Dodan: 30. 04. 2009 @21:43:45
new york
Lep pozdrav
mene bi pa zanimalo, če je kdo, ki je šel na kratek dopust v New York? No če je kdo bi lepo prosila za malo informacij okoli najcenejše prenočitve, cenah tam, kaj si je vredno ogledat... Za vse informacije se vam že v naprej zahvaljujem.
lp
Dodan: 01. 05. 2009 @18:50:19
Re: new york
hmm kaj nej rečem, vse odvisno od želja in kaj si želiš vidt. V NY se vedno kej dogaja, vsak teden izide se mi zdi časopis, ki je brezplačen...dobiš ga povsod, sploh v Internet caffejih. Tam pogledaš npr. za nightlife:) Obvezno si pa poglej Times Squere, pa Kip Svobode, Centralni park, Greenvich village, mogoče Bronx..dolgčas ti zihr ne bo:) pa seveda šoping:) Lepo se mej:)
Dodan: 02. 05. 2009 @13:15:22
Hej ... vsekakor si kupi/sposodi Lonely planet knjigo NYC, potem pa go with the flow:) kar pa se tiče prenočišča imaš international hostel k je ogromen al pa Chelsea center hostel (vendar je vseeno morda fino poklicat za posteljo, sploh za vikend) enjoy
Dodan: 11. 05. 2009 @21:47:43
kdaj nameravaš v NY
Dodan: 12. 05. 2009 @07:44:20
js grem po 20 .8 še kdo?
Dodan: 15. 05. 2009 @13:25:33
Zdravo! Kako pa greste? Prek kake agencije ali kako? Ker karte so predrage, vsaj zame..
Dodan: 16. 05. 2009 @12:59:16
Hej, ravno sem se vrnil iz New Yorka. Na booking.com sem rezerviral Candy Hosteli, ki me je pozitivno presenetil, glede na kritike, ki sem jih bral o njem. Sobarice praznijo smeti, tudi rjuhe so mi 2x zamenjali :D, kopalnico in WC pa čistijo nekajkrat na dan, tko da je za higieno res poskrbljeno. Če boš vzela lonely planet s seboj, je to dobra izbira, vendar ne jej hrane po njihovih navodilih, ker bo cena zasoljena. Prehranjuj se v mcdonald'su, boš najceneje prišla skozi. Z letališča vzemi supershuttle, če vas bo več, ali pa počakaj, da se nabere skupina (kombiji čakajo pri izvozu), taxi te bo prišel od 60 - 80 dolarjev, odvisno od gužve (računajo na minuto + miljo, 1/2) Na kip svobode še ne moreš, ga junija odprejo, svetujem pa da vzameš sightseeing tour, z busi. Veliko je tega, pa ne bom vsega pisal tu (če te zanima veliko tega in tu ne dobiš odgovorov, piši na papircek@gmail.com) V nekaj dneh spoznaš manhattan in si že čisto domača. Vsaj jaz sem :D Komaj čakam, da se vrnem kmalu.
Dodan: 16. 05. 2009 @14:07:02
Oj.... sj vem, da je to vprašanje dosti splošno, vendar koliko si porabil na dan oz. koliko dni si bil in koliko je pršlo vse skupi na koncu (brez nakupov oblek,eletronike,ipd. ampak z vključenim spanjem v hostlu,vstopninami,hrano...), ne zanima me niti cena let.karta, ker vem da se jo da dobiti od 280€ naprej (eni govorijo da tudi manj).....
Dodan: 18. 05. 2009 @08:41:12
http://www.newyorkpass.com/benefits.asp
za vstopnine ti priporocam, da si nabavis to kartico. Jaz sem kupila tedensko in sem videla vse znamenitosti (glej seznam) za 150$. ti kupis to kartico in imas potem prost vstop. http://www.newyorkpass.com/attractionsFullList.asp
zelo veliko prihranis. poleg kartice dobis tudi knjigico z vsemi znamenitostmi, kdaj je odprto in tudi zemljevid ulic, kako priti do tam. se zelo splaca. s to kartico imas tudi pri dolocenih znamenitostih možnost, da preskocis vrsto in gres kar avtomatsko notr. ti vse v knjigici pise. kartica je pa kot kreditna kartica in ko prides do blagajne ti jo samo potegne cez aparat in gres notr. jaz sem bila v ny 2 tedna in sem kupila dvotedensko karto za subway za 47$ in sem se neprestano vozila . pride prav, ker med določenimi znamenitostmi skočiš na bližnjo podzemno in si ze pri drugi znamenitosti.
Dodan: 30. 05. 2009 @03:42:30
priporočam da greš pogledat razstavo BODIES...THE EXHIBITION (nekje na Lower Manhattnu, pri Brookynskem mostu).
Dodan: 31. 05. 2009 @12:32:38
a je kdo že delal v NY? Kako ste dobili delo? Jaz si iščem nekaj za 2 meseca, med počitnicami.. :)
Dodan: 31. 05. 2009 @12:59:47
Z dva meseca se ti razen CCUSA ne splača... raje si išči kje v svoji bližin-kaka Avstrija Italija sezonska dela poleti ipd.
Dodan: 01. 06. 2009 @13:55:38
jest sem bil pred dvema letoma tam en mesec. Smo pa spali v hostlu Greenpoint YMCA v brooklynu cisto pri manhattnu in cena za 4 osebe za 4tedne z zajtrkom je bila 1500dolarjev nato pa smo dobili še 10% popusta ker smo študenti iz tujine. V hostlu je tudi bazen, fitnes, telovadnica ki jih lahko uporabljas kadar je prosto. Kar se pa tice urejenosti hostla je pa bolj tko no ampak za tako ceno je super. Ce bom sel se ke grem definitivno v ta hostel.
Dodan: 06. 06. 2009 @10:08:01
Bila 5 nočitev čez 1. maj, super, čisto ok, da glavno vidiš, res pa je, da si SKOS na nogah, od jutra do večera. manj bi blo premalo, kak dan več pa še boljše. Spala na Manhattnu na 96.ulici na upper west side, fina lokacija blizu par grocery stores in subwaya, tako da si za par min v samem centru. za več info piši na vikica.n@gmail.com Mimogrede - moja kolegica išče sopotnico za ny.
Dodan: 22. 06. 2009 @13:57:47
mi smo stanovali v hostlu v queensu in smo se vsak dan z metrojem vozili 35 minut do centra, nato pa še nazaj. Zato priporočam hostel kjerkoli na manhattnu!
Dodan: 23. 06. 2009 @13:12:31
oj, sem bla čez 1. maj en teden v NY, kako je blo je vse napisano na blogu, zraven so tud fotke in cene kolk kej stane! Blog www.mundo.si glej v arhivu pod maj! Uzivej! Lp
Dodan: 23. 06. 2009 @15:29:45
Jaz letim v NY 27.8. Za 2 tedna. Nazaj pa letim iz toronta, tako da po kakšnem tednu ali pa 10 dnevih planiram proti kanadi pa še niagarske slapove pogledat. Za enkrat še iščem hostle al kakšno drugo ugodno nastanitev za NY. Sem našel ugoden hotel z zajtrkom (80€/noč) tik ob central parku (58st), sam bi verjetno raje poiskal kakšen hostel, ker nekako nebi dajal več kot 40-50€/noč. Če potuješ sam je pač najboljša varjanta ravno hostel. V tistem hotelu pa bi se, če bi bili v dvoje prišlo ceneje skozi kot v kakšnem povprečnem hostlu, pa baje je hotel prav fajn kot je rekel kolega od kolega :P Kar se tiče vstopnin in prevozov pa je verjetno res najbolje kupiti recimo tedensko za podzemno in tisto kartico za znamenitosti/muzeje... če ima še kdo v tem obdobju namen se zgubljat po NY naj se javi ;)
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.