Dodan: 18. 06. 2009 @14:15:21
življenje in delo v ZDA in Avstraliji
Zdravo! Sem dijak in sem letos končal srednjo šolo. Pred vpisom na prvi letnik faksa, sem se odločil da si vzamem eno leto prosto in grem malo po svetu, da si naberem izkušnje in da se prepričam, ali me res zanima študij, katerega bi pozneje vpisal. Zato me zanima, kako je kaj z življenjem in delom v USA in Avstraliji, saj bi šel za pol leta v USA in nato še za pol leta v Avstralijo. Kakšne so vaše tovrstne izkušnje in pa mogoče kdo ve, kje bi lahko našel delo za 4 ali 5 mesecev v vsaki od držav in pa katere dokumente si moram priskrbeti za delo in življenje čez lužo. Najlepša hvala za vašo pomoč in vtise. Lp!
Dodan: 18. 06. 2009 @16:47:31
Re: življenje in delo v ZDA in Avstraliji
v usa pojdi z agencijo CCUSA.
Dodan: 18. 06. 2009 @20:32:59
lahko sicer cakas papirje za delo leta in leta in jih ne bos dobil
avstralija je hitrejsa kar se rice papirjev zda je pa lazja kar se tice dela na crno
probaj tajska ti vsaj ne bo treba gledat zabitih americanov kakor jih moram jaz
havaji so the best probaj tam veliko dela ni meksikancev evropejci so visoko cenjeni na havajih
Dodan: 19. 06. 2009 @11:36:28
Pa mogoče kaj veš, preko katere agencije lahko najdeš zaposlitev na havajih? Je tam tudi možno delo na črno, saj je veliko manj birokracije, če delaš na črno? V katerem delu ZDA pa si trenutno nastanjen? Lp
Dodan: 19. 06. 2009 @23:08:48
Tole za Havaje tut mene zanima. Kje bi se dalo poiskati delo?
Dodan: 20. 06. 2009 @02:09:04
kot sem ze povedal nobena agencija ti ne bo nic zrihtala te dni ko je recesija je mozno samo delo na crno tudi na havajih moras imeti kalifornijsko izkaznico in davcno cifro to moras imeti in kljub temu je to delo na crno ker bos na havjih gotovo bival s turisticno vizo 90 dni visa waiver program
mene so tukaj dobili v arizoni moram hitro iti preden me bo imigracija deportirala...
te dni je povdos tezko dobiti delo americani spijo v sotorih
Dodan: 23. 07. 2009 @02:52:02
malo pozno pa vendar mene pa zanima ce ima gdo izkusnje z miamijem z south beachem ker planiram iti konec avgusta ali zacetek septembra za 3 mesece gor. zanima me tudu kaksne so place,stroski,hrana,ljudje imam moznos da se zaposlim gor vendar na crno pa delal naj bi 3 dni na teden po 200usd na dan zdj me pa zanima kako je bilo s tabo ko so te dobili ali si imel se papirje oz. vizo in nasplosno tvoje mnenje o zda lp. p.s. lohka dodate tudi kaj o australiji ker se tudi jaz zelo zanimam za avstralijo hvala:)
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.