Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 25. 06. 2008 @01:01:24
Evropska prostovoljna sluzba
Tomaz
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Zanima me, če je že kdo delal preko EVS-ja v tujini? Mislim, da sem ravno tukaj bral o programih v sklopu evropske unije, ki podpirajo prostovoljno delovno migracijo v drugih državah EU-ja in kjer ti praktično vse stroške krije EU oz. sending organisation. O tem sem dosti že bral na internetu, ampak ker je celotna prijava precej kompleksna in komplicirana, me zanima, če ima kdo tukaj kakšne izkušnje za deliti in predvsem na katero organizacijo v Sloveniji se je najbolje obrniti, ki bi potem eventuelno ti lahko pomagala do prostovoljnega dela v tujini. Hvala in lep pozdrav, Tomaž
Dodan: 25. 06. 2008 @10:08:56
Re: Evropska prostovoljna sluzba
barbara
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

sicer nimam konkretnih izkušenj, ampak zadnje časa tudi sama razmišljam o takem projektu in sem zbrala nekaj info. naj bi bilo tako, da ti kar pošlješ svojo prošnjo organizaciji, ki si jo zbral (imaš na spletni strani evs-ja vse info, vse opise projektov, ki to izvajajo ... ), potem čakaš na njihov odgovor, ko ga dobiš, pa se obrneš na voluntariat. oni so tudi tvoji posredniki, ki ti vse zrihtajo in ki se vse zmenijo za stroške in to. lahko pa jih, karkoli te zanima, tudi vprašaš, bodo najbrž kar vse vedeli. poglej tudi na njihovo spletno stran, imaš tam tudi link do evs projektov in par informacij, ki ti lahko pomagajo (pod dolgoročno prostovoljno delo - v zda, evropi in na japonskem).

upam, da sem kaj pomagala:) bi pa tudi jaz bila vesela kakšnih konkretnih izkušenj od tistih, ki so bili.

Dodan: 26. 06. 2008 @14:10:05
Re: Evropska prostovoljna sluzba
s
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Hej,

sama sicer nisem šla, sem pa neki časa zelo intenzivno razmišljala o tem in bla tut na okrogli mizi o evs ter se pogovarjala kr s parimi ljudmi. Torej, svetujem ti, da se obrneš na Mladinski svet Slovenije (MSS), kjer ti bodo znali najbolj pomagat. Res je, da rabiš pošiljajočo organizacijo in če je nimaš, greš lahko tut preko MSS-ja; potem pa poiščeš, kakšno delo bi rad opravljal (delo z mladostniki, otroki, na projektih,...) in se prijaviš prek pošiljajoče organizacije. Lahko greš za min.2 in max 12 mesecev, super je to, da maš prek EVS pokrito ogromno stroškov-nastanitev ti zrihtajo, za hrano neki dobiš, zavarovanje je urejeno, dobiš pa še nekaj žepnine. tko da je res super. Najbolš, da res pišeš na MSS, kjer je tudi koordinatorka za EVS, ki ti bo znala vse pomagat.

Srečno in LP

Dodan: 26. 06. 2008 @18:39:49
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Polona
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Lahko se obrneš tudi na Slovensko filnatropijo in te oni prijavijo.
Dodan: 29. 06. 2008 @17:14:48
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Spela
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Zdravo Na EVSu je bil moj fant lani v Sloveniji (ker je iz tujine), jaz pa grem naslednje leto preko EVSa prostovoljno delat k njemu, v Izrael. Torej zadeva je super, najboljše da pokličeš na "movit" http://www.mva.si/movit-na-mladina/ in se potem oglasiš pri njih na dunajski, ali pa na slovensko filantropijo, oni ti znajo tudi veliko pomagat. Na kratko povedano: rabiš pošiljajočo organizacijo v Sloveniji in gostujočo organizacijo v tujini, skupaj napišete obrazec in se dogovorite o tem kak projekt boš tam izvajal. EVS ti krije potne stroške tja in nazaj, tam ti morejo priskrbet stanovanje (za slovenijo dobiš okrog 180EUR za stanovanje, za druge države pa drugače), dajejo ti denar za hrano (okrog 130EUR, s tem da sma midva mogla originalne račune na organizacijo pisane prinest, da sma dobla denar za hrano) in pa žepnino (v sloveniji okrog 110EUR, spet odvisno od države). Poleg tega ti morejo zagotovit tudi jezikovni tečaj. Tam je važno, da si prostovoljec in ne zaposlen, tak da te ne smejo po kavo pošiljat, ampak delaš pač kolk ti paše. Važno je na koncu da je razviden nek rezultat, da si sam nek projekt izpeljal ipd. To je več ali manj to, EVS lahko počneš samo 1x v življenju, mislim da do 30 leta (starostno mejo so nekaj prestavljali), pa minimum je menda 4 mesece, ne moreš samo za čez poletje it. Če te še kaj zanima pa me lahko vprašaš bibalezebibagre@hotmail.com (ni hec, res je moj mail)
Dodan: 30. 06. 2008 @10:30:08
Re: Evropska prostovoljna sluzba
jero
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Spela, mene pa zanima ko te zbirajo oz. predlagajo če moreš prej kakšne pogoje izpolnjevat poleg starosti...npr. jezik če je pogoj kamor odpotuješ?

Hvala ti za odg. ter lep pozdravček.

Dodan: 30. 06. 2008 @14:32:29
Re: Evropska prostovoljna sluzba
laba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
jaz sem bila lani na evs-u na Islandiji. Bila je nora izkušnja, zato vsem priporočam, da to maximalno izkoristijo. Drugače je moja pošiljajoča organizacija bila Infopeka iz Maribora (vse pohvale in čestitke za pomoč, podporo,organizaijo...). Postopek je tak, kot ga je že Špela zgoraj opisala. V moji organizaciji na Islandiji so prostovoljce zbirala na podlagi motivacijskega pisma...tako, da sem imela srečo:) Sem pa slišala, da je v nekaterih država(Španija, Portugalska, Francija...) zelo težko dobit gostujočo organizacijo, ker je ful naval na te države! Vso srečo vsem pri iskanju...pa res fullll priporočam :D
Dodan: 30. 06. 2008 @14:33:58
Re: Evropska prostovoljna sluzba
laba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
aja, pa še nekaj...mislim, da je sedaj po novem programu (youthpass) najmanj 2 meseca omejitev.starostna meja pa je res do 30-leta!
Dodan: 30. 06. 2008 @18:21:57
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Tomaž
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Glede na to, da si bila izbrana na podlagi motivation letterja in da nekateri od nas nismo še nikoli pisali tega, kaj nam priporačaš, da navedemo za boljšo izhodišče? tnx
Dodan: 30. 06. 2008 @18:51:31
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Špela
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Jezika ni treba znat, to je tudi point, da se tam naučiš jezik, zato ti morejo oni plačat tečaj. Moreš pa znat nek jezik za komunikacijo, se pravi angleščino, mogoče nemščino, italijanščino, odvisno kam greš in kaj govorijo ljudje v gostujoči organizaciji :) Pogoji so kot že navedeno, mlajši od 30, drugega skoraj ni. Je pa res, da je naval na zahodno evropske države. Nasvet za motivacijsko pismo? Dobro si preberi kaj počne organizacija, kjer hočeš delat in napiši, da te to veseli, napiši če si kaj podobnega že počel. Mislim, da če oni vidijo, da si se pozanimal o njih in vejo, da si pripravljen na to kar te čaka, jim je to verjetno všeč. Napiši tud kak svoj projekt bi mogoče z njimi naredil, kak misliš, da bi lahko ti njihovo delovanje izboljšal. Zato ker konec koncev greš tja delat, ne na počitnice. To morejo videt oni. Drugače pa uživajte :) Aja pa btw prijavit se je treba kar nekaj časa vnaprej, tak da ne mislit, da se bote zdaj prijavli pa šli avgusta na EVS :) ene 3 mesce prej se je treba menda prijavit.
Dodan: 07. 07. 2008 @12:16:09
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Suzi
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Sama sem se preko Infopeke prijavljala za prostovoljno delo na Portugalskem v jeseni 2006. Po doooolgem čakanju, ko je bil rok za oddajo vloge za financiranje projekta že pred vrati (beri dva dni prej), so mi poslali iz portugalske organizacije majl in me tudi poklicali, da sem sprejeta kot prostovoljka. Obvestili so tudi pošiljajočo organizacijo, kjer so zadevo malce ignorirali, KEr sem bila ravno takrat v Španiji ( za samo 3 tedne ). Sklepali so, da ker tako ali tako nisem v Sloveniji prijave ne bomo mogli izpeljati- vendar so se tako odločili sami, brez mojega soglasja. Vendar ko sem jih poklicala in jim povedala, da sem dobila pismo in klic iz Portugalske, so hitro stopili v akcijo. Pošiljanje pogodb, fotokopij osebnih dokumentov in ostalega preko smo nato kombinirali preko majlov, faxov in navsezadnje smo prijavo le opravili, s tem da pogodba z original žigi in podpisi iz Portugalske nikdar ni prispela v Slovenijo-Portugalska gostujoča organizacija se na telefonske klice, majle sploh ni odzivala (enkrat bolezen odgovorne osebe, dopusti, siesta pa še kaj!!) Zaradi tega je Slovenska nacionalna agencija zavrnila prošnjo za sofinanciranje in pač nisem šla na Portugalsko. Ležerni Portugalci tega nikakor niso razumeli, da pač v naši birokratski Sloveniji fotokopije niso dovolj, da dobiš denar. Žal.. ZAto vsem tistim, ki se nameravate kamorkoli prijavljati - pa naj bo to južno ali severno od Slovenije - priporočam, da skrbno spremljate kaj se dogaja z vašo prijavo. Če vam karkoli ne bo jasno vprašajte svoje mentorje ali pokličite svojo gostujočo organizacijo. V vsakem primeru je bolje, da gnjavite in ste na tekočem o zadevi. Ne morem reči, da bi bilo kaj drugače, če bi bila v tistem trenutku doma v Sloveniji, vendar je pri projektu EVS v mojem primeru šlo narobe že vse od začetka. Očitno nam že ni bilo namenjeno. So pa zelo lepo pomagali prijateljici, ki je trenutno kot prostovoljka v Dresdnu.
Dodan: 08. 07. 2008 @13:42:35
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
je možno iti tudi zunaj evrope? jaz sem mislila, da je to bolj za izmenjave znotraj evrope, sam če me moje znanje geografije ne vara, izreal ni v evropi :)
Dodan: 08. 07. 2008 @14:47:14
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Špela
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Ja po ta novem so možnosti tudi v državah Kavkaza, pa tudi Afrika, Azija, Latinska Amerika, vendar težje odobrijo takšne projekte... Morajo biti res dobro spisani in obrazloženi...
Dodan: 09. 07. 2008 @00:39:29
Re: Evropska prostovoljna sluzba
nina
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
pa a vedno odobrijo le enemu ali je mogoce iti kot skupina ali par? hvala
Dodan: 09. 07. 2008 @12:01:54
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Špela
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Prijaviš se kot oseba. Vsaj kakor mislim... Najbolš res poklicat kakšno organizacijo, pa njih vprašat. Ali pa pokliči na Movit... Oni že vedo....
Dodan: 09. 07. 2008 @13:52:44
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Ka_ty
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Za EVS se lahko pozanimate tudi na voluntariatu: http://www.zavod-voluntariat.si/

Ponavadi organizacija sprejme enega prostovoljca, če jih pa več, pa ponavadi iz različnih držav, da zagotovijo kulturno raznolikost.

Dodan: 09. 07. 2008 @23:26:43
Re: Evropska prostovoljna sluzba
laba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Glede priprave na pisanje motivacijskega pisma se strinjam s Špelo...glej, da boš dobro prebral opis projekta, potem pa vključi svoje izkušnje na tem oz. podobnem področju, ki bi ti pri izvedbi tvojega projekta prišel prav! Pa vso srečo!
Dodan: 09. 07. 2008 @23:30:50
Re: Evropska prostovoljna sluzba
laba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Aja, pa v mojem primeru je prganizacija sprejela okoli 15 evs prostovolljcev, od tega sva bili 2 iz slovenije. Tako, da čisto odvisno od projekta, organizacije,...mislim pa, da če napišeš, da si par in bi rad opravljal evs skupaj, je to prej ovira kot prednost!
Dodan: 20. 07. 2008 @10:03:04
Re: Evropska prostovoljna sluzba
jofrida ;)
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
hej, laba! se mi zdi da te od nekje poznam! :P mogoče z islandije? ja, toplo priporočam evs vsem, ki jih mika tujina in nimajo dovolj sredstev, da bi za dlje časa spoznavali nek novi svet. jaz bi šla kar še enkrat. Hvala EU, da sem pol leta lahko zastonj živela na Islandiji in spoznala čudovite ljudi in fantastično državo ob vsem tem pa še mesečno dobila žepnino za svoje lastne kaprice ;))) motivacijsko pismo je najpomembnejša stvar - v njem naj bo vključeno vse, kar pokaže vaše navdušenje za projekt. vedno se iščejo fleksibilni kandidati s pozitivno energijo, ki vedo kam se prijavljajo :))) Najbolje je vzpostavit komunikacijo s host organisation - so dober vir informacij in te lahko povežejo z bivšimi prostovoljci, ki so služili pri njih - to pa je itak neprecenljiv vir vseh potrebnih info. PS: Bodite pripravljeni, da se nazaj domov lahko vrnete precej drugačni. Lahko se zgodi, da bo vaš stari svet kar naenkrat premajhen za vas (iz lastnih izkušenj). Svetujem vključevanje v kako delavnico oz. "group therapy" za vse bivše EVS-ovce.
Dodan: 20. 07. 2008 @10:16:54
Re: Evropska prostovoljna sluzba
jofrida ;)
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
aja - da ne pozabim: tudi jaz sem imela zaplete pred odhodom in sicer s pošiljajočo organizacijo (MSS). Šlo je za problem komunikacije med host in sending organisation - nikakor se niso mogli sporazumeti (sploh niso komunicirali, ker najprej ena stran ni dobila mejla, potem druga ne odgovora ipd.) skratka na koncu sem jaz sama delovala kot "kurirček" (tudi laba je zeloooo pomagala, ker ej bila en mesec prej gori) med obema organizacijama in na koncu odšla na islandijo brez pošiljajoče organizacije (hvala bogu so mi vse stroške krili na host org). MSS je kar nekaj cincal in niso znali nič pomagati - nato pa jaz že po polovici evs-a dobim mejl od MSS-ja, da so se dogovorili, da lahko grem in da so stvari urejene - če me projekt še zanima.... Skratka - čisto amaterstvo! Bila sem brez vseh priprav pred odhodom in tudi po prihodu domov nobene uradne evs-podpore, evaluacije... No, youthpass s štempiljko imam v žepu in to je najvažnejše ;))
Dodan: 20. 07. 2008 @21:49:00
Re: Evropska prostovoljna sluzba
laba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Čuješ, ti bom dala Jofrido jaz :/ grgrgr... :)))
Dodan: 21. 07. 2008 @16:12:51
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Katak
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Zivjo Bila na EVSju v Bruslju, pol leta, od lanskega septembra do letošnjega marca. Moja izkušnja ni bila pozitivna, ampak jo definitivno priporočam. Moj edini nasvet bi bil,da se je potrebno dobro pozanimati o VSEM (ampak res VSEM), tako da si zmanjšaš število šokov od prihodu. Predlagam tudi, da v pošiljajoči organizaciji vprašaš, če poznajo koga, ki je bil na EVS. LP Katarina
Dodan: 21. 07. 2008 @18:29:41
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
kaj pa je šlo narobe, oziroma zakaj ni bila izkušnja pozitivna?
Dodan: 07. 08. 2008 @15:35:50
Re: Evropska prostovoljna sluzba
mojca
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
http://partnerji.mojforum.si/partnerji-about32.html Jaz sem najdla ta forum, se pravi si recimo en izmed razpisanih projektov izbereme in se prijavim ali je mozno predlagati svoj projekt neki organizaciji, kako se potem le ta prijavlja za sredstva. Videla sam da je nekje rok 1. september, pa potem 1. November,pa 1. april, zaradi porabe sredstev. Mene zanima Avstrija ali pa Nemcija, ker trenutno delam pripravnistvo v avstriji in bi rada tu ostala, je pa zame zadnja priloznost(pac starostna omejitev). Projekt mi bi bil sicer najbolj kul tale: http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=58000372025
Dodan: 21. 08. 2008 @15:27:06
Re: Evropska prostovoljna sluzba
toto
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Drgač smo pa nekateri bivši EVSovci letos ustanovili Društvo in se občasno dobivamo, ga počasi postavljamo na noge... Obstaja tud forum, sam je zdajle kar mal zamrl, saj veste počitnice pa to....je pa na strani: http://exevs.mojforum.si/ Če vas kej bl zanima ali pa če bi radi dobili kakšna obvestila lahk pišete gor al pa na moj naslov (dorotejarepic@gmail.com) LP PS: Tud jaz se pridružujem mnenju da je EVS ena čudovita izkušnja, ki ni vedno popolna ampak te marsikaj nauči
Dodan: 22. 08. 2008 @14:06:52
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Onana
Registriran uporabnik
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
norooooooo a se gre lahko tudi v avstralijo?
Dodan: 30. 04. 2012 @00:07:40
Re: Evropska prostovoljna sluzba
lala
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zdravo! 

Nekaj mi ni jasno glede evs-ja, in sicer: No, sem tudi pred parimi meseci klicala po telfonu pa mi tista punca ni bila veliko v pomoč, ker je bila še bolj zmedena od mene... Zdaj sem tudi itak zgubila rok 1.5, ampak vseeno:

Torej, naj bi si sami poiskali pošiljajočo organizacijo v Slo... A to pomeni, da bi jaz morala samo poklicat na to institucijo oz. društvo ali bi mogla prav it tam delat prostovoljno nekaj časa? Namreč tista punca po telefonu mi je rekla, nekako v smislu, da bi jaz morala že opravljat prostovoljno delo pri pošiljajoči organizaciji... Ko berem o pravilih pa tega nisem zasledila... Oziroma ni nikjer natančno napisano kako poteka postopek... No, saj bi tudi šla delat kam prostovoljno, ampak žal v bližini mojega doma ni ničesar... Nasploh se mi zdi zelo malo slo organizacij, ki so pošiljateljice... A je možno, da se bodo v naslednjih mesecih spremenile?  

Koliko časa prej pa je smiselno začenjat pošiljat prošnje gostujočim organizacijam? Razmišljam o tem jesenskem roku... Kak poseben nasvet glede tega?

Opazila sem, da je večina del z otroki, kar mi je popolnoma tuje... je morda kdo delal z otroki brez predhodnih znanj in izkušenj? No, saj nekako ciljam na umetniška področja... 

 

Hvala za odgovore

Dodan: 30. 04. 2012 @10:16:35
Re: Evropska prostovoljna sluzba
goba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Hej,nimam izkušenj sicer z EVS ampak mislim, da ti lahko malce pomagam-si mogoče klicala na pošiljajočo organizacijo v mb,na zni? Oni imajo te razne izmenjave, jaz sem šla prek njih na LDV in smo morali 2 tedna pri njih opravljati prakso (mislim,da so se takrat za EVS tudi prijavljali). No,to ni v nobenih pravilih evs-ja ali kakih izmenjav, je pa lahko v pravilih pošiljajoče organizacije (te se namreč prijavijo na razpise,da dobijo denar za pošiljanje ljudi na izmenjave). Ta praksa pri njih pa je za to, da najprej ti vidiš,ali si sploh pripravljen delati nekaj,kar sploh še nisi delal, imajo tudi oni iz tujine prostovoljce,tako da se že tega malo navadiš in pomoje najpomembneje za njih-da tebe spoznajo. Ker so na nek način odgovorni za tiste,ki jih pošljejo nekam in če se ne izkažeš, ostale org. nočejo sodelovat z njimi. Roko na srce, vsak pa tudi ni za to in če je nekdo res len, nepripravljen sodelovat, neodgovoren itd. verjetno ne bo imel super izkušnje na takih izmenjavah...organizacije pa same probleme z njimi,ker one dobijo denar, da to izpeljejo,ne  da se zabavajo s takimi..in tud sama sem v tem času vidla, da ene pač ne spustijo skoz...

Tak da,če se odločiš, naj te kar nič ne skrbi. Tistih nekaj dni na organizaciji ti bi bilo verjetno super, spoznaš folk,ki je odprt, rad živi drugje in potuje itd.,poleg tega vidiš,kak sploh vse to poteka itd. Če pa ugotoviš, da ti ni fajn že tam,pa verjetno še boljše zate,ker ti tudi v tujini ne bi bilo tako,kot mogoče pričakuješ.


Za ostalo pa mislim,da če imaš željo in voljo,to premaga vse. Po moje ti hudega že ne bo,če poskusiš, bo pač ena izkušnja več! Jaz bi z veseljem šla...

Dodan: 03. 05. 2012 @18:57:10
Re: Evropska prostovoljna sluzba
Janja
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Hej! 

 

Js se že nekaj časa spravljam na ta EVS (evropska prostovoljna služba), pa mi je uspelo, na koncu so mi pa projekt skenslali, ker EU ni dala dost denarja (pri meni pa se je šlo za Islandijo).. =/ a iščem naprej! 

Na tem linku si preberi kaj sploh je EVS - http://www.evs.si/sl/kaj-je-evs 

Tale link - to pa je EU baza vseh organizacij.. si poiščeš v eni državi organizacijo (ponavadi sam določiš državo pa host organization in klik na search).. si prebereš kaj zahtevajo, če ti je všeč jim potem na mail, ki ga imajo navedenga pod kontakti na dnu strani,pošlješ svoj CV in pa motivacijsko pismo! In čakaš na njihov odgovor.. http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm 

 

še ena opcija pa je.. da greš v najbližji mladinski center in tam povprašaš kak in kaj, in če bi lahko ti lahko preko tega MC opravljala ta EVS, ker eno sending organizacijo morš met.. Ta EVS lahko opravljaš samo 1x =/ 

 

Upam, da nisem preveč zakomplicirala.. 

Dodan: 03. 05. 2012 @23:43:49
Re: Evropska prostovoljna sluzba
lala
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Hvala za odgovore

 

Ja, saj... tako kot si napsiala Goba je precej smiselno, glede predhodnega dela v slo. organizaciji... Se je sigurno bolje preizkusiti že v Slo, kot pa šele tam... Ampak je v Slo res malo pošiljajočih org. No, Mb mi je približno na drugi strani Slo... Mislim, da bom poskusila najti kaj bliže ali v Lj... 

 

Janja... Joj... ful škoda. Tega pa res skoraj ne pričakuješ... čeprav v tem času... Pa a so imeli kakšne bolj konkretne razloge za odpoved? Pa bi te vseeno vprašala par stvari...  Koliko časa vnaprej si začela pošiljat prošnje? Pa koliko si jih približno poslala? A samo za Islandijo? Mene sicer zanimajo totalno drugačne države... in me skrbi tudi zaradi jezika... A si delala kje v Sloveniji že pred tem, prostovoljno pri pošiljajoči organizaciji?

Saj tiste internetne strani sem si vse pogledala tudi pregledala večino zanimivih prostovoljnih del... ampak pač večinoma so res z otroki povezana... Tudi razno razne tuje forume sem pregledovala... Sem imela resen namen pa se mi je pol diploma podaljševala, ne po moji krivdi... 

Upam, da mi bo zdaj ratalo kaj čez poletje... 

No, lahko mi napišeš tudi na mail na tailofacatt@gmail.com

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
Edini nasvet, obvezno odpiranje od
xx se strinjam. Žal vsi
@ M.P. daj no...kdo bo
...ja, samo nositi ga moraš....Mercedes
Upajmo da je s "gostom223"
Ugotavljam da je to kar
...je piz....ko...
Ti i tud en kolešček,
Grem rajsi na  POLITIKA123.com  pa
Se ena tema ob kateri
ste vsi živi tam? kakšne
@ za Evropejca grem na
Zanima me kje se najbolj
Evropejec, to poznam. Tudi jaz
Ok.Nisem prebrala vsega... ampak lepota
Prodam Malarone (GlaxoSmithKline 250mg/100mg), cena
Prodam Malarone (GlaxoSmithKline 250mg/100mg), cena
Kaj je to elektronska karta?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

© STA Potovanja. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™