Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Potovanja - BLORUM » Nova Zelandija

jani - Nova Zelandija
Obiskal sem njihovo uradno turistično stran newzealnd.com in moram rečt da me je ta dežela res inpresijonirala. rabim pa konkretne izkušnje tistih ki ste po NZ že potovali, tako da prosim napišite kej. vsak nasvet dobrodošel.
 Dodan: 27. 08. 2008 @11:57:49
Odgovori 

Simon - Re: Nova Zelandija
Morda preveč splošno vprašanje za začetek. Google uporabi, pa zelandija ipd. ključne besede, pa boš kar nekaj slo strani dobil. Midva z ženo sva bila letos sedem tednov (vrnila sva se začetek aprila). Noro lepo. Še danes sem bral knjigo New boots in New Zealand. Skratka, kot da bi se zaljubil v eno žensko in drugih potem ni več...
 Dodan: 27. 08. 2008 @21:57:25
Odgovori 

jani - Re: Nova Zelandija
simon, sej sem si na netu prebral raznorazne informacije, samo pač iščem še da mi kdo kaj pove, ki je tudi bil dol. sej je temu tudi namnjen ta forum, izmenjavi mnenj in izkušenj na potovanjih, mar ne?!
 Dodan: 27. 08. 2008 @22:57:00
Odgovori 

pikpok - Re: Nova Zelandija

Pazi se na pescenih plazah sandflies-ov...ko te enkrat popikajo...obvezno se vedno naspricaj z avtanom...ko bi vsaj meni kdo to povedal prej! imam po pol leta se vedno vidne ugrize, srbi pa 14 dni tako da mislis da se ti bo zmesal!!!

dobro je, ce si stvari vnaprej rezerviras, je ful turisticno in zna bit povsod guzva...najbolj me je presenetilo, da je bilo za ogled glow worm caves ze 3 dni vnaprej vse polno :( da o kitih in delfinih sploh ne govorim...

najbolj je spat v YHA hostlih, ki so sicer malo drazji, ampak na nivoju!

to je prvo kar mi pame na pamet za nasvet, lahko pa se kaj vprasas...

lp

Dodan: 28. 08. 2008 @16:29:38
Odgovori 

... - Re: Nova Zelandija
pikpok... kdaj si pa bila ti v NZ in kje si potovala,vsaj približno.jst namreč potujem novembra pa dec.... hvala
 Dodan: 30. 08. 2008 @00:04:22
Odgovori 

Simon - Re: Nova Zelandija

Evo Jani, nekaj kratkih namigov. Najprej komentar k pikpoku - sandflaji so zoprni, vendar nama ni bilo tako hudo. Na zahodni obali južnega otoka sva jih (nehote) spustila v avto in bila lepo popikana po nogah. Je srbelo, a v slabem tednu je izginilo brez sledov. Manj hudo kot sva mislila po pričevanjih drugih. So pa te muhe zoprne, ko ti okoli face letijo. Vsaj meni je to bolj moteče.

Ja, midva sva bila sedem tednov v NZ (letos od konca februarja do začetka aprila), od tega slabih 5 na J otoku. Tako bi rekel: 3 tedne je minimum, če se lotiš samo J otoka. Nima smisla še severnega obdelat. No, vse skupaj je odvisno od tega, kak tip si, kako rad se voziš, kar najraje vidiš. Nama je bil recimo cilj stik z naravo, ne pa mesta ali pa kake kulturne stvari. Zaradi tega sva dala poudarek južnemu otoku, ki je precej manj poseljen, bolj divji in zagotovo lepši. Je pa res, da ima severni med drugim vulkansko področje, ki ga je res škoda zamudit, pa še cel kup drugih zanimivih kotičkov.

Pred odhodom sva informacija dobivala po raznoraznih slo web straneh in po drugih tujih, recimo http://www.virtualtourist.com ime dober forum o NZ, z dosti posti s primeri poti. Priporočam!

Letela sva iz LJ s Korean Air do Aucklanda, pa potem z notranjim letom do Christchurcha. Nazaj sva se vrnila preko Aucklanda. Že v slo sva najela avtomobil - najboljš možnost za potovat. Cenovno kar ugodno (če sta vsaj dva), precej izbire. Druga možnost, ki ti morda pride v poštev, še posebej če si sam je, da vzameš posebne buse, ki te vozijo od enega znamenitega kraja do drugega. Magic bus ali Stray, poglej na netu. Plus (ali minus)je, ker si družbi podobnih (mladih), je pa iz izkušenj drugih treba vzeti v zakup, da so včasih busi polni in lahko v kakem kraju (npr. Nelson) obstaneš za več dni kot si želiš. Mal nerodno, če je urnik natrpan.

Midva sva spala v hostlih, za razliko od pikpoka sva izbrala BBH verigo in bila več kot zadovoljna. Ko se včlaniš (20-30 evrov nekje), dobiš kartico, ki vsebuje še nekaj dolarjev za tel. klice in z njo koristiš tudi popuste, v hostlih in pri turistični ponudbi. Vodič s hostli dobiš povsod. Pri izbiri hostla je treba biti pozoren na oceno. Nad 80% je že kar na nivoju. Midva sva jih sproti rezervirala - dan prej je ponavadi bilo dovolj zgodaj, ne pa v najbolj obleganih krajih. Rabiš pa v večini primerov kreditno kartico. Vsekakor brez nje si potovanje po NZ ne bi mogel zamisliti. Dobro je vedeti tudi pin kodo zanjo, kajti tudi določena prodajna mesta jo zahtevajo. Sicer pa sva gotovino mirno dvigovala z BA kartico. Aha, pa bodi pripravljen, da boš številko kartice vsepovsod puščal. Tudi na roke so jo napisali na papir, ker jim terminal ni delal. Jaz sem imel s seboj tudi USB ključ s firefoxom in certifikatom od NLB-ja (KLIK), tako da sem sproti preverjal, če je na računu Eurocarda vse ok. In je bilo... :-). Če se že sedaj bojiš plačevat po internetu, bo na NZ kar stresno...

Glede gužve - ja, je. Čeprav sva midva bila lepo preračunljiva in se izognila njihovih počitnic (december oz. predvsem januar), naju je en turističen delavec začetek marca šokiral z izjavo, da sva na vrhuncu sezone. Kje je težava? Ja, da moraš nekatere oglede rezervirat par dni naprej, kar lahko pripelje do težav pri planiranju. Prekonočen izlet po Doubtful Soundu sva rezervirala zadnji hip, koče na Routeburn Tracku sva morala en teden prej, pa še povsem po planu ni bilo. Milford track pa je zaseden že pol leta prej... Ja, te rezervacije so kar stresne. Čimprej torej, tem bolje, a razen avta in prvi hostel iz SLO nisva midva nič rezervirala.

Tolk morda za začetek. NZ naju je sicer res fascinirala. Tudi mene, ki sicer nisem nek fanatik nad naravo, me je južni otok povsem fasciniral, pa tudi severni ima svoje bisere. Res noro in precej nad pričakovanji. Tudi vreme nama je bilo ob strani. Ko sva odhajala 11. aprila, sva si mislila, da škoda ker nisva kasneje šla - manj ljudi, nižje cene... A ko sva dobila po prihodu domov mejl od domačinov (izjemno prijazni!), da je po najinem odhodu en teden deževalo, kasneje pa je sneg pobelil vrhove hribov, nama je bilo jasno, da sva imela srečo in da je jesen lahko tudi drugačna.

Za kaj več informacij pa se lahko tudi dobimo v LJ na kakem pivu. Bi z veseljem še kaj povedala ali pokazala.

Dodan: 30. 08. 2008 @12:48:55
Odgovori 

Janez - Re: Nova Zelandija
Kakšne so pa kaj možnosti za delo na kratki rok za popotnike?
 Dodan: 31. 08. 2008 @10:51:49
Odgovori 

bila na NZ februarja za 1 mesec...potovala s hop on hop off busom-auckland, rotorua, coromandel,taupo,tongariro NP,wellington,kakoura,abel tasman,fox glacier,queenstown,milford sound,dunedin...pa se kej bi se najdl..aja pa moj najljubis cristchurch :)
 Dodan: 01. 09. 2008 @11:28:01
Odgovori 

jazbec - Re: Nova Zelandija
pikpok kako si pa letela...kolko si za karto dala?
 Dodan: 01. 09. 2008 @11:39:45
Odgovori 

letela s korean air,ljubljana, minhen, seul (ostala tu 1 teden pri kolegici, ki sem jo spoznala leto prej v avstraliji), potem melbourne prestopila in nato v auckland. nazaj pa auckland, seul,zurich,ljubljana...za karto sem placala veliko, ker sem sele 3 tedne prej izvedela, da sploh lahko grem, tako da sem bila se vesela, da sem sploh dobila sedez :) 1400 eur, malo drazje, ker sem bila se v koreji, brez koreje bi bila 1300 eur.
 Dodan: 02. 09. 2008 @07:50:41
Odgovori 

Kat - Re: Nova Zelandija
Zanimivo, meni je pa na nz poleg čudovite narave in sporščenih ljudi najbolj všeč to, da nikjer ni nobene gužve!!! Res pa je, da ponavadi ne hodim na kake skupiske vodene ture. Kakor jaz vem so najbolj busy božično novoletne počitnice. Ne se preveč bat, mene ni nič popikal. V treh mesecih ne gužve ne nadležnega insekta, glede na zgoraj povedano, sem imela res veliko srečo!? Kar se tiče prenočišč, v kampih boš vedno našel prostor pa še poceni so. Na tak način boš tudi doživel to, kar kiwiji zelo radi počnejo - kampirajo. Za delo bo legalno težko, razen morda kje, kjer imajo res potrebo po kakih obiralcih sadja ali kaj podobnega. Lp
 Dodan: 09. 09. 2008 @00:27:23
Odgovori 

Jura - Re: Nova Zelandija
ker na žalost za Slovenijo še ni možnosti delat preko working holiday vise me zanimajo drugi načini kako se da delat
 Dodan: 11. 09. 2008 @19:38:36
Odgovori 

Tatura - Re: Nova Zelandija
Ce hoces delat v sadjarstvu ni problema, dobis casual work permit za nekaj mesecev, ostala dela je pa bolj tezko brez celovnega dovoljenja
 Dodan: 11. 09. 2008 @22:46:19
Odgovori 

Jura - Re: Nova Zelandija
Kako si pa zrihtaš casual work permit in na katerim otoku se bolj splača delat?
 Dodan: 12. 09. 2008 @12:45:08
Odgovori 

Tatura - Re: Nova Zelandija
Casual work permit si zrihtas ko si ze tukaj, pac izpolnis par papirjev, delodajalec ti potrdi, in potem potni list posljes na NZ Immigration in v par dneh imas permit. Delo je sezonsko, ne vem kje se bolj splaca, odvisno kaj ti je bolj vsec, lahko pa zacnes na severu, gres na jug in spet koncas na severu.........variant je veliko Srecno
 Dodan: 13. 09. 2008 @05:50:41
Odgovori 

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kdaj boš letos potoval/a?
Spomladi.
Poleti.
Jeseni.
Pozimi.

© STAL d.o.o, STA Ljubljana . Vse pravice pridržane. Cena letalskih vozovnic ne vsebuejo letaliških pristojbin, če ni izrecno navedeno. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: