Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 21. 11. 2008 @13:44:51
Turistični vodič
Alen
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
A je kdo izmed vas že delal na GZS izpit za turističega vodiča? A je res tako težek kot pravijo? Menda pa se da dobit delo na tur. agencijah tudi brez tega papirja?
Dodan: 21. 11. 2008 @13:51:24
Re: Turistični vodič
bz
Gost
mam opravljen tečaj za lokalnega vodnika in mi ni blo težko....tale državni pa so vsi rekli, da je....in bistvo je, da s tem potem vodiš folk okrog-imaš licenco. Da bi to potreboval za delo v turistični agencij?...skor ne verjamem.
Dodan: 21. 11. 2008 @14:01:49
Alen
Gost
Ne hotel sem reči da za delo tur. vodiča v agencijah ni nujno da zahtevajo narejen ta tečaj, pač ti plačajo honora, če si seveda konpetenten, vsaj mislim da je tako... kakšna pa je razlika med državnim in lokalnim vodičem, ki jih ti omenjaš??
Dodan: 21. 11. 2008 @15:39:48
bz
Gost
ja, za delo u agenciji itak tega ne rabiš. js mam za lokalnega-in lahko vodim samo štajersko regijo. če maš na državno lah vsepovsod...se morš dosti sam angažirat mislim.... maš pa tudi vodnike ki so specializirani samo za kakšne objekte, jame, mesta...in tam kdo drug po pravilu ne sme vodit....
Dodan: 21. 11. 2008 @20:39:08
Miran
Gost
Pozdravljen jaz sem letos poleti pridobil licenco za turističnega vodnika pri Gospodarski zbornici Slovenije. Če imaš kaka vprašanja mi piši na mail: drzavljan1@yahoo.co.nz
Dodan: 23. 11. 2008 @21:01:57
Hanči
Gost

Oj Miran!

Sm slučajno prebrala tvoj oglas. Jaz sem obiskovala ta tečaj samo izpitov pol nč dokonca naredila. Mam gradivo doma sam upam da se ni to tolk spremenil. Dve skripti mam. Je možno da bi si tvoje zapiske pogledala?

Ti je Žgalinka ful težila?

Lp

H

Dodan: 13. 05. 2009 @11:14:15
Gost
Hanči, tudi jaz iščem gradivo za izpit turističnega vodnika. Mi lahko kaj pomagaš? Se lahko kakorkoli dogovoriva....
Dodan: 13. 05. 2009 @11:52:16
TiLka
Gost
Koliko pa kaj cenovno pride ta izpit?
Dodan: 13. 05. 2009 @23:00:25
dani
Gost

moramo tukaj dve stvari ločiti, vodič z licenco lahko vodi skupino po mesto (ampak samo v smislu organizacije in spremstva).

nima pa pravico turistom svoje agencije razkozovati in razlagati zgodovino in znamentosti mest.

za ta namen ima vsako večje mesto svoje fiksno zaposlene vodiče. druge osebe nimajo pravice turistom (tudi tistim iz svoje države ne) razkazovati mesto in njegovo zgodovino.

ena mesta imajo tukaj zelo stroga pravila, ker hočejo začititi svoje loklane vodiče. teta iz slovenskega agencijskega avtobusa, ki razlaga slovencem znamenitosti mesta x seveda jemlje delo lokalno zaposlenim turističnim vodičem.

Dodan: 14. 05. 2009 @15:05:50
Gost
Dobronameren nasvet in opozorilo... človek ki vodi skupino na potovanju/izletu je turistični VODNIK!!!! Kdorkoli bo na izpitu za pridobitev licence uporabil izraz vodič(ki sicer označuje knjigo, zloženko v pisni obliki, npr. VODIČ Lonely Planet), ni na preveč dobri poti, da bo preizkus pozitivno opravil, saj so (iz izkušenj) na GZSju na to zelo občutljivi!
Dodan: 15. 05. 2009 @11:05:22
dani
Gost
kje dobiti odgovore na vprašanja za izpit pa ne ve nobeden? Lahko se dogovorimo tudi za kakšno nagrado
Dodan: 16. 05. 2009 @21:25:07
dfh
Gost
odgovore na vprašanja se dobi v literaturi k je navedena, v čem je smisel, če se mal ne potrudiš?
Dodan: 17. 05. 2009 @13:04:28
hk
Gost
a je težek ta izpit? koliko prijavljenih ga nardi? zato ker dat denar v to pa da ga ne narediš je reš jebeno....
Dodan: 17. 05. 2009 @13:09:14
t
Gost
Vsi prijavljeni, ki so pripravljeni poleg denarja vložiti tudi nekaj truda in časa, ga naredijo....
Dodan: 13. 06. 2009 @14:14:59
Lena
Gost
A ima mogoče kdo odgovore na vprašanja za izpit za turističnega vodnika?? Pa bi bil taka dobra dušica da mi jih pošlje na mail : lenalah@gmail.com Res bi bila zeloooo hvaležna :D
Dodan: 13. 06. 2009 @17:52:40
nina4
Gost

ko sem sama delala izpit za licenco pred leti (takrat, ko so jih uvedli, mislim da 2001), sta bili dve, in sicer za vodiča (vodnik se mi kljub temu, da nekateri zelo zagovarjajjo ta izraz ne zdi najboljši, sploh ne v ženski obliki) ter za spremljevalca. Razlika je bila le v praktičnem delu, tako da je bilo za vodiča potrebno odvodit neko daljšo relacijo in pa v ceni. Licnenca me je zanimala zato, ker vodim slovenske skupine po tujih državah. In nobena solidna turistična agencija te ne bo zaposlila brez licence, saj morajo njeno številko navesti v pogodbi. O delu na črno, pa preko študenta pa ne bi razpravljala. Odgovore na vprašanja pa res z lahkoto najdeš v navedeni literauri oz. jih mora poznati skoraj vsakdo s končano solidno srednjo šolo.

Dodan: 17. 06. 2009 @12:00:17
nina
Gost
samo zanima koliko jezikov je potrebnoo znati..
Dodan: 17. 06. 2009 @13:36:10
H
Gost

Oj. Sorry ker šele zdaj pišem. Mam dve skripti lahk ti pokažem. Tel 040 882 079. Ne vem katera regija je po mojem še gorenjska še.

Lp S

Dodan: 17. 06. 2009 @19:29:55
nina4
Gost
zadostuje srednješolsko znaje angleščine.
Dodan: 17. 06. 2009 @23:19:06
Turistični vodič
Marko
Gost
Hi! Že dobra 4 leta imam licenco za tur. vodnika narejeno na GZS. Če delaš vsaj 2 leti na tur. agenciji, ti pripada licenca za tur. spremljevalca-for fee (kr neki). Za tur. vodnika moraš več znat: seminarska naloga mora vsebovati 4 dnevno potovanje, za sprem. 3 dni, za ustni del izpita-vodnik, moraš znat več vprašanj in imaš za praktični del turo razdeljeno na odseke (Primorska in Gorenska, 08/09 je Gorenjska tura in se skoraj vsako leto menjata turi), za spremljevalca moraš na busu povedat kako urediš prestop meje SLO-HR, kako urediš check-in in check-out v hotelu (ter ostale formalne stvari) in kako urediš vse formalne stvari na letališču. Osebno menim, da kdor ima licenco za sprem. naj ne bi opravljal isto delo kot tur. vodnik (na enih tur. agencijah jim je vseeno katero imaš, sam da jo imaš, da lahko vodiš za njih...vodnik vodi skupino, spremljevalec naj bi opravljal formalnosti-desna roka tur. vodniku). Dobrega vodnika naredi kilometrina in ni vsak za vodnika. Glede dnevnic je pa tko, kot se zmeniš pred vodenjem. Če vodiš slo. skupino v tujino, ni potrebno znanje tujega jezika-vsak pa verjetno zna osnove angleškega jezika; če vodiš skupino tujih turistov v tujem jeziku, te vprašajo kako obvladaš tuji jezik-če imaš kak certifikat tujega jezika, je sam plus zate...na vaši levi strani se nahaja... :) Lp
Dodan: 18. 06. 2009 @06:46:58
nina4
Gost
glede na to, da že preko 15 let odvodim najmanj 4 ture letno, govorim iz izkušenj. znanje tistega, ki vodi slovenske potnike v tujino mora biti zagotovo precejšne. prav tako obvladovanje vsaj angleščine in španščine. zaželena pa je tudi francoščina. v tujini sicer delaš z lokalnimi vodiči - torej moraš z njimi komunicirati v tujem jeziku. in slovneski vodič/spremljevalec zagotovo ni tisti, ki le prevaja lokalca. ko predstavljaš tujo deželo pogosto vemo več od lokalcev.
Dodan: 07. 08. 2009 @23:29:11
Tačka
Gost

Lepo pozdravljeni vsi!

Pridružujem se z mojim mnenjem (mogoče odgovorom komu izmed vas), sicer pozno, a vseeno.

Liceno za turističnega vodnika imam od februarja 2000. Uradno vodim od 1995 (takrat še ni bilo potrebno opraviti licence za to dejavnost, šele od jeseni 1999). To je delo, ki mi daje vsakdanji kruh. Letno opravim okrog 120 dni vodenja.

Moj dobronamerni nasvet: vsi tisti, ki sprašujete, ali se splača iti na izpit, ali je težek, ali je to stran vržen denar....Pozitivni odgovor - DA. Če ne nameravate tega poklica opravljati profesionalno. Zakaj? Delo je težko, včasih tudi fizično izčrpljujoče. Strokovno morate obvladati območje, kamor vodite. Biti morate iznajdljivi in pripravljeni res na vse (smrtni primeri, težke obolelosti, prebukiran hotel, vojno stanje itd itd - govorim iz lastnih izkušenj). Da ne govorim o napakah, ki jih stori turistična agencija pri (ne)organizaciji, ti pa moraš na terenu stvar urediti v 5 minutah.... Ampak to so že podrobnosti.

Zgoraj našteto velja samo, če želite na ta način služiti denar za svoje preživetje. Vsi tisti, ki bi radi malo vodili, pa se fino imeli - pojdite za animatorje. Ali za predstavnika agencije kam v turistično močen kraj. Za to ne potrebujete nobene licence. To celo tudi ni delo pravega turističnega spremljevalca.

O turističnem vodenju, opravljanju licence in tako naprej dobite vse podatke na internetni strani Gospodarske zbornice Slovenije: www.gzs.si. Pa preberite si tudi letno poročilo, vam bo marsikaj bolj jasno.

Svojim "dolgoprogaškim kolegom" in vsem ostalim pošiljam lepe pozdrave!

Dodan: 11. 08. 2009 @10:51:14
Mayita
Gost
VODNIK!!! Vodič je knjiga, lepo prosm, naučte se pravilnih izrazov...
Dodan: 11. 08. 2009 @11:48:35
pip
Gost
opla, ne tako hitro... SSKJ dopusca obe varianti kot nezaznamovani razlicici z razlago kdor koga vodi. oseba je lahko vodic in vodnik, medtem ko je knjiga le vodic in nic drugega. da bos vedela za drugic, mayita :)
Dodan: 13. 08. 2009 @12:22:56
Sara
Gost

Tudi sama sem že razmišljala o takšnem načinu preživljanja počitnic, čeprav me je mogoče prejšnji post nekoliko "streznil".

Zanima me še, kakšni so tečaji, ki jih nudijo določene agencije oz. če se da izpit opraviti zudi brez njih ter kaj vse mora vsebovati seminarska naloga.

Hvala za odgovore.

Dodan: 17. 08. 2009 @21:45:41
Tačka
Gost

Hojla Sara!

Vse podatke o seminarski nalogi in izpitu najdeš na:

http://www.gzs.si/slo/panoge/turisticno_gostinska_zbornica_slovenije/izpiti_za_turisticne_vodnike/3029

Glede agencij / podjetij, ki pripravljajo na izpit: seveda , da se da tudi brez te priprave...vendar, če nimaš nobenega znanja o vodenju, se je priporočljivo udeležiti kakšnega tečaja. Tam bi morala spoznati, kako te zadeve sploh potekajo.

Najbolje je, da na GZS povprašaš, kdo trenutno izvaja te tečaje (roko na srce, v preteklosti je par podjetij izvajalo strokovno pomankljiva predavanja) in boš dobila najbolj konkretne podatke.

Veliko uspeha ti želim!

Dodan: 20. 10. 2009 @09:22:19
t
Gost
Živjo, ne drži, da predstavniki agencij v tujini ne potrebujejo licence. Pri agenciji kjer sem se zanimala jaz je to predpogoj.
Dodan: 21. 10. 2009 @14:36:02
Lucy
Gost
Zdravo! Mene pa zanima če so ta vprašanja fiksna oz. če so sigurno ista kot jih najdemo na strani gzs.
Dodan: 28. 10. 2009 @00:21:18
Turistični vodič
w-man
Gost
hej, še vprašanje z moje strani - bi bil kdorkoli tako dober in mi mejlov svojo seminarsko nalogo? oblubm da je ne bom izrabu, sam da vem kaj vse morm upoštevat in na kaj morm pazt. sploh če je kdo delu prago (to sm si jz izbral za temo) k ne vem točnih ur ipd. bi bil zelo zelo hvaležen vsaki dobri duši, k bo poslala svoje seminarske! pa res ste loh zihr da se mi ne gre za copy paste sample, k mi ni to fora vsga. no, tenks! pa še mejl naslovl: wmejl@yahoo.com
Dodan: 28. 10. 2009 @01:00:29
Gost
ta izpit pri gzs velja tudi pri tujem delodajalcu (turisticni agenciji v tujini v Eu) v Eu ali ne? Predpostavljam, da ne a vseeno sprasujem
Dodan: 01. 11. 2009 @18:35:15
nina4
Gost
w-man, v sredo sem ti na navedeni mail poslala primerek seminasrske. Sedaj pa ne vem, ali nisi objavil pravega maila, ali si samo tako nevljuden, da niti s preprostim havala nisi odgovoril? Torej, če je napaka v naslovu, ga prosim navedi še enkrat. Če je pa tisto drugo....
Dodan: 01. 11. 2009 @22:04:20
pf
Gost
Sej je napisal da je ze vnaprej hvalezen ...
Dodan: 03. 11. 2009 @21:25:17
davorin
Gost
decembra prvic opravljam izpit za licenco tur.vodnika.sprasujem pa ce ima kdo primer kaksne seminarske naloge.ce bi bil tako prijazen naj poslje na davorin.jauk@hotmail.com.hvala
Dodan: 04. 11. 2009 @13:51:31
Dejan
Gost
A obstajajo zapiski tudi za praktični del izpita? lp Dejan
Dodan: 25. 11. 2009 @23:07:14
ives
Gost

Zivjo! Nina4 tudi jaz bi lepo prosila za osnutek seminarske, ker bi rada videla kako priblizno naj bi izgledalo vse skupaj. Navodila sem prebrala ampak vseeno bi mi zelo pomagal videt kaksno seminarsko. Res hvala za pomoc. Seminarsko lahko posljes na naslov; ives139@yahoo.com.

lep pozdrav

Dodan: 16. 12. 2009 @08:50:30
Re: Turistični vodnik
nina4
Gost
Pozdravljena Na forumu sem srečal tvoje sporočilo, da si z dobrim namenom nekomu posredovala tvojo seminarsko nalogo za turističnega vodnika. Ker tudi sam razmišljam, da bi se tega lotil, bi te lepo prosil, če morda kakšno kopijo pošlješ tudi meni. Prav gotovo se ti bom lepo zahvalail in ti bom zelo hvaležen, oz ti lahko morda tudi pomagam s kakšnimi praktičnimi nasveti saj imam že deset letno izkušnjo vodenja po svetu. Obiskal sem že več kot sto dežel. Lp, Robin
Dodan: 21. 12. 2009 @09:10:38
nina4
Gost

pošlji svoj e-mail, pa dobiš. lp, nina

Dodan: 02. 03. 2010 @17:52:37
25cm
Gost

Jaz bi se tudi pridružil željam ostalih po ogledu kake seminarske, če je kdo tako prijazen da mi jo pošlje v vpogled na mail;

alespevc@gmail.com    Hvala

Dodan: 03. 03. 2010 @07:41:42
Dim
Gost

Jaz tudi bi prosil za kaksen primer da vidim podrobno kako to zgleda.

A kdo ve ce licenca velja tudi v tujini?

Lp, Dimitri (dduhanno@ulb.ac.be)

Dodan: 04. 03. 2010 @16:24:57
Laurica
Gost

Licenca za tur.vodnika velja vsepovsod po Sloveniji, Evropi in svetu

Js sm licenco šla enkrat delat in enkrat padla...Zdj jo mam namen it delat nasledn mesc še enkrat. Pri seminarski je ful pomembno, da se držite onih pravil, k so na njihovi strani, pri znanju pa je pomembno, da se dosledno in dobro naučite odgovore na vprašanja...je pa tko, da če hočeš delat kot vodnik ali tur. predstavnik čez poletje, agencije povečini zahtevajo licenco

Dodan: 05. 03. 2010 @13:16:06
mojxa
Gost

Da ne bo pomote, licenca velja v tujini ce delas za slovensko agencijo v tujini in vodis goste iz Slovenije v tujino..Za tuje agencije licenca ne velja.

Dodan: 05. 03. 2010 @13:30:38
Pomaranca
Gost

Kaj se lahko priporočim tudi jaz za primerek seminarske - samo toliko, da vidim na kakšen način se napiše (struktura, vsebina, podatki,...). Mislim da je že skrajni čas da se lotim delat licenco, heheheheeh.

Bi bila zelo hvaležna.

Moj mail pa je: tomini6@univision.com

Še enkrat najlepša hvala, pa lep dan še naprej.

Dodan: 05. 03. 2010 @15:04:24
Maja
Gost

Pozdravljeni!

Vidim, da teče zanimiva debata, ki je tudi pri meni zelo aktualna. Lepo prosim, če ima kdo odgovore na vprašanja, če mi jih lahko posreduje na maja.pipan@gmail.com. Izpit bi rada šla delat na aprilski rok, pa ne vem, če imam dovolj časa ali je bolje počakat na majskega. A ima kdo izkušnje s tem, koliko se je treba učiti in katera od predvidene literature je res nujna (ker na strani GZS je ful literature - cel faks nisem toliko prebrala ;-).

HVALA FUUUUL!

Dodan: 05. 03. 2010 @22:21:47
Polona
Gost

ulala tele temi se pa tudi jaz pridružujem.

Enako lepo prosim, če bi mi kdo lahko poslal tisti dve skripti, ki ju je potrebno znati za ustni izpit.

Zanima pa me tudi malo podrobneje, kako poteka praktični del.

Resnično se vam zahvaljujem za sleherno pomoč in lep večer

LP, Polona

Dodan: 18. 03. 2010 @14:58:23
k
Gost

Pozdravljeni,

če ima kdo odgovore na vprašanja, bi jih lahko delil tudi z menoj? fondova@hotmail.com

Hvala!!!

Dodan: 04. 04. 2010 @17:50:41
mojč
Gost

tudi jaz se pridužujem jati ukaželjnih s prošnjo za odgovore na izpitna vprašanja za turistične vodnike, objavljena za 2010 na GZS.

Če je kdo pripravljen deliti svoj materila, ga lepo prosim, da mi ga pošlje na mail kumer.mojca@gmail.com.

Hvala lepa vnaprej

M

Dodan: 06. 04. 2010 @19:55:31
tara
Gost

ali je kdo že obiskoval seminar, ki ga organizira agencija Relax? Kaj pomeni ta seminar; ko ga končaš ali že izberejo predstavnike ali te napotijo na izpit na GZ, ali le dobro tržijo seminar?

Dodan: 17. 04. 2010 @12:06:47
še ena vodnica
Gost

Vsem, ki želite delati izpit za turističnega vodnika pa tukaj sprašujete po izdelanih nalogah itd.... Hmmm nebi raje se vsedli in na objavljena vprašanja sami odgovorili? S tem se boste delno že naučili za izpit. Jaz ko sem delala izpit sem dobila odgovore na vprašanja (zanj sem na tečaju plačala 10&euro doma sem potem ugotovila, da je bilo na veliko vprašanj odgovorjeno pomanjkljivo ali pa narobe. Tako da...........

In potem, ko greš na vodenje moraš sam pripraviti vse. In kot je že ena predhodnica rekla, da moraš biti vse, marsikaj moraš prenesti, na koncu pa gost ima pravico tudi pritožiti se, pa čeprav nisi sama kriva. Da ne govorim o organizaciji pred odhodom. Vsi vemo, da so programi objavljeni že nekaj mesecev naprej, v njem obljubljen ogled tudi takšnih zanimivosti, ki so zaradi gradnje zaprti.... (vodnik posluša negodovanje zaradi tega), da pred odhodom na pot bi moral imeti vse podatke, ti pa jih dobiš ko si že na poti in težiš lokalnemu agentu, da ti jih naj da ker te ljudlje sprašujejo. Si že skoraj v hotelu lokalni agent pa še ti ni povedal kam greš na večerjo - ljudlje pa te sprašujejo. Greš z skupino skozi mesto, kjer je dobesedno gostilna ob gostilni, naslednji dan greš po isti poti in te vprašajo spet in spet, kje bodo lahko jedli, in ko jim poveš, da si jim že včeraj pokazal, se z njimi sprehodil mimo 100 gostil, si za njih aroganten. Še naj navajam? Bom: kot vemo, pri vseh aranžmajih je možno prijaviti se na fakultativne izlete. Eni se prijavijo že v agenciji, drugi imajo še možnost na poti v avtobusu. Vse lepo in prav, dokler se med njimi ne najde neki pametnjakovič (pardon za izraz) in se domisli, da on ker mu je malo slabo ali da se mu ne da, ne bo odšel na vplačani fakultativni izlet. IN PRIČAKUJE, DA MU BO VODNIK NA AVTOBUSU VRNIL VPLAČANI ZNESEK ZA FAKULTATIVNI IZLET, s tem, da ga je vplačal na agenciji. Ker vodnik denar zaradi odpovedi dodatnega izleta ne vrne, je gostu vse narobe - tudi to kako se vodnik obrne in odpira usta - in potem ne da bi kaj vodnika vprašal, ali je možno da ta denar dobi nazaj .... ne on gre DIREKT NAPISAT PRITOŽBO NA AGENCIJO. V svoji pritožbi pa še navaja vse tisto, kar je bil zdraven ali kar je samo od drugih slišal "baba čula, baba rekla" bi jaz temu rekla.

Nekatere goste moti, da jih vodnik prešteje, hja ko pa je lani vodnik pustil v Gardalandu 8 oseb pa se je zgražala cela Slovenija - na to pa nihče ne pomisli. Naloga vodnika je med drugimi tudi ta, da vse potnike pripelje tudi nazaj v domovino. In če jih mora zaradi tega prešteti 100 x krat ali nobenkrat - o tem odloča sam.

Lahko bi naštela še takšne cvetke.

Preden greste na izpit razmislite, ali imate res slonjo kožo, in je potrebno, da prenašate vso nezadovoljstvo gostov tudi v primerih, ko sami niste nič krivi in na določene stvari ne morete vplivati.

In glede tujega jezika: ja angleščina je res svetovni jezik, vendar marsikje samo z angleščino ne prideš skoz, za angleščino so "nedojemljivi" predvsem v Italiji, Franciji in še katera držva, kjer enostavno nočejo govoriti ta jezik.

Dodan: 04. 05. 2010 @19:02:19
Anoy
Gost

Ejla...zanima me ali gre kdo na izpit za turističnega vodnika sedaj v maju ali juniju?

Ravno tako me zanima, kako zgleda ustni izpit (ali kaj komplicirajo, koliko vprašanj dobiš, moraš biti na kaj še posebaj pozoren? ter kako popolni morajo biti odgovori, ali moraš vedeti res vse detajle ali kaj spregledajo?..) kakršne koli informacije in napotki, so zelo dobrodošli

Podobno vprašenje imam glede seminarske naloge? ima kdo slabe izkušnje z opravljanjem le te?

Havla za odgovore in lepo se imejte))

Dodan: 05. 05. 2010 @20:30:31
Simon
Gost

Zdravo,

Prosim Nino, oz. še koga, ki ima primerek seminarske naloge (uspešno opravljene) , da mi ga pošlje na mail (tanad@planet.si), kot mušter seveda, drugače bom imel London za temo. Hvala in velik uspeha pri opravljanju licence. Jaz grem delat 25.5. Uživajte! Simon

Dodan: 08. 05. 2010 @01:18:09
tomi
Gost

Jaz bi se tudi pridružil željam ostalih po ogledu kake seminarske, če je kdo tako prijazen da mi jo pošlje v vpogled na mail...

tomi.navotnik21@gmail.com   

Za poslano seminarsko se že vnaprej najlepše zahvaljujem

Tomi

Dodan: 27. 05. 2010 @14:58:43
roman
Gost

Za seminarsko vzemi en dober program agencije, ki je dobro obrazložen, ga dopolni z informacijami o ogledih, cenah, plačilu, hrani, hotelu in povsod napiši kaj si potreboval.

Bolj boš natančen lažje bo.

Moja seminarska je bila ful debela saj sem delal za 10 dni, ki sem jih že prej odvodil v praksi.

Pa sem naredil natančno tako kot je treba , pa so se še zmislili, da je treba dopolniti in narediti čisto po šolsko - odnovno šolsko.

Bi ti takoj poslal, pa sem jo izgubi, ker sem izpit naredil pred nekaj leti.  

veliko uspeha

Dodan: 17. 08. 2010 @13:29:05
rOBERT1102
Gost

OBVLADAŠ MOGOČE BAVARSKE GRADOVE

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

ggg - hvala za info.  
Violeta, hvala za info in ponu
Jaz sem karto kupil na Air Asi
kaj pa na poti iz bangkoka v k
Ne vem če ti bom znala točno
Tudi mene zelo zanima š
Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™