Dodan: 27. 06. 2009 @16:02:46
Povratna karta do Maroka
Živijo,
septembra se spravljam v Maroko in me zanima kakšne so vaše izkušnje glede najcenejše možnosti, kako prileteti v Maroko (ali po zemlji). Sem že malo gledala karte in nekako vse leti preko Španije in je že padla ideja, da gremo preko Španije in se tam ustavimo za par dni, pohajkujemo po Andaluziji, in ptoem naprej v Maroko.
Ampak vse kar leti v Španijo gre v madrid. :(
Zdej zgleda nekak takole SLO in okolica - Madrid/Malaga - Maroko (letališče niti ni tako važno, ker bomo naredile krožno turo) - Madrid/Španija - Slo.
Res bi bla hvaležna za pomoč :D
Hvala in lep pozdrav
Dodan: 27. 06. 2009 @17:31:02
Re: Povratna karta do Maroka
iz benetk so direkt liije do casablance, jaz grem od tu.
Dodan: 27. 06. 2009 @19:35:05
sem gledala za nazaj in piše da na leti...a misliš myair?
kdaj pa greš?
Dodan: 27. 06. 2009 @19:48:12
Dodan: 28. 06. 2009 @07:03:26
ja, myair. če leti tja, leti tud nazaj ! jaz grem septembra. sicer pa karto lahko najdeš na odklopu - na levi strani - redne avio casablanca- iz benetk.....
Dodan: 28. 06. 2009 @11:51:32
6.10.2009 letim iz Milana-Bergamo do Fez...Ryanair...cena karte z taksami in prtljago me je prišla 55eu.....blizu letališča je parking,ki zs 10.dni stane 38eu,če plačaš on-line z kreditno kartico...do terminala te zapeljejo te pridejo iskat...Srečno
Dodan: 29. 06. 2009 @15:04:15
Ne vem če je najcenejša varianta, sam je bla pa ugodna. Z ryanairom iz trevisa (benetke) v girono (barcelona) tam prestopu na let za marakeš, nazaj pa iz Feza v girona in naprej v treviso za 70 evrov s taksam sam brez prtlage. S prtlago vred 150 evrov. 14 dni parkiranja 70 evrov. Ta varianta je kul ker v Maroku prstaneš dost na jugu, Fez je pa precej bolj na severu, tako da se ti ni treba vračat na izhodiščno letališče. Kolega mi je pravu da je dal za povratno karto iz benetk v casablanco 10 evrov.
Dodan: 29. 06. 2009 @15:26:16
ideja da gres prek spanije je kul sam mislm da trajekt do maroka ni tok pocen. se pomoje bl splača z letalom iz benetk al pa iz milana.
Dodan: 29. 06. 2009 @21:36:27
iz benetk v marakeš z MyAirom za ~ 100€ (res se ne spomin več kok točno, sam vem da je blo relativno drago). s trajektom za 40€ (mudil se nam je, pa nismo mogl čakat, sicer je tudi za ceneje, traja dlje časa, pa bolj zrukan trajekt je) cena trajekta je odvisna tudi od odhodne točke (Tarifa, ...) in prihodne (Tarifa, Cadiz, Gibraltar...), iz barcelone nazaj v Lj z Clickairom za 45€. to je bilo lani avgusta. cene prevozov po maroku so nizke, okol 10€ za konkretno pot z vlakom (pač đabe dost), v španiji je pa iz tarife v sevillo avtobus okol 20€ in še 20€ iz seville v madrid.
Dodan: 29. 06. 2009 @21:42:12
iz Tangerja, v Tarifo s trajektom, pardon. potem avtobus iz madrida v barco je bil tm 30€. avtobuse se ti splača rezervirat prek neta, sicer so dražji, po možnosti pa še polni!! to pazi da res prej naročiš, če greš z busi okol po španiji. vlaki so dražji od busov. je pa res, da sm jst to lani dokaj pozno vse rezerviral in plačal, tko da mogoče se da dobit sedaj še kej ceneje vse te karte.
Dodan: 30. 06. 2009 @07:59:32
Pri iskanju poceni letalske karte Milano Marrakesh povezave najpogosteje vodijo k letalski družbi Atlas blue. Res so ugodni, težava pa nastane, ko želiš rezerviran let plačati s kartico. Enostavno ne gre. Po telefonu ti povedo, da nisi del EU-ja, da mora biti kartica izdana v Italiji, Franciji, Belgiji, Nemčiji ... Ne, z izdano v SLO pa ne gre. EasyJet zna biti kar dosti dražji, če karte ne rezerviraš več kot mesec prej. Pred dvemi meseci sem se tako odločil za Rynairovo povezavo iz Milana do Feza (dobih 100 evrov povratna). Avto ne pustiš na letališču, temveč parkirišče vnaprej po netu rezerviraš (http://www.parktofly.it); je dosti ceneje, 500 m stran ... te peljejo tja in pridejo s kombijem pote. Iz Feza z vlakom do Marakesha, potem pa rent-a-car čaz Atlas ... Quarzzazte ... in čez mali Atlas nazaj proti Fezu.
Dodan: 30. 06. 2009 @10:43:39
jaz letim 12.7. iz milana za 120 eur do casablance - potovanje casablanca - rabat - fes - tanger in pol nazaj iz tangerja za 0,00 €, ponovno pristanek v milanu :) iz milana do nove gorice pa imaš super povezave z vlaki (enosmerna vozovnica okoli 30€) letim z myair ter ryanair :)
Dodan: 08. 07. 2009 @00:30:12
a kdo je dejansko letos bukiral karto za okorg 150 (povratno) iz benetk ali zagreba? s katero družbo pa? hvala
Dodan: 08. 07. 2009 @10:46:15
Midva letiva iz Benetk - Marakesh, Casablanca - Benetke, julija, 14 dni za 270 €/osebo, myair in se mi zdi čist ok cena, glede na to, da sva rezervirala 1 mesec prej. Ni čist đabe, je pa ok.
Dodan: 08. 07. 2009 @16:29:28
hvala za odg.
se mi je zdelo da za okrog 150€ je treba bit ful zgoden. jst mam ogledano iz zagreba prek madrida do maroka - je tudi nekje 250 cenovno
Dodan: 08. 07. 2009 @16:47:55
Raynair iz Milana..!!!
Dodan: 15. 07. 2009 @23:24:38
tale ryanair mi je mal hecen glede cen... če gledaš karto za 1 osebo je 1€ če pa za 2 osebi je pa 17,99 € in to na isti datum... a mogoče ve v čem je fora? a se splača bukrat posebej ali skupaj?
Dodan: 16. 07. 2009 @22:36:42
hvala vsem za nasvete :) na koncu smo našli karto za 112€ milano - fez - milano, in povratna karta za vlak, (nepreverjena cena) okrog 90€. tak da še zmeri najcenejše v primerjavi z vsemi ostalimi kombinacijami...bo ena lepa koržna tura iz tega ;) vsem ki grete v maroko - uživajte :D
Dodan: 17. 07. 2009 @00:11:34
jaz sem letela lani iz Gradca v Girono in nato Girona Merekesh. cena vsega skupaj je bila 239€ se pravi 4leti, dva tja dva nazaj... Ryanair... je pa Maroko super za potovat, doživet in začutit...
Dodan: 04. 08. 2009 @16:54:06
Timi s katero letalsko firmo pa letiš? Sva mislila tud oktobra it v maroko pa iščem najboljše variante?Kolk časa rabiš za ta let, tja , nazaj..? brala sem, da myair ni več aktualen, zamujanje, odpoved letov..???
Dodan: 05. 08. 2009 @23:45:22
Najboljse je www.airarabia.com iz Milana (pazi, pomembno je, da je imetnik placilne kartice eden od potnikov, drugace ne mores naresti nakupa) Pa tudi www.jet4you.com maroski nizkocenovnik. Vse preverjeno ok leti in tukaj so tudi naj cenejsi leti za Casablanco, srecno.
Dodan: 05. 08. 2009 @23:47:10
Se dodaten info: vlak od Milana do Trsta pride cca 37eur v eno smer.
Dodan: 06. 08. 2009 @10:13:13
Za Maroko je mozna tudi varianta Benetke Lyon - Casablanca ali Marrakech - (easyjet) moznost je tudi via Madrid (cie Vueling) do Case in Marrakeche-a
ATLAS BLEU lowcost marokanska kompanija ima tudi povezave z Madridom, Lyonom, Parizom do teh letalisc pa dobre povezave z Easyjetom
Easyjet - let Milan/ Malpensa Marrakech
(RYANAIR) Iz Trsta bi bila mozna povezava preko Bruslja in potem na Marrakeche-a
Iz Gradca mozna povezava preko Barcelone istotako do Marrakeche-a
Zelo dobra povezava VUELING VCE/BCN in potem z http://www.jet4you.com in z njimi do Casa.
Myair je bankrotiral!
Dodan: 07. 08. 2009 @14:27:50
Tisti ki mislite da greste z MyAirom iz Benetk do Case...not:) More luck next time! In denarja ne bo, sam vam ne splača klicarit pošiljat mailov, dopisov, ker so vse tarife non-refundable, takse pa ne vračajo ker so v prisilni poravnavi.
Dodan: 07. 08. 2009 @16:51:41
a je šel mogoče kdo v maroko iz pariza? jaz imam namreč v parizu prjatla, pa bi ga šla spotoma obiskat. no, zanima me, če je kak nizkocenovc iz pariza za maroko. hvala
Dodan: 07. 08. 2009 @17:25:21
carniolan, zgleda da si dosti na vezi z marokom. lahko vprasam, je zaradi turizma, posli...?
Dodan: 09. 08. 2009 @23:44:19
Odgovor Meti,
Iz Pariza leti:
TRANSAVIA nizkocenovnik filiala - AIR FRANCE/ KLM-a in sicer za 3 mesta Marakech Oujda Agadir
ATLAS BLEU : Marrakech Oujda in Tanger
JET4YOU : Oujda, Agadir,Marrakech, Fes, Casablanca
EASYJET Tanger, Casa, Marrakech z Easyjetom vcasih tudi ceneje iz Pariza preko Madrida ail Toulousa do Maroka
Dodan: 10. 08. 2009 @00:00:23
Z Marokom sem imel se pred leti veliko stikov, ko sem bil direktor potovalne agencije Wasteels v Clermont Ferrandu (Francija), sedaj pa ko sem v penziji pa ce naletim na kaksno moznost z nizkocenovci skocim v Marrakech ( nikoli pa ne za casa Ramadana - nimas miru, ker te muzzein budi iz ob 4 h zjutraj za klanjanje )
Ce vas gre vec v Maroko vzemite v najem za en teden kaksen Riadh (aristokratski domovi arabcev in berberov) potem pa en dober krog imperialnih mest - Rabat, Fes, Meknes, Ouarzazate,Marrakech za to pot pa najeti en avto
Imperialna mesta sem dal skozi pred 35 leti se za casa Hassan II-ga in to 6 maturantskih izletov 6 kompletnih Boeingov 707 ( ti vec ne letijo) 5 za dekliski licej Ivane Orleanske in 1 za deski licej Blaise Pascal-a
Secundo Zadnja leta, pa ko sem imel predelovalni laboratorij za apiterapevtske proizvode", pa sem dobavljal v Maroko ekstrahirani in koncentrirani propolis, kjer smo potem v Fes-u izdelovali proizvode za marokanski trg. (ustni spray in dentifrice)
Zdaj sem v pensiji mad upokojenec 63 let in kakor se rece pri nas "Les voyages forment la jeunesse" - " potovanja te delajo mladega"
Dodan: 10. 08. 2009 @11:44:46
Carnolian, svaka cast. Sem vedla, da mora bit nekaj zadaj, ko imas tako nastudirano:) Srecno na obiskih Maroka in ostalih potovanjih!!
Dodan: 17. 05. 2010 @12:51:06
jaz letim iz Trevisa....karte so ugodne...dobi se jo že za tudi 85 evrov....z Airarabia...tudi jaz grem tja spet septembra.....
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.