Dodan: 11. 01. 2009 @19:56:05
RYANAIR - NUJNO
Pozdravljeni. Zanima me, kako je s prtljago pri Ryanairu. In sicer me zanima, če bukiram 3 kose prtljage to pomeni, da lahko ima VSAK kos največ 15 kilogramov ali VSI skupaj 15 kilogramov. Če plačaš dodatno 3 kose, potem bi že bilo logično in normalno, da bi lahko bil vsak kos 15 kg, kar je skupaj 45 kg. Ali ne??
Dodan: 11. 01. 2009 @20:32:00
Re: RYANAIR - NUJNO
kopirano iz njihove strani,ker je tudi mene nujno zanimalo kako je s tem,kot vidis je pomembna beseda COMBINED Each passenger is permitted to check in up to 3 bags with a maximum combined weight of 15kgs, subject to the payment of the applicable checked baggage fees. A discounted checked baggage fee is charged for each piece of checked baggage booked online. If checked baggage fees are paid either at the airport or through a Ryanair call centre, the full rate will apply. (Click here for details)
Dodan: 12. 01. 2009 @14:33:19
kristy
Registriran uporabnik
Zelo zanimivo bi bilo videti Ryanair polet kamor bi lahko nesel 45kg partljage. Mislim, da imajo za toliko kg samo kakšni business class, k so karte uibr drage. Skupaj morajo tehtati 15kg...torej lahko maš tri nahrbtnike po 5kg...ali en kufer za 15kg. Vso srečo.
Dodan: 12. 01. 2009 @17:19:24
In kje je potem finta / keč, da ponujajo tudi 3 kufre, ki stanejo okoli 60 evrov,čle je treba imet skupno težo max 15 kil. IDIOTI! ker ja.
Dodan: 12. 01. 2009 @21:43:10
tako kot je pac je,lahko uporabis drugo letalsko,samo jaz na zalost ostajam pri ryanairu,tak je lajf:)
Dodan: 18. 01. 2009 @15:14:07
RYANAIR - NUJNO
tole mi pa ni čisto jasno...se pravi v nobenem primeru ne moreš nesti na letalo npr. 30 kg? V čem je pol fora da prijaviš več torb? Kaj potem narediš v primeru, da moraš na letalo nesti 30 kg? če kdo ve za sigurno, naj lepo prosim razjasni... lp
Dodan: 18. 01. 2009 @19:35:27
tak, je ne. nikakor naj ne bi nesel na ryanairov frčoplan več kot 24 kilogramov (govora je o čekirani prtljagi in NE hand baggagu), saj naj bi to bila zgornja meja. vsak kilogram nad 15 pa vas/nas stane 15 evrov. seveda, v kolikor ti ne pogledajo skozi prste. torej: 9 kilogramov viška krat 15 evrov.
Dodan: 18. 01. 2009 @20:41:03
Na Ryanair lahko neseš 1 kos ročne prtljage na letalo, ki ne sme imeti več kot 10 kg, čeprav ne tehtajo. Za plačilo lahko neseš do max 3 kose prtljage od katerih ima lahko vsak po 15kg. Vendar pa je to treba mastno plačati. Velikokrat sem že potovala z njimi pa še nisem videla, da bi kdo imel toliko prtljage. Ponavadi imajo vsi samo ročno ali po en kos prtljage za plačilo. Včasih zelo komplicirajo okoli teže prtljage in vsak presežek nad 15 kg je treba plačati. Včasih pa tudi pustijo kakšen kg ali dva.
Pa srečno pot.
Če te zanima še kaj piši.
Dodan: 19. 01. 2009 @00:02:53
RYANAIR - NUJNO
Potrebovala bi malo več prtljage, ker se selim za nekaj časa, saj drugače nebi bil tak problem. To se mi zdi res neumno, da ponujajo opcijo večih torb, če tako ali tako obstaja omejitev 15 kg..nevem..No ja, tako pač je. Ta opcija pa tudi ne obstaja da samo v eno smer prijaviš dodatno prtljago, ali se motim?
Dodan: 19. 01. 2009 @01:46:57
Lukezio
Magična beseda se glasi travel light, se pravi back pack. Sploh, če odhajaš v deželo, kjer obstaja civilizacija in če že res želiš pretovoriti 45 kg iz točke A v B, spakiraj zadevo v škatlo in jo pošlji preko kurirske službe, bo veliko ceneje, pa še kufrov ti ne bo potrebno vleči po ala Amsterdam airportih, da o povezanih letih v lastni režiji spolh ne govorimo, ko ti kufre pošljejo v Pakistan,...
Dodan: 19. 01. 2009 @02:57:25
Hvala za odgovore, samo pazi zdaj keč. Koji ku*** bom nekaj pošiljal dol s Švedske, če me poštnina za 20 kg stane 90 evrov. Za ta denar pa lahko z Ryaniarom letim 2 - 3x.
Dodan: 20. 01. 2009 @15:58:23
Ali je potrebno za 1 kos pritljage doplačat 30EUR? (1BAG & Airport check in) Imela bom samo potovalko 15 kg tako da ne vem ali je potrebno tam sploh kaj označit. Odgovor bi rabila čimprej, hvala, lp
Dodan: 03. 07. 2009 @22:06:23
torej 10kg ročne in še 15kg za dol? Tako rekoč 25 kg?
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.