Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Informacije o vizumih » bil kdo na slonokoščeni obali ?

beno - bil kdo na slonokoščeni obali ?
pozdravljeni ! mika me slonokoščena obala pa ne vem , kako je kaj z varnostjo tam dol. ima kdo kakšne informacije iz prve roke? hvala za kakršenkoli nasvet.
 Dodan: 09. 06. 2008 @15:43:47
Odgovori 

uncle Elroy - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
Pozdravljen! Bil sem v Cote d' Ivoire leta 2006 v Abidjanu in imam malo grenke spomine na to drzavo,ker so me okradli in skoraj odsekali glavo in na koncu ko sem uspel pobegnit so me skoraj se vojaki ustrelil!In to ni hec!Drugace,ce mi das mail ti lahko posljem kake slike iz Cote d' Ivoire!Za namecek naj se dodam,da je bila to edina drzava v kateri se mi je zgodila kaksna neprijetnost pa sem bil v cca 40 drzavah po celem svetu!Moje osebno in subjektivno mnenje je NO GO!!!!!!!!!!!!!!
 Dodan: 09. 06. 2008 @18:46:37
Odgovori 

Pozdravljen! Bil sem v Cote d' Ivoire leta 2006 v Abidjanu in imam malo grenke spomine na to drzavo,ker so me okradli in skoraj odsekali glavo in na koncu ko sem uspel pobegnit so me skoraj se vojaki ustrelil!In to ni hec!Drugace,ce mi das mail ti lahko posljem kake slike iz Cote d' Ivoire!Za namecek naj se dodam,da je bila to edina drzava v kateri se mi je zgodila kaksna neprijetnost pa sem bil v cca 40 drzavah po celem svetu!Moje osebno in subjektivno mnenje je NO GO!!!!!!!!!!!!!!
 Dodan: 09. 06. 2008 @18:48:37
Odgovori 

tejka - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
Neverjetno! ja kaj se je pa dogajalo, da so te skoraj obglavili , ustrelili....?Saj baje Abidjan in obala niso na tarči vojski. Tudi sama sem razmišljala o kakšni zahodnoafriški državi, pa se bo verjetno treba odločiti za kakšno drugo glede na svarila. Si bil še kje drugje v zahodni Afriki ?
 Dodan: 09. 06. 2008 @19:07:11
Odgovori 

Bil sem se v Nigerii in Cameroon-u.Nigeria in Cameroon veljata tud za full nevarne drzave,samo meni se ni nic zgodilo.Na Cote d' Ivoire je blo pa tko:Pr njih dobis Official pilota,ki te vodi po mestu seveda proti placilu 10-20 usd in on 'naj' bi tudi skrbel,da je s tabo vse O.K.!Jst in on sva sla na mojo zeljo proti Poly Plage in tam se je zacela vsa kalvarija.On se je skoz menu neki po telefonu po francosko(zal francosko ne govorim) in tam sta do naju prisla se dva njegova kolega z zelooo veliko maceto in mi jo eden izmed njiju nastavi pod vrat in rece.'Give everything'!!Tako,da sem mu dal fotoaparat vreden cca 600 usd in se 120 usd kesa.Vse skupaj sem vrgu v pesek,ko so se nigercki zapodili za 'dobrinami' sem se nahitr obrnu in sem postavlu svetovne rekorde v teku do prvega taxi-ja tako da me je odpeljal proti pristaniscu.Ko sva prispela do tam sem mu pac poskusal dopovedati,da so me okradli in da nimam kesa za njega lahko mu dam pa uro in je bil tudi s tistim zadovoljen!Tm je bil pa se en vojak,ki je znal anglesko in ko je zvedel,da nimam kesa je tip kr znoru in mi je na glavo nastavu AK-47!!!!!Potem tipa malo pomiril,z besedami da za 6 usd,ki sem jih bil dolzn taksistu me ni lih treba ustrelit ker tako se ne dela!Itak sem mu pa dal uro v garancijo da mu prnesem goddamn 6 dollars.Tako sem sel na ladjo iskat kes in sem mu dal.Na poti do ladje so me pa se eni tipi obkolili,ki pa ne boste verjeli so ze vedli,da sem bil robbed!!!!Pol so bli se oni malo annoying sam se je vse resilo tako,da je blo prou.Najbolj mi je zal za tistih 1000 fotografij ki sem jih imel na spominski kartici iz celga sveta!Drugace pa naj vas moja slaba izkusnja ne odvrne od obiska Cote d' Ivoire!Imam kolege,ki so jih napadli v Nigerii,Cameroonu,Brazilu itd.Mene pac tam niso!Sj ce potujes po takih drzavah si moras take stvari vzet v zakup.Zgodijo se ti lahko na vsakem koraku!Sj poglejte si en dober movie iz teh drzav z naslovom LORD OF THE WAR!Sam jst mislim,ce dozivis kaj takega znas bolje cenit zivljenje,ki ti je dano.Od potovanj me pa ni odvrnilo saj ze letos potujemo na Tajsko,Cambodio in Indonesio!Pridruzite se!!!
 Dodan: 09. 06. 2008 @19:48:04
Odgovori 

ds3487 - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
Jst tudi same slabe stvari slišim o varnosti v afriki..bo treba mal premislit,v kiri konec afrike se spravit..v keniji ubijajo črnci golf igralce,v nigeriji te ubijejo zaradi tenis nike,glavno mesto kenije je dobilo vzdevek nairobi-roberi, mogoče etiopija... mal na boljšem glasu je južna amerika..jst pa poznam enega mornarja,ki je bil v svoji karieri samo 5 mesecev na barki, pa so ga oropali na karibih..en njegov kolega pa je v istem času v indiji izgubil denarnico,pa je za njim pritekla ena ženica,pa mu pokazala njegono denarnico polno $,2 primera s srečnim koncem.
 Dodan: 09. 06. 2008 @23:28:20
Odgovori 

aga - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
sej pol pa ni čudno , da celo domačini s slonokoščene obale bežijo ven - v gano, mali ali še kam dlje.kako je pa s kakšnim senegalom?
 Dodan: 10. 06. 2008 @17:03:34
Odgovori 

Evo spet sm si vzel malo casa,da napisem se en post:) Folk,ce mene vprasate je Afrika zadnja celina na tem svetu kjer bi si se upal stopit.Mislim,da je veliko lepsih in varnejsih krajev na tem svetu kamor se splaca potovat!!!!Kot sem ze omenu imam prijatelje,ki so jih napadli v Rio de Janeiru,Santosu,Paranagui jst sm bil v vseh treh brazilskih 'cvetkah' pa se mi ni nic zgodilo ceprav sem se sprehajal okoli v poznih vecernih ali v zgodnjih jutranjih urah.Pac sem mel sreco in se mi ni nic zgodilo!Zdj me je malo prjelo,da vam povem o drzavici poleg Indije z imenom Bangladesh:Poznam sicer tipa,ki so bli z ladjo dol in so mu ponoci na proti piratski strazi ko je bil naslonjen na ograjo ladje odsekali obe roki!!!!!!!Jst sm bil tudi 2x v Bangladeshu pa se mi isto ni nic zgodilo.Mimo Somalijskega roga sem sel tudi ze nestetokrat pa tud ni bilo nobenih problemov!Seveda,ce vam je malo znano je ta area najbolj notorious na svetu glede piratskih napadov!Ista zgodba je z Malacca Strait kjer sem isto preckal,da ne govorim kolikokrat in tudi ni blo problemov!Glede Indie je pa tko:meni osebno se zdi varna drzava,tam sem bil cca 10x in sem se isto kot v Brazilu sprehajal ponoci pa me noben tud grdo ni pogledal.Indijci so full prijazni ljudje in bi ti radi pokazali cisto vse zaradi tega jih imam full rad!Iz kenije mi je pa prjatu povedu zgodbo,da se je v Nairobiju sprehaju ob 1 zjutraj po najbolj notorious getih in da se mu isto ni nic zgodilo!Tako,da to je samo stvar kako naletis na tezave!
 Dodan: 10. 06. 2008 @20:06:29
Odgovori 

Evo spet sm si vzel malo casa,da napisem se en post:) Folk,ce mene vprasate je Afrika zadnja celina na tem svetu kjer bi si se upal stopit.Mislim,da je veliko lepsih in varnejsih krajev na tem svetu kamor se splaca potovat!!!!Kot sem ze omenu imam prijatelje,ki so jih napadli v Rio de Janeiru,Santosu,Paranagui jst sm bil v vseh treh brazilskih 'cvetkah' pa se mi ni nic zgodilo ceprav sem se sprehajal okoli v poznih vecernih ali v zgodnjih jutranjih urah.Pac sem mel sreco in se mi ni nic zgodilo!Zdj me je malo prjelo,da vam povem o drzavici poleg Indije z imenom Bangladesh:Poznam sicer tipa,ki so bli z ladjo dol in so mu ponoci na proti piratski strazi ko je bil naslonjen na ograjo ladje odsekali obe roki!!!!!!!Jst sm bil tudi 2x v Bangladeshu pa se mi isto ni nic zgodilo.Mimo Somalijskega roga sem sel tudi ze nestetokrat pa tud ni bilo nobenih problemov!Seveda,ce vam je malo znano je ta area najbolj notorious na svetu glede piratskih napadov!Ista zgodba je z Malacca Strait kjer sem isto preckal,da ne govorim kolikokrat in tudi ni blo problemov!Glede Indie je pa tko:meni osebno se zdi varna drzava,tam sem bil cca 10x in sem se isto kot v Brazilu sprehajal ponoci pa me noben tud grdo ni pogledal.Indijci so full prijazni ljudje in bi ti radi pokazali cisto vse zaradi tega jih imam full rad!Iz kenije mi je pa prjatu povedu zgodbo,da se je v Nairobiju sprehaju ob 1 zjutraj po najbolj notorious getih in da se mu isto ni nic zgodilo!Tako,da to je samo stvar kako naletis na tezave!
 Dodan: 10. 06. 2008 @20:09:27
Odgovori 

stric - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
stricek Elroy - zanimive zgodbe, a vecina forumasev ni mornarjev in potuje predvsem po kopnem
 Dodan: 11. 06. 2008 @16:46:36
Odgovori 

.. - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?

pa 1000 fotk iz celega sveta....A nič ne prazniš kartic?

kdo bo vsepozorno prebral bo vido, da je vse skupaj malo napihnjeno.

Bile v Keniji, tanzaniji, etiopiji in sem še vedno živ...

Dodan: 11. 06. 2008 @16:54:38
Odgovori 

b747 - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?

se strinjam! hvala za izpovedi, vendar so preko in preko preveč dramatične!!! sicer pa se mornarjem res vedno dogaja veliko... ob prijetnih družbi ruma in neskočnih dnevih samote valov in oceana vidijo tudi morske deklice in moby dicka, pa še kaj :)))

kolega se je vrnil iz slonokoščene obale, tokrat je bil že petič..., pa še zdaleč ni bilo kaj dramatičnega... sicer pa vsak vidi svet s svojimi očmi...

lp

Dodan: 12. 06. 2008 @02:35:57
Odgovori 

Da pojasnim to glede ruma:Naj vas razocaram,da nisem pijanc in tudi ne konzumiram alkoholnih derivatov!To o morskih deklicah in Moby dicku se mi pa ne da komentirat,ker je brez veze!Sem pa tud kr en lep kosck sveta prepotoval po kopnem!Pa to kar vam pisem se ne pomen,da mi morte verjet sem samo povedu mojo izkusnjo!Drugace se pa forumov ne bom vec udelezeval ker mislim,da je to brca v temo in se ne mislim kregat za brez veze!
 Dodan: 12. 06. 2008 @07:29:12
Odgovori 

:)) uncle nihče te ne podi iz forumov... kar piši, si malo popestril temo, ampak tudi kritika mora biti, še posebej če se opazi nek res poseben slog pisanja, ki predvsem povdarja besede - jaz in nevarnost!

popotniki, rukzakarji ponavadi zadeve gledamao malo drugače, bolj enostavno... verjamem, pa da se ti dogajajo stvari ki jih pišeš, tu je bolj pomembno vprašanje ZAKAJ se tebi dogajajo te stvari???

Dodan: 12. 06. 2008 @11:04:05
Odgovori 

ds2752 - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
Rukzakarji ne gledamo čist nič bolj enostavno te zadeve..eni bakpakarji so bolj naivni,drugi pa mal bolj previdni..se strinjam povsem s tem našim mornarjem..previdnost..v eni stvari se pa ne streninjam,povsod po svetu imamo ulični kriminal,razlika je samo v statistiki...v ljubljani v zadnjih destih letih skoraj ali ni bilo na napada na turista ali tujca, mexiko city,bombasa,gvatemala,podsaharska afrika v celoti,tam pa je to rutina.V mombasi imaš veliko verjetnost,da te ponoči kdo zaštiha,v ljublani pa skoraj nična..pa še v ljublani nisi črn med belimi..
 Dodan: 12. 06. 2008 @22:06:25
Odgovori 

...ok, priznam... posploševanja so napačna. ljudje smo si tudi različni, ne glede kaj imamo na hrbtu ali kje drugje.

ker si pa že omenil(a) nevarnost če bi se znašel v mombasi. se strinjam, je za enega belca iz slovenije gotovo tam bolj nevarno kot v ljubljani, vendar pa velja tudi obratno - če se bo en kenijski črnec sprehajal ponoči po tivoliju nisem prepričan da se bo ravno počutil varnega...

ta zgodba nima konca..., kar sem želel povedati je da je veliko odvisno od nas samih... nekdo bo rekel naivnost, če nekdo gre v tako državo (mesto, četrt), ki je nevarna. Se ne strinjam! Poznampovprečne (normalne) ljudi v okolju kjer živim, ki se bojijo neznanega okolja in ljudi ki jih ne poznajo. In do takih so zadržani, celo sovražno nastrojeni... Kaj misliš, ali bo tak človek naletel v tujini a sebi podobnega!? Tudi med popotniki so taki... na žalost.

lp

Dodan: 13. 06. 2008 @12:27:24
Odgovori 

jaz - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
Gambija je kul.
 Dodan: 14. 06. 2008 @09:38:17
Odgovori 

stric tom - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
Črnke tut.
 Dodan: 14. 06. 2008 @21:32:52
Odgovori 

taja - Re: bil kdo na slonokoščeni obali ?
čao! tisti, ki ste bili v gambiji- zanima me kako je tam z malarijo- je nujno jemanje antimalarikov?jaz sem bila zadnjič z lariami precej boga in se res ne bi več strupila s to stvarjo.
 Dodan: 19. 06. 2008 @04:19:47
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Koliko krat na leto potuješ z nami?
0
1 - 2
3 - 4
5 ali več

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: