Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Delo v tujini » Prtljaga - aupair

Tinca - Prtljaga - aupair
Živjo! Ima kdo izkušnje s pakiranjem prtljage za celo leto? Sploh nevem kako naj se lotim oz kako naj si zamislim kaj bom potrebovala čez nekaj mesecev...
 Dodan: 25. 07. 2008 @13:12:02
Odgovori 

mima - Re: Prtljaga - aupair
ja odvisno kam greš. Če je podnebje prb. tako kot pri nas pol spakeri vse, od bunde, zoknou, flisa, superge, kratke majce, trenirko, šlape, kopalke.... itak boš dol prala verjetno ne
 Dodan: 25. 07. 2008 @14:00:40
Odgovori 

:) - Re: Prtljaga - aupair

Hey... tudi jaz bom imela s tem težave... za celo leto grem in na letalo imaš lahko samo 20 kg.

Kam pa greš kot au pair?

Dodan: 25. 07. 2008 @14:44:01
Odgovori 

Tinca - Re: Prtljaga - aupair
Sej mislim da maš lahko 2x 20kg... Grem pa v Utah, Salt Lake City. Pa ti?
 Dodan: 25. 07. 2008 @15:29:51
Odgovori 

anja - Re: Prtljaga - aupair
ja ce so cezoceanski leti je 2x20
 Dodan: 25. 07. 2008 @18:53:51
Odgovori 

tinchy - Re: Prtljaga - aupair

Sploh ne kompliciri, ker ti iz prve roke zagotavljam, da bos tam zamenjala celotno garderobo. Js mislim, da nism prnesla niti ene iste stvari nazaj. Sem pa zato mogla kupit najvecji mozni kovcek da sm vecinski del garderobe vzela nazaj v slovenijo.

Dodan: 25. 07. 2008 @19:45:21
Odgovori 

keksy - Re: Prtljaga - aupair
to bom pa tudi jaz imela probleme..preveč stvari pa nič nam hotla doma pustit..upam d mam usaj lahke cunce:P
 Dodan: 25. 07. 2008 @21:38:56
Odgovori 

hudo - Re: Prtljaga - aupair

Poskusi samo s kupalkami jt.... A te je strah umreti??

Zivela preracunljivost!! Grem za ENO leto, s sabo nosim TRIDVESTO c unj in COK IN POK!!! BAAAAAAAM!!!

Dodan: 25. 07. 2008 @23:59:36
Odgovori 

:) - Re: Prtljaga - aupair
UUU, ti greš pa daleč! Jaz grem v Anglijo... mal bližje v vsakem primeru. Fajn se mej ...
 Dodan: 26. 07. 2008 @07:09:44
Odgovori 

:-) - Re: Prtljaga - aupair

:-)

:-)

Dodan: 27. 07. 2008 @12:01:21
Odgovori 

... - Re: Prtljaga - aupair
omg kakšna vprašanja... s sabo vzami vse kar lahko(od majčk s kratkimi rokavi do bunde)! tudi jaz sem šla za leto dni za varuško pa nisem imela problemov kaj vzeti s sabo.. vzela sem pač največ kar sem lahko, pa mi je zneslo ravno nekje okoli 25 kil, kolikor je pri Ryanairu dovoljeno.. razen če imaš preveč denarja in si boš kar tam kupila novo garderobo..
 Dodan: 27. 07. 2008 @17:02:59
Odgovori 

ninhhrhhr - Re: Prtljaga - aupair

hoj....js sem v sosednji drzavil....

cez dan je vroce ko pes...imej dost kratkih, pa kopalke...zvecer pa zjutrej je pa FUL mrzlo...moras imeti puloverje in topel anorak...pa tople cevlje, ali skornje...

Dodan: 28. 07. 2008 @01:21:24
Odgovori 

Kim - Re: Prtljaga - aupair

Hey,

enako imam tudi jaz ta problem, namreč dovoljeno je imati 20kg na letalu, tko, da mi ni jasno kako naj zbašem od plašča do zimske obutve, do posteljnine, skratka velikoooooo stvari v 2 kovčka. Grem za pol leta na Nizozemsko, kjer bom prišla poleti, preživela jesen in nato odšla konec zime.

Ima kdo podobne izkušnje? Mogoče kdo ve, koliko stane dodatna prtljaga?

Hvala za pomoč, LP

Dodan: 29. 07. 2008 @11:28:02
Odgovori 

evica - Re: Prtljaga - aupair
pri ryanairu sem imela nazajgrede preveč kil (max 15 ane), prijateljica ki je potovala zraven pa prav tako... vsaka dodatna kila bi naju stala 15€, nato pa sva pogruntali, da dodaten kufer stane "le" 20€ (kje rpa imaš lahko še 15 kil!!) tako da sva v moj rukzak nabasali odvečne kile in je vsaka dala 10€ za 1 dodaten kufer.. tko da to se ti pomojem še najbolj splača.. drugače pa res ne razumem kako vam ni 20 kil (oz. 30! če štejemo še ročno) dovolj.. mogoče mam pa samo jaz tko mal garderobe:) amm prej je ena omenjala posteljnino-a se hecaš:D to ti bojo pa ja tam dali.. oz. se ti bolj splača tam kupit take stvari..
 Dodan: 29. 07. 2008 @19:35:14
Odgovori 

incha - Re: Prtljaga - aupair
ne vem zakaj tok komplicirate, vzamte eno trenirko za doma, dve mikici topli, kratke majce, kratke hlače če grete zdejle poleti, za zimo si pa tam kupiš kej, ne boš mende bunde tlačla v kufr, to vzame ful placa... :))) js sm bla v angliji celo leto, pa sm šla gor z osnovnimi stvarmi, kar sm rabla sm tam kupla itak ni drago, sam najt morš pravo trgovino, babe ne komplicirite....
 Dodan: 29. 07. 2008 @23:11:10
Odgovori 

mateja - Re: Prtljaga - aupair
hej,a si ze tuki?na nizozemskem?jaz sem lih prisla nazaj v amsterdam,pa bi rabla mal slovenske druzbe!glede prtljage pa ne komplicirat,cene oblek so iste kot v slo.sploh pa greste verjetno vmes se kaj domov,in pac potem vzames tisto kaj rabis,za naslednjih par mesecev...
 Dodan: 30. 07. 2008 @14:20:48
Odgovori 

mateja - Re: Prtljaga - aupair
hej,a si ze tuki?na nizozemskem?jaz sem lih prisla nazaj v amsterdam,pa bi rabla mal slovenske druzbe!glede prtljage pa ne komplicirat,cene oblek so iste kot v slo.sploh pa greste verjetno vmes se kaj domov,in pac potem vzames tisto kaj rabis,za naslednjih par mesecev...
 Dodan: 30. 07. 2008 @14:20:59
Odgovori 

lea - Re: Prtljaga - aupair
ej pa 20 kil ni tolk malo kukr se slisi! Jaz sem bila v Angliji 1leto, pa sm mogla res vse mozno s sabo vzet - od bunde, pa do kopalk. Osnovne stvari si napokej v kufer, pol bos pa tam dopolnila garderobo, don't worry - zenske to znamo:)
 Dodan: 30. 07. 2008 @16:31:51
Odgovori 

Kim - Re: Prtljaga - aupair

Hey punce :))

res hvala za te odgovore! Super ste. Sej zdj, k sm res dobr premisnla, res ne rabm tok stvari sabo in konc koncev tistih 20kg je kar velik. Res pa je, da nimam namena ful zapravljat gor za cunje, ker tud nimam te finančne možnosti. Se bom že znajdla.

Posteljnina? Ja, hmm... valda, da jo bom uzela, sej gor dobim sam opremljeno sobo in ne verjamem, da mi bodo še postelnino zravn dal?!

Prihajam pa 1.septembra tako, da če bo takrt kšn rabu družbo je zeloooo dobrodošla :)

Hvala še enkrat, super ste!

LP

Dodan: 31. 07. 2008 @22:00:52
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
da
ne
odvisno od ponudnika

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: