Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Informacije o vizumih » jemen

kleopatra - jemen
Zanima me vse o potovanju v Jemen, najenostavnejša letalska povezava Lj-Sanna'a
 Dodan: 14. 07. 2008 @19:40:19
Odgovori 

zigec - Re: jemen

daj no ... nocem biti osoren, ampak ljudje ... kaj ste res tako nevedni ... ali pa ste taksni vi LENUHI ... zakaj na internetu obstajajo iskalniki, kaj ... in prav ta STA stran je izvrstna glede tega ... vpisi pod najdi jemen, in bos dobila kup zadetkov ... no, pa naj ti pomagam:

http://www.sta-lj.com/iskalnik?keywords=jemen

http://www.sta-lj.com/forum/q/zapisi/2969214

pa obilico uspehov pri iskanju in odkrivanju tovrstnih informacij ...

pa brez zamere prosim ...

zigec

Dodan: 15. 07. 2008 @10:00:53
Odgovori 

kleopatra - Re: jemen
Ma lej no Zigec, priznam da glih nisen neki expert za iskanje po netu, osnove že obvladam, ja, pa tud lena sn mal za te zadeve, pa ko slučajno kliknem na ta forum se mi tko fanj zdel da mi gdo kaj napiše o tem iz prve roke, mislm če je že gdo bil, pa ma iskušnje....ja hvala ti za pomoč...Lp
 Dodan: 15. 07. 2008 @15:50:37
Odgovori 

hm...ja Zigi, vejš še to: to sn že itak vse prebrala, me pa vseen zanima še konkretno najenostavnejša povezava s Sanno. Slišala sen, da je možno letet Ljubljana-Istanbul-Sann'a, in al je možna rezervacija letalska karta+hotel v Sanni, če gdo ve, hvala za odgovor. Lp
 Dodan: 15. 07. 2008 @16:11:18
Odgovori 

zigec - Re: jemen

oj ...

s hoteli v sani je bolj tako-tako ... so in niso ... vedi, da je jemen silno "zaostal" (meni to pomeni silno dobro, vsecno, dobrodoslo, saj je popolnoma pristen se in lep, nepokvarjen zaradi turizma in nespremenjen zaradi napredka ... ker tam tega kratko malo NI!!! na veliko sreco se ne, bo pa verjetno iz leta v leto cedalje hujse, tezje tam to naravnost doziveti tudi tam ... turizem in turisti - to ni drugega kot zalega ljudi, ki jim je pac vseeno kako in kaj, samo da z denarjem vsega pokupijo, samo da za denar dobijo svoje ... bljak, pa vsi t(aksn)i stvori!!!) ... zatorej tam ni kaj govoriti o hotelu kot jih poznamo tukaj ... ze, ze, da se najde kje kaksen, a za mastne in velike pare ... saj so tudi "guest house", a zgolj v sani ... saj se vse spreminja, res je, a bolj pocasi gre to tam ... no, ker pac ...

in zopet - vse bos nasla na speltu, ce bos vtipkavala prava "gesla" oz navajala prave besede za iskanje ...

letalo ... jaz sem letel iz dunaja, ker je bilo ceneje ... preko istanbula ... takrat sta obstajali dve varianti ... ce se mi prav zdi, je letalo slo tja trikrat na teden, od tega dvakrat z osem urnim postankom v istanbulu, medtem ko je bila povezava ob sredah skoraj neposredna - zgolj prestopanje in ze naprej ... pozanimaj se na agenciji kako in kaj je s tem se danes ... mislim pa, da je dunaj se danes cenejsi kot lj, a iz lj se da prav tako leteti za sano s turkish airlines ...

vizo dobis na letaliscu ... ali pa na dunaju ... kot ti pac kaksna ceremonija in formulacija bolj ugaja ... cenovno nimam pojma ...

pa vse dobro, zigec.migec

Dodan: 16. 07. 2008 @08:50:10
Odgovori 

dummy - Re: jemen
Mislim da je najbolj ugodno leteti s Turkish iz Ljublane. Vsaj pred nekaj meseci je bilo tako, tisti razliko 30-40 eur kolikor je cenejše z Dunaja ali kje drugje ti pa pobere vožnja do tja... Vizo dobiš na letališču stane 30usd oziroma 25eur, se jo bolj splača kupiti z USD, ker 30 usd je preračunano v eur precej manj. Jemen je še kolikor toliko 'nepokvarjen' od turizma, čeprav se v nekateirh krajih (Sana, Shibam, Marib, Manakha, Taiz...) to počasi spreminja... Hoteli so kot povsod :od takih za nekaj drobiža na noč naprej... Veliko bolj priporočam funduke (lokalne penzione) Lokalni prevozi med mesti so poceni, vendar rabiš dovoljenje turistične policije ( ni nujno da ga sploh dobiš in ostaneš v glavnem mestu) in ne moreš povsod, medtem ko te lokalna agencija lahko pelje skoraj povsod razen na sever- Sada. Za ostale prevoze ti pa ostane samo najem džipa, brez katerega pač ne gre kar pa za solo popotnika precej podraži zadevo.... lahko poskusiš tukaj : http://www.eternal-yemen.com/ kontaktiraj Tino... nekaj info in slik pa najdeš tukaj : http://www.klub-kspd.si/phpBB2/viewtopic.php?t=917
 Dodan: 16. 07. 2008 @12:33:30
Odgovori 

in tukaj: http://www.klub-kspd.si/phpBB2/viewtopic.php?t=840
 Dodan: 16. 07. 2008 @12:35:02
Odgovori 

Sporazumevanje je težko, ker angleško razen nekaj izjem ne zna skoraj nobeden, ti pa nekaj osnovnih arabskih izrazov odpre precej vrat... če te še kaj zanima piši na dummysf@gmail.com
 Dodan: 16. 07. 2008 @12:49:19
Odgovori 

MarkoP - Re: jemen
Kakšna je cena najema Toyote /dan /turo?*** Drugi stroški (spremstvo, hrana, nočitve)?
 Dodan: 16. 07. 2008 @17:12:43
Odgovori 

AleX - Re: jemen
A je kdo bil na Sokotri?
 Dodan: 16. 07. 2008 @23:39:50
Odgovori 

hrana v jemenskih restavracijah je poceni. Npr 1/4 piščanca+ riž+ hubs+ pijača med 300 in 400 riali, razne čevap/kebab variante okrog 500rialov, posušene ribe, tune itd.. od 300 rialov dalje. Najdražja večerja ki sem si jo privoščil v Mukali ( 3!!! manjši jastogi, hubs, riž, svež guavin ter papajin sok) 3000 rialov. V marcu je bil 1 eur vreden nekaj čez 300 rialov... Za konkretne cene najema toyote na dan ti žal ne bi vedel odgovoriti, ker sem imel turo organizirano, lahko pa ti na mejl pošljem program s cenami...
 Dodan: 18. 07. 2008 @00:18:25
Odgovori 

ojla !!! Zigi in Dummy hvala za informacije, nekaj sen jih tačas tud sama napraskala. Po pridobljenih info sklepam ugotavljam da Jemen nima glih najbl razvite turistične infrastrukture, zato me zanima kako pa je s taxiji na letališču, A jih je mogoče dobit ob vsakem času, če letim z ljubljane prek istanbula ob sredah, je prihod v Sano ponoči. Dobila sem info da je v starem delu Sane kar nekaj hotelov v tradicionalnem slogu, ki so velik cenejši kot luksuzni hoteli v modernem delu Sane. Sodeč po slikah so kr vredu, delujejo mi domače in prijetno. Vesta kaj o tem??? Uživajte v dežju!! Lp
 Dodan: 23. 07. 2008 @15:56:51
Odgovori 

tone - Re: jemen
ali mi lahko kaj poveš kako zamenjaš denar kje najameš đipa koliko pride prenočišče kajti mi gremo aprila ali maj z družino v jemen za 30 dni in se mi niti ne sanja koliko rabimo denarja z seboj lahko pa se slišiva po telefonu 041/78-78-64 hvala
 Dodan: 28. 08. 2008 @18:49:10
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Koliko krat na leto potuješ z nami?
0
1 - 2
3 - 4
5 ali več

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: