na Dunaju start
tudi ujusansa je super. tam nas
Amm, ja najvrjetneje marca ali
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu LP Robert
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu. LP Robert
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu LP Robert
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu.   LP Robert
Hoje je cca. 5 min
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™