Dodan: 16. 03. 2009 @21:55:05
Delo v Barceloni
Živjo, mene pa zanima, če si kdo planira za poletje: 2,3 mesece delat v Barceloni? Sama bom definitivno šla, bi blo pa super met koga zraven. + ali ima kdo izkušnje z delom tam? Lep pozdrav
Dodan: 17. 03. 2009 @16:18:57
Re: Delo v Barceloni
mayci21
Registriran uporabnik
Čaoo. Kaj pa imaš v planu, da bi delala? Jaz imam namen iti, ampak se še odločam, če letos ali drugi leto poleti.Grem pa definitivno v Barcelono!
Dodan: 17. 03. 2009 @22:20:18
Pa srečno z iskanjem službe ker imajo španci na zavodu za zaposlitev trenutno prijavljenih nekaj čes 4 milione ljudi.
Dodan: 21. 03. 2009 @10:32:11
Hey, jst nameravam letos polet delat v Španijo. Sicer se nagibam bolj k Andaluziji al pa Kanarcem, ampak tut Barca se ne sliš slabo! Kje pa nameravaš delat, pa kako iščeš?? Lp, A.
Dodan: 21. 03. 2009 @17:19:36
Hja pa znata kej špansko? Ker brez tega bo bolj težko... e
Dodan: 21. 03. 2009 @20:43:52
Sploh brez veze da hodite dol če nimate že prej zmenjeno glede službe ker služb ni.
Dodan: 22. 03. 2009 @17:18:00
Znam špansko, eno leto živela v španiji,... Sej zato me pa zanima, kaki/kje bi se dal že prej najdit job! A ma kdo kakšne koristne info, nasvete, linke,...?
Dodan: 23. 03. 2009 @11:05:50
tudi jaz bi šla v Barco...oz sem že neki iskala-praksa kao v hotelih...pa je bl tko tko:/// Zdaj mi en kolega neki rihta - ma žlahto v Sitgesu..bomo vidl ce se bo kaj izcimlo iz tega... verjamem da je težko dobit, ni pa nemogoče - ko so eni tk pametni tle gor!!!Če verjameš v to in če res želiš, boš dobla...kljub vsej krizi in recesiji itn...tudi jaz planiram za jesen - šla bi za kakšno leto, manj se lih ne splača, oz vsaj za pol leta! Se pa najde...brskaj..stric google najde marsikaj:) Vso srečo!!!!
Dodan: 23. 03. 2009 @22:05:37
Seveda se najde, ampak delo je poden od podna, plače pa temu primerne. Nič se ne delajo pametni tisti ko pravijo da je v Španiji tud kriza. Sam živim tukaj in prav vse skrbi kako dobiti službo al pa kako jo obdržati. Nezaposlenost raste iz dneva v dan. Pač povem kako stvari stojijo.
Dodan: 01. 04. 2009 @12:25:00
Zanimivo je brati ta forum......namreč tudi jaz želim za kako leto v tujino, da spremenim malo okolje, in to bi šel ravno v Barcelono, saj imam tam nekaj znancev...no po vsem tem kar sem prebral pa mislim, da mi trda prede, no pripravljen sem poprimiti za vsako delo, pa čeprav imam univerzitetno izobrazbo......kaj res ne mislite, da ni mogoče dobiti kako delo v kakem hotelu, hostlu, ali restavraciji, trgovini ??????? No kar se pa moje španščine tiče je tako, da sem nekaj stopenj zaključil, samo moram še jo izboljšati, zato bi bila taka selitev idealna za jo izboljšat, drugače pa angleško in italijansko ni problema :)
Lp vsem,
Andrej
p.s. če pa ima kdo kakšne koristne inforamcije, se zelo priporočam
Dodan: 02. 04. 2009 @23:09:38
Še moja zgodba.. Tudi jaz sem bila lani v Španiji, sicer ne v Barci, ampak v Alicantu (tudi zelo turistično mesto, veliko dogaja) - bar pri baru, trgovina pri trgovini.. hotelov tut kr precej.. s kolegico sva 1 mesec iskale KARKOLI, vsak dan sva oddale po nevemkoliko življenjepisov, tudi v mcdonaldsu in podobnih zadevah, res - ni da ni!! potem sva brskale po časopisih vsako jutro, klicale na polno...(sva začele opažat, da v trgovinah/gostilnah/restavracijah/fast foodih delajo non stop eni in isti, nekje tudi samo eden po cele dneve).. in kot bi mignil je bil skoraj mesec naokoli, ravno se je odprl en nov diskač kamor sva še šle na razgovor in bi lahko delale čez vikend (100€ za 2 dni - deljenje letakov ipd..), ampak se nama gladko ne bi izšlo, denarja je bilo ravno še za karto...:/ lahko je rečt "sigurno se kaj najde, če se hoče", ampak ko enkrat doživiš tako razočaranje na lastni koži, se probaš v nadaljne malo bolj pozanimat in ne idealiziraš več tok vsega.. potem sva se spraševale, kaj če bi prišle 1 mesec prej, kaj če bi mele več prišparano.. kaj če to, kaj če ono.. nisva se zavedale da je nastopla recesija, simple as that. upam, da se bo čez par let normalizirala zadeva, pa bomo mogoče še enkrat poskusl:) sam zdej pa res ne bi šla, tut kokr slišim od prijateljev, ki so še tam, niti oni ne najdejo, kje bom pol jaz..:/ upam, da komu rata že prej kej zrihtat, pa da boste čimbolj izkoristli to poletje!!:) lep pozdrav iz portoroža
Dodan: 11. 06. 2009 @20:50:48
v španiji je taka kriza, da moji frendi od tam prihajajo nazaj v slovenijo
ni služb
Dodan: 11. 06. 2009 @21:58:28
Sem že večkrat na tem forumu povedala, da je v Španiji full kriza in da ni služb. Podjetja ljudi odpuščajo. Tisti ki si želite delat v Španijo ne hodit preden si ne najdete delo ali preko interneta ali preko prijateljev, ker boste razočarani. Tukaj končujem študij in moje prijatelje špance zelo skrbi kako bodo prišli do službe. Tisti ki pa službo imajo pa se bojijo da je ne bi izgubili. Če že iščete delo, nikakor na jugu ker je tam največja revščina, ampak se obrnite proti severu kjer je država bogatejša. Vztrajnim veliko sreče.
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.