Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 22. 06. 2009 @21:20:56
Program Leonardo da Vinci, praksa diplomantov... IZKUŠNJE???
evy
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Hej,

pred časom sem bila na izmenjavi Erazmus, in zdaj bom kmalu dokončala študij in ne bi rada podaljševala ampak bi kar odšla na tako izmenjavo da Vinci. Zanima me ali ima kdo izkušnje s tem in kje naj pogledam za delo.. (aja država pa seveda Španija... drugo bolj težko ;)))

tnx

Dodan: 23. 06. 2009 @09:43:00
Program Leonardo da Vinci, praksa diplomantov... IZKUŠNJE???
xenya
Gost

fajno, mene to isto zanima. Statusa ne morem podaljšat vseeno pa bi rada delala nekje eno leto preden grem na magisterij.. bom zelo hvaležna za kakršnekoli info ali predloge!

Lep dan vsem skupaj

Dodan: 23. 06. 2009 @15:30:03
Re: Program Leonardo da Vinci, praksa diplomantov... IZKUŠNJE???
Gost
zivjo, sama sem tudi v isti fazi, pravkar je izsel razpis za ta program. tam ti pise vse. prijavis se in si poisces firmo, kjer bi prakso delala. poklici na karierni center v lj (ce si studirala v lj), ti bodo vse povedali.
Dodan: 01. 07. 2009 @10:27:34
luka
Gost

Pozdravljeni,

na mojem faxu na uvodni strani je bila prijavnica v slovenščini. sedaj pa so jo umaknili. na internetu sem dobil prijavnico v angleščini dolgo 14 strani. ali ima kdo kakšen link, kjer se dobi to prijavnico v slovenščini?

Dodan: 02. 07. 2009 @08:37:59
evy
Gost
pa sej maš na spletni strani od univerze?!
Dodan: 22. 07. 2009 @08:10:09
du
Gost
Zivjo. Jaz sem bila lansko leto 10 mesecev na praksi v Nemciji in je bilo krasno. Znat moras kolikor toliko dobro govorit jezik drzave kamor zelis it. Potem pa iskanje firm po internetu kamor bi zelela it. Potem pošlješ prosnjo z opisom, portfolijem itd...in čakaš, da te vzamejo na razgovor. Velik srece! To je nepozabno leto! lp
Dodan: 23. 07. 2009 @11:38:12
m
Gost
Jaz nisem dobila stipendije za vec kot 6 mesecev
Dodan: 23. 07. 2009 @16:55:44
du
Gost
Jaz sem jo dobila isto za 6mesecev, vendar sem brez tezav podaljšala sam status, ker so me v podjetju priporocili. Bi pa sicer lahko dobila tudi štipendijo za +4meseca, ker je ostalo nekaj denarja, vendar sem se temu odpovedala. Vse se da dogovorit!
Dodan: 23. 07. 2009 @20:16:38
evy
Gost

Pa sta mele obe že diplome, pa organizacije ko sta se prijavili na razpis?

Dodan: 24. 07. 2009 @15:11:56
du
Gost
Zivjo, jaz sem bila absolventka. Firmo sem imela tudi ze pol leta prej izbrano, ker sem hotela it na vsak način, s stionepdijo ali s samoorganizacijo. Firmo si lahko iščeš kasneje, po prijavi.
Dodan: 06. 08. 2009 @17:37:50
Anita
Gost

Zivjo,

Js sm bila na Leonardo da Vinci izmenjavi samo sem si sama nasla organizacijo kjer sem delala in sem se vse z njimi zmenila (kaj bom delala, za koliko casa, itd.). Potem sem to prijavila na univerzi in so mi odobrili kot prakso prek Leonarda da Vincija. Drugace pa sm slilsala da ni v navadi da bi fax iskal podjetja za strokovno prakso, to je v inicjativi vsakega posameznila, ceprav ima EF vcasih oglase tudi objavljenje..

Ce lahko se kako pomagam me kontaktirajte na anita_zagar@yahoo.com

Anita

Dodan: 06. 08. 2009 @18:22:58
jana
Gost
hej anita, kje si pa našla oz. iskala firme? preko iskalnikov praks, al kar tako na slepo preko googla?...
Dodan: 07. 08. 2009 @18:40:04
evy
Gost
Ej jst ko nora zdj iščem organizacije pa nič ne najdem. Za španijo mislim! pa ne mi spet s to krizo težit, mi nič ne pomaga,... Kvečem kakšne link al pa ima kontak od koga?
Dodan: 11. 08. 2009 @17:07:56
x
Gost

mi lahko samo kdo pove, ce je to placana praksa ali ne? koliko storskov ti sofinancirajo? trenutno se se odlocam pa me mal skrbijo finance. hvala za odgovor. lp

Dodan: 14. 08. 2009 @12:51:48
Anita
Gost

Hej,

Js sm cist sama po nakljucju nasla delo.. Odvisno kaksne stvari te zanimajo potem pa pac isces podjetja na internetu in ponavadi rabijo ljudi za prakso (poceni delovna sila) pa se ti se s tem nekaj naucis..

Drugace pa ce gres prek leonarda dobis stipendijo plus lahko ti se podjetje nekaj placa tako da ni taka kriza s financami.

Lep pozdrav, Anita

Dodan: 14. 08. 2009 @12:53:49
Anita
Gost

Dobra stran za iskanje strokovne prakse:

http://www.europlacement.com/

lp Anita

Moj email : anita_zagar@yahoo.com

Dodan: 24. 09. 2009 @17:35:34
Anka
Gost
Kaj kdo morda ve kdaj bodo znani izbrani kandidati za na Leonardov da Vincijev program?
Dodan: 12. 01. 2010 @21:57:13
Nena
Gost
Meni se od vseh teh programov že malo blede in prosim za pomoč:) torej - pri Leonardu si sam poiščeš organizacijo oz. podjetje če sem prav razumela, prijaviš pe se lahko že prej (?). Zmeniti se moraš pa z organizacijo sam...In ali je sploh možno najti kaj za bolj humanistična področja, se mi zdi da je največ za kak marketing oz. turizem...Hvala*
Dodan: 28. 01. 2010 @16:29:59
Nadja
Gost
Živjo, tudi jaz se izgubljam v tej popolavi, papirjev ipd za da Vincija... Kako je s tem, če si že zaposlen (kakor je razvidno iz razpisne, da Vinci tudi to podpira), pa bi vseeno rad šel na prakso? Me mora potem podjetje ali NGO prijaviti al kako? Si res lahko poiščem organizacijo po prijavi? Hvala za pomoč in odgovore :-).
Dodan: 28. 01. 2010 @20:33:31
gaja
Gost
še eno vprašanje iz moje strani. mi bi naj meli v tretjem letniku nekaj malega prakse, mislim da nekje 2 -3 tedne če delaš 8 ur na dan. V primeru da se odločim za prakso v tujini preko tega programa ali potem tudi te ure veljajo? ali se da zmenit pa tam ostati vaj pol leta? ker se mi za ta 2 tedna ne zdi ravno smiselno podjetja kjer bi delala nekje v tujini iskati in ob tem še toliko papirjev napisati.
Dodan: 01. 02. 2010 @13:35:30
nika
Gost

je preko tega programa mozno opravljat prakso tudi izven evrope?

Dodan: 02. 02. 2010 @09:20:52
Irena
Gost

Pozdravljene.

Jaz imam neko sorodno vprasanje:

ce grem na ERASMUS prakso, torej se s statusom, kako naj bi mi podjetje placevalo? Ce gre vse po sreci, bo to Nemcija.

Kaj ta dohodek pomen za dohodnino?

Hvala. Irena

Dodan: 08. 06. 2010 @18:26:19
barb
Gost

Tisti, ki ste že bili na izmenjavi, ste imeli razgovor osebno v podjetju ali ste se dogovorili preko mailov, skypa?

Dodan: 18. 06. 2010 @13:17:13
pegica
Gost

Hej.

Mene pa zanima,tisti,ki ste bili preko Leonarda na praksi, koliko ste dobili štipendije???

Za Uni-mb piše,da je npr. za UK 3700e za 3mesece nekje, ne piše pa ali je to samo maksimalen znesek, ali dejansko toliko dobi vsak,ki je izbran...

Razmišljam,da bi šla nekam po diplomi, pa si moram splanirat približno, če se mi bi sploh izšlo,glede na to da nebom mela nobenih dohodkov,prišparala si nič nisem,starši pa tud nimajo..

Bi prosila,če lahko kdo napiše koliko je dobil,pa če je dovolj za živet(1200na mesec je zame več kot perfektno,ampak dvomim da res tolko dobiš...)

Na mail mi pa nihče ne odgovori iz univerze

Hvala in lp

Dodan: 19. 06. 2010 @14:40:59
sakura
Gost

Čau,

jaz sem trenutno na Nizozemskem z Leonardo da Vinci štipendijo. Za delo sem se zmenla kr preko maila, samo to je najrbž odvisno od vsake firme posebej. Delam na Goethe-Institutu v Rotterdamu in so sodelavci ful fajn, tak da smo se takoj zmenli za prakso. Je pa fora, da delam zastonj pri njih, tak da najbrž niso preveč izbirčni glede praktikanta. Tukaj so prakse večinoma v vseh podjetjih zastonj, razen če se da kaj zmenit.

Glede keša pa je tak: jaz sem dobila štipendijo preko Ljubljanske Univerze. In ti dajo štipendijo glede na to v katero državo greš. Za 10 tednov sem dobila nekje 1800 evrov, samo ti dajo najprej samo 80 procentov tega in ko prideš že nazaj ti dajo še preostalih 20 % (tako kot pri Erasmus štipendiji). Ne vem pa kak je v Mariboru. Jaz sem mela nekaj malega tut prišparano, ampak mislim, da se da kr preživet s tem denarjem. Je občutno več kot pri erasmus štipendiji. Odvisno pa je tudi, kolko daš za sobo in če moreš dat še slučajno kako varščino.

Lp in uspešno prakso!

Dodan: 20. 06. 2010 @10:57:23
pegica
Gost

Uuuf sakura..Rotterdam,kak ti zavidam sem bla tam na izmenjavi l.08 in mi je rese kul mesto...ravno letos poleti nameravam spet mal tja na dopust

Hvala ti za odgovor, očitno se res dobi kr več kot pri erasmusu yeey, zdaj mam že malo več motivacije

Bom začela počasi kar firme iskat, da vidim, če bi me sploh vzel kdo

Na podlagi kakih kriterijev pa zbirajo pri leonardu? Mislim,je kaj takega,da te prej vzamejo-npr.dobro mot.pismo,povprečna ocena,obš.dejavnosti?? Al pač dobi vsak, dokler ne porabijo sredstev?

Hvala

Dodan: 19. 07. 2010 @13:42:27
pegica
Gost

No,zdaj sem že pri fazi iskanja prakse, pa me zanima, kak ste si jo ostali poiskali?

Ravno danes sem napisala nekaj mailov,pa sem malo skeptična,ker kolko vem v VB ne jemljejo glih vsakega,samo zato ker bi zastojn delal

Pa zanima me,kolko v povezavi s študijem mora bit praksa?Pa čeprav se reče praksa,to ni prav praksa ane?? Ker mi na pravu ne rabimo prakse met...je pa ful možnosti,kje bi lahko delali, sam je težko,da bi ti dali kr neke primere reševat,če ne znaš njihovega prava:S Velja,da jim samo pomagaš pri pripravi oz. kaj raziskuješ za njih itd???

Ma mogoče kaki pravnik izkušnje iz Ldv???

Pa vsakršnakoli pomoč o tem, kako napisat maile, kaj napisat, kak iskat bi prišla prav (linkov glih ne rabim,sem jih že dovolj našla,če pa bojo pa tud hvala)

lp

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

ggg - hvala za info.  
Violeta, hvala za info in ponu
Jaz sem karto kupil na Air Asi
kaj pa na poti iz bangkoka v k
Ne vem če ti bom znala točno
Tudi mene zelo zanima š
Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
Kaj je to elektronska karta?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™