Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 02. 07. 2009 @13:19:55
Odgovornost letalske družbe
Jack
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zanime me odgovornost letalske družbe v naslednjem primeru.

Ker grem na Madagaskar prek Mauritiusa z dvema ločenima kartama in na Madagaskar prispem ob 6.00 zjutraj, let naprej z drugo letalsko družbo pa imam pribl. ob 12.00 (zamuda 6 ur je dajansko možna), me zanima, če sem opravičen do kakšnega povračila/nadomestnega leta?

Kako pa bi bilo, če bi naprej letel z isto letalsko družbo, karti pa sta vendarle ločeni?

Dodan: 02. 07. 2009 @13:40:10
Re: Odgovornost letalske družbe
s
Gost
ločeni karti,drugo letalsko boli za prvo kdja ti prides,sja ko si kupil je miljon pravil,ki jih obkljukas in tam vse piše...
Dodan: 02. 07. 2009 @15:09:09
Gea
Gost
Lahk poves, prosim, kok si dal za to karto (oz. 2 karti)?
Dodan: 02. 07. 2009 @16:24:22
MarkoP
Gost
Ne vem sicer odkod sedaj problemi o t.i. ločenih kartah, a razlika je samo ali letiš z "normalnimi" prevozniki ali s "point-to-point" - to so navadno nizkocenovci. Kadarkoli zamenjaš letališče (prihod-odhod) imaš "ločene karte" - še nisem videl, da bi bilo na eni karti 5 destinacij. **** Da letalske družbe poskrbijo zate in za prtljago v primeru zamud ali odpovedi pa je verjetno ena izmed največjih razlik med "normalnimi" in nizkocenovnimi kompanijami.**** Mogoče vam sedaj probleme delajo printi, ki so zamenjali papirnate/kartonaste let. vozovnice. Je čisto vseeno ali je napisano na enem listu ali pa na 6 :)
Dodan: 02. 07. 2009 @19:53:16
coop
Gost
če imaš ločeni karti (vsak trip svojo booking kodo) potem je prevoznik dolzan poskrbeti samo za ta trip. če ima prvi let toliko zamude da zamudiš naslednjega v najslabšem primeru zvisiš. če je let na isti družbi imaš šance da te prebukirajo če ima agent tam dober dan. če so družbe druge oz v drugem zdrženju ali lcc potem praktično ni šans
Dodan: 02. 07. 2009 @20:08:32
odrasli v tujino
troja
Gost
mene pa zanima če je kakšna agencija v Lj ki ti pomaga najti zaposlitev v ZDA seveda za odrasle?

Snežka
Dodan: 02. 07. 2009 @20:26:48
captain A340-541
Gost
Če imaš 6 ur zamude in v "rulih" prvotne karte ni klavzule, da kljub temu imaš povezovalni let...zvisiš. V tvojem primeru, če imaš 6 ur zamude boš moral/a kupiti novo karto. Tvoja prtljaga je na zacetku lahko pocekirana do končne destinacije ( preveri če je praktično glede terminalov ), check in ne bo mogoč. Če zamudiš let, se obrni na letalsko druzbo s katero potuješ naprej, tudi če je prva zamudila. Oni so del pogodbe izpolnili ( s pomankljivostmi - zahtevke za odškodnino lahko urejaš kasneje, samo ne upaj na kaj denarja ). povej s katerimi prevozniki letiš..
Dodan: 03. 07. 2009 @08:29:54
Jack
Gost

Na Mauritius priletim z Air Mauritius, za na Madagaskar pa karto pravkar kupujem, varianti sta Air Mauritius ali Air Madagascar.

Če kupim karto z Air Madagascar, imam za notranje lete na Madagascarju 20 % popusta, če pa kupim karto za Air Mauritius, pa imam verjetno več možnosti za karkoli v primeru zamude, ker gre pač za isto letalsko družbo.

Kaj pravite?

Res pa ne bi eno noč brezveze ostal na Mauritiusu, ker imam za Madagaskar itak samo 18 dni časa.

Gea, karta na Mauritius je stala pribl. 600 evrov, karte z Mauritiusa na Madagaskar pa imajo precej fiksno cene, ki je pribl. 300 evrov.

Skupaj torej 900 evrov, karta za Mauritius je bila kupljena aprila v akciji, ker nimam preveč možnosti glede datumov ...

Dodan: 03. 07. 2009 @10:47:46
Gea
Gost
Aha, hvala. Namreč jst že te karte spremljam več kot eno leto vsake tok časa. In ja, valda - kombiniraš in kalkuliraš vse sorte -> čas, dnar, let. družbo, prestope, ... Zdej jo mamo za cca 890 eu. A sam 20% so notranji leti cenej?! Ne več 50%? Kdaj pa greš? Ostalo si že zrihtu - cepljenje, viza, ...? Baje bo noro ;)
Dodan: 03. 07. 2009 @11:23:22
Jack
Gost

Baje, da res. :)

Cepljena sva za hepatitis A in B že od prej.

Vizo bom zrihtal kar na letališču, baje je najlažje. Greva pa v začetku oktobra, ti?

Za lete iz Evrope je 30 % popusta, za let iz Mauritiusa pa 20. Poglej njihovo spletno stran. Se da razumet tudi brez znanja francoščine. :)

Poleg tega tudi piše, da imajo za notranje lete osebe od 12 do 28 let 60 % popusta. Ve kdo kaj več o tem? Zdi se mi čudno, ker imajo osebe od 2 do 12 let samo 50 % popusta. Go figure.

Dodan: 03. 07. 2009 @11:56:41
Gea
Gost
Mi trije (jst, fant pa kolega) gremo teden pred vama (lih včeri smo rezerviral karte - smo čakal, ker je blo odvisn od izpitov), ampak bomo ostal en mesec - tak da: pivo majo baje dobro, če se kje zahaklamo ;) Hmm...prvič slišim to - bi blo pa super, ja! Kaj pa to - da baje do konca letošnjega leta tisti k so tam manj kot en mesec ne rabijo vize?! Na airmad. bi naj pisal (preveden z googlom, hehe)... A notranje lete bota pa rihtala, ko bota že tam? Mi gremo bolj na severni del - taka priporočila smo dobil...planiramo dva notranja leta. Can't wait! :)
Dodan: 03. 07. 2009 @12:05:33
Jack
Gost

Super, potem se pa res lahko zahklamo na kašnem THB. :)

Midva se še odločava med Morondavo in Diegom ter okolico. Sever me zelo mika, vsi ga zelo hvalijo, tiste zloglasne baobabe bi pa človek kar težko izpustil. Razem če uporabima tri notranje lete. :)

Bom malo pogledal glede vizuma, tole bi bilo super, nekateri poročajo, da je cena drastično narasla.

Ima še kdo kakšen nasvet glede mojega izvornega vprašanja? :)

Dodan: 03. 07. 2009 @12:12:15
Jack
Gost

Aja še to: karte za notranje lete bova načeloma kupila direkt ob prihodu na Ivato.

Poznaš sicer kakšno agencijo (evropsko), ki jih lahko uredi že vnaprej? Ne bi rad spreminjal načrta, če bo kakšen let že zaseden. Cene za karte na strani AirMad so navite do konca, tako da tam nima smisla kupovati.

Dodan: 03. 07. 2009 @13:06:31
Gea
Gost
Nč kej ne vem - mi še mamo v začetku tedna neke izpite, pol se pa vržemo v planiranje vsega, tak da sporočim, če bom kej pametnega in koristnega zvedla.
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

kaj pa na poti iz bangkoka v k
Ne vem če ti bom znala točno
Tudi mene zelo zanima š
Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
a se ti da malo bolj natančno
zdaj imajo akcijo za 5 eur in
ups: 040/191-837 je prava &sca
Kaj je to elektronska karta?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™