Dodan: 22. 06. 2009 @21:20:56
Program Leonardo da Vinci, praksa diplomantov... IZKUŠNJE???
Hej,
pred časom sem bila na izmenjavi Erazmus, in zdaj bom kmalu dokončala študij in ne bi rada podaljševala ampak bi kar odšla na tako izmenjavo da Vinci. Zanima me ali ima kdo izkušnje s tem in kje naj pogledam za delo.. (aja država pa seveda Španija... drugo bolj težko ;)))
tnx
Dodan: 23. 06. 2009 @09:43:00
Program Leonardo da Vinci, praksa diplomantov... IZKUŠNJE???
fajno, mene to isto zanima. Statusa ne morem podaljšat vseeno pa bi rada delala nekje eno leto preden grem na magisterij.. bom zelo hvaležna za kakršnekoli info ali predloge!
Lep dan vsem skupaj
Dodan: 23. 06. 2009 @15:30:03
Re: Program Leonardo da Vinci, praksa diplomantov... IZKUŠNJE???
zivjo, sama sem tudi v isti fazi, pravkar je izsel razpis za ta program. tam ti pise vse. prijavis se in si poisces firmo, kjer bi prakso delala. poklici na karierni center v lj (ce si studirala v lj), ti bodo vse povedali.
Dodan: 01. 07. 2009 @10:27:34
Pozdravljeni,
na mojem faxu na uvodni strani je bila prijavnica v slovenščini. sedaj pa so jo umaknili. na internetu sem dobil prijavnico v angleščini dolgo 14 strani. ali ima kdo kakšen link, kjer se dobi to prijavnico v slovenščini?
Dodan: 02. 07. 2009 @08:37:59
pa sej maš na spletni strani od univerze?!
Dodan: 22. 07. 2009 @08:10:09
Zivjo. Jaz sem bila lansko leto 10 mesecev na praksi v Nemciji in je bilo krasno. Znat moras kolikor toliko dobro govorit jezik drzave kamor zelis it. Potem pa iskanje firm po internetu kamor bi zelela it. Potem pošlješ prosnjo z opisom, portfolijem itd...in čakaš, da te vzamejo na razgovor. Velik srece! To je nepozabno leto! lp
Dodan: 23. 07. 2009 @11:38:12
Jaz nisem dobila stipendije za vec kot 6 mesecev
Dodan: 23. 07. 2009 @16:55:44
Jaz sem jo dobila isto za 6mesecev, vendar sem brez tezav podaljšala sam status, ker so me v podjetju priporocili. Bi pa sicer lahko dobila tudi štipendijo za +4meseca, ker je ostalo nekaj denarja, vendar sem se temu odpovedala. Vse se da dogovorit!
Dodan: 23. 07. 2009 @20:16:38
Pa sta mele obe že diplome, pa organizacije ko sta se prijavili na razpis?
Dodan: 24. 07. 2009 @15:11:56
Zivjo, jaz sem bila absolventka. Firmo sem imela tudi ze pol leta prej izbrano, ker sem hotela it na vsak način, s stionepdijo ali s samoorganizacijo. Firmo si lahko iščeš kasneje, po prijavi.
Dodan: 06. 08. 2009 @17:37:50
Zivjo,
Js sm bila na Leonardo da Vinci izmenjavi samo sem si sama nasla organizacijo kjer sem delala in sem se vse z njimi zmenila (kaj bom delala, za koliko casa, itd.). Potem sem to prijavila na univerzi in so mi odobrili kot prakso prek Leonarda da Vincija. Drugace pa sm slilsala da ni v navadi da bi fax iskal podjetja za strokovno prakso, to je v inicjativi vsakega posameznila, ceprav ima EF vcasih oglase tudi objavljenje..
Ce lahko se kako pomagam me kontaktirajte na anita_zagar@yahoo.com
Anita
Dodan: 06. 08. 2009 @18:22:58
hej anita, kje si pa našla oz. iskala firme? preko iskalnikov praks, al kar tako na slepo preko googla?...
Dodan: 07. 08. 2009 @18:40:04
Ej jst ko nora zdj iščem organizacije pa nič ne najdem. Za španijo mislim! pa ne mi spet s to krizo težit, mi nič ne pomaga,... Kvečem kakšne link al pa ima kontak od koga?
Dodan: 11. 08. 2009 @17:07:56
mi lahko samo kdo pove, ce je to placana praksa ali ne? koliko storskov ti sofinancirajo? trenutno se se odlocam pa me mal skrbijo finance. hvala za odgovor. lp
Dodan: 14. 08. 2009 @12:51:48
Hej,
Js sm cist sama po nakljucju nasla delo.. Odvisno kaksne stvari te zanimajo potem pa pac isces podjetja na internetu in ponavadi rabijo ljudi za prakso (poceni delovna sila) pa se ti se s tem nekaj naucis..
Drugace pa ce gres prek leonarda dobis stipendijo plus lahko ti se podjetje nekaj placa tako da ni taka kriza s financami.
Lep pozdrav, Anita
Dodan: 14. 08. 2009 @12:53:49
Dodan: 24. 09. 2009 @17:35:34
Kaj kdo morda ve kdaj bodo znani izbrani kandidati za na Leonardov da Vincijev program?
Dodan: 12. 01. 2010 @21:57:13
Meni se od vseh teh programov že malo blede in prosim za pomoč:) torej - pri Leonardu si sam poiščeš organizacijo oz. podjetje če sem prav razumela, prijaviš pe se lahko že prej (?). Zmeniti se moraš pa z organizacijo sam...In ali je sploh možno najti kaj za bolj humanistična področja, se mi zdi da je največ za kak marketing oz. turizem...Hvala*
Dodan: 28. 01. 2010 @16:29:59
Živjo, tudi jaz se izgubljam v tej popolavi, papirjev ipd za da Vincija... Kako je s tem, če si že zaposlen (kakor je razvidno iz razpisne, da Vinci tudi to podpira), pa bi vseeno rad šel na prakso? Me mora potem podjetje ali NGO prijaviti al kako? Si res lahko poiščem organizacijo po prijavi? Hvala za pomoč in odgovore :-).
Dodan: 28. 01. 2010 @20:33:31
še eno vprašanje iz moje strani. mi bi naj meli v tretjem letniku nekaj malega prakse, mislim da nekje 2 -3 tedne če delaš 8 ur na dan. V primeru da se odločim za prakso v tujini preko tega programa ali potem tudi te ure veljajo? ali se da zmenit pa tam ostati vaj pol leta? ker se mi za ta 2 tedna ne zdi ravno smiselno podjetja kjer bi delala nekje v tujini iskati in ob tem še toliko papirjev napisati.
Dodan: 01. 02. 2010 @13:35:30
je preko tega programa mozno opravljat prakso tudi izven evrope?
Dodan: 02. 02. 2010 @09:20:52
Pozdravljene.
Jaz imam neko sorodno vprasanje:
ce grem na ERASMUS prakso, torej se s statusom, kako naj bi mi podjetje placevalo? Ce gre vse po sreci, bo to Nemcija.
Kaj ta dohodek pomen za dohodnino?
Hvala. Irena
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.