Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Popotniški zmenki » Mayan adventure-GAP paket
| Klara - Mayan adventure-GAP paket |
Se mogoče odpravlja kdo z GAP adventure v srednjo Ameriko (po sledeh starodavnih Mayev-piramide) in sicer 60 dnevna ponudba v decembru ali naslednje leto januarja/februarja? Ali pa se kdo odpravlja tja kar sam in zna špansko in ga te stvari zanimajo? Iščem sopotnike :) Hvala! lahko se oglasiš tudi na mail: amontdor@gmail.com Klara |
Dodan: 28. 08. 2008 @13:40:50
|
Odgovori |
| NJ - Re: Mayan adventure-GAP paket |
| Joj, joj a več koliko boš prepračala za ta paket? V lastni režiji greš lahko na to pot trikrat ceneje. Tudi če ne govoriš špansko lahko prideš skoz, sicer mal manj ugodno in z več porabljenimi živci, ampak se da. Poleg tega tam potuje ful ljudi in ti ne bi smelo biti problem spoznati koga. kakorkoli se odločiš veliko sreče in zabave |
Dodan: 30. 08. 2008 @12:21:44
|
Odgovori |
| Klara - Re: Mayan adventure-GAP paket |
hja, ne vem v bistvu, ker bi šla to prvič. Bi te pa prosila, če mi lahko kaj več poveš, če ti je znana ta destinacija, vem pa da je precej denarja!! Pa še eno vpr. si ti že šel/šla na to potovanje, da veš da se da ceneje skozi pridit? Tenkju! KLara |
Dodan: 01. 09. 2008 @10:29:38
|
Odgovori |
| ZALA - Re: Mayan adventure-GAP paket |
,,,Klara-pridružujem se tvojemu vprašanju:-a res za trikrat manj denarja? -mislim-se mi je dvignil pritisk-mogoče (raje z velikimi črkami MOGOČE) ceneje za...kakih 40 %-več pa ne (razen če je predhodnik spal -zunaj oz. ...pa ne bi spet načenjala temo o "popotnikih"); ti samo pojdi z Gapovci (btw. tudi sama s sopotnikom sva za prihodnjo popotovanje nameravala izbrati njih-pa časovno ni šlo...pa tudi kaj ceneje ne bova prišla skozi...). Obilo užitka - pa pozdravi "tasrednjo" (Ameriko namreč)-tja odhajamva v februarju. Juhu! Zala |
Dodan: 02. 09. 2008 @21:18:04
|
Odgovori |
| klara - Re: Mayan adventure-GAP paket |
Hvala Zala! Kdaj se ti dopravljaš tja? pa te ta srednja Amerika zanima al greš bolj na počitnice? Pozdravček, KLara |
Dodan: 04. 09. 2008 @12:35:55
|
Odgovori |
| Sicer ne vem koliko boš ti plačala za ta tvoj GAP, jaz sem potovala po Mehiki, Gvatemali in Hondurasu lansko leto 2 meseca in sem srečala v Gvatemali skupino GAP-ovcev, ki so plačali za dvo tednenski gap adventure po Gvatemali 800 evrov, sicer vse inclusive itd (seveda brez letala). Za primerjavo jaz sem za 2 mesca potovanja porabila okoli 1000 evrov (kak sto gor ali dol in vse vključeno-hrana, spanja, darila, seveda let pa posebej) in nisem spala zunaj, kot je ena oseba tu namignila in tudi ne v najcenejših hotelih. Občasno sem tudi vzela kako turo za dan ali dva preko lokalne agenicje, ko sem presodila, da bi za isti denar sama manj vidla ali zvedla, drugače pa kot rečeno vsak se sam odloči. Res je tudi, da sama govorim špansko in te ljudje ne morejo prenesti okoli kar tako. Sem pa srečala dosti ljudi, ki niso govorili niti besede špansko in so čisto lepo skoz prišli. Je pač odvisno al si samostojen tip popotnice ali ne in če ti je boljše iti z GAP-om seveda by all means, denar je tvoj in jaz ti ne mislim soliti pameti. Pravim le da se da iste stvari videti tudi ceneje in da je ful ljudi, ki potujejo sami in najdeš družbo takoj. Kakorokoli pa se boš odločila, pa itak, da je Srednja Amerika čudovita in da boš uživala. |
Dodan: 04. 09. 2008 @17:32:02
|
Odgovori |
| Zala - Re: Mayan adventure-GAP paket |
...draga Klara-poslala sem ti mail-glede odgovora "naslednice" pa-tudi sama govorim (sicer bolj "poco"-pa vseeno-Špansko)-nekateri pač nimamo dovolj časa (verjetno ga predhodnik/ca ima v izobilju)--cene POVSOD na svetu (lokalni prevozi, ture -veš, na nekatere kraje se ne moreš odpraviti sama-brez posrednikov/agencij-recimo Venezuela je takšen primer (pa tudi v Afriki ali Indoneziji je podobno)); no ja-ne mislim soliti pameti nikomur-samo dejstva kažejo drugače-če ima človek časa (npr.)-3 tedne, mesec dni mu ne privoščim cenkanja z lokalci, avtobusarji, taksisti ali čakanja na "filling group" za določeno destinacijo-nimava dovolj časa/denarja za podobna "sranja"-ti pa kakor hočeš-; ...glede na vprašanje o "navaden turist"-sva-ja-samo ne tista za poležavanja v resortih, pitje neizmernih količin piva in preganjanja kur... -kot tudi ne pisanja neumnosti (ali soliti pameti)nekomu prek Neta)-sorry- če te zanima-pošlji SMS na: 040209360-pa se dogovorimo; uživaj maksimalno l.p. zala |
Dodan: 04. 09. 2008 @21:28:54
|
Odgovori |
| lol - Re: Mayan adventure-GAP paket |
| Hehe NJ je pa očitno mal na žulj stopla:) jaz GAP-ovcev ne poznam,tko da tud ne morm met nč proti (da ne bo pomote!) ampak sem pa sama izkusla da če se sam zorganiziraš res ful ceneje skoz prideš.in ni mi čist jasno kako da nimaš časa za to?poznam velik ljudi ki potujejo naokol z agencijami,ampak to zato ker se počutijo bolj varne in podobni razlogi...da pa maš izgovor da nimaš časa-potem pa mislm da te tista destinacija ne zanima tok zelo.no vsaj zase lahko rečem,da ko grem nekam-pa tudi če samo za 2 tedna,grem za kakšno urco na internet pa zvem vse kar rabim-tok časa pa že lahko investiram v svoje potovanje:) |
Dodan: 04. 09. 2008 @22:49:16
|
Odgovori |
| Klara - Re: Mayan adventure-GAP paket |
:) hvala vsem za informacije! :) Vse dobro! Klara |
Dodan: 05. 09. 2008 @12:22:10
|
Odgovori |
Daj Zala, ti raje malo k sebi pridi. Kot eno nisem nobenega žalila da mi lahko take bedarije nazj pišeš, kot drugo pa če se odpravim nekrat na potovanje za 2 meseca ne pomeni, da imam časa v izobilju. To kvečemu pomeni, da sem se dolgo odpovedovala marsi česa, da sem si to lahko privoščila tako finančno kot časovno in mi tvojih žalitev res ni treba poslušati. Če pa malo forum spremljaš pa lahko vidiš da ogromno gormno ljudi potuje še za veliko več časa kot sta dva meseca in mislim, da za spoznavanje omenjenih držav 2 meseca ni preveč ampak celo premalo. Pač ko grem jaz na pot pač grem orng nekam, ne pa, da bom za dva tedna po gvatemali plačevala take denarje (si tega niti privoščit ne morem, če si pa lahko ti pa hvala bogu). Kar se pa Venezuele tiče, po moje si ti res čisto z lune padla, oz. nisi nikoli bila tam, da lahko trdiš da ne moreš nikomor brez agencije. Mal se prepičaj predno take bedarije zniše. Jaz sem bila tam pred 4 leti in pred kratkim sta se dva moja kolega vrnila od tam in mi vsi (pa sigurno še ogromno drugih) smo potovali sami prez kakih agencij in ni niti najmanjše potrebe za agencije. Vidiš vse al pa še več brez njih. Če pa si ti taka reva, da si nikamor sama ne upaš pa je to tvoj problem in je seveda agencijsko potovanje idealna rešitev zate. Tak, da še enkrat drugič dvakrat premisli predno zineš bedarije. Sploh pa moj nasvet Klari je bil dobro nameren, spodbuden in niti najmanj žaljiv tak, da sploh ne vidim kaj je bilo treba tebi tako odreagirati. Verjetno pomanjkanje strpnosti do sočloveka, nepoznavanje situacije in netolerantnost do kakšnega mnenja ki je drugačen pd tvojega. Res upam za voljo tebe, da se boš kmalu spravla k sebi. |
Dodan: 06. 09. 2008 @14:59:55
|
Odgovori |
| Zala - Re: Mayan adventure-GAP paket |
-no pa :-Angelski slap si verjeno obiskala-sama:), brez nakupa agencijskega paketa(le kako si prispela do Canaime?); : delto Orinoka si verjetno preplula sama-brez najetega vodiča/plačanega prenočišča (ali pa si mogoče poslušala nasvete nekega znanega Slo/Popotnika....)? : LLanos so "obdelala" sama - brez vodičev ipd.? :na Roraimo si se tudi povzpela(brez agencij/plačanega vodiča/dovolenj? ...da o plutju po Cauri in ostalih, bolj "adrenalinskih podvigih" ne govorim... Vsaka ti čast-midva tega nisva zmogla-sva pač navadna turista (ali ti nisi?) v tuji deželi-z določenimi načrti-kaj hočeva videti in koliko časa imava -ter seveda denarja...in-ne potujeva z Slo. agencijami, da se razumemo; med kraji se pa "prestavljava" z busi/rentacarom/letali-odvisno... Glede strpnosti pa lahko rečemo kakšno na -kavici recimo (če jo seveda piješ)-in-po stari "popotniški" navadi pijačo plača vsaka svojo-velja? l.p. Zala |
Dodan: 06. 09. 2008 @20:41:32
|
Odgovori |
| hk2927 - Re: Mayan adventure-GAP paket |
| Tu pa mislim,da zadeva mal vleče na oglaševanje nekega produkta.. :-) pa tudi ta argumentacija,o poceni popotnikih,ki spijo pod mostovi,je že mal strošena in brezvezna.. kakor da se Sandra oglaša,njem stil pisanja?! |
Dodan: 06. 09. 2008 @23:21:32
|
Odgovori |
| hk2927 - Re: Mayan adventure-GAP paket |
Dam obema telefonsko,pa se na Obali dobimo,pa skupi gremo na sladoled,pa povemo,"kiri okus je ta buljši"..ena se suigurno nebi oglasila,ker vse skozi dela,preveč dela - še po forumu folk zavaja, mislim pa da bi imel pred samo dve punci,eno izkušeno popotnico,ta drugo pa turistično delavko,naštudirano,pa malo prakse - ki se itak nebi nikakor zglasila :-) lp patrik |
Dodan: 07. 09. 2008 @23:32:00
|
Odgovori |
| lol - Re: Mayan adventure-GAP paket |
| heheh:) |
Dodan: 08. 09. 2008 @00:39:57
|
Odgovori |
| martina - Re: Mayan adventure-GAP paket |
| še vedno drži, da edino moški sprosti napetost med dvema ženskama :) patrik, care si! :) |
Dodan: 08. 09. 2008 @20:47:16
|
Odgovori |
| outsider - Re: Mayan adventure-GAP paket |
Sem vedno za samostjno potovanje ker tako nisi z ničemer omejen. Je pa res, da je določene znamenitosti včasih bolj koristno in lažje videti z vodičem. V takšnih primerih skočim na prvo turistično agencijo ki jo najdem in se pridružim ostalim turistom za tisiti dan. Danes lahko povsod sam prideš. Je pa pomembno, da se prej o vsem informiraš. Posebej kar se tiče varnosti. |
Dodan: 09. 09. 2008 @22:07:35
|
Odgovori |
| jaka - Re: Mayan adventure-GAP paket |
| Zala od kdaj se v Afriko ne da iti solo? Itak, da lahko potujes po afriki sam. Meni se zdi, da je pri GAP se izredno veliko doplacil, tak da una cena ni glhi koncna. Druagce pa je pomoje to vredu opcija za nekoga ki noce iti sam in ima dovolj kesa, da si jo privosci. |
Dodan: 10. 09. 2008 @10:11:54
|
Odgovori |
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
|