Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 02. 07. 2009 @14:23:19
Merpati letalske karte
Tadeja
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zdravo!

S kolegico se odpravljava v Indonezijo in nameravava vzeti notranji let pri letalskih družbah Merpati ali LionAir. Oba pa sta na črni listi, zato naju zanima, kakšne so vaše izkušnje in kaj menite o njihovi varnosti.

Hvala!

Dodan: 02. 07. 2009 @15:19:35
Re: Merpati letalske karte
007
Gost
Ce sem se na tekocem so vse Indonezijske letalske druzbe na t.i. crni listi. Tako da nimate izbire. Leteti v Eu ta letala nebi mogla a seveda lahko v Indoneziji. To ne pomeni, da je vsak let "your last flight". No panic please.
Dodan: 02. 07. 2009 @15:46:11
007
Gost
Niso pa vsa letala in piloti za v 1 kos. LionAir npr. ima 24 Boeingov 737 next generation v povprecju stari 1.1 let (poleg tega ima tudi 11 Boeingov 737 v povprecju starih 20 let). Odvisno s katerim letis Piloti so taksni in drugacni -ne vis vrhunsko trenirani-.. Lion air iz veliko vidikov ne spada v black list. Adrijina Airbusa imata tudi ze 19 pomladi (te dni) in Adria je imela leasing Romunsega letala, ki mu pravijo "leteca krsta" in sedaj ima 1 Boeing leased from Ukrain Airlines in posadka je bla ne vem ce seSlovenska (a se razumejo -vcasih jeziki problem komunikacija s stolpom -) tko, da tudi pri nas niso vse rozice ... klub temu, da smo v Star Alleance z Adrio in v Indoneziji ni vse plevel. Tudi maintenance je pogosto isti v istem mestu npr. v Manili svetovno znanie družbe servisirajo svoja letala (specificne modele) in nekatere druzbe so uh in oh druge pa nimajo tko imena. Tko da ce letis s ta novimi od LyonAir-a je 3x boljs kot vsaka dobro oskrbovana Adria. Merpati je pa bolj "tko". Sicer pa nikoli ne ves kje te caka Tudi AirFrance usoda je usoda.
Dodan: 02. 07. 2009 @15:47:46
007
Gost
...posadka je bla ne vem ce se tuja... Ves Air Asia ni na black listi pa je iz Indonezije tudi.
Dodan: 02. 07. 2009 @16:02:36
007
Gost
moji podatki so okvirni zdaj ce imajo 20 in 24 novih letal .. to se spreminja hitro leasingi itd. a bistvo je kar sm napisal.
Dodan: 02. 07. 2009 @16:05:15
007
Gost
-ne vis vrhunsko trenirani to mislim, da so se neakateri naucili leteti v glavnem na simulatorjih in ne "prakticno". a instruktorji pravijo, da so simulatorji ekvivalentni pravil letom in se ceneje je. ne me narobe razumet. Res pa je, da so nekateri piloti mlajsi a to ni njihova specifika.
Dodan: 02. 07. 2009 @17:46:12
b
Gost

Živjo ravnokar sem se vrnila iz Indonezije. Koristila sem dva notranja leta in sicer Mandala airlines in pa Air asia.

LP B

Dodan: 02. 07. 2009 @20:29:01
Indonezija,notranji leti
Gost
Tudi jaz kmalu letim v Indonezijo, pa res ne vem komu zdej verjet..eni hvalijo Garudo, eni AirAsia..eni Lion air, pol na drugi strani so tisit, ki vse te letalske družbe kritizirajo...Popotniki, help? Kaj torej izbrati?..=)Anyone? T.
Dodan: 02. 07. 2009 @21:19:22
nirn
Gost

Po mojih izkusnjah je Merpati se najbolj nezanesljiv. En dan letijo, en dan ne. Sama sem zaradi njih obticala dalec nekje proti Irianyaji, njihovi avioni so stari (Fokker 27 ipd). Glede na ostale azijske drzave je verjetno najboljsa Air Asia. lp

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

ggg - hvala za info.  
Violeta, hvala za info in ponu
Jaz sem karto kupil na Air Asi
kaj pa na poti iz bangkoka v k
Ne vem če ti bom znala točno
Tudi mene zelo zanima š
Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™