zdravo, zanima me če ma kdo kakšne iskušnje z mestom Miami ali pa kar Florido nasploh?sam bi rad šel julija za cel mesec pa če mi lahko kdo svetuje glede nastanitve, vize, prevoza in nakoncu tudi kako si najdeš kakšno delo v ZDA?ker bom pa večino časa samo poležaval po plažah in užival(verjetno) v opevanem nočnem(in dnevnem)življenju Miamija, mi pa še prosim povejte kakšno je stanje v Miamiju nasploh...ljudje, standard,...
hvala za pomoč, lp
Moj nasvet: Mesec julij je zelo neugoden mesec za obisk Floride. Absolutno prevroče z ogromno vlage. Stopiš iz stanovanja in te v sekundi oblije. Brez prevoza (renta car - lahko ga vzameš kar na letališču) ne bo šlo. Poležavanje na plaži v tej vročini je prej mučno kot pa užitek, morje je mlakasto in medlo. Užival ne boš kaj dosti v opevanem nočnem življenju ker dostopa v ''in'' klube ne boš imel, razen če si povabljen. Dnevno življenje je shopping v klimatiziranih shopping centrih ali ogled kakšne zanimivosti. Družbo si boš zelo težko našel. Ljudje so ekstremno prijazni kadar jim predstavljaš potencialnega kupca, drugače se pa vsak briga zase.
Evo to so moji nasveti. Bila sem pa na Floridi vsaj 6x po najmanj dva do tri tedne v različnih časovnih obdobjih. Tako iz poslovnega kot turističnega vidika. Pa še to sem pozabla. Na službo ne upaj kaj preveč.
Srečno
Ker imajo drugačen sistem kot pa pri nas. Bogati se zabavajo skupaj (ali si slaven ali bogat), povprečneži pa skupaj. Seveda imaš dostop do določenih klubov, samo tudi v tem primeru imaš zunaj varnostnike, ki na pogled presodijo če te bodo spustili v klub ali ne. Prvi pogoj je, da imaš vsaj 21 let.
kaj pa če nisi 21 se jih da kaj pretentat? s kakimi dokumenti od koga drugega ali zlo gledajo?
ID si nekako ponaredi. Vem da to delajo ampak nimam izkušenj s tem. Drugače pa skoraj vedno pogledajo ID. Še posebej če že na pogled zgledaš mladostno. Ne da se pogajat ker imajo prevelike kazni če mladoletniku (pod 21 let) natočijo kozarec alkohola.
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
|
01.11.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |