Dodan: 19. 06. 2009 @10:28:18
Delo na Grškem otoku - zavarovanje
Pozdravljeni!
Dobila sem delo na Grškem otoku, pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj kako poteka proces za zavarovanje. Glede na to da nisem več študentka me zanima, če se je potrebno kje v Sloveniji prijaviti, da imaš zagotovljeno tudi osnovno zdravstveno zavarovanje, ali pa ti to zagotovi tam delodajalec? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje tako ali tako že plačujem, naročila sem tudi kartico zavarovanja za EU. Delala bom sicer 3 mesece. Kakor sem brala na internetu, je priporočljivo če se tam javiš na policiji. Če ima kdo kakršne koli izkušnje bi bila zelo vesela za kakšen nasvet. Hvala!
Dodan: 19. 06. 2009 @10:44:44
Re: Delo na Grškem otoku - zavarovanje
Če v Grčiji bivaš več kot tri mesece, moraš prijaviti začasno bivanje na policijski postaji. Zadeva je urejena v pol ure. Pa priporočam, da se prijaviš tidu an Slovenskem veleposlaništvu v Atenah (samo pošlješ e-majl) - so ful prijazni in mogoče bi ti oni tudi znali povedati glede zavarovanja.
Dodan: 19. 06. 2009 @22:53:26
Ne kompliciraj po nepotrebnem; vzemi samo kartico. Jaz skoz hodim po EU delat in si uredim le zavarovanje za tujino pri vzajemni in to je to. Ne si delat prevec dela.
Dodan: 28. 06. 2009 @22:36:02
jaz grem tudi dol za 3 mesece, zavarovanje pa sem uredila preko Vzajemne in mednarono kartico ... nič drugega
Dodan: 29. 06. 2009 @03:51:08
@ jagoda kje pa si rihtaš dela in kakšna dela opravljaš ? samega me tudi zanima, da bi šel kam drugam delat. če lahko pustiš kak mail tukaj al pa msn naslov.
Dodan: 22. 07. 2009 @11:01:56
dej ne kompliciri...tko kot je blo receno, zrihti si zavarovanje na vzajemni, corisu....in pejt...to je to..kasna policija neki..se v zivljenju se nisem prjavla na policiji, pa sm v grciji ze 5 let
Dodan: 25. 07. 2009 @14:01:16
HeJ
se popolnoma strinjam s predhodnikom/co.....folk ne komplicirat....jaz že tud par let delam v Grčiji čez poletje, zdajle sem tud na otoku....sama se še nikol nisem javla na nobeni policiji in nevem kje vse...ker grke itak ne zanima kolk časa boš ti tam....ker je normalno da imajo na tisoče sezonskih delavcev predvsem iz Češke in Anglije in nihče nima nobenih papirjev....tako da res ne komplicirat, sam pejte dol in se prepustite grškemu načinu življenja...."siga-siga"....:)))
Dodan: 25. 07. 2009 @14:15:37
aja, kje pa delaš, na katerem otoku?
Dodan: 25. 07. 2009 @16:28:27
Lefkada ;)
Dodan: 26. 07. 2009 @14:10:58
Slamca, če ti ni odveč povedati, kako pa si dobila delo tam in kaj delaš? Si šla tja in tam poiskala ali si iskala preko interneta in potem odšla tja? Ali potrebujejo še koga za delati tam?
Dodan: 26. 07. 2009 @17:32:26
če mislite it delat če poletje v Grčijo si morete te zadeve dosti prej urejat ne pa sredi sezone, ko je že skoraj vse oddano
Dodan: 26. 07. 2009 @17:43:47
Saj nisem mislila za letos ampak drugo leto. Na tem forumu pa res težko dobiš odgovor brez vmesnih komentarjev.
Dodan: 27. 07. 2009 @09:56:07
hehehe...eni ste res smešni na tem forumu, če nimate kej pametnega za povedat pol je pač treba šimfat.....lepa slovenska navada :)
drugače pa ja do zdaj sem si urejala delo preko neta, to kr traja, miljon mejlov in kr nekaj....vglavnem to začenš delat že nekje marca....
ampak letos pa sem rekla ne bom se zajebavala s tem ampak grem direk na otok in če najdem kaj ostanem če ne pač grem nazaj....in res sem šla za en teden na počitnice, no že drugi dan sem našla delo...v bistvu je dela kolkr hočeš...lahko sem zbirala med 6 službami....tako da kdor pravi, da je zdaj že prepozno se zeloooo moti, poznam ful ljudi, ki so šele prišli na otok zdaj v glavni sezoni in v roku 2--3dni najdejo službo, tako da tisti ki še niste tega delali ne pisat bedarij na forum....ostali pa bi želeli it v grčijo delat le pot pot noge niti zdaj še ni prepozno...če bi kdo želel delat na Lefkasu naj pusti mejl in lahko kaj uštimamo...
ne se bat, spakirajte in odletite, ker ne veste kaj zamujate....:))) vsaj zame je to en čudovit plačan dopust :)))
Dodan: 27. 07. 2009 @13:46:39
Slamca, jaz sem šla letos na Andros, ampak šef ni bil tako fer kot sva se zmenila preko interneta. Potem sem šla pa samo na počitnice na drug otok. Tukaj nočem puščati svojega maila, ker se najde preveč čudnega folka. Če imaš ti kakšen mail, ki ga imaš samo tako za sproti (za joke maile), bi bila vesela, če bi si lahko pisali. Pozdravček tja dol v tople kraje ;)
Dodan: 28. 07. 2009 @19:14:12
Hah tudi jaz imam čist isto izkušnjo:) Sem šla na Andros, šef je bil katastrofa, pol pa sem šla na Kreto na dopust. Glede zavarovanja pa res 'siga-siga' :))) samo kartico za osnovno zavarovanje rabiš...isto kot da greš na Hrvaško. Ne rabite komplicirat:)))
Dodan: 28. 07. 2009 @21:09:20
Špelč, kje pa si delala tam? :) Po moje sva delale na istem mestu, ker mi je šef tam pravil, da je bila ena Slovenka pred mano tam :) haha
Dodan: 29. 07. 2009 @20:40:50
hey:) v mali tako imenovani ribiški vasici Batsi, v lokalu Cafe Scala:) Pa ti?
Dodan: 29. 07. 2009 @20:47:34
Tudi jaz, hehe :) a potem si bila pa ti ta ki je odšla :)
Dodan: 29. 07. 2009 @22:23:36
hehhehe zdaj pa reci, če ni mali svet:) noro:)))) jah ni blo glih za bit tam, a ne:) mi pa je Pany govoril o tem, da pride ena Slovenka:) celo poletje ne bi tam zdržala, čeprav pa je luškan otok...tak za miren dopust..1x ko bom...v penziji recimo:)
Dodan: 29. 07. 2009 @23:29:18
Zanima me preko katerih sajtov iščete delo? Hvala
Dodan: 30. 07. 2009 @00:06:43
Špelč, ja res je majhen svet! A potem si spoznala Rito in Judit? Ali si že prej šla, predno sta prišli? Meni je pa Pany rekel da si šla domov :) haha. Dej prav morava se dobiti enkrat da mal podebatirava :)
Dodan: 30. 07. 2009 @00:09:50
Blaž: Jaz sem iskala na teli strani: http://www.greeka.com/greece/greece-jobs.htm Pa še na eni, sam nimam več linka. Drugače sem pa kar direkt na hotele in bare pošiljala prošnje. Na netu poiščeš na kateri otok bi šel in ti bo že katero stran našlo, kjer je polno hotelov ali pa kaj drugega objavljeno.
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.