Dodan: 06. 11. 2008 @07:17:51
Avstralija - delo in delovna viza
Zivjo! Verjetno je tole ze velikokrat odgovorjeno, vendar potujem, budget gre h koncu, internet je drag... tako da upam na kak prijazen odgovor vseeno :) Torej v mojo glavo se je naselila ideja, da bi kar iz Azije odpotovala v Avstralijo za nedolocen cas. Zanima me: (1) ce je za Avstralijo sploh potrebna viza (ce ni, koliko sem lahko tam brez vize), (2) Ali lahko kdo v mojem imenu zrihta delovno vizo v Sloveniji - mogoce da bi poslala pasaport ali kaj takega... kakorkoli, ce je kaksna pot, da se izognem prihodu domov in nato odhodu v Avstrailjo.. in (3), ce je to mozno, v casu ko cakam na delovno vizo, ali se da v Avstraliji zasluziti kaj na roko tacas? Najlepsa hvala za vase odgovore :) Lp, Stela
Dodan: 06. 11. 2008 @07:33:17
Re: Avstralija - delo in delovna viza
rabis turisticno vizo, veljavna je za 3 mesece, lahko se pa podaljsa. Dobis jo lahko po internetu. Delovne vize ne mores kar tako dobiti, pot do nje je zelo dolga in komplicirana. Lahko si probas najti delodajalca, ki bi te sponzoriral, potem gre. Postopek traja nekaj mesecev. Brez vize ne mores tukej delat. Na roko tukaj delat brez delovne vize je skoraj nemogoce, noben te ne bo vzel, edino mogoce kje v zelo outbacku na kaki farmi, sam malo verjetno. Lp iz Brisbanea Rudi
Dodan: 06. 11. 2008 @21:58:25
Lahko pa greš na Novo Zelandijo, kjer ne rabiš vize, delovno pa dobiš dol v 10 dneh.
Dodan: 06. 11. 2008 @22:28:46
Hej, jaz grem zdaj zacetek dec. dol, pa ti lahko povem, da so vse vize za AUS, razen turisticne ful komplicirane. Kot je rekel Rudi, nekoga moras imeti dol, da te povabi in sponzorira. In se ta mora imeti neko dovoljenje od vlade, da lahko to naredi (kot je meni znano). In tudi ti moras imeti ze poklic, pa verjetno tudi tisti hudicevo drag izpit za znanje ang. (ILTES...) Kar se pa tice tourist visa... ful je razlika ali prosis zanjo iz domacega teritorija ali kjerkoli drugje. Jaz sem jo dobila potrjeno v 6 urah, pa nisem nobenih dodatnih dokumentov rabila poslat. Sem bila verjetno prevec 'neoporecna' pa jim ni bil problem. Ce rabis vec info... let me know :) papa
Dodan: 06. 11. 2008 @22:32:33
Aja, pa se dve stvari... ce mislis iti direktno iz Azije v AUS... mislim, da nikakor ne bo slo, ker se nahajas v 'sumljivih' krajih. Tuberkuloze se bojijo kot atomske bombe in vseh ostalih moznih bolezni tudi... ce si se v zadnjih 5 letih potepal kje... lalala... razumes, ne? Pa se to: turisticna visa z multiple entries, mi dovoljuje, da sem 3 mesece tam, zapustim drzavo za vsaj 1 dan , se vrnem in sem spet lahko tam 3 mesece. V teoriji, tako pise. V praksi bomo pa se videli :)
Dodan: 08. 11. 2008 @15:33:04
hm... se ena stvar, tile angleski testi pa to.. a to je potrebno tudi ce bi sla samo tisto varianto, 1 leto delo npr v barih in potem 3 mesece na farmi ali kaj podobnega? imam 24 let in nisem mislila kaj stalnega ali prevec resnega. .. hvala za vse odgovore :)
Dodan: 12. 11. 2008 @19:45:32
V vsakem primeru rabiš vizo. Tisto delo po barih gre skupaj z ucenjem jezika... in ko placas za tecaj gres sele lahko dol... Al tko nekak, mal sem ze pozabila. O tem si lahko vec preberes ravno na tej strani od sta: "Delo v tujini". Drgac uni testi ang. tisto rabis ce oni zahtevajo, ampak bolj tista varianta, za delovno vizo - ta zaresno. Zal, se mi zdi, da ta tvoj nacrt ne bo uspel... lahko pa poskusis in nam potem sporocis kako se je izslo :) Lp
Dodan: 13. 11. 2008 @07:22:15
hej... hvala vsem, mislim, da ne bom poskusala... ker sem brez denarja in ce bi sla v avstralijo, bi morala najti nacin zasluzka, drugace bi bila v resnih tezavah.. tako da se tokrat ne bom igrala, mogoce poskusim letos urediti kaj iz slovenije :) skoda, nekatere drzave imajo moznost working visa brez problemov. Slovenija nazalost ni med njimi :(
Dodan: 14. 11. 2008 @09:35:37
Drugače je še ena možnost, vendar trenutno ne za Slovence, ki bi ti bila kot naročena: working holiday visa. To je visa za popotnike, ki nekaj časa delajo, nekaj časa pa potujejo. V Vietnamu sem spoznal eno Američanko, ki je tam delala, potem pa šla za štiri mesece v Azijo, potem pa nazaj delat. Ampak kot sem rekel, trenutno tega za Slovence ni, se pa najbrž splača od časa do časa pogledat, če se je kaj spremenilo.
Dodan: 25. 11. 2008 @10:44:12
grega....bi te prosiu za inf. kako prides do delovne vize na nz v 10 dneh...sm trenutno u aucklandu pa bi si jo rad ustimu...prosim ce mi sporocis kaksno koristno informacijo...tadej.gajsek@gmail.com ze v naprej hvala
Dodan: 08. 12. 2008 @11:18:09
HAY!
Zanima me sam kako naj najdem delo in kje naj zivim aker si zelo zelim iz SLOVENIJE V AVSTRALIJO pa tukaj pri nas ne ve nihce kako to:Ves ti kje naj vse to najdem ker reh noram nekam da se probam kaj drugega hocem zacet nekaj novegaThank you
lucija.kraner@gmail.com
Dodan: 06. 01. 2009 @09:46:42
Živjo, Jest letim konec feb. na nz in me zanima, ali je dovolj turistična viza, da nimaš problemov pri njih, ker imam enosmerno vozovnico, in kolikor sem prebrala po knjigah, to ni dovolj, bi pa rada slišala iz izkušenj. Hvala in lp
Dodan: 15. 01. 2009 @14:12:46
taja a maš mail al pa msn?
Dodan: 29. 01. 2009 @12:19:08
tejat82@gmail.com
Dodan: 01. 02. 2009 @18:54:51
Joker ali pa kdo drug-lahko še mani pustiš kakšno informacijo glede dela v NZ? komot2008@gmail.com Lp
Dodan: 29. 04. 2009 @09:45:42
Dodan: 22. 02. 2010 @13:46:36
živijo,jz si želim z družino letos selitve v Avstralijo,mož je veterinarski tehnik..pa me zanima če bi dobil delo.. ali lahko dobi delavno vizo..
Dodan: 23. 02. 2010 @03:32:34
Malo ste vsi tu prevec naivni. Kar tak, ker si ob gledanju TVja naenkrat odlocite selitve v Avstrlaijo ravno ne gre... Sploh ce nimate pojma o vizah, bo treba v stik s t.i migracijskim agentom, ki vam bo v priblizno 2eh letih porihtal vize v kolikor imate izobrazbo, ki je tukaj iskana in dobro anglescino (IELTS test 7). 30. aprila je Department of Immigration and Citizenship v Avstraliji najavil velike spremembe in dosti tezji postopek do viz. Veliko poklicov, ki so bili prej iskani (frizerji in podobno), ne bo vec na listi in s tem ne moznosti dobite stalne vize.
Vsekakor je treba veliko reskirat in porabit kar nekaj denarja... seveda, ce si resno zelite sem, bo vam to vredno.
Zelim le povedati, da bodite realisti...sanjat je OK, samo se zbudit vmes pa najt strategijo in naredit nacrt je to kar razlikuje sanjace od tistih, ki dejansko zivimo svoje sanje v avstraliji danes... Pa dosti srece.
Dodan: 23. 02. 2010 @17:48:30
barby
Registriran uporabnik
Pozdravljena,
moje želje za življenje po avstraliji trajajo že 20 let,ma je vedno kaj prišlo vmes...tako da nisem izpolnila svojih želja.
Sedaj sem stara 36 let in mati 3 otrok(17.14,6).Z možem rihtava papirje potom Tony-a.
Glede moje izobrazbe(EKT) dol te delavne sile ne potrebujejo,zato sem se odločila da grem študirat
za slaščičarja ,saj je to moje veselje,že tu delam slaščice po naročilu in torte..Mož je veterinarski tehnik..Zanima me če je ta postopek pravilen,da grem dol z študijsko vizo in tako pridem do permanent vize...ali je to veliko tveganje??Prosim za kak nasvet,mnenje..hvala
Dodan: 23. 02. 2010 @21:07:12
Ma dej nehite no. Avstralija je država, ki živi na imigrantih, ne vem zakaj zdaj jih ne bi več hotela...
Dodan: 23. 02. 2010 @21:20:16
Dodan: 24. 02. 2010 @00:36:18
Barby, predno placas za vlogo vize pocakaj do 30. aprila, ko bo Immigration office izzdal novo listo poklicev. Cisto mozno je, da slascicarjev ne bo vec na listi, kar pomeni, da ne bos mogla dobiti Skilled Migrant vize preko te poti. dobit stalno vizo preko studentske vize je dokaj enostavno, a mores studirati pravo stvar, ki ti da tocke za poklic. Koliko tock ti da, lahko preveris na SOL listi, ki pa kot receno bo spremenjena s 30. aprilom. (http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/faq-sol.pdf)
Ce bos studirala pravo stvar vsaj 2 leti, lahko po navadi zaprosis za stalno vizo, ce imas 120 tock, ki bo odvisno spet od tvoje starosti, perfekcije jezika in tako naprej. Torej studentska viza ni avtomatsko vstopnica do stalne vize, a ti da ekstra tocke, ki jih rabis za stalno vizo. Ker si cez 30, bos zgubila kar nekaj tock za starost in tako spet tezje prit do 120ih, ki jih rabis.
Seveda bo Avstralija vedno potrebovala migrante, a od aprila dalje bolj nacrtovano za poklice, ki jih res rabijo. Dejtsvo pa je da ce si Offshore (torej izzven Avstralije), proces traja dlje kot ce si Onshore.
Pozdrav iz sydneya
Dodan: 24. 02. 2010 @09:54:35
barby
Registriran uporabnik
Pozdravljena Nejka..
zelo sem ti hvaležna za pomoč,torej bom res počakala do 30.aprila..
Srčno upam da,mi res uspe...Morda imaš kak elek.naslov..moj je kalcic36@gmail.com,rada bi imela koga ki ga lahko kaj več povprašam..
hvala..lp 
Dodan: 14. 02. 2011 @12:16:12
Lep pozdrav
Sm Andrej iz Ljubnega ob Savinji,star sm 31 let lastnik kmetije 54 ha površine in imam tudi svojo majhno obrt "žaganje ,skoblanje in inpregniranje lesa.Za delo mi ni problema ampak me v naši državi majčkeno "pizdi"ker vem da naredim preveč za določeno plačilo.za tujino sm se odločil,ker sm priden in vem da zmorem to kar si določim"NAPREJ ,DRUGAČE IN ODLOČNO"
PROSIV BI ČE MI LAHKO POŠLETE KAKŠNE PONUDBE ZA DELO IN SICER ME ZANIMA januar,februar in marec to se pravi tri mesece-zimski čas.
Zahvaljujem se vam že v naprej in verjamem da bomo še komunicirali.
Andej Jeraj www.vrtnik.si
Dodan: 14. 02. 2011 @12:34:47
Zakaj Avstralci ne rabijo vize za v Slo, Slovenci za it dol pa ja?! Kaka je to čudna politika... slovenski politiki bi se lahko malo bolj zavzeli... sramota
Dodan: 14. 02. 2011 @13:12:53
Avstralci isto rabijo vizo za delo v SLO, actually je lazje dobiti delovno vizo, drzavljanstvo ali residentstvo za Avstralijo kot za SLO . Ce mislis turisticno vizo, za Avstralijo jo dobis v 10 min preko interneta.
Dodan: 21. 02. 2011 @22:55:18
Delam v Advertisingu - pod kaj gledam če je poklic na listi
Kaj nekoga žene, da si želi poiskati job v aus, tko easy pa spet ni, kajne, ful denarja potrebuješ že od začetka življenja tam...kakšne so pa zgodbe tistih, ki so dobili del. vizp, šli dol in po določenem času se vrnili nazaj v slo. What went wrong.
Dodan: 23. 02. 2011 @10:01:23
Kaj nekoga žene, da si želi poiskati job v aus, tko easy pa spet ni, kajne, ful denarja potrebuješ že od začetka življenja tam...kakšne so pa zgodbe tistih, ki so dobili del. vizp, šli dol in po določenem času se vrnili nazaj v slo. What went wrong.
Dodan: 25. 02. 2011 @00:24:49
na zapadu bišta novo pa:
Dodan: 25. 02. 2011 @09:35:06
pa kaj si retardirana da 3x isto sporocilo napises?
Ce ves da delas v advertisingu, kar je mimogrede angleska beseda, pa ne ves kako se tvojemu poklicu rece... ja boh ti pomagi. Sem pa mimogrede 99% prepricana da poklici v oglasevanju in marketingu niso na listi iskanih poklicev.
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.