Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Potovanja - BLORUM » je bil kdo tako pogumen in šel v afganistan?

afga - je bil kdo tako pogumen in šel v afganistan?
živjo! zanima me, če je bil kdo v zadnjem času v afganistanu. imam prijatelja, ki je šel dol delat v okviru UNHCR-ja. ker bo dol naslednji dve leti, bi ga šla rada enkrat obiskat. zanima me predvsem varnost . sicer ne mislim sama okoli potovat, pa vendar ....hvala !
 Dodan: 21. 09. 2008 @19:17:23
Odgovori 

radovednica - Re: je bil kdo tako pogumen in šel v afganistan?

Hej, hej,

no pa se je končno pojavil nekdo, ki ga zanima Afghanistan.

Jaz imam namen obiskati to deželo. Nabiram informacije, pred 14 dnevi govorila z ISAF- om; organizacija katere cilj, je tudi obnova Afgan., pogledala njihovo fotografsko razstavo, se pogovarjla z slovenskim polkovnikom, ki je bil v Heratu na 6 - mesečni misiji v okviru slovenske vojske.

V glavnem Afghanistan ni to kar nam kažejo mediji, je mnogo več kot le vojna in Osama Bin Laden, katerega nepoznavalci takoj umestijo v to deželo.

Afghanistan je revna dežela prijaznih ljudi, dežela kjer je opij glavni prodajni artikel. In tudi na žalosti dežela, kjer je beseda mir skoraj že pozabljena.

Obiskati Afganistan je moja velika želja, upam, da čim prej izvedljiva. Če potrebuješ popotnico, morda pa nama rata uskladiti termini, in nikar naj te ne negativne vesti iz medijev ne zavedejo.

Afghanistan insallah.... one day:).

lp, radovednica

Dodan: 23. 09. 2008 @20:43:31
Odgovori 

Tadej - Re: je bil kdo tako pogumen in šel v afganistan?
Letos sem med vračanjem z vlakom iz Damaska v Ljubljano srečal neko Švicarko, ki je študirala na kitajskem. In se je odločila potovati po kopnem nazaj domov, do Švice... Najprej je nameravala iti iz Uzbekistana čez Turkmenistan.. Amapak ker je najprej samo 2 dni izgubila z birokracijo da je samo v turkmenistansko ambasado prišla, je vse skup nekam poslala ter šla zaprosit za afganistansko vizo in jo dobila takoj. Bila je v kabulu en teden. Je rekla, da te domačini itak sami usmerjajo, kje so uredu četrti. Da so neverjetno prijazni. Da so zelo veseli, da vidijo tujce-turiste v državi. Sam Kabul je zastražen z vseh strani razen s severne ne. Tako da do Kabula ni imela težav. Iz Kabula ven pa je možna potem samo severna pot, tako da je vzela avijon do Irana. Rekla je, da ubistvu so največja nevarnost Američani, ki malo za zabavo iz svojih oklepnikov streljajo na taxije, na vozila, itd... Marsikateri premikajoči objekt za zanje potencajlni terorist, tako da lahko postaneš tarča t.i. prijateljskega ognja. Lahko pa postaneš tudi tarča talibanov, ki so napadli ameriški konvoj in te zadeli pač/žal nehote. Uglavnem, mi je pravila še arsikatere zgodbe, tko da sem čist fasciniran nad državo... In je moja želja obiskati Afganistan za kak teden, deset dni... Za naslednje leto planiram (upam da mi uspe!) stane. Avijon do Kazahstana ter nato overland nazaj do Slovenije, tudi preko Afganistana... Za okoli dva meseca...
 Dodan: 23. 09. 2008 @22:12:01
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Zakaj bi se odločili za nakup GAP Adventures?
Zaradi zanimive ponudbe.
Ker želim preizkusiti nekaj novega.
Ker rad/-a potujem v skupini.
Ker so mi to priporočili drugi.

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: