Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 16. 06. 2009 @16:41:43
air asia
maja
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Je kdo potoval z njimi? Kako je s prtljago? Če sem prav razumela jo moraš v vsakem primeru plačati - imajo tarife do 15 kg, do 20 kg, do 25 kg... A nahrbtnik, ki ga vzameš s sabo na letalo je "brezplačen" ali se njegova teža prišteje k potovalki in potem to skupaj poračunajo? Hvala za odgovore in lp! Maja
Dodan: 16. 06. 2009 @17:02:27
Re: air asia
blaz
Gost
mislm da je blo 15kg zastonj plus en kos osebne prtljage... doplacila pa niso bila draga!!
Dodan: 16. 06. 2009 @19:44:17
Gost
Pazi, ker se cene za doplačila razlikujejo ali gre za notranji ali mednarodni let. Zna ceno karte kar več kot podvojit. Ti pa vse piše na njihovi spletni strani.
Dodan: 16. 06. 2009 @20:46:05
simmy
Gost

Hej!

Letela z njimi par mesecev nazaj in blo čist kul. Sicer je mal smrdelo na letalu, ampak sm tak cel let prespala. Nahrbtnik, ki ga vzameš na letalo je brezplačen, ne spomnim pa se, kako je bilo s tavelikim nahrbtnikom, ki sem ga moga oddat.

V vsakem primeru pa se da z njimi ful poceni letet. Uživaj!

Dodan: 16. 06. 2009 @22:06:51
Gost
Kaj se bolj splaca kupit karte kar na letališču?
Dodan: 17. 06. 2009 @08:16:36
Danijela
Gost

Živijo,

že velikokrat sem letela z Air Asio, meni so zelo uredu, do 15kg je prtljaga brezplačna, na letalo lahko neseš prtljago do 7kg. Jaz sem vedno kupila karte prej, saj so cenejše. Je pa fajn, da malo spremljaš cene, da vidiš kako se gibajo.

lp

Dodan: 17. 06. 2009 @13:46:36
maja
Gost
Danijela, a ob bookingu potem označiš "no checked bag", ker je edino ta opcija brez doplačila, kljub temu, da boš čekiral potovalko?! Ker če označiš do 15 kg, je za plačat - to je tudi tisto, kar me je zmedlo in zaradi česar sem vprašala, če je prtljaga plačljiva .... Če si mogoče kaj spremljala cene kart ali zelo nihajo? Trenutno so kar visoke in ne vem ali bi jih kar sedaj naročila (z njimi bi letela čez dobre 3 tedne) ali bi še malo počakala ... Opazila sem, da si lahko že ob bookingu naročiš hrano - si jo kdaj poskusila? A ti na letu pripada tudi obrok (4 ure dolg polet)? Hvala za odgovore in lep dan! Maja
Dodan: 17. 06. 2009 @15:33:17
Danijela
Gost

Živijo Maja,

pri bookingu ne označiš prtljage, kljub temu da jo boš imela, označi se samo prtljaga težja od 15 kg. Jaz sem ponavadi kupila karte 2 meseca pred potovanjem, cene so bile takrat zelo nizke potem so se zvišale, nato nekaj dni prej spet znižale, tako da res spremljaj nekaj dni in boš videla. Hrana ti na nizkocenovnih letih ne pripada, niti pijača, lahko jo pa kupiš, je ni treba naročit vnaprej. Je pa tako, da vsi leti Air Asia s katerimi sem letela (cca.8) so bili kar polni.

Če rabiš še kakšno info pa piši.

lp

Dodan: 18. 06. 2009 @11:38:40
Tomaž
Gost

Zdravo,

Tudi jaz sem dvakrat letel z AirAsio. Karte sem kupil cca. 1 mesec prej in so bile zelo poceni.

Glede prtljage imam pa sledečo izkušnjo: checkirana prtljaga do 15 kg brezplačno, osebna prtljaga pa kolikor hočeš (???). Jaz osebno sem na letalo vzel boršo, nahrbtnik in nekaj vrečk - bil sem res poln ... Stevardese so me kar gledale in tudi (presenetljivo) zelo pomagale: del stvari so shranile v svoje omarice v prednjem delu letala.

Hrane ni (oziroma je proti doplačilu in seveda predhodnem naročilu), sedežnega reda ni (prvi prideš, prvi izbiraš sedež) - predlagam prvo vrsto kjer je ogromno prostora.

Naj bo dovolj ...

LpTomaž

Dodan: 18. 06. 2009 @14:58:21
Gost
Plača se prtljaga do 15kg, do 20kg in do 25kg. Izbereš ko kupiš karto. Tudi sedež in hrano si za doplačilo izbereš že med nakupom karte ali dodaš kasneje k svoji rez. A mogoče kdo ve kakšna je ta hrana?
Dodan: 18. 06. 2009 @15:47:10
MarkoP
Gost
Rezani v plastičnem lončku, sendviči.
Dodan: 19. 06. 2009 @02:23:48
tomy
Gost
Uf, jaz imam isto "težavo". Večina vas piše, da če imaš manj kot 15 kg ni potrebno doplačevat in označit pri rezervaciji, ta ki je pisal pred mano, pa spet piše, da je do 15 kg potrebno označiti in plačati. Kaj je zdaj prav?!
Dodan: 19. 06. 2009 @07:33:24
t
Gost
Ko kopuješ karto se ti že izpiše glede prtljagi. Ni brezplačna! Ker drugače boš na letališču plačeval. Poskusi demo rez.
Dodan: 19. 06. 2009 @12:23:21
mm
Gost

Zivjo! Mi lahko da kdo pove, ce bom imela dovolj casa:

chang mai (8:25) - bangkok (9:35) in naprej imam let iz bangkoka ob 11:45 v Surat thani

je ena ura in pol dovolj da pridem do check in-a za naslednji let? (vizo imam)

hvala

Dodan: 19. 06. 2009 @12:49:14
vza
Gost
ma kako vizo rabiš, če letiš iz chiang mai-ja do bangkoka in potem v surat????
Dodan: 19. 06. 2009 @14:39:30
mm
Gost
Baje, da nizkocenovci zelo zamujajo in jaz si ne bi upala imeti samo tako malo časa med letoma.
Dodan: 19. 06. 2009 @16:13:31
mm
Gost
sorry vza, sem pac brala ze neke druge poste, k so se pogovarjal, da precej prihranis na cajtu na letaliscu, ce ne rabis vize
Dodan: 27. 06. 2009 @02:18:29
nina
Gost
Ima mogoče kdo izkušnje z nakupom letalske karte za air asio kar na letališču - se bolj splača ali je boljše kupiti karto preko interneta? Obstaja kakšen javni prevoz do letališča v Chang Maiu? Hvala!
Dodan: 27. 06. 2009 @10:53:32
mes
Gost
Do letališča s centra CM vozi letališki bus, je bil ene 10 THB, ker ni nevem kaka razdalja. Preveri še na strani letališča, ponavadi to piše. Meni se ne zdi kupovanje kart na letališču nič ceneje - večkrat pa se zgodi, da prideš tja in ugotoviš, da imaš lete za lep čas vnaprej razprodane; sploh pri 'poceni' vozovnicah. Drugo pa je, če se daš na stand by listo, kar pa je potem loterija, čakaš pač, dokler se niso vsi čekirali in te potem kličejo - seveda ti ta čas na letališču čakaš; lahko da greš še isti dan naprej, lahko da šele naslednjič. meni se kaj takega več ne da. raje si kupim karto, pa čeprav dan pred odhodom - potem vsaj vem, da imam sedež. voziti se do letališč in nazaj v slabem primeru je sama izguba časa in ker nisi v aziji enkrat na mesec, je vsak dan tam dragocen... sploh ker sonce zaide že okoli šestih na severu Tajske, Laosa... no, pa srečno, se bo že našla kaka karta, drugače pa imaš še vedno nekaj busov na dan iz CM v druge kraje ali pa vlak :)))
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Ne vem če ti bom znala točno
Tudi mene zelo zanima š
Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
a se ti da malo bolj natančno
zdaj imajo akcijo za 5 eur in
ups: 040/191-837 je prava &sca
Rabim prevoz do Milana 18.9.20
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™