Dodan: 03. 02. 2009 @12:15:32
poceni in zanesljiv taksi v Ljubljani?
petra
Registriran uporabnik
hoj! pozna kdo kak cenovno ugoden in zanesljiv taksi v Ljubljani? oziroma kateri so okej :) Nimam kaj dosti izkušenj z ljubljanskimi taksiji, ker kot študentka uporabljam druge javne prevoze, za eno stvar bi pa nujno rabila taksi. hvala lepa ;) Petra
Dodan: 03. 02. 2009 @12:33:14
Re: poceni in zanesljiv taksi v Ljubljani?
ej ne vem... tut jest jih kej dost ne uporablam... ma do zdej sm vedno poklicala Metro taxi pa so bli kul... pa pocen tut. čeprou so se mi tut že režal kao da metro je pa res kišta. ampak they did the job! :)
Dodan: 03. 02. 2009 @12:33:52
Hej! jst skoraj vedno pokličem taxi Metro...mislim, da so kar najcenejši. Telefon: 041 240 200 in 080 11 90
Dodan: 03. 02. 2009 @12:54:41
definitivno Metro taxi, tudi jst. vedno v redu in zanesljivi.
Dodan: 03. 02. 2009 @13:48:22
080 11 90 ali 041 973 292
Metro je NAJ, in nobena kišta.Cenovno sprejemljivi , poslovni,OK
Dodan: 03. 02. 2009 @22:16:45
petra
Registriran uporabnik
ooo... najlepšejša hvala vsem :) mi bo ful v pomoč!
Dodan: 13. 09. 2009 @17:28:13
začenjam dvomit, da so moje slabe izkušnje z metrojem samo nesrečna naključja...izkušnje so namreč zelo slabe, zapovrh pa še zmeraj slabše...predvsem kar se tiče neprimernega in nesprejemljivega vedenja večine šoferjev...nevklapljanja taksimetrov, nato pa vse od žalitev, nadlegovanja,vse oblike verbalne agresije skratka. hvala bogu samo verbalne, čeprav me tudi neverbalna več ne bi presentila. priložnosti za to tudi ne bo, kar se mene tiče. absolutno odsvetujem, še posebaj zaradi tiste malenkostne razlike v ceni. žal.
Dodan: 13. 09. 2009 @17:38:11
Čapci pač
Dodan: 13. 09. 2009 @18:00:52
Ti, ki ne maraš "čapcev", kaj delaš na tem forumu???? Tukaj potujemo tudi v Bosno, a veš, k čapcem, ki so 300x bolj prijazni kot take budale kot si ti.
Dodan: 14. 09. 2009 @09:06:09
Z metrojem sem bil vedno zadovoljen. Ne vem od kod nekaterim toliko slabih izkusenj.
Dodan: 14. 09. 2009 @14:29:07
metro, za ceno se pa itak zmeniš še preden stopiš v taxi in ne rabijo taksimetra. Vsaj ponoči je tako :)
Dodan: 14. 09. 2009 @15:48:37
Ja ko se meniš za ceno, si ponavadi na slabšem, kot bi bil, če bi te peljal taksi - vsaj za metro velja to. Drugače pa ni neumno vprašat za ceno, čeprav taksi ni metro - se velikokrat pelješ za skoraj isto ceno - nas je ponavadi večja skupina, pa rabimo zaksi za 6 oseb, kar nas metro ne sme peljat - preverjen! Parkrat sem se peljal z metrojem, vsakič je bil avto res zmahan - notri umazan, odrgnjen, podvozje ropota,... -lahko sem imel pač smolo, saj jih je kakor jaz vem vsaj 200 kom
Dodan: 14. 09. 2009 @17:34:32
ja pa kaj je to kaj takega če se tistih 10 minut pelješ v zmahanem avtu? :D razvajenčki eni, pa si pokličite limuzino :) to je tko, kot da bi potoval v ekonomskem razredu na letalu in bi se pritoževal da ni tako udoben kot prvi razred. Zato je pa metro taxi najcenejši.
Dodan: 15. 10. 2009 @22:38:14
Glej ti mene ti čefurka ali karkoli si že !! Metro je za tiste k nimajo keša, Taxi Euros ima Mercedese in je uveljavljena firma pa še Zmajček tako, da nismo razvajeni, ampak za svoj denar hočemo nekaj nevsakdanjega, kar bi se strinjal s tem prav vsak iz tega forum.
Dodan: 15. 10. 2009 @23:27:48
Tako je, metro je za tiste ki nimamo keša - za nas študente in dijake, ki nimamo bogatih očkov in mamic tako kot ti in si moramo vsak cent prislužiti sami in zato šparamo na luksuznih taksijih. Vprašanje je bilo kateri taksi je poceni in zanesljiv - metro to vsekakor je, preizkušeno večkrat. Ne vem zakaj te to tako moti? Live and let live, jst pravim. In btw, moja kri je do zadnjega mililitra slovenska :)
Dodan: 16. 10. 2009 @11:52:02
Metro je super... Konec tedna jih je težko priklicati, tako so zasedeni. Taxi Euros... enkrat in nikoli več. Kaj jim pomaga mercedes, če je pa taxist pohotni debil. Sicer pa sedaj obstaja Taxi dama (roza taxi), samo za ženske(menda samo 60c na km).
Dodan: 16. 10. 2009 @11:54:08
Ja, Luxury. Za svoj denar dobimo pri taxi eurosu nekaj nevsakdanjega - luksuzno nadlegovanje.
Dodan: 17. 10. 2009 @19:28:18
@Luxury Ti nisi čist pr seb, a ne? Enim pač nč kej dost ne pomen, če se pelejo z Mercedezom in raj damo par € mn in se pelemo z "zmahano" Škodo. In če te lih zanima, zadnjič sm poklicu metro in me je pobrau - Mercedez! In to ne neka stara jajca ampak prov lep nov model. @vsi ostali Drgač pa, vedno raj pokličte kšn taxi, za katerga veste kašne ma cene. Če vam ne užge taximetra na vašo zahtevo, mu na konc pač ne plačat računa. Me so ga do zdej pri metroju vedno užgal, vsaj po tem, ko sm reku da več kot 5€ za 5 km ne dam. Mate pa razne albance in bosance, ki s svojimi taxiji običajno čakajo pred hoteli oz. pred raznimi klubi, ki znajo bit katastrofalno dragi. Primer: od železniške postaje do tivolija 10€! In to s taksimetrom! Če se mu upreš, pa tud ni dobr! Torej, za vse ki ste v dvomih Metro je dobra firma.
Dodan: 02. 11. 2009 @18:11:49
Pozdravljeni! Novo podjetje IMPERIA d.o.o., je odprlo taxi sluzbo z imenom "TAXI DAMA in POTEPUH". Je dosegljiv normalno da 24/7 (Ljubljana in okolica). Prednost te taxi sluzbe je, seveda cena. Je najcenejsi taxi v Ljubljani (samo da tega 97% ljudi ne ve, ker je nov). Cenik: Štartnina = 1,00 Eur 1km = 0,60 Eur Čakalna ura = 13,00 Eur Taxi DAMA in POTEPUH: 030 31 32 33 030 41 42 43 LP, Daniel
Dodan: 02. 11. 2009 @18:13:15
Še to.. avtomobili so takih barv da jih nemorte falit.. zeleni in roza taxiji :) LP
Dodan: 03. 11. 2009 @15:20:37
PONOVNO OPOZARJAM!!! predvsem punce, kadar kličete taksi metro, je potrebna previdnost!!! tudi jaz ne pričakujem nobenega luksuza, ampak samo in edino to, da me taksi pripelje do cilja po veljavni oz. dogovorjeni ceni in to brez nadlegovanja in groženj! preveč???
Dodan: 01. 12. 2009 @12:38:59
Taksi "Dama in potepuh" NI najcenejši taksi. Cena za prevožen kilometer je sicer res 0,60€, ampak vsakdo, ki se je kdaj vozil s taksijem po Ljubljani, ve, da končne cene ne določajo samo prevoženi kilometri, temveč tudi čakanje. Taksimeter je prižgan tudi, ko čakate v gneči ali ne semaforju in takrat teče čakalna ura, ki pa je pri "Dami in potepuhu" 13€. Tako Metro, kakor tudi Laguna in Intertours, imajo čakalno uro cenejšo, kar pomeni, da je tudi sama vožnja na koncu cenejša. In tudi štartnina 1€ je med dražjimi od komercialnih taksijev v Ljubljani - vsi ostali imajo štartnino 0,79€. Ko seštejete vse te faktorje, ugotovite, da vas lahko vožnja z Metrojem, Laguno ali Intertoursom (na klic) pride enako ali celo ceneje, kakor z "Damo in potepuhom". Prednost "DiP" je sicer vpadljiva barva taksijev (fluorescentno roza za ženske in otroke ter fl. zelena za moške), velika pomanjkljivost pa je to, da jih je samo 6, pa še to ni nikoli vseh 6 naenkrat na cesti oz. v službi, kar pomeni, da jih boste čakali kar en lep čas, preden bodo prišli. Ljudje pa ponavadi kličemo taksi takrat, ko se nam mudi. In če se vam mudi, je še vedno najboljši Metro, ki je največja taksi firma ne le v LJ, temveč v SLO.
Dodan: 30. 12. 2009 @21:17:10
ja, dama in potepuh sicer obstajajo, vendar jih morš čakat tut več kot eno uro, ker nimajo taxistov. sej kdo bo pa delal za tolk male pare??? sej po eni strani je fajn če so poceni, po drugi strani pa, če delaš in nič ne zaslužiš s svojim delom?--- nevem sem pa zelo zadovoljen z metrojem!
Dodan: 23. 02. 2010 @14:41:11
kako lahko trdis da je metro najceesi??
dej mal precekeri cene na netu pa bos videla da metro ni najcenejsi,ce hoces najcenejsi taxi poklices taxi rondo startnina.0.89,km.0,75,cakalna ura 11,90
ronda je najcenejsi taxi v ljubljani
Dodan: 24. 02. 2010 @22:13:47
Z Metrojem sem tudi jaz imela slabe izkušnje. Vključno z zamujenim vlakom, ker taksija enostavno ni bilo! Čeprav sem večkrat klicala na centralo in so vsakič rekli "a še ni? ja, bo". Treba se je zavedati, da so cene vseh taksijev na klic precej ceneje kot tiste, ki jih ustavite na cesti. Jaz osebno kličem Intertours, do zdaj me še nikoli niso razočarali.
Dodan: 05. 03. 2010 @00:09:46
Jaz sem mel z metrojem dobre izkušnje,dokler sem ga uporblu v nočnih urah(veselo razpoložen)in nisem bil pozoren na avto in voznika.Ko sem pa ga dva dni zapovrstjo rabu dopoldan in sem oba dneva dobil istega šoferja,enga starejšga rdečelićneža,ki je že ob9h smrdel po pijači bol ko pa jaz za novo leto!Takrat sem se mal zamislu!Se mi je že prej zgodil da je ponoč taxist piču čez dve rdeče zapored in bil celo vožnjo adrenalinsko razpoložen kot da spremlja finale svetovnega prvenstva u fuzbalu,tko da jst vam metro toplo odsvetujem.Sta v ljubljani še dve solidne firme(intertours,laguna)za isti dnar...
Dodan: 10. 03. 2010 @23:56:17
Dodan: 11. 03. 2010 @07:38:59
Dodan: 18. 04. 2010 @11:06:15
Dragi moji, pripravil sem informativni izračun.
Za formulo sem vzel podatke: 10 minut potovalnega časa (čakalna ura) in 6 km dolga pot.
Podatki so osupljivi. Taxi Metro, ki ga vsi hvalite je eden najdražjih v Ljubljani. Po izračunu se je znašel na predzadnjem četrtem mestu. Naj povem, da sem v krog zajel 6 najbolj uporabljenih taxi podjetij: Laguna Plus, Metro prevozi, INtertours, Ljubljana (zmajček), Dama in Potepuh in Rondo taxi. In očitno je Dama najcenejša. Vsa podjetja sem razvrstil glede na ceno. Intertours in laguna ponujata tudi enoprostorce.
Kot sem dejal, so cene izračunane glede na dolžino poti 6 km in povprečnega čakanja 10 minut.
Dama in Potepuh (Imperio d.o.o.)
6,77 € (I tarifa)
Rondo:
7,66 € (I tarifa)
Laguna:
8,92 € (I tarifa)
7,66 € (II tarifa)
Taxi Metro:
7,78 € (I tarifa)
Slaba lastnost: Ne ponujajo prevozov za več oseb hkrati
Intertours:
11,20 € (I tarifa)
8,08 € (II tarifa)
Taxi Ljubljana (zmajček)
11,10 € (I tarifa)
Vaši komentarji so še kako zaželjeni.
LP
Dodan: 27. 04. 2010 @11:47:31
Laguna najbolj solidna Taxi služba.
POKLIČTE;(080 11 17,080 12 33) PA SE SAMI PREPRICITE!!!!!!!
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.