Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Potovanja - BLORUM » gvatemala in belize

MARTINA - gvatemala in belize

Živjo,

Nekje decembra se odpravljam v ti dve državi in me zanima, če ima kdo informacije glede cen in če se je treba cepit proti tifusu, steklini in hept A in B?

HVALA

Dodan: 08. 07. 2008 @16:12:41
Odgovori 

alenka - Re: gvatemala in belize
Cepljena niso potrebna. V Gvatamalije vse poceni. Ima izjemno lepo naravo, jezera, vulkani, jungla (Tikal). Balize je čisto naprotje. Zelo, zelo draga država, vse je turistično, veliko amaričanov,.... lp
 Dodan: 08. 07. 2008 @16:28:07
Odgovori 

Uroš - Re: gvatemala in belize

Se strinjam Gvatemala res poceni država, zelo lepa narava, ljudje so načeloma prijazni, pazi pri prevozih ker radi napizdujejo. Obvezen ogled jezera Atitlan, nočitev za 5 eur, coctail 50 centov. Ob jezeru imaš 3 vulkane, mi smo se povspeli na enega, 3896 m. Potem še imaš Antigua, urejeno mesto. In seveda Tikal, največji naravni park, polno piramid, čudovita narava.

Belize ti tudi odsvetujem, zelo drage cene, slaba prenošišča, glavno mesto Belize city je kot neka vas, otoki so lepi, ampak nam dostopen je samo Caye Culker (predvidevam da imaš študentski žep), smo se potapljali, to naj bi bil drugi največji koralni greben na svetu, vse je izropano.Pazi tudi na meji, imeli smo velike probleme ko smo izstopili iz države, kar računajo ti 50 $ kao viza, ki je kot državljan EU ne potrebuješ.

drugače uživaj v Gvatemali, res lepa država!

Dodan: 11. 07. 2008 @00:38:15
Odgovori 

g - Re: gvatemala in belize
uroš, kdaj pa si bil v gvatemali? jaz grem septembra in me malo skrbi kako bo z vremenom, ker ni najbolje da te pri vzponu na vulkan preseneti nevihta :)
 Dodan: 11. 07. 2008 @13:57:25
Odgovori 

Hej!

Jaz sem bil januarja 2006 in je bilo lepo vreme, obdobje dežja se je končalo!

Poglej kakšno je vreme v septembru.

Dodan: 14. 07. 2008 @12:27:05
Odgovori 

ja vreme takrat še ni najboljše, bomo videli :) kako pa si ti šel na ta vulkan? z lokalnim vodičem? koliko časa traja vzpon?
 Dodan: 14. 07. 2008 @13:10:46
Odgovori 

Ja v lokalni agenciji smo vzeli izlet, poveš v katerem hotelu ali hostlu si (bolj domače hiše), te pridejo iskat ob 6 h zjutraj, z čolnom preko jezera (30 min), potem dobiš lokalnega vodiča in greš z njim gor. Vzpon naj bi trajal okoli 3 - 4 ure, mi smo prišli gor v 2 h in 20 min. Razgled je res svetoven, priporočam ti da se držiš vodiča, moja kolegica ni zmogla vzpona in sta na polovici z vodičem šla nazaj. Vodič je opremljen z mačeto, naj bi bilo nevarno, da je polno pum in jaguarjev, samo se prikažejo zvečer. Jaz nisem srečal na mojo srečo nobene divje živali.

Drugače je res lepo tam, polno malih lokalov, cene so res smešne, za coctail daš 50 centov.

Lepo se imej.

Dodan: 14. 07. 2008 @16:09:50
Odgovori 

v redu, hvala za informacije! še to, ali sta s kolegico znala špansko, ali se da z angleščino zmenit? ker špansko znam samo osnove...

LP!

Dodan: 14. 07. 2008 @18:42:09
Odgovori 

zala - Re: gvatemala in belize

Vodič je opremljen z mačeto, naj bi bilo nevarno, da je polno pum in jaguarjev, samo se prikažejo zvečer. Jaz nisem srečal na mojo srečo nobene divje živali.

...ta je pa dobra...veš, Uroš- imel bi prekleto srečo-če bi lahko samo slišal katero od velikih mačk-kaj šele videl...domačini pač...

l.p. zala

Dodan: 14. 07. 2008 @19:24:42
Odgovori 

Sorry, Zala tako so povedali, zdaj jaz preverjal nisem, če želiš pa lahko ti poiskusiš sredi noči, jaz ne bi in ne bom.

Angleško znajo samo v agencijah, drugje si moreš z španščino pomagat, tudi jaz znam samo osnove.

Lp!

Dodan: 14. 07. 2008 @20:16:42
Odgovori 

Mojca - Re: gvatemala in belize
Hej, bila sem v gvatemali in belizeju. Gvatemala res lepa in poceni, nihce se mi zdi (sem pa na hitro poste prebrala) ni omenjal Livingstona, ki se je meni zdel tudi dokaj kul, vse ostalo se pa strinjam. Potapljanje je boljše v hondurasu na bay islands, je pa tudi v belizeju kul, ker greš lahko tudi če nisi potapljač snorklat z nurse sharks in skati, kar je bila zame kljub temu da se dosti potapljam ful posebna izkušnja. Belize City je brez veze, Caye caulker je pa luškana u easy izkušnja, čilanje cele dneve pa rumcek, hehe, pa obiščeš s čolniči razne ostale otočke za super lepe plaže. Cel Belize dosti dražji od ostalih okolišnjih držav. Aja glede izstopnega davka, je res, par let nazaj je bil 30 dolarjev, ampak jaz ga nisem plačala, sem na letališču bila brez denarja in banka do leta še zaprta,tako da so nama obema s prijateljico to odpustili:)
 Dodan: 20. 07. 2008 @18:19:36
Odgovori 

Mojca hvala za info. Livingston imam tudi v planu, če bo le dovolj časa :) kdaj pa si bila tam?

Še to.. kako je s prevozi po Gvatemali, so avtobusi pogosti, točni?

Dodan: 21. 07. 2008 @15:19:58
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
da
ne
odvisno od ponudnika

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: