za bangkok bos tezko dobila kaj pod 800 eurov za ta termin, za indonezijo verjetno isto velja. bi morala prej rezervirat, cene letalskih kart se drazijo z vsakim dnevom. jaz sem dala za bangkok 820 eur iz ljubljane, nic kaj cenejse nisem nasla, iz munchna prav tako ne. vso sreco,
Mojca
iz indonezije sem se vrnila pred dvema dnevoma,..potovala sem tri tedne - java, bali in giliji... tako da ce rabis kake informacije, se lahko oglasis....ce bos vzela notranje lete, ti priporocam da karte kupis ze zdaj ,ker se vsak dan karte drazijo ..v juliju so imeli pocitnice in je bilo zelo tezko dobiti prosto mesto..cena denpasar do jakarte z lionsi 75 evra na osebo.,..ugodni so lionsi in mandala..garuda je malo drazja
s kolegico sva kupili karte 3 tedne pred odhodom ..temu primerna je bila tudi- cena - iz benetk 900 evrov s taksami vred
lahko ti povem okvirne cene in koliko je dovolj denarja, ker je vse odvisno od tebe koliko si pripravljena zraven zapraviti še za šopinge in na kakšen standarde si navajena pri sobah in pri hrani...
cene so v primerjavi z lanskim poletjem šle gor za 20%...realno se da v treh tednih priti s 600 evrov. ..skupaj s šopingi, masažami okrog 700 evrov in pri tem sobe niso najbolj osnovno opremljene..cene v avgustu se bodo še dvignile, izven sezone pa bi za sobo ki sva jo sedaj plačali 250.000 na gilijih dobile za 60.000...
najcenejša je java, bali je dražji, najdražji pa so giliji. soba v jogjakarti 110.000 rupij (vroča voda, klima, ventilator, neomejen količine kave in čaja , na baliju -ubud 200.000 (klima, ventilator/ ki jo ponoči ne rabiš, ker je prijetno hladno), in 250.000 na gilijih (mrzla voda, ventilator, klima); povsod je vključen v ceno zajtrk in davek. najcenejša soba je bila v kuti za 70,000; tudi menjave denarja in šopingi so tu ugodnejši kot v ubudu, samo pri menjalnicah je treba paziti, ker se dogaja da dobiš 1/3 denarja kot ga prej naštejejo....če si boš vizo urejala na letališču, se splača vzeti dolarje, ker te v evrih pride dosti dražje...
v jakarti sva se zadrzali le en dan, da sva si uredili prevoz do yogjakarte...potovanje je trajalo le 3 tedne, tako da se nama je zdelo skoda da bi ostale kak dan dlje v jakarti..splaca pa se baje iti v kraj bogor zraven jakarte, kjer imajo zelo dober botanicni vrt - najboljsi v indoneziji..do yogjakarte sva sli z nocnim vlakom "argo lawu"..cena na osebo je 250.000 rupij..dobis zraven snack in vodo..je pa zelo mrzlo-klimo dajo na fulll..ni več kot 10 stopinj...ti dajo sicer oddejo in blazino..samo je fajn, ce se malo topleje obleces...domacini so kar v puhavkah in zimskih jaknah, s kapami na glavi..voznja traja cca 8 ur...borobudur in prambanan si lahko ogledas v enem dnevu, najbolj se splaca vzeti kar enodnevni izlet..- poglej si malo kaj agencije ponujajo, cene so različne, možne so tudi zelo različne variante..do ogleda v sončnem vzhodu itd..splača se videti borobudur, nad prambananom sem bila razočarana...me sva sle se na kaliurang - dobra tržnica z zelo dobro lokalno hrano (sam slap je pa brez zveze)..ustavili smo se se na območju vulkana merapi..vse skupaj smo plačale 130.000/0sebo...vstopnice za oba templja, če jih vzameš pri agenciji staneta vsak po 85.000 rupij..na kraju samem so po 90.000 rupij...na bromo sva vzele 3 dnevni izlet - sli smo se na vulkan ijen..- se zelo splača, ker ni turističen..najceneje in predvsem najhitreje je ce vzames izlet (npr. dvodnevni in je v ceno vkljucen se prevoz do depansarja)..na bromotu bi se splacalo ostati kak dan dlje, ce si ljubiteljica pohodov..- zelo lepo urejena okolica in dober zrak..dobro potovanje
zadnji vlak gre ob 20.00 uri..jutranji pa ob 7 uri..se splača vzeti vlake "argo", ki so najvišjega razreda, ker je najhitrejša in najudobnejša vožnja..vozni red je objavljen na internetu, samo karte se pa ne da kupiti preko interneta...zvečer tudi ni notranjih letov proti ygk...postaja je v centru
Mene pa zanima ce je varno kupit let. karte za notranje lete preko interneta in kako dobiti ugodno ceno ker se mi zdijo precej drage (Jakarta-Manado=130evrov).
HVALA
hej marja, tudi jaz grem v indonezijo, septembra, pa me zanima, ce si jemala antimalarike? predvsem me zanima, ker razmisljam o borneu, ti ga nisi videla, a ne, potem verjetno nisi nic jemala? ker nekateri pravijo da za na gilije je fino, ce jih?
kaksen je bil splosen vtis o indoneziji? imas kak mejl za dodatne info?
hvala ti in lp!
Hej,
tudi jaz sem se pravkar vrnila iz Indonezije,
Notranje lete smo kupovali prek LION AIR prek interneta kakšne 3 tedne prej - so bli edini, ko si lahko plačal prek interneta. Drgač pa so letala čist v redu, men so se zdela skor boljša od kakšnih evropskih nizkocenovnikov. Vsekakor pa nabavi karto par tednov vnaprej, tko par dni pred odhodov znajo bit ful drage.
Mi smo dali za dva leta Jakarta - Surabaya (java) in Surabaya - Mataram (lombok) 85 eur na osebo, skupaj s taksami
aja - še glede antimalarikov
smo ble na baliju in Lomboku ( z giliji) - komarjev skor ni na spregled, nekaj jih je blo le v Ubudu (središče balija), res pa je da je zdaj poleti suha doba. Tudi od drugih popotnikov jih ni nihče jemal;
Če boš tam že v deževni dobi pa je verjetno stanje drugačno
ja, brez problema; sam pol ko se čekiraš na letalo moraš ponekod pokazat kartico s katero si plačal kart
LP
imam iste izkušnje kot anita - za gilije antimalarikov ne potrebuješ..deževna doba se začne v decembru - pravijo da je sicer že november tudi kar precej deževen..v ubudu so res komarji - toda nič kaj več kot v sloveniji ,...že čisto navaden autan zadostuje..me smo imele še 30%ddt..in bi ga lahko brez problema pogrešale.,...za komarje, ki prenašajo malarijo je pomembno od kod piha - ali iz morja ali pa iz notranjosti..v sušni dobi ni nevarnosti
tudi me smo kupile karto preko lion air..denpasar jakarta 74,06 evra s taksami.. .in bi tako kot anita priporočala da karte kupiš čimprej že od doma...--na letališču nihče ni zahteval dodatne preveritve..le sprintane kopije sva imeli s sabo...-sem kupila karto na lastno kartico...na letališču je treba za vsak notranji let plačati takso 30.000 rupij...
splošni vtis: lepa in bujna narava,..varna dežela..občutek domačnosti...ljudje prijazni, nasmejani in zelo optimistični..- mogoče malce preveč radovedni, ampak se da zmeniti..
če te še kaj zanima, se lahko oglasiš preko zasebnega maila..
Meni pa napiše use another payment, ko hocem kupiti z Mastercard. Ima kdo to izkusnjo ali mu je slo gladko?
Hvala!
Lp
|
01.11.2011
|
|
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |