Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Potovanja - BLORUM » Potovanje- mladoletniki
| lionel - Potovanje- mladoletniki |
| Živjo! S prijatelji načrtujemo med krompirjevimi počitnicami za 3-4 dni nekam v tujino. razmišljamo o Budimpešti ali Barceloni. A lahko kdo prosim pove kako je s tem, ker smo mladoletni? Ali je omejitev do kdaj smo lahko zunaj? Vsi smo stari 16, razen enega, ki je 15. Hvala za odgovore! |
Dodan: 10. 09. 2008 @15:51:44
|
Odgovori |
| B - Re: Potovanje- mladoletniki |
| Mularija, doma bodite!!! :) |
Dodan: 10. 09. 2008 @16:29:23
|
Odgovori |
| Petra - Re: Potovanje- mladoletniki |
| večino sveta,ki sem ga videla do zdaj sem vidla under age in sama oz. v spremstvu prijateljev. v španiji imajo v določenih diskotekah omejitev glede vstopa torej 18+. seveda ne v vseh. kar se tiče potovanja lahko vsak potuje samv tujino od 15 leta dalje. vam pa za začetek osebno pirporočam budimpešto, španiji sem bila večkrat kot mladoletna vendar z znanjem španščine. pač odvisno je v bistvu od vas kam si pač upate, kaj si želite videt. če ste vsi odgovorni in zavedi se lahko odpravite magari še dlje, če pa je vaš cilj popivanje in zabava pa je budimpešta ali praga vsekakor najboljša izbira. do budimpešte vozi tudi avtobus iz ljubljane za 30€. tudi cenovno se vam budimpešta veliko bolj izplača. lp |
Dodan: 10. 09. 2008 @16:32:00
|
Odgovori |
| lionel - Re: Potovanje- mladoletniki |
| haha B. Očitno so te imeli/te imajo doma zaprtega in ne smeš nikamor dlje od sosedovehiše :) |
Dodan: 10. 09. 2008 @16:37:07
|
Odgovori |
| lionel - Re: Potovanje- mladoletniki |
| Petra. pa si šla sama oz. s prijatlelji ali z družino? Če si šla z druščino je bil kateri izmed vas 18? |
Dodan: 10. 09. 2008 @16:38:30
|
Odgovori |
| crt - Re: Potovanje- mladoletniki |
| Jaz sem bil nekajkrat v Barceloni in mislim, da ni ravno primerna za skupino 15/16 letnikov. Saj dokler si okoli znamenitosti je se super, ce pa zaides v kaksno stransko ulico ... Verjetno bi bila Budimpesta s tega stalisca boljsa, se boljsi pa bi po mojem mnenju bil izlet z vlakom v Pulo za par dni. |
Dodan: 10. 09. 2008 @17:11:37
|
Odgovori |
| Blaž - Re: Potovanje- mladoletniki |
Ah, kar pogumno. Če ne bote preveč izstopali, mislim, da ni nevarnosti. Je pa res, da so lahko lokali 18+. Fajn se imejte! |
Dodan: 10. 09. 2008 @17:20:02
|
Odgovori |
| B - Re: Potovanje- mladoletniki |
| Lionel, grem stavit da sem več prepotoval kot boš ti kdajkoli, tudi ko sem bil še mladoleten. Vendar me boli ko vidim mladino potovati po svetu in jim ni do drugega kot do alkohola, ganđe pa pizdarij. Sicer kaj delate po Evropi me boli k...., ampak ko vidim to nekje v tretjem svetu me ima da bi predlagal zakon, ki bi prepovedoval potovati osebam mlajšim od npr. 21 let. Tu gre za spoštovanje in razumevanje drugih kultur, navad, itd..., ki jih mladoletniki niso sposobni upoštevati. Do takrat se učte iz knjig, pol pa pejte v svet in vas bo presenetil. LP |
Dodan: 10. 09. 2008 @22:05:35
|
Odgovori |
| Lionel - Re: Potovanje- mladoletniki |
| Ohoho dragi B. Tudi sam sem že prepotoval marsikatero državo in grem stavit da pri tej starosti malo več kot ti. žal. A so bli tvoji starši tirani tako kot si ti? Moram reči, da zelo spominjaš na mojo babico s temi svojimi vizijami. Misliš da ne počnemo drugega kot iščemo pidrarije, alkohol pa travo kajne? To znamo, upoštevat druge kulture pa ne? No pol pa pojdi za politika pa boš potem mogoče lahko te svoje vizije o 'boljšem svetu' uresničeval. Ampak se mi pa res smilijo takšne osebe ki mislijo da zato ker so starejši mislijo da nadzorujejo svet. Lepe pozdrave iz najstniškega življenja dragi B |
Dodan: 10. 09. 2008 @22:29:14
|
Odgovori |
| porkamadonca - Re: Potovanje- mladoletniki |
| zdravo! kar se tiče mladoletnosti, kolkr jst vem je v tujini edina omejitev starost 15 let (sicer ne vem za ta zakon na hrvaškem zdaj, kjer morajo mladoletni, če hočejo čez mejo brez staršev predložit dokumet o dovoljenju staršev al kakože). tako da kar pogumno! zdaj ste mladi, zdaj ste nori! (matr kot zemlja zdaj to gorotim:)). kar se mene tiče je to ena super izkušnja in šola- tam do 18 leta sem prepotovala kar nekaj evrope (sicer nisem potovala v neke ful oddaljene države )- sama (pa sem punca!)- problemov nisem mela nobenih (tok-tok)- na meji oz. na letališčih so včasih mal čudn gledal, ljudje ki sem jih spoznavala na poti pa so se do mene obnašali vse prej kot nevarno- bili so zelo zaščitniški, kot bi bla njihov otrok.i. seveda ne rečem, da se vam ne more kaj hudega zgodit, treba je pazit...a nenazadnje kdor ne reskira ta ne profitira :). se pa strijnam z B-jem glede mladoletnih in alkohola- včasih so res grozni (seveda pa ne trdim da so vsi isti)...na pot samo zaradi pijanice od jutra do večera nima smisla- to lahko delaš tudi doma, ali pa se zapelješ 30km od doma, če te skrbi kaj bodo rekli starši. kakorkoli že...fantje, srečno! |
Dodan: 11. 09. 2008 @12:47:49
|
Odgovori |
| lionel, večinoma sem potovala sama, nekajkrat pa s prijatelji. mislim, če se vaši starši strinjajo in vam finance omogočajo, ste drzni pol pejte v barcelono. če pa niste tolk ziher pa bo budimpešta tut kul. drugače barcelona najbolše da letite iz graca (ryanair) oz. iz brnika (clickair), možnost pa je tudi organiziran izlet preko agencije. lp |
Dodan: 11. 09. 2008 @13:00:04
|
Odgovori |
| Lionel - Re: Potovanje- mladoletniki |
| Hej Petra in porkamadonca. Hvala za podporo :D. Vsaj nekaj obstaja takih ki vejo da nismo samo kup pubartetnikov, za razliko od nekaterih. Sicer zdaj je Barcelona skoraj že odpisana, ampak bomo z Budimpešto več kot zadovoljni :-). Sicer pa nam bo probal prijateljev brat kaj poceni uredit preko kakšne mladinske agencije, ker se tudi sam s tem ukvarja. in mogoče za prvo skupno potovanje to res nebi bilo tako slabo. Lp |
Dodan: 11. 09. 2008 @15:00:07
|
Odgovori |
| imaš prav, tudi v budimpešti imate ogromno za videt. želim vam dosti prijetnega na vaših prihonjih potepanjih lp |
Dodan: 11. 09. 2008 @16:53:45
|
Odgovori |
| Pero - Re: Potovanje- mladoletniki |
| A ima kdo izkušnje s termami v Budimpešti? Kakšne so cene? S kolegi načrtujemo v bližnji prihodnjosti izlet tja z avtom za par dni |
Dodan: 19. 09. 2008 @21:39:33
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|